Isi

Tulafono o vaʻavai i totonu o Infield

O loʻo iloa lelei ma faʻaauau ona totō laau totō ma fai togalaau ua latou iloa lelei o le tulaga autu mo le tuputupu ae ma le atinaʻeina o fualaʻau uma o le fafagaina masani. O se vaega taua lea o le tausia o fugalaau ma le tele o isi laau. I le tasi itu, e leai se mea faigata i lenei galuega. Ae o le isi itu, e tele tulafono ma faʻafeinu ai auala i le taumafanafana, lea o le a sili ona faafaigofieina ai galuega a le tagata fai togalaau ma faʻamalosia atili.

O le mea lea, o le susu o meaʻai o le vaega autu lea i le atinaʻeina o laau i luga ole eleele ola masani. O le mea lea, o le le amanaʻiaina o soʻo se tasi o nei mea ua avea ai le galuega a le fai togalaau ma galuega le aoga. Ae o le galuega o le faʻamalosia ma le faʻamalosia o taumafa e mafai ona mafai.

Le faʻamaʻaina lelei o le togalaau ma le fanua fanua

E tatau i faifaatoaga ma faifaatoaga ona iloa ma mafaufau o le totoina o laau i totonu o le togalaau e talafeagai ina ia:

  • Sa susu le eleele i taimi uma;
  • E oo lava i le loloto o le pakiaka;
  • O le a tumau le malūlū nai lo le faasee ona o le faʻafefe faʻafefe ma le lamala;
  • E le tatau ona leiloa le suavai, ae tatau ona faʻaaoga e laau;
  • E le tatau i le faʻasaga ona faʻatusatusa le palapala ma faʻaumatia lona fausaga;
  • E fautuaina e le malulu le vai, ma e le oso le vevela o le palapala;
  • O le a sili atu ona aoga pe'āfai e maua foʻi meaai i le vai.

O le faʻavaivaiina o le togalaau e saʻo, natura, totonu, ma e itiiti lava lona aoga i le sasaʻaina o le vai i luga o le eleele eliina palapala.

O meaai e tatau ona:

  1. E talafeagai i le tuufaatasiga;
  2. Faʻasalaga saʻo i le tele;
  3. Faʻaaogaina i ia tulaga o le eleele e mafai ai e laau totō ona faʻaaogaina atoa - o lona uiga, i le i ai o sina masima, fausaga ma microbes;
  4. I soo se tau, o meaʻai e le tatau ona faʻaleagaina le eleele: acidify, masima, ma isi.

O ia ituaiga meaai e na o le palapala ola lava ia e faia.

Fualaau faisua e faʻaalu 400-800 poʻo le sili atu vaega o le vai e fatu ai se tasi o vaega o le matutu. E tusa lea ma le 20-40 lita e fatu ai le 1 kilokalama o le masini toto, lea e masani ona sili atu nai lo le afa. I le steppe i saute ma Chernozemye, o le tele o le suavai e na o tausaga sili ona fiafia.

I luga o le eleele e leai se eleele, naʻo le lona fa i le lima o le vai palapala e faʻaaogaina. O le tulaga lava e tasi i le fausiaina i totonu o le togalaau, aemaise lava i eleele matala i le vevela o le taumafanafana: o se pakete, sasaa i luga o le sikuea mita e tasi o le eleele na totoina, mapalai le palapala i le na o le 3-4 cm O lenei vai uma e lele i le aso muamua, ma a vevela i le matagi - i le 2-4 itula. Nai lo le tuʻuina atu o le suavai i aʻa, e foliga mai e suavai le tagata fai fanua.

I le faʻamamaina o le vai, e faʻamago ai e le fale laulaau. I le matagi, e faalua pe tolu taimi e faʻafefe ai le tele o le vai, ma i le la - e sili atu, a le o lea o le a maeʻa lau lau ma weld. E le manaomia e le laau ona faʻasaʻo le tele o le vai.

E faʻafefea ona faʻaleleia mea totō ile fale o le atunuʻu ma totonu o le togalaau

  1. Tuʻuina le maualuga o le carbon dioxide ma le vai;
  2. Faʻaitiitia le faʻavaveina o le tino.

E taua tele le malamalama e le gata i le lelei o togalaau vai, ae faʻapea foi ma tulaga e saunia mo latou, ma e manaʻomia ona fatuina se microclimate agamalu. Oti ese matagi vevela e ala i le totoina o paʻu vaovao. I totonu o le togalaau, totoina vaaiga mai laau toto e pei o le sana, pini vine, sorghum, sugarcane: latou te faavaivaia le matagi ma o se vaega o le vevela o le la. Faʻapipi uʻu phyto i upega puipui. O le mafanafana o le a faasaoina ai laau e tusa ma le afa o le vai latou te manaʻomia. Ma na o le pau lava le punavai o le carbon dioxide i luga o le paneta o le mulch mulmone masani ma eleele ola. Latou te le gata ina taofia ma faaputuputu le susu, ae toe foi atu uma a latou carbon i laau toto.

O le susu ma le susu e matua le tutusa lava. E le gata i lea: o le fafagaina masani o le eleele o se faʻamaoniga lea e leai se tasi e popole i le palapala o le eleele. I le natura, o le palapala o le eleele e faʻaopoopoina, faʻaauau, ma faʻateleina i auala uma.

Le palapala eleele, tatala i le la, faʻafeiloaʻi i le 60-65 C, ma mafua ai ona vevela laau e 4-5 taimi sili atu nai lo le mea e tatau ai.

O le vevela vevela e faʻaleleia uma le vevelaina o le palapala, ma le faʻamalositino e le fua mai ile 4-6 taimi.

O le susu uma e tafe mai le saite ona o le pa'ū, faʻasesega o le eleele ma talu ai ona o le i ai o se suauʻu moli, ua leiloloa le leiloa i laau.

E le gata i lea, pe a fausiaina se togafiti a le tagata lava ia, e tatau ona e manatua o se pakete vai ua sasaaina i luga o le mita sikuea o le eleele vevela na o le 1-3 cm le maualuga. I le vevela, o nei vai uma e lele i le ea i ni nai itula.

O le lauʻeleʻele ma le mafiafia o le 5 cm e faʻaluaina ai le tau mālūlū o le eleele vevela.

I le eleele faʻavae, o le sulu e nofo i lalo o le mulch, o le vevela o le taumafanafana e mafai ona faaluaina le aofaiga o timuga.

Tulaga mo le faʻaleleia lelei o togalaau totō

Ina ia mafai e le fausiaina o togalaau ona saʻo ma aumaia le maualuga o le aoga i laau, e taua tele le faia o nisi tulaga:

  1. Mulch. Mulch e maua ai le tufatufaina o le susu i luga; fufulu suamalie o loʻo faʻamanuiaina i fafo; palapala eleele i lalo o le mulch e 3-4% le maualuga; e leai se pulu i luga o le eleele; aeration (respiration) o le palapala i lalo o le mulch e faaluaina maualuga; faʻatulagaina o le taʻamilosaga o tiute (porosity, gafatia e galu ma pasi le susu) e lima taimi sili atu le maualuga. O nei mea uma e taʻitaʻia ai le faʻaleleia atili o le tino: i le autumn, i lalo o le mulch, 6-8 taimi sili atu le vevela, ma fa taimi i le taimi masani. I le faʻaopoopoga, mulch e lūlū vao. Faaiuga: faʻamalosia e aunoa ma le mulch o se galuega e le aoga.
  2. Faʻaitiitia le nofoaga e tatau ona faʻafeinu.
  3. O le faʻaleleia lelei o le togalaau o le aoina lea o le taʻialalo, ae le o le au fai togalaau uma ma fai togalaau e iai se manatu e uiga i lenei auala. E tele lava pe itiiti ifo le susu i le ea, ma o le mafanafana e mafai ona aofia ai le sili atu o le susu nai lo le malulu. Afai o le ea mafanafana e tumu i le va o le vai, o lona uiga o le faʻaitiitia le taua o le vevela o le a vave ona mafua ai le faʻaaogaina o nei va i le sau. O le "sau o le sau" - o le vevela lea e avea ai le va o le suavai ma matala - o le latalata atu lea i le vevela o le ea lava, o le maualuga foi o lona manogi.

Lalo o le mutia mo le faʻaleleia lelei o togalaau totō

Pe a mafaufau pe faapefea ona faʻaleleia lelei le togalaau, e tatau i le faifaatoʻaga ona taumafai ina ia avea le eseesega i le va o le vevela o le ea ma le eleele i totonu o le loloto o le a taua tele. O lenei mea e maua mai ai se palapala papaʻe o le mulch i luga o le fogaeleele. O le vevela o le pito i luga i le ao e maualuga atu nai lo le vevela o le ea. A oʻo mai i le pito i luga, e tatau ona sili atu le mafanafana o le ea.

Ma talu ai, e tusa ai ma meteorologists, iinei i luga atu o le eleele o le ea e sili atu ona suamalie i le susu, o lona uiga, o le loloto o le palapala o le eleele, e mafai ona toso ai se sili atu ona taua o le sau.

O le faʻagasolo i aso uma o le sau i totonu o le palapala o le timu lea e fai i lalo o vae i aso sili ona manaia naʻo le togafiti.

Aʻo leʻi amata ona e faʻasusu i totonu o le atunuʻu, ua fautuaina e taumafai e faia ni tulaga ina ia maua e le eleele le sau. Ona le toe manaʻomia ai lea o le susu o eleele.

Tuutuuga mo le aoina o eleele eleele:

  1. Faʻaauau le faʻaogaina o le faʻalaʻau -lalaʻau - o le ea e pasi loloto. E mafua mai aʻa ma anufe, ma ua faʻaumatia i se suotosina ma se suo.
  2. O le faʻamalosi, o le felagolagomaʻi o le eleele lava ia - ina ia faʻaleleia le susu i luga o le eleele i le po i luga o le pito i luga, i le fafagaina o aʻa ma siama faʻamaʻi, mea faʻamalosi ma isi.
  3. O le eleele e tatau ona sili atu le malu nai lo le ea. O lenei eseesega vevela e maua mai, a) mulch mulilua, b) faʻafeololo e laau.
  4. Ia mautinoa le faʻaogaina pea o le palapala. O le gaosiga o le fanua e matua leai lava se fesoʻotaʻiga i timuga. E oo lava i eleele tutusa e tutusa ma timuga, o fua e eseese tele. O le a le mafuaaga? Muamua, i le tikeri o le paolo o le eleele. I le lūlūina o le suamalie, faʻafefeteina le eleele, faʻafefe i luga le ea, ma faʻamalosia ai laau e fufulu 4-5 taimi sili atu nai lo le mea e tatau ai. O le eleele e le mafai ona salu pe afai e malulu atoa, e aunoa ma ni va. O lona uiga o le fualaʻau laʻau o le lūlūina e 4. O lona uiga, i sikuea mita o palapala - 4 m o lau.

O le masini mo le faʻaleleia o togalaau ma togalaau - o se moli

O le anufe o se mea faʻaonapo nei mo le fausiaina o le togalaau, o se tasi lea o mea sili ona taugofie, ae i le taimi e tasi e le sili ona talafeagai ona faʻaaogaina.

O le taloina o se uila e sili ona taugofie, ae mamao mai le sili ona talafeagai i pisinisi. E sili ona talafeagai mo laʻau tetele e totōina, togavao taumalulu, greenhouses ma fualaau o greenhouses. I pito o moega ma se umi e le sili atu i le 2 m (poʻo 2 m) uma, eliina atigi ipu 10-20 lita. E mafai lava ona eli lua ma ufiufi i afifi, ae tatau ona vaʻaia lelei se vaituloto ina ia le faʻafefe le vai. O le manoa o se fasi ie felanulanuaʻi, o se fusi mafiafia e 2-3 cm le lautele O pito o le fusi e faatofuina i totonu o pusa i vai, ma o le fusi lava ia o loo tanumia i se moega e loloto i le 10-15 cm. O le vaega tatala o le uila ua afifiina i se ata tifaga. O le eleele lava ia e "suamalie" le susu e ala mai i le wick - capillary. O le suavai e faalagolago i le mago o le palapala ma le lautele o le uila. E ala i se fasi kesi 2 cm, o se moega susu lava e alu e tusa ma le lita i le aso. Faʻatasi ai ma le lautele o le wiki lautele, e sili atu le taumafa vai.

O le le lelei o lenei masini mo le faʻavaivai i totonu o le atunuu e aofia ai le mea moni e tatau ona suia i tausaga taʻitasi, e manaʻomia pea le sasaaina o le vai, e tatau ona eliina pusa. Faʻataʻitaʻi: e faigofie ona faʻatumu ia tane, vai e vevela, palapala ma aʻa - i le lelei atoatoa o le vai. O fualaau totino latou te faia e pei ona tatau ai. E na o le tatau lava ona filifili se ie e le pala ma o le a lelei ona tafe vai.

E faʻafefea ona toto vai togalaau mai koneteina

O le tele o fai togalaau e faʻaaogaina se pulumu e faʻafefe ai le nofoaga ma o latou lava lima, pe a manatu e faigofie tele mo lenei galuega. Ae le o tagata uma ua iloa e le o le ituaiga fautuaina lea o le suavai, talu ai ona o le faʻamalosia lelei o le eleele, e manaʻomia ai le faʻamalo, faʻaumatia le fausaga o le pito i luga, faʻaitiitia le faʻaleleia o mea, faʻafeiloaʻi meaʻai ma meaʻai. Afai o le mamafa e leaga, faʻafefe mo se taimi umi; afai e malosi, e faʻafefe uma mea uma. Ina ia faʻaleleia atili le suavai mai le pulupulu, tuʻu se taga o le tele o fasi ufi i lona pito.

Eseesega eseese i luga o se pulupulu po o le faʻavaivai "fana" e le sili atu nai lo se pulupulu. Latou te faʻaleagaina foi le palapala, e aofia ai le faʻafesoʻotaʻi o le sprinkler: o le mamafa e malosi tele. E talafeagai mo laʻau ma fugalaau, ae le mo le togalaau.

Mai le faʻamalosia, faʻafeinuina i totonu o le atunuʻu e faia i ou lava lima, e foliga mai o le suʻaina mai se pulupulu ma se paso pasi, ae sili atu le taimi e alu ai. E naʻo le talafeagai mo togalaau laiti. O se malosi malosi mo i latou e leai ni vai i le saite.

Faʻatau ma pusa e faigofie lava mo i latou e leai se punavai faʻalagolagoina o vai. O lenei suāsusu e faigofie tele i le masini. E pei ona uma ona faʻamatalaina, o le 70-80 cm i le loloto o le 25-30 cm, 5-6-lita fagu tetele e fao i lalo. O le pito i lalo ma lalo o le tolu o tane o loʻo fusi faʻatasi ma se naifi poo se ala i 20-30 nofoaga. O lenei vaiinu o se faʻaopoopoga i le maea. E mafai ona e faaopoopo i nisi taimi se mataua o fugalaau micronutrient. E pei o le moli, o lenei fagu e faalua ona lelei i lalo ole mulch.


Faʻataʻitaʻiga mo le faʻavaivai i totonu o le atunuʻu

O le suavai o se mea faigofie mo le fausiaina o togalaau ma togalaau, e faaopoopo i le suavai poʻo se pusa telē e faʻalautele i luga o le eleele. O le sili ona talafeagai ma faʻamaonia mo aso nei i tulaga o se togalaau totino faʻatasi ai ma se mea e maua ai le suavai, o se vaieli poʻo se vaʻa ma se pamu faʻapipiʻi. E faʻamautinoa le vai, tuusaʻo i aʻa, faʻale-tamaoaiga. I totonu o togalaau faʻatoʻaga, ua tuʻufaʻatasia ma le meaʻai masani mo mea taumafa i meaʻai laiti i totonu o pusa (fertigation). O le taumafa ma le leiloa o le vai e tolu taimi e itiiti ifo, ma o le lelei o lona faʻafefe e faaluaina le maualuga.

O le toʻatele o tagata latou te aoina mai le tele o auala mo le faʻasaina o laau i le dacha: 300-500 mita o le mea e teu ai mo moega uma, ma le tausiga o le tino e itiiti: o le faamama faigofie i le amataga ma le fufuluina i le tautoulu. Le faʻaaogaina ma le faʻapipiʻiina o elemene, faʻaaogaina elemene fesoʻotaʻiga.

O le faʻamautuina o faʻamaumauga e sili atu ona umi nai lo faʻamaufaʻailoga. Galuega faʻavae faʻavavevave e 4-5 tausaga, ma sili atu ona faʻamaoni - e oʻo atu i le 15 tausaga. Latou te potopoto faʻatasi ma le faigofie, ae i le taumalulu e tatau ona latou faʻaleaʻoina le tino, tafe ma teu ai masini, puipui mai i latou.

O faʻamaʻi vaʻavai e talafeagai mo le faʻaleleia lelei o le suavai i totonu o le atunuu, i se faaopoopoga, e taugofie tele i le tau, ae pei lava o le pupuu. I totonu o le fanua, o le mea moni lava e mafai ona faʻaaoga. O le t-tape T-Tape e faigofie lava. Ua faia i Farani. O le vai e faʻafefe i lona umi atoa. I le itula, o se mita o le mea faapipii e oʻo atu i le 10 lita o le vai. O le taimi talafeagai e faʻasusu ai e mafai ona faigofie ona fuafua i suʻesuʻega e ala i le faʻaaogaina o le mulch ma le iloiloina o le eleʻele palapala.

Laʻau lelei "Lanu auro" - o se auala e ese ai le faʻavaveina o le faasasa. O se lipine lautele, laser-tu mai le pito i luga, e fatu ai le timu aupito itiiti, e ono 4-6 mita le lautele.