Meaai

Laasaga o lea laasaga ma lea laasaga mo le sauniaina o le risototisi Italia ma musika

I le faaopoopo atu i pizza ma pasta, o faatusa o le taumafataga o Italia o risotota ma pulou. O lenei ipu e mafua mai i le kuka kuka. Sa amata le kuka i le suka araisa, lea na le o toe popole. Ina ua manatuaina e le tagata poto faapitoa i mea taumafa lana mea aupito sili ona matagofie, ua leva ona vela le broth mo se taimi umi. I le pito i lalo o le pani o loʻo ola ai laisa i le kamupani o aano o manufasi ma fualaʻau. Ae o le tagata faataulaitu e le o se mea na leiloa, na ia teuteuina le paʻu o le mea na tupu ma tautua i luga o le laulau. Ua silia ma le 400 tausaga talu mai lena taimi. I le taimi nei, o le kuka tele o le kuka ua aʻoaʻoina e kuka ai lenei ipu i le auala e le masani ai.

Vaevaega amata

I le lalolagi e faitau afe faaliliuga o le sauniuniga o lenei ipu Italia. Peitai, e tatau ona malamalama e latou te o mai i lalo i se mataupu faavae e tasi:

  • muamua e te manaʻomia e fufulu le aniani i le araisa;
  • sasaa uma i le moa (e mafai ona e faʻaaogaina le vai manino, faʻapena foi ma le teuteu o le sami);
  • o nei mea uma e tatau ona solomuli i luga o le vevela vevela, faatasi ai ma le faʻamalosia pea;
  • 15-20 minute aʻo leʻi kukaina, pe faʻaopoopoina fualaau faisua po o mashulipuni falai. O mea e le manaʻomia e fai ma aano o manu, taaloga poʻo iʻa.

O le faʻauʻuga mulimuli o le faʻaopopoina lea o le susu ma le pata. O lenei paʻu o le a tuʻuina atu ai le kulimi i se mea manogi ma se manogi e le masani ai.

O loʻo i le laasaga o le faʻaofiina o isi vaega e amata ona faʻafefeteina e le tele o kuka. Ae ui i lea, o le araisa o se oloa "finicky", o lea e tatau ai ona e filifili le mea sao "tuaoi" mo lena. I lenei itu, e mafai ona e filifilia soʻo se risotot mushroom rischto i lalo, malamalama i le faiga faavae mo le saunia o se meaʻai masani.

Faʻamatalaga numera 1

O le tagata o le a manaomia le afa afa o le paʻepaʻe mamago ma le 100 g o le pusi Parmesan i le faavae masani o mea e gaosia. I lenei faʻatusa, o le sauniuniga e pei ona taua i lalo:

  1. Falu musika, porcini mushrooms poʻo chanterelles (400-500 g) i luga o le vevela vevela.
  2. Otioti le aniani i fasi pepa, ma pasi i totonu o se fagu mo le tusa ma le 7 minute. Muamua faʻafefe 50 g suauu i totonu.
  3. A maea lena, faaopoopo le 150 g o le pata. Pe a liusuavai, sasaa 350 g araisa i totonu o le paluga. Cook mo ni nai minute. I le taimi lava e tasi, e tatau ona matua faʻamalosia.
  4. Liligi se ipu uaina ma faʻapipiʻi i le afi mo le silia ma le 3 minute. O le ava malosi e tatau ona faʻaalu ma faʻafefe.
  5. Taʻu le susu, ona toesea lea (2-3 tamaʻi falaoa) sasaa i totonu o le fala. Aʻo leʻi amataina auaunaga taʻitasi, ia mautinoa o le vaega muamua o loʻo faʻaaogaina. O le a alu lenei mai le 25 i le 35 minute.
  6. I le mea mulimuli, ia faaopoopo ni pulou, faapea foi aano o manufasi, faʻafefiloi mea.

A o le i ai, ia fufuluina i le parmesan ma teuteu i laau. I le avea ai o se meaʻai, e mafai ona e faʻaaogaina paluga o le rose po o tamato faapelepele.

Ole vaitau taimi mo tagata taʻitasi o le a eseese. E faʻalagolago i le tomai faapitoa o le ogaumu ma ipu. O le mea lea, o le sauniuni e sili atu ona siakiina mo le tofo, o le so-called al-dente. O le auala sili lea ona faatuatuaina.

Filifiliga Rice

O se tulaga taua mo le faia o le risototo ma musika o le filifilia lea o le ituaiga araisa saʻo. Mo na o faamoemoega nei:

  • "Vialone Nano" (Vialone Nano) faʻavaomalo mo fua uma;
  • "Arborio" (Arborio) pe a faʻavaivaia le leai o se avanoa;
  • "Carnaroli" (Carnaroli) e lelei mo taaloga poʻo iʻa.

O fatu o nei ituaiga e tele ma lautele. I le taimi o le vevela o togafitiga, o le a amata ona vaivai le fatu, aua ua faʻasaʻo le masini mai luga. O se taunuuga, o le faifai pea o le ipu e suamalie.

Rice "Arbario" e aofia ai le tele o le malo. Pe a mālūlūina, e liua e avea ma se mea tumau ma vavalalata. O le mea lea, e naʻo le vevela, e vave ona aveese mai le afi.

Faʻamatalaga numera 2 - Suʻega Elite

O le taimi nei e aoga le talanoa e uiga i mea manogi i fafo, faapea foi mea taua. O mea nei e faaopoopo i ai se paʻi fou i le ipu.

Muamua e te manaʻo e faia se faʻatauga o mea taua. Lisi ma pulou e tatau ona 300 g taʻitasi. E le mafai ona e faia e aunoa ma nei fualaʻau:

  • kilia ma aniani (1-2 ulu);
  • kāloti;
  • paprika (nai pinches);
  • kaluka.

Faʻamumu le ipu i fualaau aina (olive) poʻo le pata. I le avea ai ma mea taua, e faʻaaogaina ai e Italia ni fasi ufi (3-4 laina), lea latou te taua o le "tupu o mea manogi ma mea manogi a tupu". E lelei le ave o masima (faamamaina). O le a avea ma se faʻaopoopoga le pepa o le palapala (e mafai ona e uu mumu pe paʻu mo le vevela vevela). I le taimi lava e tasi, e le tatau i se tasi ona galo e uiga i le uaina paʻu mama (100 ml) ma le susu (Parmesan poʻo le aiga Grana).

Saffron o se mea taua. Talu ai ua matua taugata lava, e mafai ona e aveina se falemaʻi masani nai lo. O le mea manogi e tuʻuina i foliga o se paʻu moli ma se manogi manogi ma se paʻi o le pepa.

A fufulu ma saunia mea uma, e mafai ona e amataina auala masani. Le amataga, e tatau ona tipi, pulou ese pulou ma vae eseese. O le isi e tatau ona e mulimuli i le algorithm:

  1. Fuga kuka. I le 2.5 lita o le vai tuʻu ai apaʻau moa (lima fasi pepa) ma se paipa o paʻu. A oʻo i nei maʻi uma, lafo i ai se sipisi atoa, uʻamea mushroom, kāloti gaosi (2 pi.) Ma peas. E tatau ona galu le gaʻo ile afi mo le itula ma le afa. Ma le mea mulimuli, faaopoopo le pasesa malogo, fuʻa pepa chili, laʻau faisua, ma le opu.
  2. Blanks. Tipi le pata (50 g) i totonu o kupita, 1.5 cm taʻitasi, ma faʻagogo. Grate le sisi. Sobb saffron i le uaina (2 tbsp. L.).
  3. Fusi siva. Otioti pulou i fasi pepa. O le mea e sili ona lelei. Fuga i se vevela vevela seʻia oʻo i le enaena auro. Ona oʻo lea i le vaitau o pulou i le eleele ma le paprika. Faʻamumu le afi mo le isi 5 minute. A maeʻa, e aoga le masima ia i latou, o le mea lea o le a sili atu ona latou faʻamaonia.
  4. Faʻavae mo risotto ma pulou. Amata i le tipiina o le siʻi, kalaka, ma le au o le uʻamea (fufulu ma faʻamago muamua). E fautuaina le faʻafefe o kāloti i luga o se pepa poʻo se mea e gaosia. Faʻasusu le ufiufi o le kalakeke e faʻaaoga ai se naifi.
  5. Faʻamasalaga. Uu 60 g suauu, fuga leisi kulisi seia oʻo ina faʻamalulu e aunoa ma le suia o lanu. O le taimi nei e mafai ona e sasaa atu le kāloti ma le kalama (ua maeʻa le vevela aʻo leʻi faaopoopoina le suka), ma faaopoopo le masima i le paluga. Simmer mo le fitu minute.
  6. Le faagasologa o le selesele araisa. Liligi le cereal i motugaafi mai le itu i le ogatotonu o ipu. Uu i luga o se afi seʻia oʻo ina ave uma e le araisa le pata. A maeʻa lenei mea, e mafai ona e sasaa le uaina, faʻavevesi malie.
  7. Faʻatau i le gaʻo. A maeʻa le sua o le ava, e tatau ona liligi i totonu o le susu (e tatau ona kuka i le isi mea e susunuina). E tatau ona faʻaaoga i ni vaega laiti (lua kuka). E taua le faʻalavelave faʻasau i taimi uma ina ia le mu.
  8. Laasaga mulimuli. I le faagasologa o le faʻafefeteina o le susu (pe a ma le 10 minute), e tatau ona e sasaa masolo ma le moa i totonu o le paʻu, ma faʻaauau pea ona faʻaopoopo le suauu kuka mai le aano. E talitonu le au atamamai failaʻau e oʻo lava i le sauniuni, e na o le 17 minute le umi. Faataitaiga e faaalia ai e toatele e tele taimi e alu ai.
  9. O paʻu mulimuli. A maeʻa ona aveese le pama mai le afi, e tatau ona e faʻatali mo ni nai minute, ma na ona faʻafefiloi le ipu i le moa pupula ma fufulu i le siisi. I lenei tulaga, e tatau ona faʻalavelave faʻamalosi.

O nisi tagata kuka e le fautuaina le fufuluina o fatu muamua aʻo leʻi faʻaaogaina. O lenei mea e mafai ona taʻitaʻia ai le fufuluina o le maso o loʻo i le pito i luga o fatu. A le o lea, nai lo le risotto, o le a fai e le talimalo le alalaupapa araisa.

Auauna atu risotto ma pulou i papatusi loloto, teuteu i greens. O le tulafono autu i le faatinoga o le saoasaoa lea i luga o mea uma. Latou te fautuaina e 'ai meaai i na o vevela vevela, a faʻapea o le a leiloloa le matagofie uma o le ipu.