Faatoaga

E faʻafefea ona faʻaosoina le manulele i le fale ma le faatoʻaga

Manulele manulele ma aano o manufasi, manu felelei, i le taimi e tutusa ma moa ma turuki. O le faʻalatua matua i le tamaʻitaʻi e le lelei ona atinaʻe, faʻafefeteina o manulele poʻo moa moa e mafai mo fanau. E leai se eseesega o le ola o manu moa mai le moa. Latou te manaʻomia le meaʻai e tasi, o le moa moa faʻatasi ma perches. Guinea le moa e le faʻafefeteina le mimiti ma faʻamalosi. O se tagata matua matua e tusa ma le 2 kilokalama.

Faitau le tusiga: vevela pe a faʻafefete fuamoa!

Mea e manaomia mo le fuga

O le manulele o Guinea e fua mai ai fuamoa e tusa ma le 38-50 g. E mafai e se manulele ona felelei ma se anotusi masani o le 6 masina i le tausaga. Afai e te tausia se moa moa i le vevela tumau ma le ao, o le a tupu le fuamoa i le 9 masina. Aiga ua faia ina ia maua ai fuamoa fuamoa; 4 hens e tatau ai mo moa taʻitasi. Faatasi ai ma le amataga o le vevela tumau, ia Aperila, o le kaisa e amata ai le faʻamalosia. I le taimi lea, e oo atu i le 80% o fuamoa e mafai ona maua ai se fanau. O le fausiaina o manu moa e maua ai le fanau-70 -75% o tamaitusi.

Fuamoa mamā na aoina ao leʻi oʻo i le 11 i le falemaʻi e sili atu i le 8 aso i le vevela o le 8-12 C ma le faʻamamafana pe a ma le 80%. Teu oloa i se mea pogisa ma se pito i luga. I totonu o se mea faʻavevela, o fuamoa o loʻo faʻamafanafanaina i le vevela o le potu. Aʻo leʻi faʻatumu le potu, e kuka ai fuamoa.

I le mamafa, o manu felelei ua vaevaeina i vaega:

  • tamaititi - 38-40 g;
  • ala - 41-44 g;
  • lautele - 45-50 g.

E tatau ona maua mai i le vaega e tasi le mamafa, o lenei faiga ua filifilia e tusa ai ma lenei faailoilo. O le fuamoa o le moa manu o Guinea o loʻo faʻafefeteina i le quartz dumps mo le 5 minute, ma fasi fasipolo i luga o le atigi. I le fale gaosimea, o le formaldehyde vapors e fafagaina i le potu sauniuni. I le fale, o fuamoa e togafitia i se vaifofo o le iodine po o le potassium pati. A uma galuega uma i luga o se ovoscope, ona siakiina lea o le saʻo o le atigi ma le auai o le tamaʻitaʻi.

E masani lava, o faga manu moa fale ua i ai se lanu "papa" le mafaamatalaina. Ua maitauina le maualalo o le gaosiga mai mea faapena. Fai mai tagata popoto o le faʻailoga o se faailoga o le a le fauina le pepe.

O le mea sauniuni e tatau ona i ai se tulaga faʻavae, e aafia ai le tele o le ea i totonu o le suotosina. E tatau ona lava mo le taimi atoa o le atinaʻe o le pepe.

Faʻasalaga Manaʻomia

O le mea sili mo le faʻasusuina o fuamoa moa i le fale e maua ai le vevela ma le faʻamafanafanaina tulaga mo le 28 aso. I lenei tulaga, o le laʻititi laʻititi mai le faʻataʻitaʻiga e mafai ona tuai ai le faʻaipoipo. O le masini komepiuta i totonu o le pusa e tatau ona i ai se maa, lea e sui lemu pe afai e leai se voluma i le laina.

O le suavai i totonu o le potu e tausia e se masini vevela ma masini otometi; e tatau ona mataituina le faitau o se vai vevela malulu ma vevela. E tatau ona puipuia le tagata e faʻafefeteina mai le vevela. O le faateleina o le vevela i le tasi minute e mafai ona faaleagaina ai le au.

Ole fesuiaiga masani o le ea i le thermostat e faʻatagaina, o loʻo i ai avanoa mo le vaʻaia o le ea. O fuamoa taʻitasi i le taimi o le faʻatumuina o le moa manu e faʻafeiloaʻi ai le 3.5 lita o le carbon dioxide ma faʻaaoga ai le 4 lita o le okesene.

I le taʻavale faʻafuaseʻi, e tatau ona fetuutuunai atigi fuamoa mo le tuʻuina o fuamoa i le pito i luga. Mo le lafoaʻiina o le lima, o laumei o loʻo taatia i tafatafa o itu ma faailogaina mo le faʻaoga. O le mea e sili ona lelei e masani ona masani ai - o manu felelei.

Laupapa o le faʻaogaina o le puleaina mo le aveeseina o le moa i totonu o se afi

I totonu o le fale, o le moa ua uma ona faʻaleleiina i totonu o se mea faʻavela mo se taimi umi. Mo manu felelei, o le masini lava e tasi e talafeagai, ae o le faiga o galuega a chicking e eseese. Embryos o loo mamafa i luga o le microclimate i totonu o le potu. O fuamoa o manu moa o loʻo faʻafefeteina i le fale e tusa ai ma le faʻatulagaga:

Taimi e faʻasili aivevelafaʻafiafiainalele
1-237,8-3865
3-1437,6605 min
15-2437,550-558-10 min
2537,55010 min
26-2837,0-37,268-70

Suʻe fua 2-3 taimi i le aso. Mai le aso 26 seia oʻo i le faʻamalosi o fuamoa e le faʻalavelave. O le faagasologa e tatau ona faia i le le pisa. Mai se leo le lelei poʻo se pa, e mafai ona tuai le afifi.

I le faagasologa o le tuputupu aʻe o le pepe, e tupu ai se aoauli; e le o fua uma e atiaʻe. I totonu o se pusa tioisa e iai le polotini, o meaola ninii e tele, o le faagasologa o le pala e tupu, o se taunuuga, o le a le mafai e le atigi ona tetee atu i le mamafa ma o le a lolovaia le potu i le siama pipisi. O se mea e tatau ai ona aveese fuamoa na taofia le atinaʻe ile taimi. A o faagasolo le taimi o le faʻamalosia o le moa manu, o le atinaʻeina o le tamaʻitaʻi ua siakiina 4 taimi.

O se ovoscope e susulu atu i fuamoa ma e matauina e le tagata matau le laasaga o le atinaʻeina o le pepe. E tusa ai ma le tulaga masani, e tatau ona aveese fuamoa e leʻi faʻamanuiaina lea na pauu atu i le incubator i le aso 8. I luga o le aso 15, e aveese ai fuamoa o loʻo i ai se toto i luga o se moli moli moli. O le suʻega lona tolu e faia i le maeʻa ai o le 24 aso, aveese faʻamaʻi faʻamaʻi. O le taimi o le faʻasusuina o moa manu e 28 aso.

I le laasaga 4, e fafagaina e le moa ia latou lava, ma faʻafefe le aofaiga ole protein ma le kulimi. Ae mo lenei mea, o le faateleina o le faʻamamafana e tatau ona teuina i le potu. Mai le amataga o le paʻu, o le maualuga o le meaʻai i totonu o le fale gaosi oloa ua faʻapupulaina e ala i le pulupulu o le atigi mai le fana fana. Liliuina o fuamoa e taofi ma o le pepe, tilotilo, faʻailoga le atigi ia lava. O le aso e sosoo ai, o le a ia suaina le gutu, talepe le atigi i le lua. Afai e le solia le tulafono, o le a faasaolotoina le au fitafita mai le tafeaga, o nisi o le a tu vave io latou vae, o isi o le a maua le malosi, o taoto i lalo.

I luga o le auala e ave ai le moa moa i totonu o se afi, o tagata tomai faapitoa ma faila faifaatoaga poto masani e faamatala auiliiliga. E sili atu le faʻaaogaina o le pepa faʻataʻitaʻiga mo le taimi muamua, ae tausia se tusi faʻasologa. I le aluga o taimi, o le a atiaʻe au lava taimi.

Oona o manu moa ua lelei ona tausia. Submarines e aofia ai fuamoa o otaota e avea o se mea ola maloloina, mea masani.

Auala e filifili ai moa mo se lafu matua

I le taimi o le faʻafefeteina, e 14% le mamafa o le fuamoa muamua o fuamoa. O le tele o le lapoa o fuamoa o loʻo tuʻu, o le malosi o le fanau o le a sau i fafo. Mo le tuputupu ae, e ave pepe mai le tagata e fai ma sui pe a uma ona malolo mo le 8-12 itula. O le moa masani ua maeʻa, tali mai i le taʻavale i luga o le pusa. O mata o le pepe e susulu, o le tumutumu ua fusi, o le fulu e susulu. O le a tufatufa atu i totonu o aiga aiga siliva malolosi ma faaauau le aiga. Pe a faʻauʻuina le moa manu i totonu o se afi, e mafai ona oʻo atu i le 60% o moa maloloina mai le uluaʻi faʻailoga, o se mea lelei lea.