Laʻau

Holly Maple

E aofia i le ituaiga maple ma e mafai foi ona taʻua o le maple planan or maple platanifolia. E mafai ona ola e oʻo i le 30 mita le maualuga ma o loʻo i ai se pale uʻamea lautele. E lapoa, e oʻo i le 18 centimita le lautele, o lau o loʻo i ai ni laʻau se tolu e gata i lobesi maʻila. O lau o loʻo faʻapipiʻiina i lālā ma le fesoasoani i ni taimi uumi. E masani lava ona i ai la latou lanumeamata lanu meamata, ae o le amataga o le autumn e mafai ona latou faia ai lanu eseese: lanu mumu, lanu enaena, paʻu ma isi lanu.

Ua amata ona fuga le lau o Holly i le masina o Me ao lei fuga lauulu ma faaauau pea ona fuga mo le 10 aso. E oʻo i le taimi e taofi ai le fugalaau, e mafai foi e le maple ona faʻamaeʻaina le faʻagasologa o lauulu. O Norway o se mea e maua mai i laau toto, ma o le mea lea o fugalaau tane ma fugalaau o loʻo i luga o laau eseese. E fua mai i tausaga taʻitasi ma sili atu. O le fua o le fatu e tupu mai ia Aokuso-Setema ma e mafai ona tumau i luga o le laau seia oʻo i le tautotogo. Amata ona fua fua i le sefulufitu tausaga o le olaga.

O le toe gaosia o le ostrolist maple e tupu mai i fatu, vine ma vine ua totoina i le vaega o aʻa. Vave vave ona tupu i le tolu tausaga talu ona totoina. E vave ona aʻafia i le taimi o le gaosiga, faigofie ona faapaleni le malulu, e puipuia i matagi, ma lagona lelei tele i le paolo. E le mauaʻa i luga o eleele papa ma masima masima, e sili ona fiafia i laufanua o loʻo i ai le suasami.

E lagona le lelei i tulaga o le taulaga, ma o le mea lea i Rusia, o le tele lea o laau mo le faʻaogaina o fanua ma auala e fausia ai paka. Ua totōina i kopi taʻitasi ma i vaega i foliga uma o ala. Nouei e mafai ona maua i vaomatua ma vaomatua vaeluaina, toetoe lava i Europa uma, i le Caucasus i Matu ma tuaoi i saute o le taiga.

Nouei o loʻo aʻafia i gasegase pathogenic, pupuʻu o laʻau, laʻau papaʻe, afaina ma le faapaologa. Pe a faʻamaʻi uluaʻi mamanu muamua e lua, e puipuia ai le salalau atili o le faʻamaʻi, ia aveese le lala o loʻo aʻafia i lālā. Faʻatasi ai ma leona i le papaʻe ma sovils, e mafai ona togafitia le laau i chlorophos. O le faʻafefeteina o faʻamaʻi (powdery mildew), o le faʻafefiloi o le sulfur eleele ma le lime i le fua faatatau o le 2: 1 e faʻaaogaina.

Eseesega o le maple

E iai ituaiga eseese o lenei ituaiga o meaola, e eseese le tasi i le isi, e ala i le ituaiga o pale, o latou maualuga, lanu ma foliga o lau, ma isi mea.

Maple ostrolist Globozum

E le o se laau telē e tusa ma le 6 mita le maualuga ma ei ai le pale sili ona lauulu e le manaʻomia ai le teuteuina. E faasolosolo lemu, malulu, matagi ma le paolo. E tupu i luga o eleele malulu ma eleele lelei. Laititi e aafia i faʻamaʻi ma faʻamaʻi. E tupu lelei ma faʻaleleia lelei le fafagaina faifaipea. E talafeagai lelei mo auala e faʻaoga ai fanua ma vaega o loʻo nonofo ai fale.

Royal Maea Mumu

O lenei laau laʻau e oʻo atu i le maualuga o le 12 mita ma se pale uʻamea lautele. E eseese i latou i luma o se paʻu ma se paʻu enaena paʻu. E i ai lau laʻau lapopoa ma le 5-7 lobes o le lanu mumu sesega ma se fesuiaiga agai i se gagala susulu, ma i le amataga o le tautoulu ua maeʻa le lanu. I le taimi lava e tasi ma le foliga mai o laulaau, e amata ona fuga mai i fugalaau samasama laiti. O lenei ituaiga o meaola e faʻafefeteina le paolo lelei, ae sili atu i nofoaga e lava le malamalama. E le fiafia o ia i le susu ma e le mafai ona ia toilalo. E lauiloa tele i le au faifaatoaga faʻatoʻaga ona o lona pale matagofie. E talia ai tulaga o le taulaga. O le meaʻai sili i le taimi nei o le paʻu paʻu. Mafola e faʻalauteleina i le faapipiiina.

Drummond maple

E i ai se pale matagofie. E maualuga lona maualuga e oʻo i le 20 mita. Laulaʻau lanu meamata ma se lanu paʻepaʻe, pe a tatala, avea ma lanu o vine vao, ma i le tautoulu o laʻau lanu samasama. O moli laiti e mama lanumeamata lanumeamata. Fuga i le lanu samasama-lanu meamata fugalaau. E lelei le olaola o le Drummond ma faʻaleleia luga o le susu, palapala lafulemu. O nisi taimi o lau e leai ni lala i lala. O ia laulaau e tatau ona vave aveeseina, ma afai e tele naua i luga o le paranesi, ona maeʻa atoa lea o le lala. E le gata i lea, o le teuteuina o le suauʻu e masani lava ona faia pe a uma le fugalaʻau mulimuli, aua i lenei vaitau e vave faʻamalolo manuʻa ma ua leai se mea itiiti o le sua.

Lea amata ona pau i le ogatotonu o Setema. Faʻapipiʻi faʻapitoa e ala i tui puipui. Faʻaaogaina mo le fausia o pa puipui ola, o le fausia o alalaupapa ma le mamanu o paka ma sikuea. O le pale lanu ma le lanu lanu eseese-o laulaau e fuafua ai lona taugata teuteu.

Taupulepulega a le King Crimson King

O loʻo i ai se lanu e le masani ai laulaʻau, o se pale paleni ma e mafai ona oʻo i le 20 mita le maualuga. Lea, toetoe lava uliuli i lanu, taofi la latou lanu i le gasologa o le vaitau, ma o le autumn e latou te uuina ai se lanu violē. Yellow-orange o inflorescences ua faia ai se eseesega faapitoa e uiga i le tulaga o lau o le fugalaau, lea e matua matagofie ai le Tupu Crimson. E tupu tele vave ma e le o se mea e faʻaosooso ai le ola i luga o soʻo se palapala, e lelei le lagona i totonu ole lailamu ma lau-paʻu. Tuʻuina togalaau faʻatoʻaga ma faʻamalosi.

Le faʻaaogaina o paʻu ma laʻau o le maple

I totonu o tagata faʻataʻitaʻiga, o laʻau ma paʻu e masani ona faʻaaogaina. I le manava manaia, o teuteuga e faia mai le paʻu ma ave i le tautala, i se faaopoopoga, o le paʻu o loʻo i ai se aʻafiaga o le inflammatory ma le antibacterial. O laʻau e mafai ona faʻasaʻo le vevela, faʻamalosi le leo o le tino. O teuteuga e faia foi mai laulaau, e fesoasoani i faʻamaʻi o le vevela. E mafai ona saogalemu le salu o le lau o le meli. E tasi le hectare o le faʻatoʻaga meaʻai e mafai ona gaosia i le 200 kilokalama o le meli moli, ma le tofo lelei. E fesoasoani le meli i le faʻaleleia o le puipuiga, faʻamafanafanaina le tino, ma ei ai antiviral ma antibacterial properties.

I le taimi talu ai nei, na faʻaaoga ai laulaau o se vali mo le fulufulu mamoe. O meafale eseese, o meaʻai ma galuega taulima e faia mai laupapa. Latou te totoina paka uma, laufanua ma togalaau.