Laʻau

Faʻatoʻosaʻo le gafa o tamaiti o le vaʻavaʻa

O le Guzmania o se aiga totogo mai le aiga Bromeliad. O le tausia o se mea faigofie. O le taimi o le vavalalata e tupu naʻo le tasi, pe a maeʻa ona mate le fale, ae faʻamalosi e tuua tamaiti i tua. O nei faiga fou e tatau ona vavae ese mai le tina ma totoina i totonu o se koneteina fou e iai ni vai fou fou aʻo leʻi oʻo i le taimi e faʻagogo ai. O le fugalaau o tamaiti o le taʻavale o le a amataina muamua nai lo le 2-3 tausaga.

O le a le taimi e sili atu ona lelei i le gaosiga?

Soʻo se vaitau e talafeagai mo le gafa o tamaiti, ae o le tautotogo e manatu o le vaitaimi e sili ona lelei. E tatau ona i ai ni aʻa tutoʻatasi o aʻa laʻitiiti, lea o le a avea ma ki mo le alualu i luma manuia. O le mea lea, mo le totoina, ua fautuaina e faʻaaoga na o tama teine ​​ma se umi o le 10 cm.

Filifiliga o le fagu fugalaau

E leʻo fugalaau fugalaau uma e talafeagai mo le faʻatulagaina ona o lona vavalalata i le eleele o lona aʻa. Afai o le ipu e loloto, o lona afa (50% o le palapala) o le a le nofoia e aʻa, ma o le a le pine ae amata ona paʻu le eleele. Afai e te faʻaitiitia le taimi ma le tele o le faʻavaivai, o le a faʻamago le eleele, ma o le a le ola le fugalaau. O le totoina o se laau i totonu o se tamai ulo atonu e le mautu. I lenei tulaga, e tatau ona ave le mamafa o le masini e faʻaaogaina ai se faʻalavai faʻavaivai poʻo se isi vaʻa e mafai ona e tuʻuina ai se fagu o loʻo i ai se fale. O le fagu fugalaau lona lua e mafai ona avea i le taimi e tasi ma se fata vai ma se mea teuteu teuteu.

Filifiliga eleele ma sauniuniga

O laau totō e iai aʻa vaivai e fautuaina e filifili le malamalama, eleele palapala ma le lelei o le vai ma le maualuga o le maualuga o le 5.5-7.0. E mafai ona e faʻatau se mea e faʻamoemoeina mo pama, pipi poʻo laau o le genus Bromeliad, ae fautuaina e faʻaopopo se vaega itiiti ole nila ma le malala i le foliga o se paʻu.

O le tuufaatasiga o se mea e saunia e le tagata lava ia e tatau ona aofia ai vaega nei:

  • Avanoa 1 - le vaitafe o le vaitafe ma le paʻu paʻu paʻu (i le tasi itu), eleele turf ma humus (i le 2 vaega), eleele lauʻeleʻele (3 vaega), paʻu (4 vaega);
  • Avanoa 2 - laʻau oneone ma sphagnum moss (tasi le vaega), eleele lauolaola ma le paʻu o le laau coniferous (2 vaega vaega taitasi).

Tulafono Faʻaliliu

E tusa ma le 30% o le fugalaau ua vave ona faatumuina i mea faʻaleleia, ona tolu ai lea o le fa o le centimita o le palapala, ua fausia ai se mea maulalo i le ogatotonu. I luga o lenei maualuga, e tatau ona tuu aʻa o se laau toto, lea na vavae ese ma le faaeteete mai le fugalaau matutua, ma ia faasalalauina ma le faaeteete. O le faʻafefiloi eleele e tatau ona faʻaopoopoina i ni vaega laiti ma lulu lemu le ulo ina ia mafai ona faʻaititia. E le fautuaina e faʻapipiʻi le palapala i ou lima, aua e mafai ona e faʻaleagaina aʻa aʻa. E tatau ona iʻu i le pito i lalo le ua aʻa.

Baby Care Guzmania

Faʻasa

O le vai inu vai i le suāsusu muamua e tatau ona iai Kornevin. O le vai muamua o le vai e faia i le taimi lava e uma ona totoina ai tamaiti i totonu o se pusa eseese.

Ina ia mafai e le aʻa ona maua le taimi e manava ai i le va o le susu o le meaʻai, e fautuaina e faʻaleleia le laau pe a uma ona mama le palapala.

Fua o le suavai

O totonu o le fale e matua faigata tele i le maualuga o le susu i le potu. E tatau ona siitia i taimi uma. Faʻaauau pea lenei faʻafefe i auala e lua. O le mea muamua o le faʻaleleia masani o laʻau laiti i vai inu i le vevela o le potu. O le lona lua o le faʻaogaina lea o se paʻu susu. I lenei pan, e tatau ona tuʻu se atigipusa i le laau ma ia mautinoa o loʻo faʻaauau pea le susu o le matala lautele.

O le a tele ni masina mo tamaiti o le tagata e taofiofia ona mauaa ma faʻalelei lelei i se nofoaga fou. Ma le faʻaeteete lelei, o le laau o le a faʻaalia lona fuga i le lua pe tolu tausaga.