O le togalaau

Nitroammofosk - pe faʻapefea ona faʻaaoga lelei le faʻatau?

Nitroammofoska o se tasi o fugalaau sili ona lauiloa ua gaosia i foliga o granules o loʻo i ai le lanu piniki piniki. Faʻafetai i le faʻaaogaina o le nitroammophoski, e mafai ona e maua se fua tele ma ausia ai le atinaʻe lelei o fale. E le gata i lea, o le nitroammophoska e faʻateleina le faʻavavevaveina o le totoina o laau totō fou i se nofoaga fou, e mafai ona faʻalauteleina le vaitau o le olaola o laau teuteu ma faʻateleina ai le faigata o le taumalulu o le tele o ituaiga o mea totō. Nitroammofoska e sosoʻo lelei, ma o lea e masani ona faʻaaogaina mo laei pito i luga.

E fesoasoani le Nitroammofoska e maua ai se seleselega atoa ma tausia lelei fua o meaʻai.

Faʻavae ma faʻapotopotoga eseese o nitroammophoski

Nitroammophosk o loʻo aofia ai mea taua e tolu mo laau toto - nitrogen, phosphorus ma le potassium. O nei elemene uma i le nitroamophos o loʻo i ai i ni auala faigofie faʻapitoa mo laau toto.

Le sili ona lauiloa o le nitroammophoska, lea e tolu mea autu e aofia i le fua faatatau o le 16:16:16. O le ituaiga nitroammophoska e tusa ma le 16% o vaega taua taitasi, o lona uiga, o le aofaiga atoa o elemene aoga i laau toto e tusa ma le 50%. O lenei ituaiga o nitroammophos e mafai ona faʻaaoga i ituaiga uma o eleele.

Le ituaiga o nitroammophoska e aofia ai: 8:24:24. O lenei ituaiga o nitroammophos o loʻo faʻaogaina i luga o eleele o loʻo i ai le leai o le phosphorus ma le potassium. O le faʻaleleia e lelei mo fualaau o le taumalulu, o aʻa ma fualaʻau, e masani ona faʻaaogaina i itulagi ma le paʻu o le susu i le palapala.

O ituaiga nei o le nitroammophoski: 21: 0.1: 21 ma le 17: 0.1: 28 - faʻaaogaina i eleele ma le le lava o le nitrogen ma le potassium, ae faʻatasi ai ma se aofaʻiga o fuamosa.

Faʻatauga ma le faʻaogaina o le fafagaina o le nitroammofoskoy

Faamanuiaga o le Faaaogaina o Nitroammophoski

  • O le autu faaopoopo o se maualuga maualuga o fualaau e talafeagai e faaosofia ai le tuputupu ae o laau, faapea foi ma le faateleina oa latou gaosiga. E tusa ai ma le aofaiga atoa o le faʻamalaina, o le tele o mea e manaʻomia e laau totino e 30%.
  • O le Nitroammophoska e matua faigofie lava ona faʻafefe i le vai, o lona uiga e leai se masalosalo.
  • E tofu kulupu o le nitroammophoski ma mea taua e tolu - N, P ma le K.
  • E matua lelei lava le faasaoina ma, faatasi ai ma le teuina lelei, e tumau ai pea lona saogalemu.
  • Faʻafetai i le faʻaaogaina o le nitroammophoski, o le gaosiga o le tamaoaiga e faateleina i le 70% (faʻalagolago i le fua).

Le lelei o le faʻaaogaina o le nitroammophoski

  • Faatasi ai ma le le mautonu le aoga, o le nitroammofoski foi o loo i ai a latou faaletonu. Mo se faʻataʻitaʻiga, e le fiafia tagata uma o se vailaʻau vailaʻau.
  • Faatasi ai ma se fua tele o le nitroammophoska, ua mautinoa le faaputuputuina o palapala i le eleele, latou te ulu atu i fualaau faisua, aʻa laau, fualaau aina ma vine ma afaina ai le tino o le tagata.
  • Nitroammophoska o se mea pala ma mea pāpā, o le mea lea, e tatau ai le mataituina lelei o tulaga o le teuina ma taofia le nitroammophoska mai le afi.

Tulafono mo le faʻaaogaina o le nitroammophoski

Ona o le manava ma mea pāpā, o le nitroammophoska e mafai ona teuina i le vevela e le sili atu i le + 30 ° C. Filifili e teu se fale e tatau ona fausia i piliki poʻo sima.

Ina ia puipuia granula mai le pipii faatasi, o le faʻamamaina o le faʻamamafana e le tatau ona sili atu i le 50%.

A e faʻamafanafanaina, ia mautinoa ia ofuina totigilima ma se puʻupuʻu.

Vaega o le faʻaoga i le fale

Nitroammophoska e faʻaaogaina uma aʻo leʻi totoina pe totoina, ma i le totoina o fua. O taunuʻuga pito sili ona lelei e maua i luga o sieroisems ma chernozems, i luga o se eleele malulu lelei.

I luga o eleele mamafa, e sili atu le faʻafeiloai atu o le nitroammophoska i le autumn, i luga o oneone oneone - i le tautotogo.

Laasaga lelei mo fua eseese

I le taimi o le tautoulu, e tusa ma le 42 g i le sikuea mita e tatau ona faʻalauiloaina i lalo o le fofolaina o le eleele. Pe a faʻaaogaina le eleele taupou, e tatau ona e 50 g i le sikuea mita. Mo eleele lanu meamata, e 30 g i mita taʻitasi e manaʻomia.

I lalo o togavao

O le aʻafiaga i tamato o le faʻamalosiina o aʻa, faʻavave le tuputupu aʻe ma le fua o tamato. E masani lava ona faʻaogaina le nitroammofosku i le fa taimi i lalo o tamato. O le taimi muamua i le tautotogo, lua vaiaso talu mai le taimi na e totoina ai fatu laau i le eleele. I le taimi lea, e tatau ona faʻasese se sipuni sipuni o le faʻalaʻau i totonu o se pakete vai ma faʻaalu le 0.5 l mo laau taʻitasi.

O le fafagaina faalua o loʻo faia i le masina talu mai le muamua. I le taimi lea, o le nitroammophosk i le aofaiga o se sipuni sipi e tatau ona solo i se pakete vai ma faaopoopo le 0.5 kilokalama o mullein i le fofo. O le fua faatatau o le talosaga e 0.6 l i lalo o le laau.

O le laei tolu pito i luga e manaʻomia ona faʻatino pe a amata ona fuga mai le pulupi tolu o tamato. I le taimi nei, e tatau ona e faʻamaepe se sipuni tele o le nitroammophoska ma le sipuni tele o le sodium humate i se pakete vai. Norm - 1 lita i le laau.

O le laei lona fa e tatau ona faia i le lua vaiaso pe a maeʻa le lona tolu ma le tutusa lava e tutusa ma le tolu ma se fua faatatau o le taumafa e 1.5 lita i le laau.

Nitroammofoska ua gaosia i foliga o granules o le lanu piniki-lanu.

I lalo o le pateta

Faatasi ai ma le totoina o fatu, e tatau ona tuu se sipuniti o le faʻasusu ma faʻafefiloi i le eleele. O le faʻaofiina o le nitroammophoski i lenei auala o le a faʻaosofia ai le tuputupu aʻe o le aʻa o le pateta ma faʻaleleia le tuputupu ae o le tele o vegetative o le laau. O se mea lelei le suavai le totoina o laau toto ma se vaifofo o le nitroammophoska. I lenei tulaga, 30 g o le suauu e tatau ona solo i totonu o se pakete vai - o le masani lea i le sikuea mita o palapala.

I lalo o kukama

E fafagaina i latou i ni nai taimi i le vaitau o le tuputupu ae. O le togafitiga muamua e faia aʻo leʻi tuʻuina fua o kukama i le eleele, faʻaalu 30 g i le 1m2.

O le taimi lona lua, e fafagaina kukama ao le i faia ovaries. I le vaitau lenei, 40 g o le suauu ua faʻasese i se pakete vai. Mo laau taʻitasi, 350 g o vaifofo e faʻaaogāina.

Paprika

O lenei aganuu ua fafagaina i le fulufulu 14 aso talu ona tuu le laau i le eleele. Mo le fafagaina, faʻamafola se sipuni sipuni o le nitroammophoska i totonu o se pakete vai - o le masani lea i mita sikuea o le palapala.

Mo fuamoa ma isi mea totō

Rye, avo, saito, sana ma sunflowers e fiafia i le nitroammophoska i le taimi muamua pe a lūlūina nei togalaau, ona oʻo ai lea i le ogatotonu o le vaitau.

E fuaina le fuaina i le hectare, mo le tele o fua o faatoaga o lona lava masani, o lona uiga, o le saito e manaʻomia le 170 kilokalama o le toneta i le hectare; mo le suka, karite ma oats - 150 kilokalama, mo le la - 180 kilokalama, mo sana - 200 kilokalama.

I le ogatotonu o le vaitau, o suauu suamalie ma varietal sunflowers e masani lava ona fafaga i luga o le fale. Tulaga masani - lua sipuni tele o le nitroammophoska i le pakete vai i fua o sikuea mita o palapala.

Garlic ma isi riki

E mafai ona fafagaina matala i lalo o le aʻa ma ia faia le fafagaina o lautusi faanumeraina. O le uluai fafagaina o le a faia i le 30 aso i le maea ai o le totoina o totogo. Fertilize taumalulu taumalulu ia Aperila, tautotogo - ia Iuni. O se sipuni sipuni o le nitroammophoski e tatau ona solo i totonu o se pakete vai, o le masani lea i le sikuea mita o le nofoaga o loʻo nofoia i lalo o le kalaka.

Afai o le galala televave e matua paʻu lava i le vevela, e pei ona mafai ona e mateina e ala ile tilotilo ma le totoa i fulu o le a lanu samasama pe a leai le iniseti, e tatau ona e fafaga i latou e ala i le fafagaina o le gaʻo. O lenei faluga e tatau ona solo i le vai i le aofaiga o le tasi sipuni sipuni, ona faatumu lea o le vaifofo i totonu o se pulumu ma faia le fulufulu elelise, ma susu i le gaosiga. E masani lava, na o ni nai aso talu ona maeʻa laei, o loʻo manino lelei le aafiaga.

Nitroammofoskoy e mafai ona faʻamafanafanaina e le gata o togalaau, ae faʻapea foi togalaau totō.

I lalo o togalaau aina

O lenei fuālaʻau e lelei mo le tuʻuina atu o elemene sili ona taua o fualaau 'aina o vaitausaga eseese ma togavao.

O le faʻaaogaina muamua o lenei mea faʻaaogaina e tatau ona faʻatinoina muamua aʻo leʻi totoina laau o laau ma vao. O le tele o le faʻamaʻi e masani ona faalagolago i le matua o le fatu ma le tele. Mo se faʻataʻitaʻiga, i lalo o tausaga taʻitasi, e tusa ma le 150 g o le nitroammophoska e tatau ona faʻaofiina i totonu o le totō totoga, faʻafefiloi lelei ma le eleele ina ia le aʻafia ai aʻa o le seedling ma le fuga. Mo fualaau e lua tausaga le matua o fualaau aina suamalie, 200 g o le fugalaʻau e tatau ona faʻaaogaina, ma mo laau toto e le eseese i lapopoa tetele, 100 g o lenei fuālaʻau ua lava tele.

Latou te tali lelei i le faʻaofiina o laau toto nitroammophoski i le faaiuga o le fuga. I le taimi nei, 50 g o le nitroammophoski, ua faʻamaʻi muamua i totonu o se pakete vai, ua faʻaofiina i lalo o fualaau aina. I lalo o laau tetele, e sili atu i le fitu tausaga, o lenei aofaiga o le faʻapalaina e mafai ona tolu.

A maeʻa ona toto, e manaʻomia foi ona fafagaina fuamoa i se nitroammophos, e tusa ma le 40 g i se ituaiga vaifofo (i totonu o se pakete vai e tusa ma le sikuea sikuea o palapala). I lalo o currants ma gooseberries, 30 g o le fugalaʻau ua lava, ua faʻasese foi i le lava voluma lava o vai.

Afai e matauina le vaivai o le tuputupu ae o le tuputupu ae o laau toto, ona mafai ai lea ona faatino le fafagaina ole lautusi faanumeraina ma se nitroamophos. E fautuaina e te faia i le sili atu i le ogatotonu o le taumafanafana, e tatau ona e faʻamavae 2-3 leunisi puno o le faʻasina i totonu o se pakete vai ma i le afiafi e lelei le faʻamamaina o vaega uma o eletise i lenei fofo.

E fesoasoani tele Nitroammofoska i vine. I le tautotogo, e tusa ma le lua launiumini o le nitroammophoski, na faʻaumatia muamua i le 10 lita o le suavai, o loʻo faʻalauiloaina i lalo o le vao, ma a uma ona tupu, e faʻataunuʻu le fafaga, faʻasese se sipuni i totonu o se pakete vai ma faʻapipiʻi laau ma lenei mea, faʻafefeina uma luga ole eleele.

I lalo o fugalaau

O mea sili ona taua e maua e le nitroammophosk e talafeagai mo fualaau fugalaau. Faafetai i le nitroammophosque, e mafai ona ausia le ulu ma faaumiumi le fugalaau.

E mafai ona faʻatagaina muamua le faʻamaʻiina o lenei fugalaʻau pe a mavae ni nai vaiaso mai le foliga mai o fualaau i luga ae o le eleele. O fugālaʻau taʻitasi ma fugalaau e manaʻomia ona fafagaina i le nitroammophos ua solo i le 10 l o le vai i se aofaiga e 30 g i le sikuea mita o loʻo nofo i lalo o fugalaau.

O fugalaau e mafai ona fafagaina i le taimi o le fausiaina o mata, ma faateleina ai le aofaiga o le nitroammophos, o loo i totonu o se pakete vai, e oo i le 40 g i fua faatatau o le sikuea mita o eleele o loo i lalo o fugalaau.

O le taimi lona tolu, o le faʻalauteleina o le vaitau o le fuga, e mafai ona fafagaina fugalaau i le maualuga o le fugalaau e ala i le soloia o le 50 g o le nitroammophoska i totonu o se pakete vai ma fafaga lenei vaifofo i se sikuea mita o eleele o loʻo nofoia i lalo o fugalaau.

Nitroammophosk e talafeagai foi mo fugalaau i le fale, o iinei e mafai ona e maua mai i se tasi folie pito i luga i le tautotogo, faʻamafola le lua laulau punetini o le nitroammophosk i totonu o se pakete vai ma faʻaleleia lelei le eleʻele.

Faaiuga E pei ona mafai ona e vaʻaia, o le nitroammophoska o se mea lelei tele faʻalauteleina lautele lea e talafeagai mo fualaau aina, berry, ma fugalaau fugalaau. O le mea moni, pei o soʻo se isi mea faʻala, o le nitroammophosk e manaʻomia ona faʻaaogaina i le taimi sili ona lelei ma i le aofaiga sili ona lelei - ua tatou malamalama i nei mea uma. Afai e te faia mea uma lelei, e le mafai ona afaina ai laau poʻo oe lava ia.