Fugalaau

Rudbeckia faʻaleʻaleʻaina taimi umi ma tausi i le lauʻeleʻele Tuputupu mai mai fatu Ata eseese

Rudbeckia totoina o togalaau ma tausi ata fugalaau

O le matagofie o teuteuga o le fugalaau, lea o le a faafiafiaina ai oe mo le silia ma le tasi le tausaga, o loʻo i tua o le lanu moli-fesuisuiai o rudbeckia. E le lelei i le tausiga, e fuga i le taumafanafana uma i gutu malulu, ma i tafatafa o ana paaga e maua ai se lanu matagofie. Sa fiafia fugalaau Farani mo lona matagofie ma le faigofie o le galueaina.

Faʻasologa ma mea tau manaʻomia

I lalo o tulaga masani, o le fugalaau e maua i le ogatotonu o Amerika i Matu, pe a lava le la, ma o loʻo i ai punavai o le susu latalata. O le laau na maua lona igoa faafetai i le tagata suesue-tagata fai meaola - Olof Rudbek. O lana faigamalaga masani na maua ai le fugalaau auro i le lalolagi, ma o isi suʻesuʻega e oʻo atu i ituaiga e 40 o le uʻamea.

E sili ona lagona le matala i nofoaga matala, ae le galo le leai o le susu, e tatau ona amanaia pe a tulaʻi. I se taumafanafana matutu, e manaʻomia e le fugalaau le faʻaleleia masani o vai, a faʻapea o laulaau e amata ona pala, ma o le fugalaau e le tele. O le tau o le vevela e fetaui ma se vaega o le fesuiaʻiga lelei: tulaga tuputupu ae lelei i le totonugalemu o Rusia.

E tusa ai ma le faʻavasegaga faʻamalosi, o le laau e mafua mai i le aiga aster (tutusa i le fausaga ma le foliga o fatu), ma o le ituaiga o le fagu. Tagata Amerika e taʻua le fugalaau "Black-eyed Suzanne" mo lona autu tauagavale, lelei lelei. O le igoa o le atunuu Rusia e foliga mai o le "Sun hat", ua mafua ona o le lanu samasama susulu o petals.

Faamatalaga o le rudbeckia

Rudbeckia i le faʻataʻitaʻiga i totonu o le photo cultivar Rudbeckia x hirta hybrida'Chim Chiminee '

Rudbekia i le moega fugalaau e mafai ona iloa mamao mai: ogaoga umi ma fugalaau lanu uliuli e tosina mai mata. O ituaiga meaola e tupu mai i le 50 cm, o lenei umi e lava mo le taina ma le talaaga o laau vao. I lalo o tulaga lelei, o nisi ituaiga eseese e mafai ona ola e oʻo i le 2 m, ae o na ituaiga e manaomia le lagolago faaopoopo ona o le mea vaivai.

O le lanu lanu o petals e sau mai le lanu samasama i le lanu mumu, o loo i ai ituaiga eseese ma eseese. O petals o se ituaiga o foliga faʻalanuumi e aoina i totonu o se ipu o loʻo siʻosiʻoina ai se mea e sili ona taua - o se pusa fatu. E oʻo atu i le 15 cm le lautele, i luga o le tasi togavao e ono tele ni laʻau ma fugalaau eseese.

O le aʻa e faʻasaina, o le mutia i ituaiga uumi e masani ona paʻu i le eleele. O nisi ituaiga o meaola e fai ai se alalaʻau, lea e mafai ona ausia i le na o le 3 pinu i le tuputupu aʻe o le vaega. E le tele ni laulaau, faʻasolosolo faʻasoa i autafa o le ala. O le foliga o le paʻu laʻau e maualuga lava, ovateva ma faʻamau i le pito. E i ai ituaiga eseese ma vavalalata ma vavae ese laulaau.

O le aʻa o le ituaiga rhizome o loʻo i ai se aʻa mafiafia ma sina lauulu lauulu. E faʻatumu ai avanoa atofaina uma, o le mea lea e manaʻomia ai le mimiti mo le tuputupu ae masani. E mafai ona toe gaosia uma fatu e ala i fatuga o ituaiga vao.

Tuputupu ae Rudbeckia mai fatu Pe a toto

Rudbeckia fatu photo Tatou te ola rudbeckia mai fatu

O le totoina o se laau e ala i le metotia o le fatu e le o se mea e sili ona faigata, e mafai ona e totoina fatu i totonu o le moega fugalaau ma i le metotia fatu i le fale poo totonu o le fale lau. E talafeagai mo vaʻaia eseese fesuiaiga. O fatu o ituaiga o meaola e le totoina e le totoina o le tagata lava ia, ma o fatu e aoina mai tutoatasi mai ia togavao o le a le maua ai lo latou matagofie muamua.

Auala e leai se mea: luluina i le eleele avanoa

O le totoina o Rudbeckia ma fatu o le a le maua ai le fugalaau i le tausaga muamua, ae o le taumafanafana e sosoo ai o le a fuga mai le fugalaau ae lei totoina lona aiga i fualaau aina. E lūlūina fatu i luga o le fugalaau e oʻo lava ia Mati, pe afai na o le eleele mo le gaosiga o le masini ua maeʻa. O fatu e le fefefe i le malulu, o lea e mafai ai ona lulu le rudbeckia i le taumalulu. Ina ia mafai ona lelei mea uma, e tatau ona toto i le tau malulu, faaiuga o Oketopa - o le amataga o Novema, pe afai o aso mafanafana o le a le mafai ai ona totogo laau ma feoti mai le malulu. O le moega e tatau ona mulimulitaʻi i se vaega o humus 2-3 cm.

Mo le rudbeckia, latou te saunia se eleele malulu, lafulemu, faʻaopopo minerale ma fugalaʻau faʻasaina, ma mulch mo le aeto lelei. Faʻafefeteina eleele i le oneone ma le faapalaga, lea e maua ai le ea i le eleele, faʻafefe aʻa mai le pala.

Lanu o le rudbeckia i le ata o le avanoa

  • O le veleina e faia i le papaʻu, i le loloto e tusa ma le 1-2 cm. Mo lenei mea, ua uma ona faʻapalapalaina le paʻu ma se vaalele vaalele poʻo se tamaʻi kapiti laitiiti, i se taimi vave e mafai ai, ona lūlūina ai lea o le rake ma ufiufi faʻatasi ma le pito i tua.
  • O le mamao i le va o laina e 25-30 cm.
  • Faʻamaʻi lemu, ina ia le maua ai se faʻaauau pea, mai le magoina lea o loʻo faʻavaeina ai se palapala ile lalolagi. Le itiiti ifo ma sili atu nai lo le tele, ae o nisi taimi.
  • A totogo laau, vele vao e tatau. E le gata o vao, ae o laʻau e sili ona manaia, vaivai foi o le rudbeckia lava ia ua aveesea. O le maualuga tele o le a afaina ai le tulaga o laau talavou, o le a taitai atu ai i latou faʻaopoopoga ma vaivai. Aua le faʻasaoina fugalaau faaopoopo!

O laau laiti o le rudbeckia e tatau ona ola i se mamao o le 10-15 cm, ua lava lea e ola ai i le tausaga muamua, fausia ai se aʻa, fausia se lanu lanumeamata. I le faaiuga o le tau mafanafana, o fugalaau e totoina i se mamao o le 50-60 cm ina ia aua nei faalavelave le tasi i le isi.

Motoga o le totoina

E faʻapefea ona totoina fualaau o rudbeckia ile ata o le fale

O le totoina o laau mo laau toto e amata i le faaiuga o Fepuari - amataga o Mati.

  • O fatu e totoina se tasi pe lua i totonu o ni pusa e faʻapipiʻi ai meaʻai, e ufiufi i se tamai laulau eleele.
  • O le mea lea e le galo ai laau totő, e sasaina mai i le pamu papaʻu ma le vaipuna poʻo le vaipuna i le vevela o le potu.
  • Mo le germination, e manaʻomia e le fatu se vevela e le itiiti ifo i le 22 º: o le tuputupu aʻe o le a faʻagesegese, ae o le maualuga o le vevela o le a faʻalauteleina ai aʻa o le totogo, faʻafeiloaʻi ma vaivai.
  • O fualaau e le mafai ona faʻasalaga i le faʻalavelave tele, faʻaleagaina faʻamaʻi pipisi, faʻataʻitaʻiga, o se vae uliuli, o le a atiina ae.

Fautuaga! E lelei tele le ave o le fanua mo fualaau mai le fugalaau lea o le a tupu ai pea le rudbeckia.
Afai e lūlūina i laina i totonu o se pusa masani, e tatau ona e togi. I le laasaga 2-3 o nei laulaʻau, e totogo ai fatu i fualaau taʻitasi.

E amata ona ita i le amataga o Me, ma o le 20 aso na masani ai le gaogao i fafo. Totoina i le eleele i le malulu faatasi ai ma le vevela o le ao i se mamao e 50-60 cm.

O le a le taimi ma pe faapefea ona toto fatu o rudbeckia i luga o le eleele

Faʻaleleia o le rudbeckia i le ata o le eleele E masani ona totoina le rudbeckia ma lupins

E mafai ona e totoina fualaau pe a uma le taufaamatau o le totogo o le tautotogo, o le vaitaimi e faalagolago i le itulagi ma tulaga o le tau. Aʻo leʻi oʻo i le vaʻa, e tatau ona e tilotilo i le faʻagasologa o vaitau o le tau ina ia mautinoa e leai se vevela i le po. Ma o le taufaamatau o le kiona e mafai ona aloese mai le ufiufiina o totogo talavou ma ufiufi meafaitino poʻo ata. A maeʻa, o le a le fefefe i le maualalo o le vevela, latou te faʻafeiloaʻi i se taimi puupuu -5 ° C.

O le totoina o togalaau e faalagolago i le ituaiga ma le ituaiga o fugalaau: e le lava le malamalama ma le vevela i se mamao o le 30-40 cm, ma e tatau ona totoina mamao i luga - e oo atu i le 70 cm le mamao.

O le eleele e saunia mai se mea faʻapipiʻi, cherenizem ma le maa, pe a manaʻomia, faʻaopopo se mea faʻalavelave-minerale. O le loloto o le vao e tatau ona tutusa ma le pusa. O le loloto loloto o le a aʻafia ai le tuputupu ae, o le fugalaau e mafai ona mate mai le fesuiaʻi o le vaega o le eleele.

Fautuaga! Mo le vevela ma mea taumafa, o le 10 cm o le faapalaga poo le mutia mowed ua tuʻuina i lalo o le aʻa. O sea "faʻaagaaga" e aoga tele mo mea faʻapitoa na tutupu e aunoa ma le suia i se nofoaga e tasi mo se taimi uumi, ma o le ae le popole e toe fafagaina fugalaau.

Pe a faʻapipiʻi le rudbeckia

A maeʻa le 3-5 tausaga o le tuputupu aʻe i le tasi nofoaga, e manaʻomia e le mea e manaʻomia le vevelaa leai se mea e faʻaitiitia ai mea tau teuteu, fugalaau e laiti, e le lava le avanoa mo le atinaʻe. O Samosev e tele le vao pepe e le manaomia, o lea e sili atu ai le tausia o le fugalaau i lona tulaga muamua, ma maua ai tulaga talafeagai mo le atinaeina.

O se tagata matua matua e totoina i se nofoaga fou i le amataga o le tautotogo po o le tuai o le taumafanafana.pe afai e leai se vao malosi. E fautuaina le vaeluaina o le togavao ina ia mafai ai ona maua se avanoa fou mo le tuputupu ae o laau. O le mea lea o le a suia ai le faʻafouina o le ola, ma o le a sili atu le tele o fua.

Rudbeckia faʻalauteleina e ala ile vaevaeina o le vao

O le mauaina o fualaau fou mai se vao tuai o rudbeckia e faigofie. Ua naʻo le tilotilo lelei ma le faʻaeteete ma le faaeteete ma le vaeluaina i se suo. O le tufatufaga ua maeʻa tuʻuina i se nofoaga fou i totonu o se isi pu, pe a uma ona sasaa i le vai.

E tatau ona leai se saʻolotoga o le meaʻai, e maua ai le soifua maloloina, a le o lea o le a tuʻuina atu faʻamaʻi o le togavao muamua i se nofoaga fou. E mafai ona e faʻaititia le aʻa aʻo leʻi totoina i se vaivaiga vaivai o le manganese e faʻamaʻi ai, puipui mai faʻamaʻi.
Fautuaga! O ogalaau matutua mo le sili atu ma le 5 tausaga e sili atu ona tali atu i suiga o le tau, o lea e manaʻomia ai le faʻaleleia faifaipea e faʻaola ai le togavao.

O le faigata o le tuputupu aʻe o le valea

E ui lava i lona le mautonu, e manaʻomia e le fale le tausiga: faʻamalolo le eleele faʻapipiʻiina, faʻamaina, faʻafeinu pe'ā tatau ai. Le leai o se tausiga lelei, o fugalaau fugalaau e fai ai le fugalaau e faigofie ona maua i faʻamaʻi ma faʻamaʻi.

  • O le paʻu palapala e faʻaalia i se paʻepaʻe paʻepaʻe i luga o le eleele latalata i le fugalaau, e togafitia i se vaifofo o le paʻu sulfate (80 g i le 10 lita).
  • O le nematode e mafai ona iloa e ala i lanu enaena i laulaau. Eseese ituaiga e togafitia i Nemagon po o le Bazamide, e tasi le tausaga le matua e aveeseina, ma o le togalaau e togafitia i togafitiga.
  • Caterpillars ma isi iniseti e gaosia ai laʻau ma le lanu meamata. E faʻaumatia meaʻai e iniseti.

A maeʻa ona toto, o le a faʻapipiʻi pea le faʻaleleia e faʻaauau pea ona tupu tele. E aoina fua fatu mai le ogatotonu o se fugalaau muamua.
Eseese ituaiga e le manaʻomia se malutaga mo le taumalulu, ae e mafai ona fufuluina lau laʻau poʻo lau laau. A o le taumalulu, o le vaega atoa o le eleele ua vavae ese.

Rudbeckia ma echinacea: o le a le eseesega?

I le taimi muamua, e lua laau totino e tutusa lava le aiga rudbecky, ae i le 19 senituri. na vavaeina e le failaʻau o Minh, ma vavae ese le echinacea i se isi itu. I fafo, e tutusa i latou i le fausaga, tele fugalaau, mea e nonofo ai ma tulaga fesuisuiai o le galueaiina. O uiga iloga na mafai ai ona vavaeese le echinacea i se ituaiga eseese:

  • lanu gamut (rudbeckia o le samasama-lanu moli-enaena i le lanu, echinacea e lanu violē-lanu piniki);
  • faʻamālōlōina o meatotino (echinacea ei ai uiga lelei, rudbeckia e le maua lenei mea);
  • faʻailoga faʻanoanoa (i totonu o Echinacea, e prickly, lea na avea ma igoa o le fugalaau).

Rudbeckia i le mamanu

Rudbeckia i le mamanu o le togalaau ma le fanua laufanua

E fiafia tele le au faifaatoaga i le fugalaau mo ona ituaiga ma ituaiga eseese eseese, o le gafatia lautele e ola ai i luga o le la ma itu paolo.

Rudbeckia triloba i totonu o se faʻataʻitaʻiga togafitiga faʻatoʻaga ata

O laau tetele e foliga i tafatafa o le pa, natia nofoaga natia i le togalaau, fausia se puipui i le labyrinth o le paka.

Rudbeckia i le togalaau togalaau ma mea e faʻapipiʻi ai ata

Mo ituaiga o meaola laiti, o se nofoaga e vaevaeina i le tele o tuaoi, o le mamanu o moega fugalaau e tasi. O nisi vailaʻau e mafai ona faʻaaogaina mo le faʻaleleia o poti i luga o le terrace.

Ata o le rudbeckia i le fugalaau ma le mea e toto ai le rudbeckia

I le avea ai o se soa mo rudbeckia i le fugalaau:

  • togalaau vao
  • cereals, echinacea,
  • faʻailoga,
  • le moneti.

O latou fausaga ma tulaga tuputupu ae e tutusa, o lea o le a leai se feteenaiga, ae na o se paleni tutusa.

Rudbeckia i le tuufaatasiga tuufaatasiga ma isi lanu photo

O le a faafetai Rudbeckia i le tausiga o le togalaau ma lona matagofie, o ana fugalaau o le a fiafia mo se taimi umi, i le fugalaau ma le tipi.

Rudbeckia i le togalaau togalaau ma isi fugalaau fugalaau

Eseese ma ituaiga o rudbeckia ma le ata ma le igoa

I le aofai atoa, e tusa ma le 40 ituaiga o meaola na gaosia, e tofu lava ma latou lava ituaiga eseese. E le taofi e le au faʻatoʻa iina, fatuina ituaiga fou, faʻaleleia mea puipuia, lanu, ma le maualuga o le malosi o le fale. O vailaʻau faʻapitoa e iloa e sili atu ona teteʻe i suiga suiga o le tau.

Rudbeckia hairy Rudbeckia hirta

Rudbeckia lauulu lapisi Rudbeckia totoina ma tausia ata i luga o le fugalaau

Lauiloa mo ituaiga faʻaletausaga ma taʻitasi, o le faʻatoʻaga e faalagolago i tulaga masani o le tuputupu ae. O le itu i mātū, lea e totoina ai vanu matuia e avea o se faʻalapotopotoga taʻitasi, ma i nofoaga e maua ai le malulu malu e mafai ona tupu aʻe e pei o ni mea faʻapitoa poʻo ni mea e faʻaaoga.
E faʻatupulaia i le mita le maualuga ma se mea faigofie pe faʻalaʻau, e masani ona faʻaititia ona o le agi ma le timu. O le laulaʻau e aofia ai pusa lapisi, lapoa, mafolafola foliga, o lona pito faʻamalosi malosi, ae le o se mea faʻaleaga. O le fugalaau fugalaau e aofia ai le fatu ma le toto, ma e masani lava o lanu samasama i le lanu ma se ulu sinasina.

Rudbeckia lauulu fatu laau toto Ata o fugalaau i le fugalaau

O ituaiga lapopoa ma maualalo le olaola e lauiloa:

  • Marmalade
  • Indian summer
  • Goldstream (e oʻo i le 60 cm),
  • Goldflamme (25 cm).

O nei mea e sili ona lelei i se fefiloi ma asters ma isi fugalaau susulu i totonu o le fugalaau lava e tasi. E le tele ni inflorescences, ma e oʻo i le 10 cm le umi, e masani lava o se fausaga faigofie.

Rudbeckia o loo uu Rudbeckia amplexicaulis

Rudbeckia o loo uu Rudbeckia amplexicaulis totoina ma tausia ata o fugalaau i le togalaau

E eseese lona lapoa - e oʻo atu i le 80 cm, ae le manaʻomia se lagolago faaopoopo o le aʻa. O laulaau e lamolemole, faʻaloloa, lanumeamata lanumeamata, e seasea totoina, i luga o pito e i ai ni vaitusi laiti. E i ai la latou lanu samasama lanu samasama, o lona totonugalemu e masani ona enaena le enaena, ae o loʻo i ai ituaiga eseese ma le paʻu. O petals ua soloia, latou te "uuina" le ala mai luga, o lona igoa lea. Faʻateleina e pei o se tausaga taʻitasi, e mafai ona faʻaleleia e le totoina o le tagata lava ia.

Rudbeckia bicolor rudbeckia bicolor

Rudbeckia bicolor rudbeckia bicolor ata o fugalaau e totō pe a totoina

E oʻo atu i le 70 cm, e foliga lelei i mea fefiloi, fugalaau fugalaau, e mafai ona avea ma faʻapogai mo se fugalaau lapopoa. O le pusa e maualuga - e oo i le 2 cm, o le lanu lanu e le eseese (lanu samasama ma lanu moli o peti reed ma toetoe lava o le vaeluagalemu o le vaeluaina). O le maualuga o le inflorescence e oʻo atu i le 8 cm, o fugalaau muamua e sili atu nai lo mea mulimuli. I le lava o le susu, e fuga lelei.

Rudbeckia e susulu pe susulu Rudbeckia fulgida

Rudbeckia e susulu i luga o se photo grade Rudbeckia fulgida 'Goldstrum' pe a totoina

O le ituaiga o manu na maua lona igoa mo foliga o mea e tutupu mai i ni meaola susulu i foliga o ave mai le nofoaga pogisa. E ola i le 60 cm, ma e masani lava e maualalo, e faatatau i mea taua. E mafai ona ola i le tasi nofoaga e oo atu i le 5 tausaga, i le lumanaʻi e manaʻomia ai le gafa poʻo le faʻalanu. O peti reed ma tamai lipine. O le apa laupepa e lautele, susulu, lanumeamata lanumeamata i le lanu.

Vaʻaiga tetele e 2:

  • Goldstream
  • Goldstar.

Rudbeckia triloba Rudbeckia triloba

Rudbeckia triloba Rudbeckia triloba totoina ma tausi i le ata avanoa

O le togavao pito lata mai o lona ituaiga: o le vaitau fugalaau e tusa ma le masina. O se mea lamolemole ma faigofie, e mafai ona oʻo i le 1 m. E le tutusa le vaega lanumeamata: o le basal rosette e tolu-lobed, ma o laʻau ovale e seasea totoina i luga o le ala. I le pito i luga o se fugalaau fugalaau faigofie e tu i luga se pulou samasama ma ni petale pupuu ma se fatufatuga o le leoleo.
Faʻaaogaina e pei o le teuteuina o malae vaovao, vaega o le apitagalu o vaituloto.

Rudbeckia sisifo Rudbeckia occidentalis

Rudbeckia sisifo Rudbeckia occidentalis cultivar Green Wizzard photo

Na gauai atu i ai ma lona fugalaau foliga, lea e le o toe i ai ni peti reed. O inflorescences e aofia ai petellings petals ma se lanu lanumeamata i luga o se pale umi. O lenei ituaiga na valaauina i totonu o le fugalaau tioata "Black Beauty", lea e faʻaaogaina e fatu ai fugalaau. O le fugalaau na lauiloa i le lautele o Rusia talu mai le 2002, ina ua salalau le lalelei o le ata.

Rudbeckia dissected Rudbeckia laciniata

Rudbeckia faasalalauina le polo auro polo Rudbeckia laciniata var. Hortensia Photo

O se tasi o le umi o sui o meaola, o lona telē e oʻo atu i le 2 m., Inflorescences e faʻasolosolo, faʻatasi ai ma se kulupu lanumeamata lanumeamata. Ona o le maualuga maualuga, o le laau e masani ona faaleagaina, faapaleni i le eleele i lalo o le mamafa o mamafa mamafa ma matagi. Faʻamaʻa, teuteu fesoasoani e aloese ai mai lenei mea.
O se ituaiga lauiloa o le Golden Ball, lea o loʻo i ai le totoga o le petal e oʻo atu i le 10 cm.

Glossy rudbeckia Rudbeckia nitida

Glossy rudbeckia Rudbeckia nitida faʻatoʻaga ma tausi

O le laau umi e oʻo atu i le 2 m, o le fugalaau e lautele lona lautele e oo i le 12 cm. O laumei e lanu samasama, lamolemole ma ua faatulagaina i se liʻo e oʻo atu i le 2 cm i luga o le moega. O pupu lanumeamata lanu meamata o loʻo i le ogatotonu. E ese le eseese o ituaiga eseese mo Herbston, o Goldshire e ese mai i le tulaga o le vaivai, o se paʻu samasama.

Rudbeckia lapoa Rudbeckia maxima

Rudbeckia lapoa Rudbeckia maxima totoina ma tausia ata i le togalaau

O se laau umi e iloagofie e ala i le tetee atu i tulaga o le tau: e lagona le manaia i taumafanafana vevela ma le taimi o le tautotogo ma le autumn. E leʻi galo ia te ia ona mea umi mo le umi, o le mea lea e alofagia ai o ia e tagata fugalaau. Laʻau samasama laititi e aofia ai ni nai suauʻu e siosiomia ai le nofoaga o paʻu o petal tubular.

Rudbeckia hybride Rudbeckia hybrida

Rudbeckia hybride Rudbeckia hybrida totoina ma tausia ata i luga o le fugalaau

E i ai meatotino a le tele o ituaiga o ituaiga i le taimi e tasi, o loʻo faʻaalia faapitoa mo tuʻutuʻuga o se nofoaga patino poʻo se itulagi. Le fatuina o se ituaiga fou e faʻaogaina ai le faʻalelei, vaʻaia, lauulu lauulu.

Mo ituaiga vailaʻau, o le tele o mea e tutupu, e oʻo atu i le 19 cm, ma fuga lanu samasama-lanu enaena e oʻo i le 14 cm. Eseesega o Gloriosa Daisy, e lauiloa i tagata lautele, e lua le Daisy e iloga e le palahine maualuga, o le tele o mea e fai ma fesuisuiaʻiga ma le lanu.

O le paʻu paʻepaʻe o se tasi o ituaiga uiga ese o rudbeckia faʻatasi ai ma mea e faʻafefeteina-paʻepaʻe foliga e pei o swan plumage. O petals o loʻo faʻagasolo ifo i lalo mai le lanu samasama-samasama. E talafeagai mo le galueaina i nofoaga o le taumatau i matu, pe a oʻo i le vevela o le vevela i le taumafanafana i le va o le 15-25 º.

Rudbeckia matagofie pe matagofie Rudbeckia speciosa

Rudbeckia manaia pe matagofie Rudbeckia speciosa tuputupu ae ma tausia fugalaau i le togalaau

Laʻau maualalo e oo i le 50-60 cm le maualuga e ufiufiina i le faataapeapeina o lapoa tetele, e oo i le 10 cm le lautele, fugalaau. O pito o petals e gaogao, e tolu laupepa-afifi, o petals e sili ona manogi, o le ogatotonu o le lilac-lanu viole, toetoe lava o le uliuli. O laulaau ua faʻaloloa, e laʻititi laʻititi vavalalata ile faʻavae.