Fualaau aina

Laʻau suamalie suamalie: totoina ma tausi, ata laau

Laʻau laititi - o se laau faʻalauiloa, e ola i le toetoe o soo se tau fesuiaiga, e le lelei i le tausiga. I le taimi o le fugalaau, o peas e faʻafefeteina se manogi manaia ma aafia ai le tele o lanu. E totogo le laau mo se taimi uumi ma fiafia i lona matagofie seia oʻo i le taimi o le tautotogo (mai ia Iuni ia Novema).

Laʻau suamalie: totoina ma tausi

O pusi suamalie e teuteuina i pou, pa puipui, arbors, lea e maua ai e le laau le matagofie tulaga ese ma le malulu. I lenei tulaga, o le fugalaau e le manaomia ai ni tulaga faapitoa mo le totoina ma le tuputupu ae.

Peʻa suamalie - otaota vevela malulumafai ona lafo atu gutu i -5 ° Celsius.

E ui lava o faifaʻatasiga, faʻaopoopoga i perennial peas, ua faʻatulagaina le tele o ituaiga o tausaga, e sili atu ona fiafia tagata fai togalaau i le muamua. Ua faamatalaina lenei mea i mafuaaga nei:

  • leai se totoga faaletausaga ma le totoina o fatu manaomia;
  • o le fugalaau o le a fiafia le mata mo le tele o tausaga e aunoa ma se manaʻoga mo se toe gaosi.

O le mea autu iinei o le faia lea o le totoina lelei o le laau i le tausaga muamua.

Ituaiga o Fugalaau o le Toa Manaia

E tele ituaiga eseese ma ituaiga o tulaga, o le vao e teuteuina ai le fanua o Eurasia, le talafatai Mediterranean, mauga o Aferika ma Amerika i Saute. E sili ona lauiloa O ituaiga nei o peʻa suamalie:

  • tulaga faʻapitoa poʻo tele-faʻaleleia;
  • maualuga le manogi;
  • vaomatua;
  • tautotogo toto;
  • maualuluga
  • tulaga o Gmailin.

Tuputupuina o peʻa suamalie mai fatu

O mea mo le totoina o peʻa suamalie mai fatu e tatau ona saunia i le amataga o le tautotogo (Mati-Aperila). A o le lūlūina fatu e tatau ona faʻafefiloi i se vaifofo o le vailaʻau "Bud" (1-2gr / 1l.), Aʻo e tatau ona i ai le vevela o le vai i le + 50 ° C.

E tatau ona aveese fatu fatu, aua e le talafeagai mo le totoina. O isi mea e tatau ona tuʻuina i totonu o se siosiomaga malu mo le faʻamalosia. Mo le faia o lenei mea, faʻaaoga se fasi ie ma oneone oneone, lea e tatau ona tausia i taimi uma i se tulaga susu.

Mo le totoina o suamalie suamalie, e sili atu ona lelei le faʻatau o le fugalaau faleoloa "Senpolia" poʻo "Rose". Ae e mafai ona e faʻaaogaina se faʻafefiloi o le eleele. Ina ia fufulu le eleele, e tatau ona togafitia muamua i se vaifofo o le manganese.

Faʻapipiina fatu totō i totonu o se atigipusa poʻo isi pusa. E mafai ona e faʻaaoga ipu, pepa poʻo ipu palasitisi, ma isi.

O faleoloa faʻapitoa i le taimi nei ua ofoina atu se vateatea o ipu, pusa ma fugalaau o ituaiga ma lanu eseese, o lea e faigofie ai ona e filifilia le gafatia o le laau, fuafua i lona ituaiga ma le lanu.

Le loloto o le afifi - 2-3 cm. O le laau e tatau ona fafagaina i taimi uma, ma tuʻuina atu foi ia te ia se aofaiga o le vevela ma le malamalama.

A maeʻa le 10-14 aso, o le a amata le germination malosi o peʻa suamalie. A oʻo mai laʻau muamua muamua e tolu, e tatau ona e lue le pito i luga. O lenei mea o le a faʻamautinoa ai le faʻatupulaia o le tupu o laʻau. Ina ia mautinoa le vave vave ona totoina le fatu i le maualalo o le ea, e tatau ona ufiufi le atigipusa i se fasi tioata po o se ata. O le faʻasalaga e faia i aso uma i aso uma.

Taua! O fualaau e totoina i le eleele pe a oʻo atu i se maualuga 5-10 cm. O lea la e lelei le aʻa o le pusi suamalie, e fautuaina le toe gaosia o le laau faatasi ai ma le eletise o loʻo i ai nei. Aloese mai le faʻamaʻiina o eleele, aua e mafai ona taʻitaʻia ai le aʻa.

Pea Care

Toa suamalie suamalie, i le noatia ma le fai fuafua i tulafono mo le tausia oi latou i le tausaga muamua ina ua uma le lulu, o le a fiafia ia te oe i le fuga kiona-paʻepaʻe, moli ma susulu fugalaau inflorescences afa mita le umi.

Faʻasalaina o laau i le tau vevela e faia i le 1 taimi i le 7 aso, ae matua malosi lava. Mo le 1 m2 o fola, 30-35 lita o vai o le a manaomia.

Mo le vaitaimi atoa o le tuputupu ae o le tulaga i le laufanua avanoa, ua fautuaina ina ia faia mea nei e tolu pito i luga:

  • I le amataga o le totoina o le tuputupu ae. Urea ma le nitrophosphate (1 tbsp. L) faʻafefe i le vai (10 lita).
  • I le vaitaimi o le vavao. O fualaau faasaina "Agricola" ma le sulfate sulfate (1 tbsp) mo le 10 lita o le vai.
  • I le taimi o le fugalaau. "Faʻatoʻaga mo le totoina o laau totō" ma le "Ross" (1 sipuni se tasi) i le 10 lita o le vai. Meaʻai - 3-4 lita o fofo / 1 m2 o le eria.

Aʻo faʻafetaui e manaomia e le laau le fafaga masani.

Toa laititi, e ui lava e mafai ona faʻafefe le malulu, e manaʻomia pea le mafanafana ma le susulu o le la. A e leʻi totoina fatu e faʻamalosia ai le eleele ma faʻamalaina o minerale - o le a maua sau foliga faauo o fugalaau.

E ui e le o se mea umi naua, ae e tatau ona nonoa ma le faʻaeteete.

E tatau ona ou tipi le taloina o peʻa suamalie?

Talu ai ona o le natura o le laau lava ia o lea e na o ia lava, ae o le tautau faʻatasi ma fusi, o le teuteuina e matua le tatau lava. E naʻo le tatau ona mataʻituina foliga vaaia o peas ma ave faʻasolosolo mea vaivai. Faʻafetai i lenei faiga, fugalaau fugalaau e faʻapupula, susulu ma lapoa. E le gata i lea, o le taimi vave o le aveeseina o mea tuai na tutupu e mafua ai le ola umi (pe a ma le 6 masina).

Afai o le fugalaau e tupuina e oe e le fetaui ma i latou o loʻo valiina i le afifiina - aua le faanatinati e aʻoa le tagata gaosi: e mafai lava mo i latou o le palapala e le talafeagai ma o le tausaga e sosoo ai e tatau ona toe totoina.

I le faaiuga o le taimi mafanafana, e tatau ona tipi lala o le laau i lalo o aʻa ma ufiufi aʻa i le sawdust. Afai o le paʻu o peʻa suamalie e sili ona vevela, e mafai ona e faʻapipiʻi le fagu poʻo le fulufulu fugalaau i le palapala. O lenei mea o le a fesoasoani i lona faʻamalosia mo le isi vaitau.

Laʻau suamalie - fatuina o fatu

Soʻo se faʻatoʻaga ia i ai a oe lava mea e tuputupu ae nisi laau totő, e aofia ai pi suamalie.

O nisi nei o:

  • sosolo ma totoina fatu e tatau ona i ai i le tautotogo (Aperila-Me);
  • O laau toto e sili ona olaola i totonu o se fale lauʻeleʻele, aua i totonu o potu, ona o le leai o se malamalama, o laau ua totogo ma e mafai ona malepe i le taimi o totoina i le eleele;
  • O talo e tatau ona totōina i totonu o pi. O lenei mea o le a laveaʻiina ai fualaau mai le faaleagaina i le lanu meamata ma aʻa i le lumanaʻi;
  • A o lei totoina, o fatu o le tulaga e tatau ona faʻamaluluina, ona o lo latou ulu matala e faalavelave i le germination.

Maea saunia Faʻatagaina mo ituaiga faʻamaʻi ma enaena.

O fatu o le tulaga, ei ai se kulimi poo se lanu malamalama, e totoina i le eleele e aunoa ma le toe galo ma sauniuni muamua.

  • O le taimi lava e 2-5 laʻau moni o loʻo faia i luga o fualaau, latou te manaʻomia le faʻatulagaina o le laulau, lagolago poʻo le teuga, lea latou te fausia ai le itu o le tuputupu ae. Afai e le faia lenei mea i le taimi, o le a vavalalata le au ma o le a matua faigata lava ona vavaeese;
  • suamalie suamalie susulu matagofie ma tele i luga o le la;
  • o le eleele mo le totoina o le tulaga e tatau ona le faaituau, lelei le suavai. 2 taimi i le masina, e tatau ona faʻaaogaina fomaʻi;
  • o le faʻavaeina o lauulu mafiafia ma fugalaau fou e faʻatatau i le masani ona fafaga.

E taua. Faʻafuaseʻi suiga i le vevela (ao / po), faʻapea foʻi ma le leai ma, i se isi itu, o le tele o susu atonu e mafua ai le leiloa o fugalaau ma tumutumu.

  • eleele aʻo le i totōina e le tatau ona faʻamaʻaina i le sua fou;
  • pea e le tupu i eleele palapala;
  • O mea mo le totoina e lelei tele e ave mai laau totō e totoina i fatu.

Tuputupuina o peʻa suamalie, e ui lava e manaʻomia se tausiga, ae e aoga. Maʻeu, e ese le manaia o le nofo i totonu o le pusa i le afiafi, manava i totonu o se manogi manogi matagofie pe faamemelo i se ola lanu meamata ma mea manogi mumu ...

I le mulimuli i fautuaga faigofie ma fautuaga a le au fai togalaau, e faigofie lava ona e gafatia.

Laʻau suamalie suamalie