Isi

Tuputupu Aʻe Faʻateleina Fatu: Lua Auala

Tau mai ia te au le auala e tupu aʻe ai fua mai fatu? "Lotu" mai se tuaoi o ni nai pulu paʻepaʻe paʻepaʻe-paʻepaʻe, e susulu matagofie lava i le taumafanafana. E mafai ona totō fatu i le tautotogo saʻo i luga o se fugalaau poʻo se sili atu le lelei e toto ai laau?

E le pei o le tele o togalaau aina, lea e manaʻo e faʻaleleia e le vaevaega poʻo le vavaeina, o le mea sili ona lelei e tupu i fatu. E ui lava i le mea moni o lenei laau e sili atu le malosi o le aʻa (i ogalaau matutua, o aʻa e mafai ona oʻo atu i le 70 cm le lautele), e le taliaina ai se gaioiga. Taumafai e maua se fugalaau fou, e mafai ona e faʻaumatia le mea o iai.

E lua ala e mafai ai ona tupu faʻasolosolo mai fatu:

  • lūlū vave loa i fanua tatala;
  • muamua le totoina o fatu.

Vaega o le luluina o fatu i luga o le togalaau

O le aquilegia ua totoina i le avanoa tatala i le ogatotonu o Aperila. Mo le faia o lenei mea, ia faia ni paʻu papaʻu po o se moega umi ma faʻalautele fatu, ia matauina se mamao e 25 cm i le va oi latou. Fafasi i se mea manifinifi o le eleele ma ufiufi mea totō i le ata seʻia oʻo mai pine. Ona aveese lea o le malutaga ma, afai e tatau ai, e totoina fualaau pe a uma ona lafoaia 2-3 lau.

Ina ia faʻaleleia le fatuina o le fatu, e muamua ona faʻamaonia. E le gata i lea, o le atigi gutu o fatu e mafai ona gaosia i le niusipepa ina ia faigofie ai ona tupu totogo.

O le faʻaaogaina o lenei metotia o le fatuina lea o fatu aʻo leʻi oʻo i le taumalulu. O le faʻasalalauina e matua malulu ma e vave togafitia ma le vave totoina lelei le vevela o le vevela, ae e fautuaina e vave nofo i le maeʻa o le totoina o le autumn i le togalaau. O le mea lea o le a le paʻuina fatu i le matagi.

O afea e totō ai fatu mo fatu?

O le totoina o fualaau e amata i le masina talu ai, ia Mati. E fautuaina e saunia le palapala i le tautoulu, faʻafefiloi i vaega tutusa:

  • fanua faʻatau;
  • oneone;
  • suauu.

Mo vavao, e te manaʻomia ni atigi loloto - o aʻa o le aquilegia, e ui lava e vaivai, ae umi. I totonu o ipu, o le a le lava le avanoa mo le atinaʻeina, ma o le a vaivai le fua.

E teu fatu i se fofo o se tuputupu aʻe e faʻaleleia ai ma tuʻuina i luga i luga o pusa ma vailaʻau oona. Sili faʻasusu i le eleele. Aʻo leʻi oʻo mai pupu, ua ufiufi ia pusa i se ata tifaga e fai ai ni lauʻeleʻele.

Le malosi ma le soifua maloloina lelei fualaau ola i lalo o le tulaga o le malamalama lelei ma le maualalo o le vevela o le potu (e tusa ma le 17 tikeri Celsius). I totonu o ipu eseese latou te lafoaia pe a tutupu ae, ma latou totoina i luga o se moega fugalaau i tafatafa o le faaiuga o Me.