Laʻau

Decembrist (Schlumberger)

Schlumberger Na valaauina foi zygocactus a le Tesemama o ia o le cactus epiphytic. I totonu o le vao, o lea ituaiga laau e mafai ona maua i sasaʻe o Pasila, ma e ola ai iina i vaomatua vao vao i luga o ogalaau o laau eseese.

O le fuga o lenei fugalaau, e aofia ai vaega laugatasi (umi - 5-6 inisi, lautele - e oʻo i le 2.5 senitimita) faʻatasi ai ma pito faʻamalosi, e maualuga lona faʻalauteleina. I vaiaso faaiʻu o le autumn na ia faia ai le tele o tumutumu o loʻo pipii i pito o pupu. Fugalaau fugalaau, e fai ma tulafono, e ala i le Kerisimasi, e ui lava i le mea moni o fafo atu o le faamalama e malulu ma e itiiti lava le malamalama. O fugalaau Decembrist e piniki, mumu pe paepae. O le mea moni o le taimi nei, i le laufanua o lenei fugalaau, o le mafanafana ma lona tupu aʻe e tupu tonu lava e tusa ai ma le kalena masani.

Faafetai i lenei tulaga, na maua ai e le laau ni igoa e le masani ai: Tesema, Kerisimasi ma Kerisimasi cactus. I le taimi muamua, o lenei laau na taua o se zygocactus, e pei ona taua i totonu o mau, ae mulimuli ane na oo mai i le faaiuga e faatatau i le ituaiga o Schlumberger.

O le Decembrist e talitutusa lava ma le Ripsalidopsis, o le mea foi o le cactus laau e tupu i totonu o motu o Amerika Tutotonu. Ae o loʻo i ai pea a latou feeseeseaiga. O le mea lea, o le fuga o Schlumbergera e tupu ia Tesema-Ianuari, ma ripsalidopsis i le tautotogo (aua ua taua lea o le Eseta cactus).

Ma o le laau o le Kerisimasi ua i ai laulaau lau o loʻo i ai ni pito tauagavale, ma o ona fugalaau e tutusa ma felafolafoaʻi. A o iai i le Eseta, o laulaau laʻau e lapotopoto ma fugalaau e pei o fetu.

E tele faʻatoʻaga faʻatoʻesea na gaosia. O nei fatuga eseese e eseese i latou lava e le gata i le tele o fugalaau ma o latou matagofie, ae faapea foi i lanu. O lea la, latou te valiina i le piniki, paʻepaʻe, mumu, moli, ma o loʻo i ai foi ni hybrids, o la latou fugalaau e tele lanu lanu. Latou te fuga mo le 4 pe 5 vaiaso.

O paʻu paʻu e mafai ona oʻo atu i le umi o le afa mita, ma o lālā lālā e malosi tele. O nei fugalaau e mafai ona tupu i totonu o ipu faigofie ma i le tautau (e pei o ni mea matagofie). I le taimi nei, o loʻo i ai foi ni mea faʻapitoa, faʻapea foi ituaiga o Schlumbergera.

O le Decembrist e lauiloa ona o lona le mautonu, ma e le o aafia foi i faamaʻi ma meaola faalafua. Ma o se laau Kerisimasi e mafai ona ola ma fuga lauolaola mo le 20 tausaga, lea, ioe, o se mea tele tele.

Aoaoina le auala e tausia lelei ai sea ituaiga laau e faigofie. O le mea taua o le iloa lea pe o le a le tulaga e tupu ai i le vaomatua.

Tiapolo Tiapolo i le fale

Malamalama

E pei ona e iloa i Pasila, o le nofoaga na fanau mai ai le Decembrist, e tele le la, ae o lenei fugalaau e tupu i vao vao. I lenei tulaga, i totonu o le fale, e tatau ona tuu lenei laau i totonu o se potu susulu, ae peitai, e tatau ona ufiufi mai le susulu o le la, lea e mafai ona tuua ai mumu i luga o lau o Schlumbergera.

Afai e te tuʻuina i se mea pogisa, ona mautinoa lea o le a tupu, ae o le a le tupu fugalaau.

Tulaga o le vevela

E lagona le manaia i le potu mafanafana masani (18-20 tikeri). E le fiafia o ia i fesuiaiga mataga i le vevela, ma e tatau foi ona e mautinoa o le potu e le sili atu nai lo le 13 tikeri. I taimi mafanafana, e mafai ona faʻafeiloaʻi le Decembrist i le faletupe. E taua foi le iloa pe a pa'ū le vevela i le 5 tikeri (mo se taimi pupuu), e tumau pea ona le toe faʻaaoga.

Humidification

Talu ai o lenei fugalaau e faʻapitoa i le vevela, e manaʻomia lava le maualuga o le susu. I le vao, e maua ai e Decembrist le tele o susu i le vao, ae le o le aʻa, ae e ala mai i laulaau ma aʻa.

E faʻafefea vai

Faʻasaga o lenei laau e talafeagai pe a uma ona faʻamago le masini lua i le loloto. E tatau ona lava le vai, ae tatau ona aloese mai le vai i le eleele. O le mea moni o aʻa o Schlumbergera e matua vaivai lava ma o le pala e mafai ona faʻaalia i luga ia i latou. I le taimi o le totoina, e le tatau ona galo ia laau, fai se alavai lelei, lea o le a fesoasoani e aveesea le tele o vai mai le palapala.

Faʻafefea ona fafaga

E le manaomia e le Decembrist le fafagaina soo. O lea la, afai e te ola i totonu, ona e manaʻomia lea ona faʻaaoga le faluga i le eleele i le 4 vaiaso ona sosoo ai lea, naʻo le taimi o le tuputupu aʻe ola. Afai e te totoina i totonu o se kiona, ona faʻaaogaina lea o le faʻasamaʻi ile eleele i le vaiaso.

Faʻaopoopoga Faʻapitoa

O le Schlumbergera e totoina i totonu o se potoa tele, aua o ona aʻa e tu latalata ane ile eleele, e pei o isi epiphytes. E faigofie foi ona pala.

O le alavai faʻapala e tuʻuina i le pito i lalo o le ulo mai tamai laumei poʻo le uamea lautele.

Faʻafefiloi o le lalolagi

E manaʻomia e le Decembrist le taofiofia, o meaʻai, o le a maua ai foi le manava manaia. E lagona le manaia o le eleele paʻu o loʻo fefiloi ma sina vaega itiiti o maʻa laʻititi, oneone, faʻapea foi le paʻu.

E mafai foi ona e faʻaogaina le paluga o le eleele, e aofia ai turf ma laʻau laʻau, faʻapea foi le oneone ma le efuefu o le laupapa, e tusa ma le 2: 2: 1: 1. O le alavai e tatau ona aofia ai le tasi vae tolu o le aofaiga atoa o le ulo. O le elemene o le eleele e tatau ona iai i le lautele o le 5.5-6.5.

Fuga

I atunuu i mātū, na fuga mai Schlumberger i le faaiuga o Oketopa. Ma e masani lava o le taimi vaʻavaʻai o Tesema ma le afa muamua o Ianuari. Fugalaau fuga i le aso pe lua pe a uma ona fuga, ae e tele naua pulupulu e fuga e tumau mo le 4-5 vaiaso.

E i ai taimi e amata ai e le au Decembrists ona malepelepe fatuga e leʻi totoina (uma pe o se vaega). Atonu e mafua mai i le faʻaitiitia o le laau, faapea foi ma lona toe faʻaleleia i se isi nofoaga. O le mea lea, a uma ona amata le fuga o le laau, e masani lava ona filifili le au faifaatoaga e le masani ai e siitia atu i se nofoaga e sili atu ona lauiloa, lea o le fugalaau e matua le lelei lava, poo le, e paʻu i le vaega.

E i ai taimi e fuga mai ai se laau o le Kerisimasi e le tasi, ae faalua i le tausaga, faʻapitoa ia Tesema, faʻapea foi ia Aperila-Me. Ae ui i lea, i le tautotogo, e le tele naua ona fua.

Taimi e malolo ai

E le mafai ona tupu le fugalaau taufaʻailoga e aunoa ma se taimi malolo. O lea la, i le taimi nei e tatau ona tuʻuina i totonu o se potu malulu (13-15 tikeri), e tuʻuina atu ai sina pisi o le ao ma le faʻavalea o le susu. I lenei tulaga, o le fugalaau e taofia le tuputupu ae, ma amata ona amata ona amata ona amata ona tupu. I le mataupu pe a tu le Decembrist i luga o le faapaologa i le taumafanafana, e tatau ona ia faaitiitia le faasūsūina mai le faaiuga o Aokuso i le faaiuga o Setema (i le taimi e tasi e le tatau ona i ai se kiona). O le mea lea, e fautuaina e vai i le na o le tasi i le 7 aso ma faʻaaoga sina vai. Ina ia aumai i totonu o le fale mo le taumalulu, e fautuaina e le au fai togalaau tupu aʻo leʻi amataina le taotoga. Ona alu malie lea i le tele o le suāvai ma amata ona toe fafaga le laau.

Faʻafefea ona faʻaleleia

Faʻapenaina e ala i le vavae. Ina ia faia lenei mea, o se fatu e aofia ai le 2-3 laupepa vaega e vavaeese, ma e ave mai pito pito i tua o lauʻau. Faʻamaʻi lelei le 'au. Taofi le vaega o loʻo i lalo, ma ou tamatamailima, le pito i luga - e manaʻomia ona e faʻasolo faataamilo i le axis. O le matagaluega, i le avea ai ma tulafono, e faia e aunoa ma se faʻafitauli.

O vavaeeseese tuʻu ese e tuʻu ai mo le faʻamago mo le tele o itula poʻo aso, ona totoina lea mo le aʻafia. Ina ia aloese mai le pala o le vavae, e le tatau ona tanumia i totonu o le eleele, ae tuu saʻo i luga o le fogaeleele. E mafai ona e faia le lagolago mo i latou mai matitusi pe na o le faalagolago i le puipui o le ulo.

Fausiaina o le Crown

Ina ia mafai e le fugalaau ona i ai se foliga sili ona matagofie, e tatau ona pipi pe a uma ona fuga. Ma e sili atu e le oʻo lava i le tipi ese o laulaau, ae ia tuʻi ese, o lea e te aloese ai i le foliga mai o le pala i luga o laʻau. O le iʻuga, o le a sili atu ona faʻalauteleina laʻau, ma o le a tele a latou laumei laupepa, lea e masani ona faʻapipiʻiina ai le tumutumu. Ma o lona uiga o le fugalaau o le a sili atu ona tele.

O loʻo i ai se faʻataʻitaʻiga masani o le Decembrist, na maua e ala i tui. Faʻasalaina le Schlumbergera i luga o le isi cactus - Peresia, o le pito i luga o ia mea e aveʻesea ma se manoa maʻai ma tipi laitiiti. O se kopi o le Decembrist e 2-3 lautusi vaega ua faʻaofiina i totonu o le mea na tupu. O le isi, e manaʻomia ona nonoa le site o tui i se filo. A maeʻa fusi vaega, e mafai ona aveese le filo.

Pests ma faʻamaʻi

I le tulaga aoao, o lenei laau e matua puipuia lava i faʻamaʻi ma faʻamaʻi. Ae o se apogaleveleve e mafai ona nofo i ai, ma e mafai foi ona foliga mai o le pala, e pei o se tulafono, i nofoaga e faaleagaina ai le mama. I le faʻamavaeina o faʻamaʻi, e faʻaaoga ai fomaʻi faapitoa.

Toe iloiloga ata