Isi

E faʻapefea ona faʻaumatia vao i togafiti a tagata faʻatoʻaga?

Mo se taimi umi ma leai se tauiviga e tauivi ma le luluina o le vaotuitui i luga o le saite. Ua ou le iloa pe faʻafefea. Taʻu mai, pe i ai ni vaifofo faʻa-aganuu mo le puleaina o vao i le togalaau?

O le puleaina o vao e aofia ai le leona a le taimi o le au faifaatoaga ma afaina ai le soifua maloloina. Afai ei ai se nofoaga tele mo sina taimi puupuu ma e lelea ese lou tua. A uma, o le veleina o latou mea e tatau ona faʻafia ona fai, aua o lenei togafiti poto e taumafai e toe toso i luga ma toe foi i nofoaga e leʻi mafaufauina.

O fualaau eseese e masani ona faʻaaogaina e fasi ai vao. Ae o lenei mea e le faʻamaonia ai le faʻamamaina atoa o vao. O se isi auala lelei o le faʻaaogaina o togafitiga faʻaleaganuʻu e faʻatafunaina ai vao i totonu o le togalaau, aua e le taugata pe a faatusatusa i vaovao, ma latou te le manaʻomia ni taumafaiga faʻapitoa faapitoa, ma e le lamatia ai le soifua maloloina.

O vao masani masani e faʻaaogaina o le vinika, masima, fasimoli ma suauu.

Faʻafefea ona faʻaaogaina le vinika?

O le vavalalata e faʻaleagaina toetoe o ituaiga uma o vao. Mo tagata, e matua saogalemu ma leai se aʻafiaga leaga ile palapala. Faatasi ai ma le fesoasoani a le vineta, e mafai foi ona e aumaia ni paluga (vavave nofoaga latou te nonofo ai ma le vinika ua solo i le vai).

E ui i lea, o le vineta e mafai ona faʻaumatia i latou pe a oʻo i le totoina o togalaau, o le mea lea e tatau ona faʻaeteete pe a fai le gaosiga.

I le mea e le faʻafuaseʻi ona afaina ai laau totō e ola latalata ane, e fautuaina e faʻaaoga se fagu ma se paso po o se pamu. Afai e te manaʻomia le faʻaaogaina o ni vaovao, e mafai ona e faia se pulumu. O laʻau e sosolo i le timuga o le la: o le aʻafiaga o le vineta ua faʻateleina i lalo o ave o le la, i se faaopoopoga, o le a le afaina ai fualaau faisua po o fugalaau i le tau.

O faʻataʻitaʻiga faʻapitoa e tatau ona faʻalauteleina i luga o laʻau ma fatu. O nisi taimi e toe faia ai le gaioiga pe afai e maua vao vao vao. E fautuaina e amata ona galue i le faʻamafunaina o meaola faalafua i le amataga o le tautotogo, ae ou faʻaaogaina vao vao tuai i le tautoulu. A faʻaaogaina vao, e tele faʻasoʻuga ma le vinika e faʻaaogaina:

  1. Fufulu 5 ipu o le 6% vinika i le lua lita o le vai - ua lava lea e faʻapala ai le 2 eka.
  2. Saunia se paluga o vaega e tolu o le 9% vinika ma se tasi o vaega o le sua o le lemon.

Faamama - mo faapitoa vao vao

Afai o le suauu e le o feagai ma vao vao, e tuʻuina faʻatasi ma le masima o le laulau. Ina ia faia lenei mea, aumai i le vevela se lita o le vai, faaopoopo le 5 tbsp. vineta ma 2 punetini masima. Tali malosi e liligi ai luga o vao vao.

E mafai ona e fufuluina le moega i masima, ae ia mautinoa e le pa'ū i luga o mea e latalata ane. O lenei metotia e lelei i le masima e le gata e faʻaumatia ai vao, ae, pe a ulu i totonu o le eleele aʻo timu, e le mafai ai ona tupu fou.

E tatau ona manatua o le masani ona faʻaaoga masima i moega e taʻitaʻia ai se suiga i le tuufaatasiga o le palapala. E mafai ona e faʻaumatia uma vao leaga, ae faʻapea foi le totoina o laau i lenei nofoaga o le a le tupu.

Soa e fesoasoani

Afai e te faaopoopo le fasimoli vai (tasi togafitiga faafomaʻi) i se vaifofo o le masima (150 g) ma le vineta (1 l), e te maua se paluga e taʻua o le fasimoli ole vai. I lenei tulaga, o le sili ona lelei o le a faʻaaogaina le 20% vailaau. I le taimi o le pulupuluina o le fasimoli ole suavai, e tatau ona ufiufi laau totō ile pepa mafiafia. Galuega e faia i le aoauli, pe a vevela le vevela.

Soda ma vao

E leai se aoga o le faʻaopoopoga o suauu paluga i fofo. O lenei mea o le a fesoasoani e faʻateʻaina le tele o laau i le va o vavae i totonu o le fanua, ma faʻatau lelei ai le paʻu paʻu. O vaega nei e masani ona faʻaaogaina:

  • i le 5 lita o le suavai faʻafefe 2 tbsp. l soda ma le 1 tbsp. l fasimoli ma felafolafoa vao i le taimi muamua aʻo lei tupu, toe fai i totonu o le vaiaso - ma e tolu taimi;
  • i le 1 lita o le vai - o se sipuni sipuni, suauu suavai ma le suauʻu manogi. Faʻatulagaga o loʻo faʻatino i le timu.