Fugalaau

Tradescantia togalaau

I le eseesega o lanu matagofie, o se aganuu e tu i fafo e pei o se lanu pupula. I le encyclopedias e uiga i fugalaau, ua taʻua o ia o Anderson tradescantia. O le isi igoa o Virginia. O le tradescantia na maua lona igoa mai le au faifaatoaga atamai, tama ma le atalii, na aumaia mai Virginia i le amataga o le 17 seneturi. O igoa o nei igoa iloga e tutusa: John Tradescant. Tradescantia o le uluai laau na maua mai ia i matou mai Amerika.

O le tradescantia o le togalaau o se lau laau e mafai ona oʻo atu i le 60 cm. O ona lau e lauitiiti, lanu meamata, lanumeamata lanumeamata ma se lanu siliva. I luga o le vaomatua o loʻo i ai le tele o laʻau e tautau ai fugalaau matagofie. E fiafia e fuga mai le amataga o le tautotogo ia Setema mai le lanumoana i lanu mumu o fugalaau. E iai foi ituaiga o tradescantia ma se lanu e lua o fugalaau.

E i ai ituaiga eseese o fefaʻatauaiga ma lanu eseese o fugalaau: "Virgin", "Faʻalelei", "Karminglut", "Blue stones", "Charlote". Toeitiiti o ituaiga uma o fefaʻatauaiga e faʻaogalua, o lea e faʻaaogaina ai e le au faifaatoaga e ola ai i totonu o le fale. Ae faatasi ai ma le manuia tutusa, e mafai ona latou tuputupu ae i le tatalaina o le eleele.

Tradescant Care

Tradescantia e fiafia tele i oneone oneone, ae e mafai ona ola i soo se mea. E le manaʻomia se tausiga faʻapitoa, na o le faʻainu vai masani. E le fiafia tele togalaau i lenei togalaau. E te le manaʻomia le faʻatauina o iniseti mo le tradescantia, aua e maualuga lona tetee atu i faʻamaʻi.

O le nofoaga sili e totō ai se mea taufaʻailogaina o se faʻafefiloi ma fuga i luga o le saite. Tradescantia e le fiafia i le la: o le a le toe tupu, pau fugalaau ma iu ai ina oti. O le mea lea, e le tatau ona galo ia i tatou le fafagaina o lenei laau. O se filifiliga e sili atu ona lelei o le totoina lea o se pisinisi i tafatafa o se vaituloto, pe afai oi ai se tasi i luga o le nofoaga. O le fugalaau Tradescantia e foliga na o ia lava i luga o se fugalaau, ae o le tuufaatasiga ma isi laau e sili atu ona manaia.

Tradescantia o le a faʻafetai i le ola umi pe afai e fafagaina i le mea e faʻaleleia ai minerale. E manaʻomia lou faia o nei taimi e lua: pe a totoina e le laau aisa ma i le amataga o le faʻavaeina o pulupulu. E mafai ona e faʻatau le faʻamaʻi i le faleoloa. A o leʻi amataina le taumalulu, e fautuaina e ufiufi le laau ma lau laʻau vaivai - o le a puipuia ai le laau mai le maalili i le tau malulu.

I le tautotogo, e foliga mai e tuai mai le laau mai le eleele. O le mea lea, e puipuia mai le malulu. O nisi taimi e totō ai se laau i le eleele i lalo o le mamafa o fugalaau. E mafai ona e foia lenei faafitauli e ala i le nonoa i se fesoasoani faapitoa.

Tradescantia faʻateleina

Faʻapena e le faigata lenei fale. E mafai ona e vavae ese soʻo se pito i luga ole pu ma tuʻu i totonu o se ipu vai. A maeʻa sina taimi, o le a aliali mai i luga o le gaioiga ni aʻa ma le pala. Tasi, totō lenei aʻa i totonu o se fagu fugalaau, e aunoa ma le faʻagaloina e faʻafeusuaʻi faʻamafanafana. Afai ua susu le eleele, o le a foliga mai o le a foliga mai o le a mate le laau. A maeʻa aʻafiaga, e mafai ona e totoina se gaioiga i luga o le eleele.

O Tradescantia e faʻamavaeina foi e ala i le vaevaeina o le vao. I le amataga o le tautotogo, e tatau ona e eli se togavao ma vaevaeina ma le faaeteete i totonu o ni togavao, taumafai e aua le afaina tele le aʻa. O le mea e tupu ai laau e mafai ona vave totoina i nofoaga saʻo i luga o le moega fugalaau.

Fuga

O le pulupulu e sili ona manatuaina o fuifui vine, oomi le tasi i le isi. E le mafai ona mateina po o le fea o bud o le a tatala muamua. I luga o le vao, e tele lava fugalaau tele. E masani lava, i timuga timuga, o fugalaau o loo lalafi i totonu o le togavao, afifi i totonu o pusa fatu. O fugalaau Tradescantia e tolu petala. O laau manaia masani e le uma le fuga i le taumafanafana.

E tatau ona aveese fugalaau ua lelea ma mama, o le a maua ai le malosi i le laau ma le faʻavaeina o ni vaovao fou. Fugalaau i luga o nei taamanu o le a sili atu ona tele. Tradescantia o laau o le meli, o le mea lea latou te tosina mai ai pi ma pepe. Ae o fugalaau o lenei laau e le aoga.

O mea faʻamalolo o le tradescantia

O Tradescantia e tele naua ona faʻamalologa. O ona laʻau ei ai sona aʻafiaga o le antibacterial. Tradescantia ei ai sona aafiaga lelei i totoga o le tino, o le tau ma le malulu. O se fesoasoani foi mo gasegase gastrointestinal.