O le togalaau

Tomato: faʻafeinu pe leai foi?

Matou te lomia lenei tusi o se vaega o le poloketi. "Fautuaina mo le talanoaina". I lenei faasologa o meafaitino, matou te fuafua e lafo ni tala e atagia ai ou manatu ma ou lava aafiaga patino. O nisi o mea o loʻo i lenei faasologa atonu e masalosalo, feeseeseaiga, po o fesili, ma o le a matou fiafia e faitau lau finagalo i manatu.

Tomato: faʻafeinu pe leai foi?

Atonu, o le tele o fai togalaau e le mafaufau tele i lenei mataupu:

  • mamago - sasaa
  • valea - sasaa
  • ua oʻo mai le taimi - sasaa

E faʻaaogaina e se tasi le tulafono: e tele le vai, ae e le masani ona ... Faʻamamaina i le vai mafanafana i le taeao - o le a puipuia ai le laau mai le paʻu. Faʻafefea ona faʻafefea lenei lomiga? Faʻateleina i taimi uma.

Tomato

Ae o le a le tele o taimi tatou te matauina ai le ata: o laau tumato e tutu ma o latou laulaau i lalo (faasusuina vai). E foliga mai o se tuputupu ae malosi lelei ma tele fua o fugalaau, ae o le tele o fualaau fualaau suamalie, o le puipuia ma le atinae o atinae e tupu. Ua faalauteleina le faapipii. Ma o fua e le o le mea latou te mananaʻo i ai (o se fua tele laʻau e faʻaalia, ma o fua e fua tele). Ma e tupu i le muamua ovaries o fugalaau o loʻo totoe e le faʻapipiʻi ma malepelepe (e ui lava na ou faʻapipiʻiina i le boric acid, ae e le fesoasoani).

O lenei sei o tatou matamata i nei ata:

Tomato Tomato Tomato samasama samasama i luga o le fanua. Tomato O le tasi lea o kulati mai se pulumu, e sili atu i le 500 gr.
(leai se timu mo le silia ma le 2 masina) O se tasi o hybrids

O ata nei o laau tomato i le faaiuga o Iulai. Ua i ai ni nai faʻapotopotoga, o fua e faʻaauau pea ona tupu, fusi ma le maasiasi. E i ai le tele o fualaau aina ma na ou ave foi le tele o pulumu ma mamafa - o nisi e sili atu i le 500 gr. O le tasi lea o pulumu, ma e tele palasi ma fou o loʻo faʻaauau pea ona tupu.

E tutusa uma i latou (o ata nei o ituaiga eseese ma hybrids) tasi mea: o nei tamato uma sa totōina i le amataga o Me e le i faʻafeinuina! E lei timu mo le silia ma le lua masina. O le vevela i totonu o le tatou Kuban tulaga e faʻavaivai.

E faapefea ona tatou totoina:

  • Ou te totoina fualaau i pusa vine, e aunoa ma le pikiina.
  • I totonu o se pusa e tusa ma le 150 laau.
  • O fualaau toto e ola i totonu o le 1.5 masina.
  • Matou te totōina i vao tafe ma vai inu.

O lena mea uma!

E leai ni faʻaʻauʻau e le faʻafeinuina ma e na o le laulaau e gaʻo ai meaai. E le o se meaʻai paleni meaʻai, ae o le faʻaleleia o meaʻai: 50-80 gr. fuālaʻau i le 1000 bushes, faatasi ai ma se faamamafa i luga o elemene. Latou te fesoasoani i le laau ia faʻafefe lelei meaai.

I le gasologa o tausaga, ou te lei vaai i se tamato na mate i le fanua ona o le leai o le susu. Mai faʻamaʻi - ioe, o le vao e mate ma faʻamago. Afai ou te leʻi totoina tamato faapena, semanu ou te le mafaufau pe tatau ona inu pe leai?

O le aafiaga atoa o le tagata fai togalaau e tetee i le fausiaina. Ae o se mea moni lava! O le toatele oe sa i le itu i saute na latou vaai i toga o tamato o loo tuputupu ae filemu ma fua mai i le vevela. Ae o le a le toatele na latou maofa pe aisea ua tupu ai lenei mea? I totonu o le greenhouse, tatou te fatuina ni tulaga lelei ma e toetoe lava a le faamalieina i taimi uma.

O le a le mea e tupu i le maualuga o le vailaʻau faʻapitoa?

O le a ou taumafai e tusi se ata, faʻateleina sina mea, ae latalata.

Tomato Lorraine Beauty

O le totōina o fatu i totonu o se fale lauʻeleʻele o se taimi mamalu. Mulimuli ane! Tatou te totō i eleele palapala ma malosi vai. O se tasi o totoina fatu aʻo tu, o loʻo nofo se tasi i totonu o se togavao, faʻasusu se vaega o le aʻa. Masalo e iloa e tagata uma pe a uma ona totoina togalaau e fautuaina e aua nei faʻafeinuina mo ni vaiaso se lua (mo le sili atu o aʻa).

Ae o le la e amata ona tunu, 3-5 aso pasi ma o laau laiti e maualalo laʻau. O le pito i luga o le eleele e magumagu, ma matou vai (faanoanoa). Tomato e oo mai i le ola ma "faasalalauina ona apaau." O le togavao e amata ona tupu, ma tatou faia uma galuega tatau (faʻamalosi, laasaga, ma isi mea) faʻafouina masani.

O le fuga o le muamua, lua, tolu pulumu e amata ma o le ovary o le a faasolosolo malie ona fai. O le mea muamua e le mafai ai ona atinaʻe e mafai: O nisi o fugalaau e mafai ona malepelepe e aunoa ma le faia o se ovary.

Atonu ei ai le tuai ona atinaʻe.

Tomato

E sili atu. O le laau e mafai ona tupu malosi ma aua nei nonoa fua, tusa lava pe a togafitia ma Boron poʻo Ovary. O fua, e pei o le, taofi i le atinaʻe, e totogo le tamato i le tuputupu ae ma e mafai ona oʻo atu i le lua vaiaso ma na o le faʻaauau pea ona tupu. Atonu o le a vave pe mulimuli ane. Ma o le fua o fua e umi se taimi, o le taimi e faʻalauteleina. Ma o le autumn lenei i le isu.

Aisea e mafai ai lenei mea?

Totoina o laau i totonu o se fale kati ma se aʻa laiti, tatou te le faatagaina lava e atiina ae.

Afai e maua uma e le laau le susu ma le meaʻai i le atoatoa, ona i ai lea o se tuputupu ae malosi o le pito i luga. Aisea e tupu ai aʻa? O mea uma lava ma tele. Ma o nei mea uma aʻo leʻi oʻo i le amataga o le fuga o le tolu - faaseʻe lona fa. O le taimi nei, o le le lava o meaʻai mo le faʻavaeina o fualaau aina e amata ona faʻaalia.

O le a le mea e fai e le laau?

Nai lo le faia o ni fua, o le togavao e amata ona fausia le aʻa. E tatau ona ia suia ana faiga. O le tuputupu ae o mea uma e taofi - ua tupu le aʻa. Ma na o le taimi lena e toe faʻafoʻi atu ai lona mafaufau i le faʻavaeina o fua.

Sa i ai foi fualaau aina i ai iinei

Ae o le taimi ua leiloloa, ma, ioe, o le seleselega o le a le mamao mai mea e te manaʻo e maua. Ua uma ona ou fai atu o le ata na ou valiina ua sili atu ona soona fai. Ae o nisi o faaaliga, ma e masani lava e le mo le sili atu, e mafai. Ou te fautuaina le tuufaatasiga o metotia e lua: Mataina ma le leai o se vaiinu.

Tatou te totōina totō, faʻaleleia le vai, ma galo e faʻafeinu seia oʻo ina fuga le pulumu lona tolu. Aisea e oʻo atu i le tolu? O le taimi lena o le atinaʻeina o le aʻa o le aʻa. Ma talu ai e le o aʻafiaga lelei o aʻafiaga aʻa, o loʻo faasolosolo malie lava ona faʻaopoopoina le faʻamafa. Naʻo le vaega o le ovary ma le faʻatumu o fua.

Ae o iinei e lua tulaga e tatau ona ausia (mo i latou e mananao e faataitai lenei auala)

1. O le eleele e tatau ona mafanafana ile aʻa o le laau.

  • O loʻo ou talanoa e uiga i se ata vali ata i luga o le eleele - faʻamafanafanaga malosi o le lalolagi.
    Ae e tatau ona faia ni pu i luma o le ufiufiina o le eleele i se ata tifaga, pe a totoina ai fatu.
    Ma ia faia lenei mea, pei o le malutaga i ata tifaga, lua vaiaso aʻo lei tulaʻi.

2. Tulaga taua:

  • Pe a totoina, tatou te aveese laulaau pito i lalo, e lelei, tatou te tuua na o luga.
    O lenei mea o le a fesoasoani vave ai, ma o le a le mafatia tele le laau i le taimi muamua mai le le lava o le susu (o le a leai se faʻasalaga tele).

O le isi faʻamatalaga laitiiti: Pe a toto vave, pe a mālūlū le eleele, o le tamato, e pei o le tulafono, e tumu i fugalaau i luga o le fugalaau fuga muamua. O lenei mea e sili ona lamatia i luga o ituaiga tele-fua. Latou te manaʻomia i taimi uma le fausiaina o palasi muamua 2-3. Ou te ave seleulu, ma o le taimi lava ou te vaai ai i 4-5 ovaries, o fugalaau faaopoopo ma ovaries, ou vave aveeseina. A leai, o le laau e "taoto" i luga o le totoina o ovaries uma o le pulumu muamua (ma o le aʻa ua toe foi i tua i le atinaʻe) ma o lenei mea o le a aʻafia ai le fua tele.

Vaʻai le tele ma le lelei o fua e aunoa ma le fafaga

I le ala: Pe a tautau laʻau o le tamato, o se faailoga lea o le le lava o le susu, ae o se vaivaiga o le aʻa (e le mafai ona gaosia le susu mai le eleele). I luga o le fanua, e aunoa ma le faʻafefe, e le o matauina lenei mea. O le mea moni lenei o loʻu manatu ma loʻu aafiaga i le mataituina o se tamato.

O le a manaia le finau.

PS:

O le a fai mai se tasi: Ou te suavai i taimi uma ma sili atu ona lelei!

Ma e mafai ona:

  1. Vaʻa eseese (oneone poʻo oneone). I le oneone oneone, o sina le lava o le susu e masani lava ona tutupu ma o aʻa e sili atu ona lelei le fausiaina.
  2. Le faʻaaogaina o meaola eseese mo le atinaʻeina o aʻa (tusa lava pe naʻo le superphosphate, tuu i totonu o le pu i le taimi e totō ai, faʻamalosia le tuputupu ae o aʻa).
  3. Fatu laau na totōina i se aʻa lelei.

Ae, na ou tusia se ata tele, ae afai e vaai se tasi i se mea "latou lava", ona tatau ai lea ona suia se mea i le faiga.