Isi

Faʻamau aʻa

E ui i le mea moni o le numera o aʻa aʻa e itiiti ifo nai lo miti vaʻaia, aphids, ma siaki, latou te mafua ai le faaleagaina ogaoga o laau totō. O nei meaola faalavela e matua atamai ma poto. O le tietie ma le totoa i le eleele ma natia o latou laʻau, latou te 'ai i aʻa o laau. O le palapala o se mea lamatia i totonu ma pulu vaovao. O le mea sili lava latou te fiafia e taumamafa ai i luga o laʻau, lili, daffodils, hyacinths ma tulip. Omoni parasites amata amata mai i lalo. O le aʻei le va o le fua, latou te aʻafia ai mea mamaʻi o pulu, ma faʻaauau ai i mea maloloina. Ua muta le fuga o le laau ma fua mai, ua mamae. A oʻo ina aʻafia le pulu i se palapala palapala, e ufiufi i le efuefu enaena.

O aʻa aʻa o se tamai apogaleveleve. E tolu ona vae, o se paʻu mataʻutia, o se malamalama tele-e manino le tino. O le parasite e matua faigata lava. E mafai ona ola umi e aunoa ma le susu ma meaai. E fafagaina i lalo ole vaega o laau totō ma mea o totoe. Soifua i luga, pau paʻu.

Le mafuaʻaga o le faʻaalia o aʻa aʻa

E amata i siaki tuʻusaʻo nisi o tulaga. Latou te aafia ai le laau pe afai o le ipu e masani ona mafanafana ma faʻafefe. O se siosiomaga malulu e lelei mo nei mea faʻavevela. O le mafuaaga autu mo o latou foliga mai o le masani ma le tele o le faʻamaina o laau i totonu. E mafai ona latou faʻaalia pe afai o se fagu e iai se fugalaau e tu i luga o se faʻamalama e vevela e le radiator.

E masani lava o le aʻa siaki siaki o maʻi maʻi. Afai e le faʻamamaina le laau ua aʻafia, e le mafai ona faʻamalolo, e mafai ona alu atu meaola faalafua i fugalaau maloloina.

E le faigofie le mauaina o se aʻa. Ina ia iloa, e tatau ona e aveese le fugalaau mai le ulo. Pe a faʻatau se fale fou i totonu, e leai se tasi na te tosoina le fugalaau mai le koneteina lea e faʻatau atu ai. E masani lava ona oʻo mai meaʻai i totonu o le fale pe a latou foai pe maua se fale fou i totonu. O tagata e maua i totonu o fugalaau e iloa le aʻafiaga o le aʻa pe a amata ona mou.

E faapefea ona tupu le faʻamaʻi?

A le iloa le mafuaaga o le maliu o le laau, e tatau ona aveese mai le ulo ma asiasia aʻa. O le pipiʻi e vave oʻo atu i ou mata. O le meaʻai e 'ai le aniani mai totonu. Afai e te taʻalo i ai, o le a malepelepe, e paʻu mai le pefu enaena. I le ogatotonu o le pulufana atonu o ni masi ma i latou lava. O fafine o nei parasite e matua lelei lava, e mafai ona faʻatauina ni fua se 300 i le taimi.

E faʻafefea ona faʻaumatia se aʻa

O le tele lava o taimi, e maua ai aʻa i aʻa i laau toto. Pe a faʻatau mai pulu mo le totoina, e teuina i se nofoaga malulu, mago. A o lei oʻo i le vaʻa, e tatau ona asiasia ma le totoa. A le o lea, o le a faigata tele ona togafitia le totoga totoina.

Afai e afaina ai totonu ole fale, e tatau ona togafitia i latou ile iniseti. O fugalaau mamaʻi uma e tatau ona vaʻavaʻai mai mea ola maloloina. O se laau mamaʻi ua aveesea mai le eleele, o aʻa, o paluga ua lelei ona fufuluina, faʻafefiloi i se vaifofo o se iniseti poo se isi mea e aʻafia ai meaola. E tutusa le taua o le taulimaina o ipu o loo i ai ni mea na afaina ai. Ina ia faʻaumatia otaota, e tatau ona fufulu lelei ipu ma fufulu i le vevela o le 100 tikeri mo le 20 minute. E mafai ona e tuʻu se pusa fugalaau i se vaifofo o vailaau e tineia ai manu faalafua.

E sili ona lelei le tago i ipu i le ea fou ina ia vave ona mou atu vailaau. A o faagasolo, e tatau ona ofuina se ofu talaloa, totigilima ma se manava. Tamaiti ma fagafao e le tatau ona i ai. Insecticides e matua afaina ma mafai ona afaina ai i latou. A uma ona faʻaaogaina, e fufulu fufulu lima i le fasimoli.

Aiaiga puipuia:

  • sasaa vave le vai mai le apa pe a uma ona faasusu;
  • aloese mai le inu tele, aua o le a fesoasoani i le tuputupu aʻe o faʻamaʻi ma le faʻaopoopoga o le manufeʻai;
  • Aua nei galo e uiga i le suavai lelei i totonu o le ulo.