Fugalaau

Laʻau laʻau

I Saina, ua taʻua i latou o fugalaau a tupu ma ua manatu o se foliga o le lalelei. Ma i Iapani, o lenei laau ua lauiloa o se fugalaau o le manuia ma le tamaoaiga. E le mafai ona finau ma lenei mea. I atunuu uma, o nei mea faigata e ofo ai fugalaau e fiafia tele.

O le laʻau e pei o le laau e ese mai i le mutia i totonu o lena laau o se laau. Faatasi ai ma le amataina o le kiona, na te lafoaʻia laulaau, ma o loʻo tumau pea i le taumalulu luga o le fogaeleele. Treelike peonies e masani lava ona oʻo i le maualuga o le 1-1.5 mita, ma i le itu i saute - e oʻo i le 2.5 mita ma sili atu le maualuga. O fugalaau o nei laʻau e tetele tele - e oo atu i le 25-30 cm le lautele.

Laʻau peony, ituaiga 'Shimanishiki'. © Gräfin-von-Zeppelin

Faʻasalaga faʻafefe, toʻalua ma le lua tele le fuga o le vao e avea ma fugalaau matagofie! Le lanu o fugalaau e sili ona eseese. Faatasi ai ma lanu paʻepaʻe, lanu piniki ma le mumu ma lanu samasama ma violēlū, faʻapea foʻi ma le lua ma le tolu-lanu, e masani ona maua.

O se laau peony i se auala ofoofogia e tuufaatasia ai le tamaoaiga o le olaola ma le tuputupu ae malosi.

O le tele o le tele o fugalaau tele, ese mai matagofie e mafai ona faitaulia i luga o le tasi togavao. O se faanoanoaga, ae o le vaitau o le manogi matagofie o fuga fugalaau e puupuu. Ae ui i lea, o lenei vaaiga e tatau ona tilotilo i ai!

A maeʻa ona totogo, o le vao o le laau e pei o le peony e tumau pea teuteu seia oʻo i le pito o le tautoulu, faʻafefe i le mea na gaosia ai lau laʻau ma se lanu mumu mumulu ona o le vela.

Laʻau peony, ituaiga 'Radiant'. © Joanne Krebs

Eseese o laau peony

Eseese o laʻau o le laau e vaevaeina i ni vaega:

  • Sino-Europa - faʻatasi ai ma fugalaau faʻalua lua;
  • Iapani - faʻatasi ai ma fugalaau e le faalua pe lua-faalua ma fugalaau;
  • vailaʻau o le peony samasama ma Dela vei peony ma se peony vao.

Eseesega mai atunuu mai fafo, na maua mai Saina ma Polani, e itiiti lava le fetuutuunai i le rusia o le tau ma e seasea ola mai se tasi.

Ae le o mea uma e matua leaga! I totonu o le togalaau aina o Moscow State University mo le 30 tausaga, o galuega filifilia na faia i laufanua e pei o laau, o le taunuuga o nei mea o ituaiga eseese. Na maua e Marianna Sergeevna Uspenskaya 17 hybrids o peonies e pei o le laau, lea o loo lisiina i totonu o le Catalog of varieties approved for use in production i le Russian Federation. Faatasi ai ma ituaiga sili ona teuteu, Vorobyevsky, Moscow University, Hoffman, Stefan, Peter the Great, V. Tikhomirov, Tatyana, Muse ma isi na lauiloa lautele.

O nei ituaiga o le taumalulu-Rusia o le treelike peony e le gata i le Europa o le atunuu, ae faapena foi i Urals, ma i Siberia foi.

I le ala: Laʻau o le peonies ei ai se tulaga uiga ese: latou te tutupu lemu. Ma faatalitali mo le totoina vave o tala mo le toeitiiti atoa le 10 tausaga. E mafai ona e faʻavavevave le atinaʻe e ala i le totoina o se fasi laau e pei o le peony i luga o aʻa o se peony vao.

Laʻau peony

Toto ma toe totoina vao

Ma o lea ua e maua ai lenei vavega o le fualaʻau - o se peony e pei o le laau. O le laau peony aganuu e faigofie lava. O le taumalulu-faigata le lava. O le tafeina o tipu eseese eseese e masani ona tutupu, ae ui i lea, o le vao 1 m maualuga ua vave ona toe faʻaleleia ma fuga lelei. O le mea pito sili ona taua o le vave mauaina lea o le nofoaga sao mo ia, ina ia aua nei paʻi atu mo le tele o tausaga. I lalo o tulaga lelei, e mafai ona ola vao i le tasi nofoaga mo le tele o tausaga. Nofoaga ole laufanua e le talafeagai. E talitonuina o le laʻau peony e le faʻafefeteina i le palapala, ae o le lafoaʻi, faʻalelei, alkaline ma lelei-drained e sili atu ona lelei.

O le taimi sili mo le totoina o se laau peony o le amataga o le tautotogo ma le autumn. O le tele o le lua tulaʻi o le 40 x 40 x 40 cm. E faʻaopoopo i le eleele faʻatoʻaga, faʻapala ma paluga faʻamalosi faʻapitoa. Afai o le palapala i luga o le saite e mamafa, omea, ona faaopoopoina lea o le oneone ma le iliili. O mea uma ua saunia e lelei lelei ma le pito i luga, ave i fafo e ala i le eliina o se pu, ma toto se laau. O le totoina o le toto e tatau ona pei o le tui o le 10-15 cm i lalo ifo o le eleele. E mafai ona e vaʻaia le peony maualuga e ala i le faapipiiina o se faaputuga paluga o le faʻafefiloi o le eleele. I le aluga o taimi, o aʻa fou o le a atiina ae i luga o lenei vaega eleele lalo o le vaʻa ma o le a maua ai se aʻa o loʻo aʻafia. Afai e manaʻo ai, e mafai ona vavae ese nisi o vaovao - tuʻuina.

Laʻau peony. © 4028mdk09

Tausiga

O faʻafitauli uma e faʻaititia i le masani ona veleina, teuina luga, fafaga i se taimi malogo. I le tausaga muamua, o laau totino, e fai ma tulafono, aua le fuga ma foliga vaivai. Afai o loʻo faʻapipiʻi pea pupuvaʻa, ona tatau lea ona aveʻesea aʻo leʻi fuga ae le faʻavaivaia laau.

O nei talofa e manaʻomia le faʻamautu lelei. Ae o luga o laei, i le tautotogo ma le amataga o le taumafanafana, e matua taua lava mo le tuputupu ae masani o vine laiti, e masani lava ona faaiʻu i fugalaau. I le faaiuga o le taumafanafana, e sili ona alofia le fafagaina, aemaise lava i le faʻamaʻiina o le vai, aua o lenei mea e mafua ai ona faʻaitiitia le faigata o le taumalulu.

Trimming o le togavao na faia i le amataga o Aperila. O le mea moni, o se laau peony e le fiafia i le teuteuina. E na o lala paʻu ma toeaina ua mamago ua oti. O le taimi lona lua e te manaʻomia e 'otiʻoti ai tumutumu tioata o tumutumu pe a uma ona fuga le tumutumu. Tau lava o lou taimi, o le maualuga, o fatuga aisa e toʻaitiiti e ala i le leva.

Afai e te le fuafua e maua ni fatu, ona fufulu ese lea o fuʻa fugalaau i taimi uma, ina ia aua le faʻaʻogaina le laau.

Afai e tatau ai, ina ia latou le paʻu i lalo o le mamafa o fugalaau lapopoa, o loʻo faʻapipiʻi le vao i lagolago.

I timuga timuga, e lelei tele le togafitia o le laau i le apamemea e aofia ai sauniuniga mai le lauulu enaena lea e aafia ai fugalaau ma tumutumu.

Pelaau laau fugalaau. © Steffen Zahn

Tofiga

Fatu varietal ituaiga o peonies e faʻavaivaia vaivai, ma le terry peonies, o se tulafono, aua le tuʻuina atu ia i latou. O le mea lea, e faigata le faʻalauteleina o fatuga o nei peonies. Afai e nonoa fatu, ona lelei lea o fualaau aina e ese mai le tasi ma le isi. O fatu fou na filifilia na tupu mo le 2-3 tausaga, ma o fualaau e totogo mo na o le 5-7 tausaga.

Laʻau o laau peonies toetoe lava a le maua ni taunuuga lelei.

Vaʻaia i luga o laau e pei o le laau po o luga o aʻa o lanu papala o le auala taatele lea o le fesuisuiai o ituaiga varietal. E le o se mea faigofie, na o tagata tomai faapitoa e mafai ona faia. I Saina, o lenei auala e faʻaleleia ai ua maeʻa ona faʻatutuina ma i totonu oa tatou togalaau faʻatoʻaga ma faleoloa e totoina ai laau o le saina mai Saina e masani lava ona maua.

Tuʻu ma vaelua le vao e mafai ona faʻaleleia se peony e pei o le laau pe afai o se aʻa. O nei metotia o le faʻalauteleina o peonies e pei o le laau e tatau ona manatu e sili ona faigofie ma taugofie.

Peony Shelter

E tatau ona ufiufi laau totō i le lua muamua i le tolu tausaga. E le faʻaaogaina io tatou gutu, e mafai ona togi i le maualuga o le tui. E mafai ona e ufiufi le vao ma nisi o laʻau o le vaʻai, togafitiga masani, pepa pepa, ma faʻatumu i le kiona mai luga. A o leʻi malulu lala o le peony, e fusifusia i latou i le twine. O lenei mea o le a puipuia ai i latou mai le momotu ese mai le kiona, talu ai o le peony's wood is fragile and fragile.

Laʻau peony

Fuafuaga mo le faʻaleleia o fanua

Laʻau laʻau, o loʻo iai i le tele o vao vao, e sili ona totō tasi i le taimi poʻo ni vaega laiti. E lelei le tuʻuina o se togavao i tafatafa o le nofoa mo le malologa, ia faamemelo i le fugalaau, ae o le matagofie foi o laupepa lanu ma matagofie.

O se togalaau manaia matagofie e mafai ona faamamafaina le faasologa o se ala po o se auala. O le vao o Pion na totoina i se laina o le a fesoasoani i le eseesega o le lanu moli o le kiona e faaaoga e fausia ai le pa.

O le mea moni, o fugalaau o le laau peony latou lava - tele, faalua pe faigofie, ae o le tele o se sau sau, o le tele o lanu ma lanu, ma e aunoa ma le manogi, o le a faateia pea ma fiafia i tagata uma ma a latou malo.