Fugalaau

Molecule, poʻo logo a Irish

O logo mai Irlanda o loo taʻua i le aso o se tasi o togalaau aina muamua. Ma e le o se mea e ofo ai: o le laau, sili atu ona iloa e le igoa o le mucella, e moni lava ma e le masani ai. E tusa lava po o le a le uiga e faʻaaogaina ai le mucella, o le a faʻaopopo ai le faʻamuamua ma le faʻaogaina i le mamanu o le togalaau. Ae o le mujelle e iai isi mea lelei e ese mai i le fugalaau masani. O lanu matagofie, o se lanu lanu e le masani ai, o le teteʻe lelei i le paluga e totogi mo le leai o se togafitiga faigofie.

Musumu mumu (moluccella laevis).

Vaʻalele Faʻasao Vaʻaia

Aleni Irish, molucella, mutia Makika ma Mukoka melissa - ona o igoa o le ituaiga o molucella e le o igoa, o le a le faaitiitia ai lo latou matagofie. O faʻamatalaga uiga ese ma le tulaga o se faʻagana faʻapitoa i aso nei mai le faʻalauiloa o laau e seasea tutupu, o loʻo agaʻi malie atu i lisi o aganuʻu masani. Ma o le tuputupu aʻe o le lauiloa o le mucella e le o se mea e ofo ai. A uma, e le mafai ona maua se isi laau lanumeamata e tutusa ma le fugalaau muamua.

Molecule (Moluccella) - o se ituaiga o laau totō o le aiga Iasnatkovye (Lamiaceae).

I totonu o ituaiga e tolu o logo Irish, o loo i ai laau totino e lua ma faaletausaga. Ae i le teuteuina o togalaau, o le fiafia lautele ma le alofa na maua naʻo le tasi le ituaiga - lamolemole molucella (moluccella laevis)

Molicella - Metitirani i le togalaau amata. O le tausaga taʻitasi lenei ma le maualuga e 70 i le 90 cm ma pupulala ma faʻalaʻau mamana e fausia ai ni laʻau mananaia ma matagofie. O laulaau o le molucella e lapotopoto, faatasi ai ma le matagofie o le faʻamau. O latou lanu e tele ni leo e sili atu le pogisa nai lo le lanu o mea e le maua. O i latou ia e tosina atu i ai le gauaʻi ma le matagofie i le mujelle. E moni, o fugalaau latou te leai se mea e fai i ai: laiti, paepae, ma se manogi e le mafaamatalaina, e toetoe lava a le vaaia. Ma o le faatosinaga uma lava e tosina i ai tagata papaʻi i foliga o se lanu lanumeamata lanumeamata, lea, e aunoa ma le faaeteete ma le faaeteete, e foliga mai o fugalaau e pei o le logo. Mai i ia "ipu" o se eletise vaivai tele na aoina, o nisi taimi e oʻo atu i le sili atu i le afa mita le umi. Malamalama lelei moligao moli lanumeamata, lapoa ma matagofie, saʻo lelei - o se vaaiga o se aafiaga e le masani ai. A uma ona totogo, o ni pusa fualaau suamalie e afaina i ni mea e le masani ai, e pei o tetrahedat-pei o tetrahedat.

Lulu lamolemole, poʻo logo mai Irish.

O le fuga o le mucella e umi lava le taimi. I le vevela o le taumafanafana, i le faaiuga o Iuni, o fugalaau muamua e amata ona fuga mai i luga o le eleele, ae o moligao lanumeamata lanumoana o le a teuteuina le togalaau mo se taimi umi lava - seia oʻo i le pau. I le tau mafanafana, e matua faigata lava ona maua se fale fou fou i fugalaau ma faʻaititia.

O le lanu lanu o le mucella e faʻamaonia ai le igoa ole igoa "Irish logo". O le lanu lanumumu lanumumu lanumoana o mea leaga e foliga mai e toe faafouina muamua, tu i fafo e faasaga i togalaau aina ma fugalaau masani ma faamanatu ai mauga maumaututu o Aialani.

E le mafai ona mitamita i ituaiga eseese o le mujelle. Na pau lava le filifiliga e mafai ona faʻavasegaina ai le aoina o se foliga faʻafefeteina ma ni nai ipu laiti, ma o loʻo i totonu o le eleʻele e le o se taʻavale faifai pea, ae o loʻo i ai tulaga ese.

I le teuteuina o togalaau, molyucell e faʻaaoga:

  • e pei o se leo, se elemene taua i fugalaau mama ma tau;
  • e pei o se talafaʻasolopito, totonugalemu, faʻapipiʻiina o fale i vailaau oona;
  • i ni tuufaatasiga e taulaʻi i le lanumeamata ma le paʻepaʻe;
  • i le tulaga o se mea e le masani ai, sili atu ona teuteuina o le tele o elemene mamanu -
  • aemaise lava, i leteeti ma le vaneina o togalaau;
  • e pei o se ogalaau fale;
  • o se aganuu vavaeina - e le gata i le ola ai o falafe, ma i le galuega o se fugalaau mamago (o le mucella e le gata ina faasao ona foliga, ae o lona lanu).

O paaga pito sili mo le mucella: balsamic, manogi tapaa, popo, cineraria, snapdragon, mumrant, dolphins, roses, lupins, logo, sages, catnipers, feo.

Lulu lamolemole, poʻo logo mai Irish.

Tulaga e Manaomia mo Aleni Farani

Molecule - o laau totoa e le talafeagai, ae le manaʻomia le moli susulu. I totonu o le togalaau, e mafai ona latou ola i luga o vaega sili ona susulu ma paolo. I lenei tulaga, o se suiga i le malosi o le moli e le masani ona afaina ai le tele o mea leaga ma le matagofie. O se tasi o mea taua o le molucella o lona mafai gafatia e oo lava i tulaga vevela, le mautonu ile vevela o le taumafanafana. E ui lava i le mea moni e foliga mai o le malamalama lanumeamata lanumoana e foliga mai e le mautonu, o le a le mafai ona afaina le la. Ae maise lava pe a e tuʻuina atu ia te ia le tausiga lelei.

Ae o le eleele e manaʻomia ona sili atu le taulai atu. Ina ia mafai ona e logoina Irish e faʻafiafia ai oe i le fugalaau teuteu, taumafai e aloese mai le mamafa ma le malu o eleele. Ae o le isi vaega o le mucella i le eleele e le faʻaleagaina. Latou te fuga sili ona matagofie i luga o eleele lafulemu ma lafoaʻi, ae e mafai foi ona nofo latalata i soo se togalaau aina.

Tausiga o Molecule

E le mafai e se tasi ona taua le tausiga tele mo le mucella. E naʻo le manaʻomia ona mataala, ma faʻatautaia taualumaga e faʻamalie ai soʻo se vagaries o le tau. Ma o le galuega autu e aua nei galo e uiga i le fafaga. Molyucella e manaomia le faʻaleleia masani, e seasea lava i timuga masani ma e masani lava ona vevela i aso vevela ma le umi o le lāmala.

Ole logo Irlanda e sili atu nai lo le tali atu i le fafagaina. Fertilizing e taʻitaʻia ai le tuputupu ae malosi ma sili atu le matagofie o le fugalaau. I le taimi lava e tasi, e talia ma le agaga faafetai e le laau ia meaʻai ma meaʻai e masani ai. Mo le molio, lea ua tupu mo le seleseleina, e faʻaaogaina fertilizers i vaiaso uma. O le tele o fai togalaau e sili ona fiafia i lenei faiga o meaʻai mo fagafaʻau masani, aua e mafai ai e oe ona maua le tele o laʻau felanulanuaʻi.

O se vaega taua tele o le tausiga o le molucella o le aveesea o fugalaau fuga. Afai e te matauina o se laulaau ua liua samasama i luga o se laau poʻo ua amata ona fetogi se fugalaau i totonu o se tulaga, vave ona aveese mai le vao.

Lulu lamolemole, poʻo logo mai Irish.

Vaitausaga taʻitasi mai lau fugalaau ma mea e sili ona lelei e faʻaaogaina i le tautotogo. E manaʻomia tele sauniuniga mo le taumalulu: o laau e manaʻomia ona teuteuina, palapala ma le ufiufi i lau lau mago ma lala laʻau, poʻo soʻo se auala faʻalagolago e maua ai oe.

Puipuia o Pest ma Disease

E mafai ona saogalemu i luga o le fanua i totonu o togalaau e sili ona lelei ona toto. Ae o logo a Irlanda o le a faʻaalia ai lo latou malosi pe afai e maua lelei ma le tausiga lelei. I le suavai, totoina i le palapala susu, e mafai ona afaina ai laau i le pala, lea e aafia ai aʻa o le laau.

Faʻapenaina o le molucella

Ole logo Irlanda e na o fatu:

Motoga o le totoina

O le luluina e faia i le amataga o Aperila i totonu o pusa lapoa, ua totoina i ni tulaga malulu ma se vevela o le 14 i le 17 tikeri i lalo o se ata tifaga po o se tioata. Ua maeʻa le faʻapalaina pe a uma ona tupu mai ni aʻa, ma e faia se paluga pe a uma ona faʻaalia le lautusi muamua. E manaʻomia ona totō masila i totonu o ipu taʻitasi. Mo fualaau, e le o se mea masani e faʻaaoga, ae o se paluga o peat ma oneone. O Moulcell seedlings e mafai ona siitia atu i le avanoa tatala i Me, i le taimi lava e pasi ai le malulu o toe faafoi. Pe a totoina, e tatau ona e tausia se mamao e 40 i le 50 cm i le va o laau.

Faitau a matou auiliiliga auiliili: Tuputupu Aʻe mai le Laʻau

Lauina o le eleele

E tatau ona toto vave fatu i se nofoaga tumau i le faaiuga o le tautotogo. E le tatau ona tanumia loloto loloto i totonu o togalaau; ao latou tuputupu aʻe, e taua tele le vevelaina o fualaau.