Laʻau

Lafoaia o laau toto mai le efuefu ma palapala

O fale e maua mai ai le mafanafana i le fale, ma maua ai le olioli i le mafaufau loloto i le ola matagofie. E le gata i lea, latou te faia se isi mea taua, ae e le o vaaia i le vaaiga mata faigofie - o le matafaioi o se fale faamama o le ea faalenatura poo le faamama e mafai ona faʻaaogaina le pefu, palapala ma toxins.

O le ea ua faʻamamaina e lau. O le efuefu, eleele palapala ma le sooga o loʻo faʻamauina i luga o latou luga. I le gasologa o taimi, o le aofaiga o mea e gaosi i luga o laʻau e faʻateleina ma e oʻo atu ai i le faʻasalaina o stomata, faʻalavelaveina le laau o le malosi e manava uma ai, faʻaosofia ai le faʻafuaseʻi o faʻamaʻi ma le aʻafiaga o meaola faalafua.

O le mafuaaga lena e matua taua ai le faamamaina i lea taimi ma lea taimi laulaau. E mafai ona e faia lenei mea e pei ona fuafuaina, mo se faʻataʻitaʻiga, faʻa-tasi i vaiaso uma, poʻo le taimi lava foi, pe a tatau ai, taʻitaʻia e ala i mataʻituina. Ae e tatau ona e faia lenei mea.

O le faamamaina o le laʻau e mafai ona faia i le tele o auala. O lana filifiliga e fuafua i le tele ma uiga o le laupepa laupepa.

Laʻau mama lamolemole pe paʻu

O ia laulaau laʻau o uiga ia o ficuses, dieffenbachia, croton. I luga o lau lapopoa ma le eleelea e sili atu ona maitauina. O le mea lea, e tele taimi e faʻamamāina ai - faʻavaiaso.

Faʻaaogāina o se laʻau vaivai, susū, ie, poʻo le omomi, solo le lau paʻu i itu taʻitasi.

Matou te faʻamamaina le tipi poʻo le vevela lau

O laʻau o uiga ia o ferns, crassula, dracaena. E sili atu ona faigofie le faʻamamāina i se mafanafana mafanafana ma le maualalo o le vai. Aua nei galo e muamua ufiufi le eleele i se ata e puipuia ai mai le palapala.

O se mafanafana mafanafana o le a taliaina ma le fiafia so o se laau toto, o lea e mafai ai foi ona faʻafefeteina i latou i laʻau tele o laʻau.

E tupu le vevela ma le gaʻo i luga o lau o laau. I lenei tulaga, o le faʻaaogaina o le fasimoli (pepe) poʻo le faʻafiafiaga e talafeagai. O le faʻamaʻitaʻiga o le fasimoli ua fufulu i le vai mafanafana.

E faʻafefea ona fufuluina togalaau ma lau lau

O lau o violets, gloxinia, o nisi o begonias o loʻo ola mai. E faʻapefea ona faamama? I lenei tulaga, e fautuaina le faatulaga o mea mama e faʻamamaina ma se pulumu vaivai, pulumu poʻo se ie ma se faaputuga.

O le faʻaaogaina o le vai aemaise lava le fasimoli e talafeagai i na o tulaga tulaga ese. Mo se faʻataʻitaʻiga, faʻatasi ai ma le ogaoga poʻo le faʻaleagaina.

E faʻamamaina le faamamaina i le aso. A o le i oʻo i le faaiuga o le aso, e tatau ona mautinoa e lau lauʻeleʻele. Ma o le a sili atu pe a fai o le faʻamagoina e faia i totonu o se potu pogisa ma mafanafana, i le leai atoatoa o pepa.

Isi auala mo le fufuluina o laulaau

I le faaopoopo atu i metotia faaleaganuu o le faamamaina o laupepa o loʻo taʻua i luga, o loʻo i ai isi isi mea.

O nisi o fai togalaau e faataitai le soloina o lau lafumanu ma laʻau o fuālaʻau, susu, pia, fuamoa moa po o se vaivaiga vaivai o le vineta. E talitonuina i lenei tulaga, e tele atu meaʻai e maua mai i le laau ma e sili atu ona mataʻina.

Ina ia ausia se malamalama faapitoa o laulaau o le a fesoasoani ma le tele o le polishing aerosols mo laau o loʻo maua i le maketi.

E pei ona mafai ona e vaʻaia, o le tausia lelei o falemaʻe lanu meamata e le tatau ona faʻaitiitia i le fafaga ma le pito i luga. E tele isi mea taua, ae o mea faigata e le tatau ona faʻagaloina.