Isi

Totoina o fugalaau mo tipu

O se togalaau togalaau, o se togalaau fugalaau laitiiti po o se fugalaau fugalaau o se nofoaga lelei e ola ai ituaiga eseese ma ituaiga o laau fugalaau vao. Mo nei faʻamoemoega, e faʻaaogaina e tagata nonofo i le taulaga le avanoa o se faletalimalo, loggia poʻo na o ni faamalama faamalama, lea ua tuu ai pusa, atigipusa, masini pusa ma isi koneteina. Fugalaau o le a avea ma teuteuga manaia ma se punavai lelei i masina mafana (mo se faataitaiga, pansies, petunias, snapdragons ma marigolds) e mafai ona tupu e soʻo se tasi e manaʻo. O lenei mea o le a manaʻomia ai sina taumafaiga itiiti, onosai ma fatu lelei.

Ituaiga o fugalaau ma fatuga o togalaau

O fualaau e mafai ona tupu i le taumalulu (Ianuari-Fepuari) poʻo le amataga o le tautotogo. O le taimi mo le totoina o fatu e faalagolago i le ituaiga ma le ituaiga o laau, faapea foi i le fua faatatau o lona tuputupu ae ma le atinaʻe. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le totoina o le taumalulu e fautuaina mo fugalaau faʻateleina - petunias, snapdragon, ageratum ma purslane, ma le tautotogo - mo peʻa suamalie ma le taeao. O le totoina o fualaau fugalaau, e mafai ona e mautinoa e maua aganuu fugalaau matagofie matagofie ma teuteuga teuteuina, lea o le a e fiafia ai i la latou lalelei matagofie i le taimi atoa o le taumafanafana. O le mea taua o le tausisia lea o tulafono faavae mo le totoina o fatu ma le tausiga lelei o laau.

Saunia o fatu mo le totoina ma le filifilia o se koneteina

O le faʻatulagaga ua fautuaina e le au fai togalaau - o le saluina o fatu - ua faia e ala i le faʻaaogaina o fofo faaosofia o "Kornevin" poʻo le "Heteroauxin" poʻo le vai malulu masani. O fatu vevela faigata e tatau ona faʻafefete mo le tusa ma se aso.

I le avea ai ma fagu, e mafai ona e faʻaaoga ipu e faʻaaogaina polisi e talafeagai mo le lūlūina o fatu lapopoa, po o ipu papaʻu ma le lautele - mo mea laiti fatu.

Faʻaleleia eleele

O le paluga eleele mo le totoina o laau e tatau ona malamalama ma pasi lelei le ea ma le vai. I totonu o se faleteuoloa faʻapitoa e iai le eleele mo fualaau, ae e mafai foi ona e aveina fanua masani mai se paka po o se togalaau. E moni, ao leʻi faʻaaogaina, e tatau ona faia ni puipuiga e faʻamaʻi ai. Tau lava o le taofiofia o le palapala mo ni nai minute i totonu o se vevela vevela.

Totoina fatu

O fugalaau fugalaau taʻitasi e iai fatuga taʻitasi e totoina fatu ma e tatau ona suʻesuʻeina ma faʻaauau. Ae e iai tulafono lautele e fautuaina ai le lūlūina o fatu laʻititi i luga o le palapala susu ma ola i le malamalama, ma totō fatu tetele i le loloto o le 1 cm.

Tulāfono Tausi Tausi

O le nofoaga mo le totoina o laau e tatau ona i ai i totonu o se potu susulu ma le la, ae ia faʻasalalauina le malamalama.

O le vevela ole ea e tatau ona tumau ma e le sili atu i le va o le 20 i le 25 tikeri Celsius. O le vevela i lalo ifo o le 18-20 tikeri o le a fesoasoani e faatuai le tupu mai o fualaau. Faʻasalalau le susulu o le la o le a matua faateleina ai le vevela i totonu o le potu ma faʻaitiitia ai le maualuga o le susu. O lenei mea e mafai ona taʻitaʻia ai foliga o siama faʻamaʻi ma le amataina o le faʻamaʻi.

O le suasami o le eleele e lelei, e aunoa ma le tele o le susu.

O le faʻamalama e faia i tioata poʻo se ata uila eleelea o le a fesoasoani e fatuina tulaga talafeagai mo le velaina o fatu ma le faʻaleleia atili o fualaau. Ina ia maua mai ni laau talavou, o loʻo tumau pea le faʻaleleia o le ea ma le vevela, faʻapea foʻi ma le faʻamafanaina i aso taitasi ma le leai o ni ata malulu. Ole numera o airings e tatau ona faateleina lemu. E mafai ona faʻaaogaina fale puipui pe a uma ona faʻaalia 3-4 laulaʻau atoatoa.

O le fufuluina o laau e masani lava ona faia i taimi uma ile volumes.

Ua fautuaina le malamalama ina ia matua susulu, ae o le susulu o le la e le tatau ona pau i luga o laau ona o le matautia o le mu i laulaau matala.

E fautuaina muamua le totoina muamua pe a uma ona fausia ia pusa lua o laupepa atoa i luga o laau. Ma o lena fugalaau fugalaau e le faalavelaveina e le tasi le isi, o le vevela e faia. O lenei faiga e matua talafeagai lava mo le totoina o na ituaiga o fugalaau e laʻititi fatu ma e leai se mea e tupu. O le mamao mamao i le va o fualaau aina pe a uma le thinning o le itiiti ifo i le 1-2 cm.

O le faʻaluaina o fatugaina lona lua o loʻo faʻatinoina i le faaiuga o Me. I le taimi lea, pe a maeʻa le tau mafanafana, ma e le tau faamataʻuina laau i le po i le malulu, e mafai ona faʻaaogaina laau e tatala ai fugalaau. O malolosi malolosi o laau toto e masani lava ona vave mauaa i luga o le eleele ma pe a mavae sina taimi e amata ona fiafia i a latou uluai fugalaau fugalaau, o se manogi pupula matagofie ma se lanu eseese o lanu ma lanu.