Fugalaau

Tausia tausiga mama i le fale

Ua faia e Vaioleti lona tulaga talafeagai e le gata i le windowsills. O loʻo i ai se kalapu o loʻo fiafia i nei laau totō o loʻo faʻapupulaina ni vaega faʻapitoa o le matagofie o le matagofie, faʻatuina faʻaliga ma fefaasoaaʻi aafiaga i le tausiga o violet i le fale. O le ituaiga o ituaiga o loʻo faʻatusalia e le afe ma afe o ituaiga faʻatoʻaga ua resitalaina ma o loʻo i ai pea i le fausiaina, e tele lauiloa, ae le aofia i le tusi resitala. E masani lava o nei ituaiga o hybrids e maua mai i le filifiliga filifiliga.

Eseese o violet

Violets poo Saintpaulias o se rosette o laulaau e aunoa ma se totoga tutotonu, faatasi ai ma se fuainumera tele o fugalaau felafolafoaʻi ma popo o ni foliga faigofie ma le maaleale. Le lanu o fugalaau fugalaau, lanu eseese. O le foliga o le pusa e mai i se mea e faigofie tele. O laʻau laumei faʻasolosolo e teuteuina e le gata i luga o faʻamalama. Latou te fatuina ni taga i luga o le umukuka, fata. I lalo o le tausiga, o le a teuteuina e le laau le fale sili ona tauagafau.

Violets ma talitonuga faʻapitoa faʻatasi ma omiga

A o tuputupu aʻe teine ​​viole i le fale, e talitonuina o nei laau totō e faʻamalosia ai le tulaga o tagata o nonofo ai ma o latou soifua maloloina.

O violets ua lauiloa i le meatotino o le aveeseina o pusi mai o latou fale. Latou te fatuina se fanua o le tamaoaiga i totonu o le fale ma faʻafilemuina tagata le lelei. Afai na maliu le violet, ua talitonu na ia aveina le faʻamaʻi a le fale talimalo. Ma afai e maʻi se tasi o le aiga, ona maeʻa ai lea o le violet, faʻatasi ma le faʻasalaga o se tagata.

O ia faailoga e faia ai le tausiga o se laau ua malupuipuia i totonu o le fale e nafa, talu ai o le fuʻa fuʻa o le a avea ma faailoga o se aiga maloloina.

O le lanu o mea e le aoga e taua foi:

  • lanu viole o se faailoga o le alofa ma le malamalama;
  • fugalaau lanumoana uluola i se atemosifia fatuga;
  • lapatai mai le tele o pisinisi;
  • lanu paʻepaʻe e aumaia ai le fealofani, aveeseina le le fiafia ma mafatiaga;
  • fugalaau lanu piniki i luga o le faamalama o se tagata nofo toatasi valaau mo se ulugalii.

O se fugalaau manaia e manaomia ai se uiga agaalofa ia te ia lava, e le na o se tamatamailima i totonu o le eleele, ae taofi, tautala, tago atu ma le alofa i lau lau. O le fualaau le alofa ua mamae ma ua mate ona o le leai o se feiloaiga faigofie i le taeao. E mafai ona e tafiesea se fugalaau o le le lelei le malosi e ala ile liliu o le laau toto mai lea taimi i lea taimi ma le isi itu i le malamalama.

Vavaeina ma le tausia lelei e Vaioleti i le fale

Afai e te filifili e amata se viole, ona tatau lea ona e mafaufau i mea e fiafia i ai. O le fugalaau e fiafia i le malamalama, ae le gafatia le susulu o le la. Vafeletileti e alofa i le eleele, ae aunoa ma le faʻavalea o le vai, e le fiafia i le maualuga o le susu ma e le faʻafefeina le pulupulu o laulaau laulaau. E mafai ona e fufulu mama i totonu o le fagu, ae a maeʻa se faiga e seasea e tatau ona e ave se laau totogo, e aunoa ma ni susu o vai i lau. O le vai mo le faʻavaivai e tatau lava ona mafanafana ma tumau. E fetaui lelei ma lelei mo le aʻa ona mafaufauina lea o le faasusuina masani e ala i se paʻu.

O le viole e le fiafia i faʻamatalaga mai se lautusi faʻamalama faʻapea foi ma le mafanafana mai le vevela, o se tagata. E le mafai e ia ona tu i le le lava o le alofa ma le filemu i totonu o le fale ma se uiga le mautonu e uiga ia te ia lava. Afai o le manao e amata se viole ua na ona faamalosia, ona tatou sauniuni lea e maua se tagata fou o le aiga.

Manaomia o le eleele

Tausia o violets totonu e amata i le sauniuni o le mea saʻo ma le gafatia mo le laau. Mo le totoina, ua faia ai se mea malie, e aofia ai peat, moss-sphagnum, eleele laupepa, oneone ma malala. E le gata i lea, o le galu ma le malala e le tatau ona sili atu ma le 10% o le tuufaatasiga atoa o mea autu:

  • peat - 3 volumes;
  • fanua laupepa - 5 volumes;
  • lapopoʻa tele oneone - 1 vaega.

O faufautua fautuaina le faaopoopo o le perlite ma le vermiculite i le paʻu, lea e fesoasoani e taofi ai le susu i le eleele malamalama. O se mea le lelei e manaʻomia ai le faʻaopoopoga o mea taumafa ao tuputupu aʻe. Faatasi i le tausaga, ona faaopoopoina se vaifofo malie i le taumalulu, i le tautotogo ma le tautoulu, e faia ai ni ofu teuteu ma se suavai suavai faapitoa mo le senpolia. O le tulaga o le puipuia lea o le vevela, o le palapala e tatau ona tumau pea le leʻo i taimi uma.

Malosiaga ma faaupuga o le gafa

Tupulaga tuputupu aʻe i le fale e leai ni mea laiti. Ina ia aua nei oona le eleele, e tatau ona lava lelei mo le atiina ae o aa, ae aunoa ma le tele o mea. O le mea lea, mo se tagata matua, o le ipu e maualuga ma le 10 cm le umi, ae o le afa pito i lalo e tatau ona aofia ai se alavai e faʻatumu.

Seia vagana ua tumu le fagu i le eleele, o le a le fuga le laau. Mo le fausiaina, o ipu muamua atonu o le 6 cm le lautele. O le laau e totoina i tausaga uma e tolu, ae e le manaʻomia le suia o le gafatia o le ulo, e mafai ona e suia le eleele, faʻamamaina ma le faʻaeteete aʻa i le tele e mafai ai.

Faʻapenaina ma le toe gaosia o violets

Totoina ma le tausia o violet i le fale amata i se laau talavou. E mafai ona faia le toe gaosia:

  • lau;
  • toso;
  • e ala i fatu;
  • siaki puipui.

O le auala sili ona faigofie, masani ona faʻaaogaina o le aʻafia o le lau. Aʻo leʻi faʻamaina, e tatau ona toe faʻafouina le lau o le laupepa e tupu ai, aʻo faʻamalosolo i se mea e faʻaaogā faʻamaʻi ma faʻaititia le lau i totonu o le vai seʻia oʻo ina amataina le igoa ma aʻa.

Faatasi ai ma se aʻa uumi o le 4-7 cm, o le laulaau e mafai ona mauaa, ufiufi mai luga ma le vevela tele ma faatalitali mo taunuuga e aliali mai. E foliga mai o laau iti ua tupu ae ao latou ola aʻei ni koneteina eseese. O nei laau totō o le a fuga ma tausi lelei ile tausaga.

O pipipelu hybrid e taʻua o chimeras e mafai ona faʻalauteleina e ala i laasaga ma vae o loʻo faʻaalia ai uiga mama. O le stepon e mafai ona vavae ese mai le autu autu ma se ala ma le aʻa vave i totonu o se papa maa.

A oʻo i le totoina o laau toto, e tatau ona e mautinoa o loʻo aʻafia le aʻa. O aʻa o le laau e papaʻe, olaola ma faʻatumu atoa le tane. A aveese mai se laau toto, taofi lona foliga. O le faavae lenei mo se tasi o metotia o le fausiaina o se laau, lea na faʻapipiʻiina ai se aluga mai fafo e ala i se faamama. O le faia o lenei mea, o se vailaʻau lelei ua faʻatulagaina i totonu o se fagu telē ma se mea susu i totonu o se faʻaoloa faapitoa.

O se toe iloiloga o le aʻa o le aveeseina o aʻa uma enaena enaena. E na o le susulu, soifua maloloina, aʻa maloloina e totoe. Faatasi ai ma lenei togafitiga, e mafai ona fufuluina le laau i le vai, ma salalau aʻa ma totō i totonu o se ipu ua saunia. Afai ua aʻa le aʻa, tataʻi le laau i le mea ola, fufuluina i le malala ua gaoioi ma mago, ona toe aʻafia ai lea i le vai po o le galu, lea ei ai ni mea mai siama.

Laʻau e lelei le taumafanafana i le vevela e oo i le 25, i le taumalulu i le 18-20. O le ea malulu e tatau ona tusa ma le 50%. E manaomia e le laau se taʻi tausaga le umi o le aso o le itiiti ifo ma le 10 itula, ma i taimi o le faʻalauteleina o le faʻalauteleina o le lotoifale i moli mumulu.

Afai o le suavai e faia i totonu o se pani, ona tatau lea ona tafe le suavai. Pe a sasaa i totonu o se ulo, aua le susu i lau. I le tau mafanafana, sina fafagaina i aso uma, i le taumalulu - 2 taimi i le vaiaso. O le a totogo se laau talavou i le tausaga, e le o le taimi muamua.

Afai o le tausiga lelei, o se ata o violet i le fale o le a avea ma taui.

E masani ona fuga laau toto mo le tusa ma le 2 masina, aʻo fugalaau ua mou atu ma ua leiloa a latou mea teuteu e tatau ona tauina.

O le a le fuga le laau pe afai o le aiaiga o lona tausiga e solia pe faʻamaʻi pe faʻamaʻi faʻamaʻi i totonu o le togavao. E tatau i fili ona iloa i le tagata lava ia ma ia mafai ona e tau ma i latou.