Fale taumafanafana

Suavai suavai

Suavai i le fale e matua tatau lava - e faʻaleleia le togalaau, taʻele, kuka, fufuluina ipu ma sili atu. Ae, o le mea e leaga ai, e mamao mai fale uma ei ai le vai tutotonu, ma ona o lenei mea o loʻo i ai le tele o faʻafitauli e fesootaʻi ma malaga uumi i le koluma lata ane poʻo le lelei. E mafai ona e faʻaalu se taimi ma tuʻuina atu le faʻamafanafanaga i le atunuʻu pe a fai e te tuʻuina atu le suavai i le atunuʻu. O lenei faʻatinoga e le manaʻomia ai se poto faapitoa ma tomai ma e mafai ona faia faʻatasi tutoʻatasi. O lenei mea o le a manaʻomia ai masini e maua ai le pamu ma le avanoa i se puna vai.

Sauniuni mo fale vai

O le suavai o oe-ia-oe o se faagasologa lea e tele mea e tatau ona amanaia ina ia mautinoa ai le tafe o le vai i totonu o le fale lelei ma e aunoa ma le faalavelaveina. E tatau ona filifili pe o le a maua le suavai i le vaitau o le taumalulu pe leai foi, o le a le tele o le vai e manaʻomia i le aso, mo mafuaaga o le a faʻaaoga ai. O le mea lelei lava, e tatau ona fuafua faʻatasi le fale o le suavai ma le fale lava ia ina ia mafai ai ona amanaʻia uma fausaga faʻavae ma faʻatuina se vaiinu lelei.

Ae paga lea, e tele fale e le i fuafuaina e taofi vai i totonu, o lea e tumau ai le faia o suiga i fale ua maeʻa. O le galuega e faigata tele pe a leai se vaʻaia poo se vaʻaia ma le vai e aʻafia ai. I lenei tulaga, e tatau ona e faaaluina le tele o taimi ma tupe i luga o le latou fausiaina.

Afai e iai le vaieli, e tatau i se tasi ona mautinoa le lelei o lona vai ma lona faʻafouina. Afai e le lava le tafe o le vai, e mafai ona e taumafai e toe loloto le loloto. Ma le isi, matou te filifilia le nofoaga o le a faʻaaogaina ai masini eletise, ma afai e le lelei, ona matou tuʻuina atu lea o se potu laitiiti. Mo mea uma o meafaigaluega, e mafai foi ona tautua se falesa faapitoa poʻo se fale faʻapipiʻi.

Pump selection

Faʻalagolago i le tele o mea, ua filifilia le ituaiga ma le mana o le pamu. O lea la, mo le suavai i le taumafanafana ma le taumalulu, o le a manaʻomia ni pamu eseese.

I le ituaiga o faatulagaga, o pamu nei e iloga:

  • Laʻau faʻapipiʻi. E faʻapipiʻi saʻo i totonu o le vaieli. O lona aoga o le leai o se pisa i totonu o le fale ma e le o nofo ai i se avanoa. Ae peitai, o lenei ituaiga pamu e le aoga i le vaitau taumalulu.
  • Pamu papa. O le masani masani e mafai ona faʻaaoga uma i le taumafanafana ma le taumalulu. O loʻo tu i se mamao mai le vaieli ma e fesoʻotaʻi atu i ai i se paipa vai.
  • Pumping station mo fale o le atunuu. O nei nofoaga e mafai ona le atoatoa. Nofoaga e mafai ona avea ma suauu pe gaosi, latou te galue pe a faʻaaogaina le afi afi.

Le filifiliga o le suavai

O le filifilia o punaoa vai e tatau ona faia e amanaʻia ai le maualuga o vai, suavai ma isi mea. E mafai ona e faʻatalanoa ma tuaoi o loʻo i ai le suavai, pe ua faamalieina i latou i le mama o le vai.

O punavai taatele o le suavai o:

  • Ia. O le auala pito i leva ma sili ona faigofie e faʻaleleia ai le vai i le fale, talu ai e mafai ona e faia oe lava i ou lava lima e aunoa ma le sailia o fesoasoani a tagata popoto. E naʻo le faʻatau e faʻatau ai mama mama, ma e mafai ona e eli se vaieli. E le gata i lea, i le leai o se eletise ma le le mafai ona pamu, e mafai ona e maua vai mai le vaieli ma se pakete. O isi punaoa o le suavai e le mafai ona mitamita i sea ituaiga mamalu. O le manatu le lelei o le faʻaaogaina o vaieli o le mafai lea ona iai ni mea leaga e paʻu'ū mai luga ole palapala palapala. Ae faʻatasi ai ma lenei toe foʻi, o le faʻamautu lelei o vaʻa i le va o mama sima o le a fesoasoani.
  • Suavai suavai mai le vaieli "luga o le oneone." I le leai o se vai o le eleele, poʻo le le lava o le vai i le loloto e oʻo atu i le 15 m, o se aga masani le vaʻaia o vaieli. O le auala o le viliina o se vaieli "faʻagogo" e faʻaalia i le mea moni e faʻapea, o le vai e sau mai le pito i luga o le laʻau. O lenei suavai ua lelei ona lelei ona folasia e loam o loʻo i luga, o lea e talafeagai mo le inu ma kuka. Faʻailoa nei vaieli i le loloto e 10 i le 50 mita, e fautuaina e faʻaaoga auala masani o le sailia o vai, e pei i le taimi o le viliina o masini e mafai ona faaseʻe se vai vai. Ae paga lea, o ia vaieli e le o se taimi umi, aua filiga ua afaina i le oneone ma ua tafe atu punavai. Faʻalagolago i uiga o se nofoaga faapitoa o le taumalulu, o le auaunaga o le vaieli e mafai ona eseese mai le 5 i le 20 tausaga.
  • Oe lalelei. O lenei ituaiga o vaʻaiga faʻapitoa e ese mai le tasi muamua i lona loloto loloto, e mafai ona oʻo atu i le 1000m. E masani lava e le faʻaaogaina vaieli vaʻaia mo o latou lava manaʻoga, aua O se auala taugofie lenei e faʻapipiʻiina ai vai ma e manaʻomia le faʻatasi ma ofisa o le malo. E talafeagai le vaʻaia nei vaʻalele e ala i le faʻapipiʻiina o taumafaiga a le tele o tuaoi. O vai fofo Artesian e maua mai i luga o le palapala maʻa, pe a sili atu ona mama ma sili ona lelei. O le soifua tautua o le vaieli e mafai ona oʻo atu i tuaoi o le vaieli, ma oʻo atu i le 50 tausaga.

Suavai i le taumafanafana

Afai e talafeagai le faʻaaogaina o le vai i le tau malulu, o le mea muamua e fai o le eliina o se vaieli mai le dacha i le puna vai. O le loloto o le fagu e le tatau ona itiiti ifo nai lo le 1.5-2 mita. E faʻatatau i uiga o le faʻamaisaina o le fanua i lenei itulagi. E mafai ona e taʻi paipa paipa ma luga ma faʻamalosia faʻamalosi faʻamalosia. E tatau ona fai se mea leaga laʻitiiti i le umi atoa i le vaieli. O se pu e fetaui ma le tele o le paipa ua filifilia o le a vavae ese i le mama lona lua o le vaieli. O fufulu e mafai ona avea ma sila, palasitisi, PVC, ma isi mea, o le mea autu lava e le mafai ona tafe i lalo o le malosi o le malulu.

O le faʻaleleia o le vai i le taumalulu mai le vaieli i se maualuga maualuga o le vai i le eleele e aofia ai le tuʻufaʻatasiga o se paipa faʻaaoga i se maualuga e 30-40 cm mai le pito i lalo. E faʻapipiʻi se faamama faʻamamā i le pito i tua o le paipa ina ia le faʻafefiloi le eleele i le vai. E talafeagai le vavaeeseina ma le faʻaeteete le nofoaga e tuʻuina ai le paipa i totonu o le mama mama ma faʻatumu i se auvai i le oneone i le amataga ma le palapala mai luga.

Pe a faʻapipiʻi masini eletise, e tatau ona mautinoa le vevela i totonu o le faʻaopoopoga, potu poʻo se isi potu o le a tuʻu ai, e le itiiti ifo ma le 2 tikeri o le vevela. I luma o le pamu, o loʻo faʻalauteleina se valve vai ma se faamama mama. A maeʻa le pasia o le pamu, e faʻamamaina le vai i se mama mama ma ulu atu i le aoina o vai malulu. Mai le tagata e aoina, e tufatufaina le vai i le va o tagata faʻatau.

O le suavai i totonu o se fale tumaoti poʻo totonu o le atunuʻu o se mea e manaʻomia muamua mo le galuega masani a se tagata ma le tausiga lelei mo le togalaau ma le togalaau. O le maualuga o tekinolosi faʻaonaponei e mafai ai ona tatou tuʻuina atu le suavai mo i tatou lava ma se tau maualalo. I le taimi lava e tasi, o le faamamaina lelei o le vai e faalagolago i le faʻatinoina lelei o laʻasaga uma o le fausiaina ma le lelei o meafaigaluega.