Laʻau

Calathea

Calathea (Calathea) - o se sui iloga o le aiga o uʻamea. I le natura, e ola le laau i Amerika Tutotonu ma Amerika i Saute. O lenei fale toto ua tupu mo laʻau matagofie tele. I totonu o se faleoloa fugalaau, e vave lava ona tosoina mata o le calathea. Ese ese lanu o laʻau fiafia. Ae o le alu ese, e matua le fiafia lava le calatea. O lenei fugalaau e le mo i latou ua faatoa amata ona toto fugalaau. Calathea e manaʻomia le gauai totoʻa. I le vaomatua, calathea e tupu i luga o le vaituloto o vaituloto ma vaitafe, o lea e fiafia tele ai o ia i le suavai ma le maualuga o le susu.

Calathea Tausiga i le Fale

Nofoaga ma moli

O Calathea o se malu puipuia. Ae aua le tuu i le tulimanu pogisa o le potu. Ona o le leai o se malamalama, o le a le toe maua ai le lanu matagofie o laulaau, o le a laʻititi laulaʻau ma o le a faʻagesegese lemu. Faʻasalaina le la e susunuina lau o le calathea. O le nofoaga sili e ola ai calathea o le malu malu.

Lulu

Calathea e fiafia i se vevela lelei i le va o le 16-19 tikeri. E taua tele le taofia o suiga vave i le vevela i le potu. A le o lena, o le a avea laula ma suamalie ma e ono pala. E le gata i lea, e le mafai e le laau ona faapaleni tusi malulu.

Faʻasa

E le fiafia Calathea i le vai malosi. E sili le suavai i le laau ma le timu poʻo le liusuavai. O le isi calathea e fiafia i le vai mafanafana. Faʻamauina le tele o le laau i le taumafanafana, faʻaitiitia le faʻasaua laitiiti i le taumalulu. Faʻamasese le tele o le vai mai le palu papa ina ia le pala le aʻa.

Faʻamamaga o le ea

Calathea e fiafia i le maualuga. E tatau ona i totonu o le 90% le faʻamamafana. E faigata ona ausia sea ituaiga mea manogi i totonu o se fale mautotogi, e tele naua le ola i calathea i aquariums, florariums, ma terrariums. Pe a totoina se laau i luga o se windowsill, o ona lau lamolemole e masani lava ona sosolo ma solo i se omomi pamu. A faʻaleleia le calatheas, taumafai e faʻamama le nofoaga faʻataʻamilo i le laau ma e na o sina laau lava ia.

Pe a sasaa tuusao le laau lava ia, o afu vai e mafai ona oo atu ai i foliga vaaia o le pogisa i laulaau. O le vevela o le vai mo le totoina o le laau e tatau ona tusa ma le 25-27 tikeri. Mo laau totő ma laulaʻau vevela e fatuina ai se suauu susu i totonu o le apa. Ina ia faia lenei mea, sasaa masi susu po o ni maama i totonu o le apa, e mafai foi ona e faalauteleina le omea, ma sasaa vai i totonu o le apa. E taua le taʻele o le ulo i maa ma e le paʻi i le vai.

Le palapala

Mo le totoina ma le ola o calatheas, o se mea na saunia mo le rhododendrons po o le azaleas e talafeagai. E mafai ona e saunia le eleele. Mo lenei mea, ave le vaega 1 humus, 1 vaega o le peat, 1 le laʻau laʻau, ma le 0.5 vaega oneone. O nisi o fai togalaau e ola i le hydroponic calathea.

Fertilizers ma faʻamaʻi

Mai ia Aperila e oo i le faaiuga o Aokuso, e fafagaina le kalatea i se faʻamalolo faʻapitoa faʻapitoa mo laau teuteu ma le totoina 2 taimi i le masina. Ma o le saffron calathe ua fafagaina i le fugalaau mo le totoina o fatu laau. Calathea e matua nofouta lava i le gasegase, o lea aua neʻi ave ese.

Suiga

Soʻo se lua tausaga, e manaʻomia ai e le calathea se mea e faʻaaogaina. E sili le lelei o le totoina o le laau i le amataga o le tautotogo. E taua tele le tausia lelei o alavai.

Calathea Toe faia

Calathea e masani ona faʻaleleia e le vaevaega. E sili le vaeluaina o le laau pe ae faʻatulagaina. Pe a toe faia, o le ea ole ea e tatau ona 20-22 tikeri. Laʻau laiti e totōina i totonu o ni ipu (poti ose 7-9 cm). Saunia le eleele ia oe lava; faʻafefiloi oneone, solo ma pepa laupepa i vaega tutusa. O aʻafiaga na amataina ua totoina i totonu o se ipu laititi (sili atu le lua senitimita nai lo le muamua). O le eleele e tatau ona pei o se tagata matua, na o oe e mafai ona faʻaopopo le tasi vaega o le oneone.

Mo le tuputupu aʻe o talavou laiti, e manaʻomia le tausiga faʻapitoa. O le vevela e le o lalo ifo o le 20 tikeri, o le vevela lelei e 22-24 tikeri. O le laau e tatau ona sosolo ma faʻafeinu i taimi uma. Malamalama - feoloolo puipui. Faʻamaʻi fatu laʻititi tasi i vaiaso taʻitasi. A maeʻa le tausaga, faʻapipiʻi laau i totonu o se fagu lapoa ma tausi se fale matua.

O loʻo i ai se isi auala e faʻaleleia ai calatheas - fatu. O se faiga sili ona faigata ma faigata. Ina ia totoina fatu, ia saunia le palapala (1 vaega o le eleele lauusiusi ma le 0.5 vaega o le oneone) ma toto fatu. O le vevela e tatau ona 22-24 tikeri. Laʻau vaovao ua totoina e totō i le eleele lava e tasi. Totogo le tupu ola aʻe i totonu o ipu (ogaoga o le kesi 7-9 cm) ma tausi ia totogo pe a vaevae le laau.

Maʻi ma meaʻai

O meaola faalafua e sili ona matautia mo le calathea o ni apogaleveleve ma pipiʻi. O le puipuiga mo le calathea o taimi uma e masani ai le mafanafana, ma le foliga mai o meaola faalafua - togafitiga ma vailaau.

Tuputupu ae tuputupu aʻe

Faʻasalaga le talafeagai, o faafitauli nei e tupu: