O le togalaau

Fertilizing fualaau faisua ma fugalaʻau

E tele auala e faʻaleleia ai fua o fua o fualaau faisua. I totonu oi latou, o le nofoaga autu o le fefiloi ma fugalaau (fugalaau solofanua, povi, puaa, lapiti,'oti ma mamoe, manu felelei, paʻu, peʻa, humus, otaota o fale, feces ma faapalaga e faʻavaeina).

O mea lelei i totonu oi latou ma meatotino o nei fugalaau e eseese, o le mea lea, e aunoa ma se auiliiliga e le fautuaina. O le solofanua solofanua i luga o le moega o vao e sili ona talafeagai mo le fafagaina. E taua tele mo le fufuluina o se kiona ma le mafanafana. E aofia ai le 0.6% o le nitrogen, 0.3% fuakalama ma le 0.5% le potassium. O le faʻafeiloaʻiga o le solofanua solofanua i le eleele malulu ma eleele malulu e fesoasoani i le faʻamafanafanaina.

Palu vao. © Joi Ito

E sili atu le suamalie o manu ma faʻamafanafana le leaga o le eleele. O le aʻafiaga i le tuputupu ae o fualaau faisua e faʻafefete, ae o le toniga ma le umi. E aoga i le vevela ma le lamolemole. E lelei tele le faʻafefeteina o le kāpeti i ia ituaiga meaʻai.

O le slurry o se mea e gaosia vave, o le nitrogen ma le potassium o loʻo faʻaaoga e fualaau aina e aunoa ma le tele o tupe leiloa. O le suamalie puaa suamalie e tele foi lona malosi i le eletise (0.6%) ma le potassium (0.5%), ae o le decomposes sili atu lemu.

E faʻaaogā faapalaʻau i luga o eleele mafanafana, ma i le paluga faʻatasi ai ma mala o solofanua e talafeagai mo le toetoe o eleele.

Faʻasa © graibeard

O le otaota faʻaleleia e tele le tamaoaiga i le gaʻo (0.5%) ma le phosphorus (1.2%).

Aʻo leʻi faʻaaogāina, e faʻamalosi le manurele mo le lua i le tolu aso (tasi le vaega o le manure i le lima i le ono vaega o le vai), e luluina le vai i le vai (tasi vaega o le manure mo 15-20 vaega o le vai).

O le manaʻomia o ituaiga laau eseese mo meaʻai taʻitasi i le faagasologa o le tuputupu aʻe o le suiga. O mea nei e faʻamatalaina ai le auala mo le faʻamautuina o nisi faʻatoʻaga ma fugalaʻau.

Paʻu paʻepaʻe.

I le taimi o le tuputupu aʻe, e lua ni laʻei pito i luga e faia. Mo 10 lita uma o vaifofo, faaopoopo i ai se ipu fafie. Ina ia aloese mai le faaputuputuina o palapala, o le laei pito i luga e lua e faia i le sili atu i le 1.5-2 masina ao leʻi seleseleina.

Palufela.

Lua vaiaso talu ona totoina, o le ofu muamua pito i luga e faia. I le 10 l o le vai, e tasi le sipuni siʻo o le urea ma le 0.5 l o le mullein vai ua solo. 0.7 l o le fofo ua sasaaina i lalo o le aʻa o se tasi laau. Pe a oʻo atu le ulu o kapeti i le tele o se paina, o le isi laʻei pito i luga e faia. I le faia o lenei mea, o le 0.5 l o le suamalie o le moa suamalie o loʻo faʻamaluluina i le 10 lita o le vai ma le tasi sipuni sipuni o le faʻalauteleina o mea faʻapitoa o mea faʻapitoa e faʻaopopoina ai elemene. O le lita o fofo e faʻaaogaina i totonu o laau.

Palufela. © "R☼Wonnα"

Kukama

O le taimi muamua latou te fafaga ai i le taimi o le fuga. I le 10 l o le vai, e tasi le sipuniti o le potassium sulfate ,urea, superphosphate ma se ipu mullein e faʻaitiitia. 5-6 lita o fofo e faaopoopo i le 1 mita.

I le taimi e fua mai ai, e faalua ona fafagaina kukama. Mo le uluai fafaga i le 10 l o le vai, 0.5 l o le moa fou moa, o se sipuni sipuni o le nitrophoska ma le tolu punetini o le pefu o le eleele ua faʻaitiitia.

A maeʻa le 15-18 aso, ona fafaga faaluaina lea o laau. I le 1 lita o le suavai, e tasi le lita o mullein e faʻafefeteina i le vai (1: 3) ma le sipuniti o le sulfate sulfate, superphosphate ma Urea. O lenei fofo e tatau ona faamamaina ma fafaga laau i le fua faatatau o le 8-10l / m².

A maeʻa aso e 15 ona tuʻuina lea o le ofu pito i luga mulimuli. Mo le 10 lita o le vai, ave se lita o paʻu o le moa (1: 3) ma se sipuni tele o le faʻaaogaina o minerale. E oʻo atu i le 5 lita o fofo e faʻaumatia i le 1 mita.

Kukama © Tazmany

Kāreti.

O le faʻamalosia o le totoina o fualaau fafaga e fafagaina i se vaifofo o manu felelei (i le fua o le 1:10 po o le 1:15) poo le paʻu (1: 5). O le pito pito i luga pito i luga e faia i se vaega o le tolu i le fa lau.

Tomato

O le taimi muamua e fafagaina ai le 20 aso talu ona toe totoina laau: o se sipuni tele o le nitrophoska ma le 0.5 l o le mullein vai ua maeʻa faʻafefiloi i le 10 l o le vai ma faʻafeinu i le fua faatatau o le 0.5 l o le vaifofo i le laau. O le laei lona lua o loʻo faia i le amataga o le fuga o le fugalaau fugalaau lona lua, le tolu - i le taimi o le fuga o le fugalaau fugalaau lona tolu. I le 10 l o le vai, 0.5 l o le mullein vai ma tasi le sipunetone o le atoatoa o le faʻamalolo ua faʻafefe. 5 mita o fofo o loʻo faʻaaogaina i le 1 mita.

Tomato © vmiramontes

Beetroot.

O le laei pito i luga e faia pe a uma ona aliali mai pe tolu pe fa laulaau. Mo le 10 lita o le vai, faʻaopopo se tasi ma le afa tioata o mullein, o le sipuni sipuni o le nitrophosphate ma le tasi le kalama o le boric acid. I le tauina o aʻa laau, latou te tuʻuina atu ai se laei lona lua pito i luga ma faʻamalaʻau.

O le pateta.

O le pito pito i luga luga o le ofu e faia aʻo lumanaʻi muamua le tumutumu. E tasi le sipuniti o le urea ma le 0.5 l o le mushy mullein e faʻafefeteina i le 10 l o le vai, faʻafefiloi ma faʻafefiloi i le fua faatatau o le 3-4 l i le 1 mita.

A maeʻa aso e 15, ona fai lea o se laʻei pito lua. O le fofo ua saunia muamua. I le 10 l o le vai, o le sipuniti o le fugalaau atoa e faʻafefeteina, 0.5 l o paʻu o le moa e pei o le moa ma faʻafeinu i le 1 lita i le vao. A maeʻa ona faia le fofo, o le eleele e vaʻaia pe vaʻaia foi laau.

O le pateta. © Christian Guthier

Zucchini.

O le uluai laʻei pito i luga e faia aʻo leʻi fuga. I totonu o le lita o le vai, tasi le fagu lita o mullein ua faʻaitiitia, o le sipuni sipuni o le nitrophoska e faʻaopoopoina. 1 lita o fofo o loʻo faʻaaogaina i totonu o laau taʻitasi.

O le laei pito lua pito i luga e tuuina mai i le taimi o le fugalaau. I le 10 lita o le vai, o le fagu lita o moa moa (1: 3) ma le sipuni sipuni o le faʻamaʻi atoatoa ua fafagaina. 3 mita o fofo o loʻo faʻaaogaina i le 1 mita.

Squash.

I le vaitau o le tuputupu aʻe, latou te manaʻomia ni laʻei luga se tolu ma fugalaʻau. O le uluai laei pito i luga e faia i le 10-15 aso pe a maeʻa ona totoina. I le 10 l o le vai, 1 l o le mullein diluted (1: 2), o le sipuneti o le nitrophoska ua faʻaitiitia. Mo le 1 mita, 5-6 lita o fofo o loʻo faʻaumatia. O le fafaga mulimuli ane o loʻo faʻatinoina i le taimi o fugālaau ma fualaau aina. I le 10 lita o le vai, o le fagu lita o moa moa ua fafagaina, o le sipuni sipuni ole urea ma le potassium sulfate, e faʻaalu ai 6-7 lita i le 1 mita.

Patisson. © Darkone

Paʻu

I le laasaga o le tolu i le lima laulaʻau, o le faʻasusuina i se vaifofo o le paʻu po o le manulele o manulele e faia.

Eggplant.

Ia tali lelei i luga o laei ma fugalaʻau. 10-15 aso pe a uma ona totōina, e fafagaina i luga o laau toto se vaifofo o le paʻu ma le palapala. O le laei pito i luga lona lua o loʻo faia i le vaega o le fuga, o lona tolu - i le taimi o le fualaau aina.

Rutabaga.

E tasi le vaiaso talu ona totoina, e fai le ofu pito i luga luga o le paʻu (1: 5). O le fafagaina faalua o loʻo faia faʻatasi ma moa moa (1:10). E oʻo i le 10 lita o fofo o loʻo faʻaaogaina i le 1 mita.

Rutabaga. © Fatu Ambassadors

Radisa.

Afai e faasolosolo lemu le radisa, o laulaʻau e lanu meamata, e tatau ona fafagaina vave. Mo lenei mea, o le sipuniti o urea ma se ipu mullein e faʻafefe i le 10 lita o le vai. Meaʻai - 5 l / m².

Salati.

Faʻaalu se tasi o laʻei pito i luga. I le 10 l o le vai, 0.5 l o mullein ma se sipuni sipuni o le nitroammophoska e fafagaina. Meaʻai - 3l / m².

Sorrel.

Fafaga lelei i le mullein (1: 6) poʻo le taʻavale (1:10).

Peʻe suamalie.

E tasi le lita o mullein o loʻo solo i totonu o le 10 lita o vai. O le fua o le faʻavaivai e 6 lita i le 1 mita.

S.V. Makarenko, sui auai o aʻoaʻoga faʻasaienisi