Fugalaau

Faʻataʻitaʻiga masani i le lanu taʻitasi taʻitasi

Saunia mo le vaitau fou: Faʻasologa masani i le lanu lanu taʻitasi ma fetu autu o le tausaga a sau.

O le matagofie o lalelei o le sili atu lea o le susulu matagofie o togalaau aina. Latou te fiafia i le fia selau o fugalaau susulu mo le na o ni nai vaiaso, ae latou te maua ni vaitau i le taimi e tasi, ma ua faʻafeiloaʻiina i totonu o le togalaau ona o le malosi e faʻatumu ai le gaʻo e faʻaauau pea ona tupu. Ae o pailate foi ei ai isi mea teuteu teuteu - coloristic. Faatasi ai ma le fesoasoani a nei laau matagofie, o faʻalavelave lanu o loʻo faʻafeiloaʻiina i totonu o le togalaau, lagolago, faʻaleleia poʻo le suia o le laupepa autu o teuteuga.

O laau taʻi taʻitasi e ofo atu e fiafia i togafiti faʻamalosi o lanu i le tulaga e tasi e pei o le togafiti faʻapitoa o le fuga o le fugalaau. O nei laau toto e foliga mai na faia mo i latou e fiafia e taaalo ma lanu ma suia ai pea foliga o le togalaau. Lulu, susulu ma le lanu, latou te faatagaina oe e aumaia le lanu lanu o le mamanu i le mausali pe, i se isi itu, e laeiina le togalaau i tausaga taʻitasi i ni mea fou, tulaga talafeagai, ma mulimuli i faiga aupito sili ona mataʻina i le ata. Ma o le mea faʻaonaponei faʻatasi ma ona ituaiga fou uma e mafai ai e oe ona filifili laau mo ni manatu le masani ai, ma mo galuega faatino, valaaulia tagata uma e saili se lanu io latou tofo. Ma ia suia suiga i tausaga uma, faʻapea foʻi ma aga masani i le faʻaaogaina o laau, e tatau lava ona taulaʻi i manatu taʻitasi.

Marigolds i le mamanu o le togalaau fugalaau.

Tala fou

O aga lata mai nei i le mamanu o le laufanua ua suia ai le auala i le lanu o le lanu i le malamalamaga o le natura o le togalaau atoa. O le mea lea, o le sili ona tumu ma viia i luga o pou i aso nei, e iloa lelei fesuiaiga o lanu piniki mumu, nai lo le moli po o le samasama. O le gasolo i le fatuga o le a faateleina le tuuina atu e le o fesoasoani mai o laau lanumoana, ae faafetai i le folasagaina o fugalaau papaʻe-papaʻe ma papaʻe. Ae o le lanu violē ma le lanumoana, na muai manatu o se faailoga o le malulu ma le toafilemu, i le taimi nei i le mamanu o togalaau e taʻalo ai le faʻaaogaina o faʻataʻitaʻiga, faʻamafanafanaga ma fefaʻatauaʻiga e maua ai le loto gatasi ma faatupu ai se lagona o le malologa ma le malologa. O le lanumeamata ma le lanu samasama i togalaau i aso nei o se lanu lea e sili atu le taua o le mafanafana ma le faʻamoemoe nai lo le aʻafiaga o le faʻalauiloaina poʻo le vaaia.

Faletusi o Dimorph

Mai i le vaaiga o le lanu lanu ma le natura o le aafiaga i fatuga o togalaau, o tagata uma o le taumafanafana ua vaevaeina i:

  • paʻepaʻe-faʻafefea;
  • rosaceous (mai le lanu piniki mumu mumu);
  • fuʻa-fuga (lanu moana, violiki ma lelalac o stains);
  • moli-fuga (mai le lanu samasama i le vevela mumu-lanu enaena).

Snow-paʻepaʻe susulu i se auala fou

O le taumafanafana e masani ona iloa o ni laau totő ma se palanikeke e matua ese lava le olaola, ae o nei fua e vave ona totoina e mafai foi ona avea ma se tamalii mamalu, matagofie ma se paʻepaʻe mama ma le le faaituau. O tausaga taʻifau Snow-white e tu i fafo e avea o se mea aupito sili ona mataʻina o fugalaau susulu, latou te foliga fiafia ma fou, aumaia le mama ma le faigofie, fealofani ma paleni i le tuufaatasiga, ata lafoia le matagofie o tuaoi vavalalata ma tuufaatasia i latou i ni tuufaatasiga tasi.

O le faʻaonapo nei o pailate paʻepaʻe paʻepaʻe e mautinoa e le manaia. O laʻau masani, o le lanu paʻepaʻe o ona fugalaau ua sili ona taʻutaʻua ma taatele, ua leva ona suia le lanu paʻepaʻe o le vaomatua o laau ia e foliga mai o se lanu tele le lanu o le laufanua.

Petununia paʻu

O le aʻafiaga o le lanu muamua, o le lanu muamua e faapitoa lava le iloa i popopies, lea e masani ona iloa e ui o ni sui o se lanu mumu sesega. O lea, e foliga mai e le masani ai ma paʻi fatu poppy faatasi ai ma paʻu paepae paepae White Cabrita e foliga mai e vavae ese mai le pepa sili ona lelei. O lenei vevela vevela e le toe umi se taimi umi, ae o le a mautinoa lava le faateia o soʻo se kamupanī ma lona faʻaogaina o le felafolafoaʻi ma le feʻau.

Ma iinei palsamini paʻepaʻe-kiona ae, e mafai ona amanaʻia i totonu o vasega o togalaau. O nei laau totō o se tasi lea o pepa sili ona lelei mo nofoaga paolo, lea e foliga mai e susulu ma susulu le lanu paʻepaʻe o a latou fugalaau matagofie.

Mai le vaomatua o loʻo aʻea, o loʻo i fafo taumafanafana sua suamalie, e foliga mai o se pulou mumu susulu i se filifiliga paʻepaʻe-o le valivali. O le aʻei luga i le maualuga o le 2 mita, o le pusi suamalie vave ma ufitia le pito i luga i luga o le fola. O se tasi o ituaiga paʻepaʻe aupito sili ona matagofie o le mea manogi o le "Hi Scent" faʻalelei ma fugalaau e tele lava mo lenei laau.

Le amio le pulea o le paleni piniki

O lanu lanu enaena e talafeagai lelei ma le tele o laau totō taʻitasi. E eseese lanu o le piniki, mai le sili ona manaia ma le pastel e oo i le ogatotonu, mai le malulu i mafanafana matagofie i "tuaoi" faatasi ai ma lanu matamata e masani ona maua i le totoina ma le totoa o fualaau e le o le malulu. Ma i le asō, o ia lea o loʻo manatu i ai o le lanu sili ona mataʻutia ma mataʻina a pailate. O le vailaʻau o le vanimonimo e faʻapitoa i soʻo se faʻatoʻaga o le togalaau, tuʻu ese atu i fafo o le lauusiusi ma tosina atu ai le gauai. Malosiaga ma tumu, o latou ia o le auupega autu mo le faailoaina o le susulu ma le mitamita i totonu o se togalaau fou.

O sui e sili ona taʻutaʻua o vaitau mālūlūlūlūlū, e ofoina atu e fiafia i le taugofie o lanu, o nisi taimi e eseese i luga o le tasi laau - cosmei ma antirrinums. Mai le ogatotonu o le taumafanafana seia oʻo i le pulu, latou te tuʻuina atu pea lava pea ato fou ma mea e faʻaogaina ai, ma faʻaalia uma le tamaoaiga o le lanu violē. O le tele o fesuisuiai o gaioiga lanu o lanu piniki mafiafia o aso nei o loo i totonu o ni mea sili ona fiafia i ai nei - Lavater ma tutusa faʻasologa. Latou te i ai i taimi uma ma soo se mea e tumau ai pea taitai i le vaʻaia muamua ma le taʻavale. Lavera ma a latou ipu faigofie o fugalaau e foliga mai e le sili atu le paʻi atu nai lo poppies, ae i le taimi lava e tasi ua latou manatu e leai se manava nai lo le faʻaalia o laau toto. I aso nei, o le ata o le ata e iloa ai nei aganuu e tolu o ni mea e sili ona viia, malosi malosi.

Petunia i le mamanu o se moega fugalaau.

E taua le taulaʻi i ai zinnias, i totonu o faifaatoaga sili atu ona lauiloa o "alii." O nei taumafanafana mafanafana ma fugalaau fugalaau pupula mataʻutia e iloga i lanu lanu ma le malosi e tu ese ai mai soʻo se aganuu faʻatoʻaga. E leai ni lanu manino ma lanu piniki verbenalena ofo e aumai le taugofie o popo mafiafia e fugalaau moega ma togalaau.

O le masiofo moni o fuʻa lanu piniki-toto ua amanaʻia lelei o se mea manaia atua atua. O lenei rhododendron valea e totogi ai ona uiga mataʻutia ma le matagofie o foliga matagofie o mea matagofie, o lona lalelei o se mea e sili atu nai lo foliga vaaia o togalaau o rosa, peonies po o azaleas.

O le matagofie o le matagofie o fugalaau fugalaau

O le paʻu lanu uliuli o pailate e maua ai le toʻafilemu filemu, taofiofi, toʻafilemu i le togalaau. O laau taʻitasi taʻusalalaʻau taʻitasi ma se faʻalapotopotoga e sili atu le susulu nai lo meaʻai faʻalauiloa, e faʻaalia ai le lauiloa faʻapitoa o se sami olaola, ma e mafai ona iloa e pei o ni paʻu mafiafia i se lanu malulu malulu. O se tasi o tulaga sili ona taua o pepa lele ma se ituaiga lanu lanu e lelei tele le vavalalata ia i latou lava faatasi ai ma sui o isi paleti mamalu. O le taimi faʻaonaponei o fuʻa eleelea e aofia ai ata uma o le lanu lanumoana lanumoana mai le lanumoana ma le lilac i le vaitusi lilac.

Petunia, vasega "Pretty Much Picasso".

O le sili ona matagofie o lanu viole lanu palasi paʻu ma ageratum ma i le taimi nei o loʻo latou tumau ai i le tele o mea taugofie. Ae e le maua i totonu o togalaau i taimi uma lava petunias ma verbena, o le ituaiga o ituaiga o loʻo faʻateleina faʻalauteleina ona o le sili atu o le lanu o le lalac. Mo se faʻataʻitaʻiga, o petunias matagofie o loʻo i ai lanu 'eseʻese lanu violē i ituaiga faʻalelei ma lanu moana e pei o le "Blue Vein" poʻo le muaʻi muaʻi puipuia "Pretty Much Picasso".

Ae o loʻo i ai foi a latou tauvaga agavaa: o mea faʻapenei e mataʻutia tele faila ma bonbon verbena i taimi uma i le gaioiga, e peiseai o siva i isi laau ma aumai i le tusi le faʻamaoni sili ona mamalu o aganuʻu lanu uliuli, e taua tele mo le faʻaonapo nei. I le taufaasese taufaasese, o nei pailate o le a le gauai atu i le tele o tausaga o le tauvaga. E pei o se kapeta mataʻina i nai fugalaau laiti, matagofie ma matagofie, o se foliga sili ona susulu o le lanu violē e pei o le vevela o le suther foliga.

Vavelele-fuga salvia na totōina i se togalaau fugalaau ma falala

Faʻasaga ae matua susulu brachycoma - O nisi o fualaʻau taʻitasi taʻitasi e sili ona lelei i tausaga taʻitasi. O a latou laisa malulu lanu moana e sili ona lelei i le gaosiga o le pot, ae latou te le faia foi se vaega e sili atu le manino i le pito i luma o le faʻatoʻaga o togalaau, e tosoina ai mata ma se lanu e le masani ai mo daisies.

Malamalama lelei o lanu samasama-moli

Mo le tele o vaitau, o se lanu moli ma le lanu malie o se tasi o lanu aupito sili ona lanuina e le i manaʻomia lava i sitaili o ata o le taimi nei. Latou te aumaia le mafanafana e le gata i le ata lanu, ae faʻapea foi i le uiga o le tuufaatasiga, o le faʻatoʻateleina o le togalaau e sili atu ona lelei, mua-guard ma eccricric. O laau sili ona lelei ma se lanu mafanafana i aso nei o loʻo faʻatusalia e laau tuai ma le telefangled.

Kalefonia poppy, sili atu ona lauiloa eschscholzia, e maua mai ai le moli e sili ona manaia, e mataʻutia ma foliga mai e pei o fugalaau o le a avea ma teuteuga malu o le faʻalapotopotoga o le togalaau.

Faafetai i taumafaiga a le au faifaatoʻaga, latou te ofoina mai ni ata matagofie o se mafanafana mafanafana ma le tele o taumafanafana masani. petunias, lea e mafai ona maua ai lanu moli sili ona lanu moli i ituaiga laiti laiti pe vave aiga caliberhoa. Mo se faʻataʻitaʻiga, o se tasi o ituaiga sili ona manaia o le "Terracotta" poʻo le "Apricot", e maofa i le tamaoaiga o lanu ma le aʻafiaga o se tapoleni lapoa.

Dahlias o loʻo faʻavaivai.

O tausaga taʻitasi e sili atu ona lauiloa nai lo se isi dahlia dwarf ituaiga, e masani lava ona tufatufaina atu i foliga o mea faʻafefiloi. Faʻasalalau ma faʻamalosi, latou te maofa i le lototele o lanu ma auiliiliga le masani ai o le "mamanu".

Ona o le uiga o le toe foi atu i le togalaau o laau toto mai togalaau o "tinamatua," faatasi ai ma le tele o faataitaiga taugofie, o le a le aveesea ai lo latou "tulaga" calendula, ma faʻanoanoa. E le gata i lea, o nisi ituaiga o nei laau toto e matua taua tele ma e masani lava latou te le taofia soo se mea e tutusa ma le uluai meaola. O le mea lea, terry ma semi-terry marigolds e sili atu ona taua i le gerberas poʻo le rudbeckia (mo se faʻataʻitaʻiga, le ituaiga "Dream Apricot Dream / Apricot" ma se fesuiaiga o le siva o lanu samasama ma moli). O Marigolds e matua ofoofogia lava ituaiga o meaola (e pei o le Golden Ball po o le Emperor) po o ituaiga manogo matagofie ma le manogi e pei o le lafoaia o fugalaau (e pei o le lanu o le calico o le Red Gem, e mafai ona aina uma vaega o le laau) .

E i ai se fetu moli i vine. Delicious exotic faʻalogo faatasi ma ona fugalaau mananaia ma se manua uliuli - o se mea mataʻina o le paʻi i le fua o le togalaau.