Fale taumafanafana

E faʻapefea ona faia se paipa vai i totonu o le atunuʻu ma lou lava lima - mai le sailia o se punavai o le susu e faʻamafanafana ai

I totonu o le taulaga, pe a oʻo mai le taimi e tatau ai, e laʻititi mafaufau tagata e uiga io latou tulaga taua. Ae o le alu atu i le taulaga ma feagai ma le leai o se vai i le mea e taua tele, toetoe o tagata uma o le taumafanafana e filifili e faia se fale mafanafana. Ma afai e le lava se taimi e eli ai se vaieli, o le aso nei e mafai ona avea le fale o le atunuʻu e pei o se fale o le taulaga. O lea e te le tau ave vai i pakete. O se pamu e mafai ai ona e maua mai le vai mai le loloto, ma o le paipa e tuʻuina atu ai le suavai ola i le fale ma moega. E totoe na o le faia o le suavai i totonu o le atunuu i ou lava lima.

Le masini o le suavai vai

O le suavai a le atunuu, lea e mafai ai e le tagata nofo i le mafanafana ona faʻaaoga uma aoga o le taimi nei, e aofia ai mea nei:

  • pipili ma se seti o mea faʻapipiʻi ma afifi;
  • tapunia meafaigaluega;
  • meafaigaluega mo le mataituina o le mamafa o le tino;
  • polokalame eletise puipuia;
  • fufulu mo le faamamaina o le vai mai se punavai;
  • faʻavela vai.

O le faigata o le faʻaogaina o le suavai i totonu o le atunuʻu ma le tuufaatasiga o meafaigaluega o lo o aafia ai e aafia ai e le gata i manaʻoga ma manaʻoga o le e ona le laupepa, ae faʻapea foi ma foliga o le toomaga, le vaiinu o loʻo i ai nei poʻo le fuafuaina, ma le tele o isi mea.

Faʻatūlagaina o le suavai

A latalata i le 'upega tafaʻilagi o loʻo i ai se fesoʻotaʻiga televave o fesoʻotaʻiga vai ma le mamafa, ona faʻatulaga lea o le suavai i totonu o le atunuu e le faigata. O le tagata nofo i le mafanafana o le a faia le faʻaogaina i fafo ma totonu o le paipa ma faʻafesoʻotaʻi i luga o le alatele. Afai e le lava le mamafa, ole a manaʻomia le faatauina o pamu faaopoopo poʻo le sailiga mo se isi vaipuna.

O laʻu meaʻai i totonu o se fale vevela

Afai o le loloto o le vai i le eria e le sili atu i le 10 mita, e mafai ona faʻaaoga se vaʻaiga o se punavai.

  • O le lelei o mamanu o le faigofie ma le taugofie ole aiga o le punavai, o le gafatia e auauna atu ia tutoatasi.
  • O le toe foi o le vaieli e faatapulaaina ai le taumafa vai.

Aʻo leʻi faʻafefea le suavai i totonu o le atunuʻu mai le vaieli, e tatau ona e iloa pe o le a lava le tele o le suavai e tuʻuina atu.

Afai e lava le volume, ona oʻo lea i se loloto e oo atu i le 8, e mafai ona e faʻapipiʻi se pamu laititi e faigofie ma faigofie.

Punavai - Suavai lelei

I vaipanoa o loʻo i lalo ifo o le 10 mita le loloto o le eleele, e sili atu i lē e ona le mafaufau e uiga i le tosoina o se vaieli. Mo se vaipanoa o le suavai, o le sapalai lea e sau mai le vaieli, o se pamu e maua mai i le vai po o se nofoaga e sili atu le malosi o pamu e faatauina ai. Ma e ui o lenei filifiliga e sili atu le taugata, o le a fofo le vaifofo i le tele o taimi, ma o le va o le a faʻaauau pea ona maua le aiga mo le tele o tausaga i soo se taimi o le tausaga.

E faʻatatau i le loloto o le faʻapogai, faʻapipiʻiina le suavai i le faʻaaogaina o meafaigaluega nei:

  • Pamu lapisi, faʻaaoga i le loloto e itiiti ifo i le 8 mita;
  • Laʻau malosi e lagolagoina ai le mamafa i le loloto e oo i le 20 mita;
  • Faʻamasinoga faʻaonaponei i aso nei.

Vaʻa-e-oe lava vai taimi i le atunuu

E sili atu ona faigofie le faia o se mea e maua ai le suavai, lea, e aunoa ma ni galuega ma ni faafitauli le talafeagai, e mafai ona faʻaaoga i le maualuga o le vaitau o le togalaau. O lenei mamanu e mafai ona faʻalavelaveina pe faʻamalosi.

I lenei tulaga, o paipa poʻo paʻu e mafai ona faataatia i ni auala se lua:

  1. E tafe vai i luga ole palapala. O le faʻaogaina o le aoga o lenei fofo e mafai ona mafaufauina vave faʻapipiʻiina ma mulimuli ane faʻamavae i le faaiuga o le vaitau. O le toesea o le faiga o le lamatiaga o le feiloai ma faʻalavelave faʻafuaseʻi.
    Pe a faʻapipiʻi le paipa, o le mafai ona maua le vai i itu uma o le 'upega tafaʻilagi, e le amanaia, e aunoa ma le feagai ma faafitauli ma le gaioiga. O le autu autu o se suavai a le atunuu o le fausiaina o laau, o lea e masani ona faia i le faamamaina o pulumu, e faafesootai ai i sila ma silasila palasitino. I le faaiuga o le vaitau, ua faʻafefe le vai, ua faʻaitiitia le vai, ma ua aveese le pamu.
  2. O lapalai o loʻo taatia i le eleele i se loloto papau, ae na o na vavae e aumai i luga. O sea suavai suavai e sili atu ona faatuatuaina, e le afaina ai le faaaogaina o se fale vevela, ma afai e tatau ai, e vave ona toe faaleleia pe aveese. Ina ia mautinoa o le suavai i totonu o le atunuu na umi se taimi, ma o le amataga o le malulu, o le vai e tatau ona maua mai pipili.
    Mo lenei mea, e manaʻomia se faʻaituau itiiti i le taimi o le faʻatulagaga. O se valve e tuʻuina i le pito i lalo ina ia mafai ai e le vai ona vaeluaina, e le motusia le paipa. Aua le faʻaogaina masini mo lalo ole faʻalaina. O iinei, o paipa o palasitika e talafeagai. Vaʻavaʻai mo se faʻagasologa o le suavai taumafa ma se loloto e le silia le 1 mita.

Vaega o le faʻatulagaga o le suavai i le fale i le taumalulu

Afai latou te fuafua e faʻaaogaina le suavai e le gata i le tau vevela, ae faʻapea foi i le vaitau malulu, ona tatau lea ona sili atu lona taua. O ia ituaiga o suavai i totonu o le atunuu ei ai se fuafuaga faavae e mafai ona faʻaaogaina i le gasologa o le tausaga ma e manaʻomia se faʻamalosiaga mai le punavai ma toetoe lava i le vaomatua.

O le a le mea e sili ona lelei e faʻaogaina ai le faʻapalaina o le vai?

I aso nei e lua ni filifiliga agavaa:

  1. Polypropylene pipes. E taugofie tele, mo la latou faʻatulagaina o le a e manaʻomia se faʻamalosi faʻapitoa. Ae i lenei tulaga, e mafai ona e faʻasaoina i luga o tuʻuga. E faʻalagolagoina sooga ma e le faʻavaivaia i soʻo se tulaga faʻaletulafono.
  2. Polyethylene pipes. I se tau maualalo o le mea lava ia, e tatau ona e faʻaaluina tupe i luga o le faatauina o mea faigaluega mo le faʻaopoopoina o le polokalama. E mafai ona paʻu vavae ona o suiga o le vevela.

O taʻavale faʻapitoa e tele lava ina maua i aso nei ona o lo latou maualalo o le tetee atu i le faaleagaina.

Fautuaga ata i luga o le filifilia o paipa paipa:

Ina ia mautinoa o le suavai i le fale i le taumalulu e le toilalo ona o le maluluina, e faʻamalosi, mo se faataitaiga, e faʻaaoga ai le polyethylene foamed.

Afai e iai pea le faʻaogaina o le suavai i totonu o le atunuu i le taumalulu, ona manaʻomia lea e vaʻaia le pipili, ae faʻapea foʻi le puna vai.

Latou te faʻamafanafanaina le vaieli mo le taumalulu ma, pe afai e mafai, lafo i le pau o le kiona. Aʻo faʻapipiʻi se pamu i le eleele, ia mautinoa ia faʻapalapala se lua mafanafana mo le faʻaaogaina o masini pamu. Mo le faʻaaogaina i le taumalulu, e le gata o loʻo faʻapalapalaina le suavai, ae faʻapea foi le faʻaaogaina o le suavai, lea e fesoʻotaʻi ai le alavai.

Fuafuaina o le suavai vai

E sili atu pe afai o le tuʻuina atu o le suavai ua uma ona faʻamaonia i le taimi o mamanu. Ae afai e leʻi tupu lenei mea, 'aua nei e faʻatalala uma taualumaga talafeagai. Muamua, latou te faia ni fuataga o le laufanua, faailoga le auala o fesoʻotaiga i le lumanaʻi, faʻamautinoa manaoga o le vai ma faia se ata o le faʻaogaina o paipa ma masini. E faavae i lenei mea, e mafai ona e faʻatatauina le manaʻomia o masini ma fai lana faʻatau. O le mea e sili ona fiafia i ai iinei o se paipa vai e faia i paipa o polypropylene, lea e pipii mau i luga o luga ma e aunoa ma le fefe e suisui i le mafiafia o puipui.

E tatau ona amanaia e le fale o le suavai le mea e tatau ai i le vaieli poo le lelei.

I eria o loʻo tafe tele ai le eleele i le taumalulu, o le paipa ua tuʻuina i lalo ifo o le 20 cm i lalo ifo o lenei vaega.

Faʻatulagaina o le suavai vai

Muamua, latou te faia uma galuega faalelalolagi, malepelepe se lua mai le punavai i le tuʻuina atu o le paipa i totonu o le fale. O se pamu tetele e lafo ifo i totonu o se vaieli poʻo se vaieli, o loʻo faʻatūina pe faʻatūina i le nofoaga lata ane o le punavai i totonu o se vevela vevela, poʻo, pei o se nofoaga e pamu ai, o loʻo sii i totonu o se fale nofomau poʻo isi potu vevela.

Ma, afai e manaʻomia, latou te faia le faʻatulagaga o se siakiina o siakiina i totonu ole masini masini ma le pamu i le paipa. Ona oʻo lea o le alatele i totonu o le uamea i le fale ma isi vaega o le auiliiliga.

E sili atu le tuʻuina o se uaea puipuia e faʻamalosi ai masini eletise ma le pamu. Pe a faʻapipiʻi paipa i le tau vevela ma le taumalulu, o le saogalemu o le fesoʻotaʻiga eletise e faʻatagaina, o le mea lea, e le mafai ona e faia e aunoa ma ni faʻamaufaʻailogaina faʻamauina ma faʻamautuina eleele.

Aʻo leʻi ulufale atu i totonu o le paipa i totonu o le fale, ua faʻapipiʻiina se masini tapuni faʻafuaseʻi. Afai e siakiina le faʻatinoina o le suavai, e tanumia fale ma faʻagasolo i le faatulagaga o le paipa i totonu o le fale.

Faʻatonuina o le suavai i totonu

Mo le faʻaaogaina o le suavai vai lelei e pei ona mafai ai, e le mafai ona e faia e aunoa ma le saunia o le suavai vevela. E mafai ona ausia lenei mea e ala i le faʻaaogaina o eletise eletise poʻo le gaosiga poʻo masini teu. I le tau mafanafana, e sili atu ona talafeagai le faʻaaogaina o le eletise vai e teu ai eletise, i le fuafuaina muamua o le manaomia o le aiga ma le filifilia o le vaʻalele talafeagai.

O le vai mai le polypropylene pipes, ona o le maualuga o mea e fai i lenei mea, o le a le pine ae manaʻomia le toe faaleleia. O paipa e faigofie ona faʻapipiʻi, faʻafefe i le vevela o le vevela, ma o le a le mafai ona vavalalata sooga e oʻo lava i aso malulu.

Afai o se vaimini e fuafua e faʻapipiʻiina i totonu o le suavai suavai, ona sili atu lea ona saʻo le amataina o le faʻapipiʻiina i se masini faʻalautele ma mea e faʻaleleia ai le vai.

Pe a faʻatulagaina le suavai i le taulaga, e tatau ona e tausia le mama ma le saogalemu o le vai. Mo lenei mea, o se faʻataʻitaʻiga mai le punavai e tatau ona tuʻuina atu mo le auiliiliga, e tusa ai ma taunuʻuga ua faʻapipiʻiina ai se masini filtration multi-phase.