Meaai

Matou te puipuia ia pi o asparagus mo le taumalulu e tusa ai ma fualaau lelei

O le tele o moega e totoina fatu pi asparagus, faʻasao fualaau mo le taumalulu lea o le a fesoasoani e liliu lenei laau aoga i se mea matagofie. O sea ituaiga mea faigaluega e mafai ona faʻaaoga e avea o se falaoa poʻo se vaega o le salati. O fatu pi o le aiga legume, o lea la e maualuga tele i le kalori. I le faʻaopoopoga i le kalori, o loʻo lelei ma e le masani ai. O le i ai o se meaʻai i luga o le laulau ma fatu lanu meamata, o le a e teu i luga le malosi ma aoga aoga mo le aso atoa.

O aoga o pi ma asparagus ma ipu mai ia mea

O pini lanumoana e aofia ai vitamini A, B, C, E, potassium, magnesium, zinc, gaʻo siama, lea e afaina ai le tino o le tagata. O le faʻamamaina faʻamalosi o le tino o toxins, o lenei laau faʻamaʻalo e faʻaaogaina ai le tele o le vai mai totoga, ma faafaigofieina ai galuega a le loto. Faʻatasi i luga o le lisi mo maʻisuka, e maualalo ai le kulūkose, o lea e matua fautuaina ai e faʻaaogaina i taimi uma e mafai ai. Tausaga atoa ua le manuia, aua o le asparagus o se fualaau aina. Ina ia sefe mo se taimi umi, e mafai ona e gase pe faʻasaoina. Asparagus pi, o ana sauniuniga mo le taumalulu e le mafaitaulia, e mafai ona fafagaina i ni mea lelei mai ia i latou i soo se taimi o le tausaga.

E faigofie ona maua le palatini i totonu o le pi o loʻo fesiligia e oʻo i le maualuga o aano o manufasi. Afai o oe i luga o se meaai, ona mafai lea ona suia le aano o manu i asparagus i soo se ituaiga. E aoga tele mo tagata o loʻo mafatia i faʻamaʻi o fatugaʻo, ate, aua o loʻo faʻasaina le masima masima. O le faʻaaogaina o pipi e mafai ona puipuia le atherosclerosis ma le arrhythmia.

O asparagus pi e le mafai ona 'aina faʻatasi.

Uu asparagus e aunoa ma ni faʻaopoopoga mo le faʻamaʻi

O i latou e fiafia i le kukaina o pipi asparagus ma le suamalie ma leai ni mea faʻaopopo, o loʻo i lalo se fua faigofie. O le a alu le 2 kilokalama o asparagus pods. O fatu o le a teuina i le suamalie, lea o le a avea ai 3 teaseti o le masima ma le 2 lita o le vai. O lapisi e lelei tele e piki ai le 0.5 lita, o le a latou sasaa atu 3 teaseti o le vineta ia i latou mo le lelei o le faasaoina o aiaiga.

Tulaga o le kuka:

  1. Liligi fualaau matua i le vevela ma vevela lelei.
  2. Faʻatumu fagu faʻasalaina faʻatasi ma i latou.
  3. Fufulu le vai i le masima ma liligi ni ipu o fatu lanumeamata i totonu. Liligi le vailaʻau i totonu o ipu taʻitasi.
  4. Sterilize le faasaoina i le lumanaʻi i totonu o se pani mo le 40 minute.
  5. Aveese ma faʻamalosi le ufiufi.

I faʻataʻitaʻiga uma ua saunia, ua ave le vailaau 9%.

O le asparagus i le taumalulu ma le seleni e aunoa ma le tui

Vave vave ona saunia ni pusa asparagus mo le taumalulu, o kulimi e aunoa ma le faʻamalositino lea e faʻamatala auʻiliʻilia le faagasologa. O lenei filifiliga e maua ai le lalaga faʻatasi ma le seleni, lea e tuʻuina atu ai le piquancy i le ipu. O le tele o seleni e ave e tofo, ma le asparagus e 2 kilokalama. 100 kalama o le vineta, 1 lita o le suavai, 30 kalama o le masima, 200 kalama o le suka o le a alu i le sami. O le a fesoasoani le 'olo ma le kululu e faʻaopoopo ai le telefoni, o le latou voluma e faia e tusa ma mea e fiafia i ai.

Tulaga o le kuka:

  1. Tipi le pito pi. Le vaevaeina o pipi uumi i vaega mo le faigofie o le tuʻuina atu i se fagu.
  2. Liligi le laau toto i totonu o se ipu vai ma kuka mo le 1 minute, pe na o le sasaa atu foi i luga o le vai vevela.
  3. I totonu o pusa ua faʻamaufaʻailogaina, tuʻu mea faʻaopoopo faʻatasi ma seleni.
  4. Tuu le asparagus kuka i le pito i luga o mea o ausilali.
  5. Kuki le vasa faapaleni mai vaega ua tuʻuina atu: vai, masima, suka ma le vinika. Sasaa i latou pi. Cork vave.
  6. Le fiafia tele!

O pi piva ma mea manogi mo le taumalulu e aunoa ma le faʻamalositino

O le isi fualaau suamalie mo le faasaoina o popo asparagus mo le taumalulu o lona fegalegaleaiga ma mea manogi ma mea manogi. 2.5 kilokalama o lekila o le a manaomia e oʻo i le 10 cloves o le keleni, 1 tbsp. punetuni teletini ma pulu paʻu pepa ma pi. E tusa ai ma lou tofo, e mafai ona e fesuisuiai le numera o mea e aofia ai, e pei foi ona aveese pe faaopoopo i ai nisi taimi, mo se faataitaiga, faia se faga lau.

Tulaga o sauniuniga:

  1. Fufuluina pamu, aveese mea mamago mai le meaʻai ma faʻavela mo le 5 minute i totonu o se pani ma vai masani.
  2. I le pito i lalo o se koneteina tioata tioata tuʻu ai se manogi manogi o mea manogi. Liligi le pi i luga.
  3. E maua mai fatu pi asparagus e ala i le sauniuniga o se sami marinade matagofie, e aofia ai le 250 kalama o le vineta, 2 tbsp. punetipi o masima, 2 tbsp. sipuni tele o le suka ua faʻafefeteina i le 2 lita o le vai. Sasaa le kuka masani i totonu o fagu.
  4. Vili faʻatasi ma tin lids, afifi i totonu o se ie mafanafana seia maeʻa. O le aso e sosoo ai, e mafai ona e faʻamamaina le faleoloa.

Korea Style Asparagus Beans

E mafai ona maua ni mea taumafa lelei e pei o asparagus e ala i le faaopoopoina o kāloti i ai. O pi o le asparagus Korea o se meaʻai tele ma se speck i luga o se laulau. O mea autu mo lenei ipu: 500 kalama o leki, 1 kālati tetele. O se taga o mea manogi "karati Korea" ma le 4 cloves o le kalama o le a fesoasoani e faʻatumu le mea faigaluega i le vavao. O le faapaologa e ave 3 tbsp. punetini o le vineka, 50 kalama o le suka gaosi, 1.5 tbsp. punetini o masima ma suka, ma le 300 grams o vai.

Tulaga o sauniuniga:

  1. O le laau asparagus, tipi ma tipi i ni vaega, e tatau ona kuka mo le 4 minute i se vai pulu laitiiti.
  2. Faʻafeiloaʻi i se pesini vai malulu. A maeʻa le mafanafana, faʻafefe le vai.
  3. Grots carrots mo karati Korea.
  4. Mo le taumalulu, o pipi asparagus e fefiloi ma kāloti kuka, faʻapipiʻi le sikalo i luga.
  5. Faʻafefiloi mea e ala i le faaopoopoina o le suauʻu fuālaʻau
  6. Mea faʻaaoga i mea autu.
  7. Cook marinade mai vai, masima, suka ma mea manogi, e aofia ai "Karoti Korea." Suauu ma sasaa i totonu o faletupe, faaopoopo le vailaau. Ufiufi ma le faavaa, faʻamamaina aiaiga mo le 25 minute.
  8. Le maua, pulu. Ua faia!

Asparagus Beans i Tomato

Palu fatu asparagus mo le taumalulu, o ona fua e matua ese lava. Mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona faʻaaogaina le vai tomati ae le o le fola. O nei aiaiga o loʻo teuina mo se taimi umi ma e iai se mea e le masani ai. Mo pi i totonu o le tamato, o le a e manaʻomia se pauna o asparagus, 2 leks, 1 kāroti, 2 cloves o le kālati ma 3 fasi tomato mo le tamato. O mea aoga mo mea taumafa: se pinisi o le pepa uliuli, 2 g masima ma le 30 kalama o le pasili fou.

Tulaga o le kuka:

  1. Liliu Karoti i ni mama ma falai i totonu o se pani i le suāuʻu saito.
  2. Tipi le uʻamea. Oti i totonu o karati ma faaauau pea ona fusi uma.
  3. Otioti fatu pi asparagus i ni vaega laiti.
  4. Faaopopo pi i le fulu ma amata ona sisi.
  5. Saunia se tamato: sasaa tamato i vai inu mo le vavae ese lelei o le paʻu. Peel, faaopoopo le pasesa ma tapuni mea uma ma se mea e gaosia ai.
  6. Liligi le pi ma fualaʻau ma le suamalie e maua ai ma faaauau pea ona faʻapipiʻi mo le 30 minute.
  7. Liligi le paluga vevela vevela i totonu o fagu ma pulu. Le fiafia tele.

Nai lo tomato fou, e mafai ona faʻaaoga le vai tomati.

Faasao mo popo asparagus e le faatapulaaina i filifiliga o loʻo i luga. O tausaga uma latou te faafouina ai ma mea fou. E mafai foi ona e faaopoopo i mea aoga ma au fualaau aina e sili ona e fiafia i ai, taumafai e faataitai. Aua neʻi galo e uiga i fagu vailaau ma vinika mo se olaga umi.