O laau

Albitsia

Albitsia (Albizia) - laau o le tropical and shrubs o le legume poʻo le mimosa aiga faʻatasi ai ma faʻafiafiaga piniki i foliga o se polo po o se taliga. O le laau na aumai i Europa e se fai togalaau mai Florence, Philippe Albizzi. I le natura, o nisi ituaiga o albitsia e mafai ona ausia le maualuga o le 20 mita pe sili atu, shrubby albitsia e sili atu le maualalo - masani e le sili atu ma le 6 mita. Wild albitsia e mafai ona maua i le toetoe o atunuu vevela uma e iai le tau vevela ma le vateatea, ae o Asia o loʻo taʻua o lona atunuʻu.

O le genus of albicia e sili atu ma le 30 ituaiga, o le mea sili ona taatele o fuga-fuga ma siliki.

Ituaiga eseese o albitsia

Silk albitsia

Ua taʻua foi o ia o le Lankaran po o le siliki acacia mo ona fugalaau fugalaau. O le maualuga aupito maualuga o le laau e mafai ona tusa ma le 15 m, o le poloka e saʻo, o le pale e foliga mai o le tatala. O laulaau e sili ona manaia - lanu meamata i luga, mafiafia i lalo, e oo atu i le 20 cm le umi. I le vevela ma pe a uma le la, o le laʻau laʻau ma vele. I le maeʻa o le tautotogo, e faʻafefe ai e silicia silica laʻau. Fuga i le taumafanafana i fugalaau lanu samasama-paʻepaʻe i foliga o panicles. O le fua o se pulu lanumeamata po o le enaena ma fatu laʻau papaʻe. Laʻau matagofie ma matagofie, tufatufa atu i Rusia i saute ma i Crimea.

Bunchy-flowered albitsia

Se ituaiga meaola masani e leai se sili atu i le 6 m, e afua mai i Ausetalia i Sisifo. Lua poloaiga o laulaau laʻau lau lua - 8-10 o le muamua ma le 20-40 o le lona lua, mai le pito i lalo. Fugalaau lanu samasama e fai ai taliga lauulu e oo i le 5 cm le umi, fuga i le tautotogo.

Tausia ma le faʻaleleia o faʻalepalega

Nofoaga ma moli

Albitsia e fiafia i nofoaga lelei ma malamalama i ai. E le taliaina ni ave tuusao o le la, ae o le a le mafai ona ola i le paolo, e aofia ai i le taumalulu. Afai o le laau e "ola" i tulaga o le potu, ona tatau lea ona puipuia mai le susulu o le la, pe a mafai ona malulu mai le vevela o le aoauli ma masani ona agai i le ea fou, mo se faataitaiga, i le faapaologa.

Lulu

O le fua o le vevela mo albitsia e sili ona lelei ile 20-25 tikeri i le taumafanafana, ma 8-10 tikeri i le taumalulu. E tāua i le taumalulu e le pa'ū ifo le vevela i lalo ifo o le 5 tikeri, o le a le mafai ona ulufale atu se tamaʻi alumalie malulu.

Faʻasa

E manaʻomia le faʻamamaina o le laau i le suavai malulu ma le suavai i le tautotogo ma le taumafanafana, faʻaitiitia le faʻafeinu i le taumalulu. O le vai inu i totonu o le ulo e mafai ona tupu ai le aʻa ma o le a mate le laau.

Faʻamamaga o le ea

O Albicia na te talia lelei le ea ma le vavalalata o le ea, o le mea lea, e le manaʻomia ona faʻamamaina pe faʻasaina foi.

Fertilizers ma faʻamaʻi

Fafagaina albitsia e amata i le tausaga muamua o le olaga i le tautotogo ma le taumafanafana faatasi ai ma faʻalavelave faʻapitoa mo tausiga acacia. E tatau ona aumai i latou i le eleele e sili atu nai lo le 2 taimi i le masina.
E mafai ona e faʻapipiʻi albica i tausaga uma, pe a uma le vaitau o le ola, i totonu o le palapala mai se laufanua malamalama ma le peʻa ma le oneone. O le pito i lalo o le ulo o loʻo tuʻuina atu i le eletise faalauteleina ile eletise ma se vaega e tusa ma le 2 cm.

Suiga

Mo le tolu tausaga muamua o le olaga, o lapisi tetele poʻo pakete e pei o ipu e talafeagai. E le gata i lea, e fautuaina e tuʻuina atu le faʻapala i se atigipusa sili atu ma faʻapipiʻiina i le tasi taimi i tausaga uma.

Faiga faʻavae

Albicia e mafai ona aʻafia e ala i laʻau, fatu ma aʻa aʻa. O fatu e muaʻi faʻafefiloi i le vai mafanafana mo le fulafula, ona totoina lea i le eleele paʻu i le loloto o le 0.5 cm ma faʻafeinu, taumafai e atili faʻaleleia le palapala palapala. A maeʻa ni nai masina, ona totoina lea o fatu.

O selesele mo le faʻaleleia o le a vavaeina i le faaiuga o le tautotogo, i le tausaga talu ai, faʻatasi ai ma le tele o pulupulu. Mo le lelei sili atu o le aʻa, ua togafitia i latou i mea faʻapitoa e faʻamalosi ai, mo se faʻataʻitaʻiga, aʻa poʻo heteroauxin ma aʻa i luga o eleele palapala i le vevela pe a ma le 15 tikeri. O faʻamaʻaʻaina e matua aʻafia uma lava i le mavae ai o le 3 masina.

Maʻi ma meaʻai

O faʻamaʻi ma faʻamaʻi faʻafuaseʻi osofaʻi vave, ae o le le lava o le tausiga e mafai ona osofaia ai se apogaleveleve, lea e mafai ona faʻaaogaina e faʻaaogaina ai auala faapitoa. O nisi taimi o papafasi, e masani ona ola i greenhouses, osofaʻiga. Ma i lenei tulaga e naʻo se sauniuniga inisetiids e fesoasoani.

O aʻafiaga faigata i le faʻatupulaia o tupe maua

E le gata i lea, o le le tausia lelei e mafai ona taitai atu ai i nisi o faigata:

  • O le vevela o le eleele i totonu o se ulo o le a mafua ai ona paʻu le tumutumu.
  • O se mea vevela poʻo susu susu o le a mafua ai ona magumago le laulaau.
  • I le le lava o le malamalama, o laulaau e suia ai la lanu, ua mou.
  • O le leai o se susu o le a faʻavaivaia ai fautuaga o laʻau.
  • Pogisa lanu i luga o lau o le a aliali mai i le malulu po o le ata.

Afai e te tausia se laau poʻo se mea faʻapipiʻi, faʻapipiʻi i tulafono uma, ona ola ai lea mo se taimi umi - i le 50 ma le 100 tausaga.