Fale taumafanafana

Ata, totoina ma le tausia o le barberry masani

Barberry masani - le taua, le malulu, ma le malulu ma le umi ona ola. O nei uiga e avea ai le barberry o se tasi o laau e sili ona taua mo le faʻaaoga i totonu o puipui. E faigofie lava ona fesuisuiaʻi ma e foliga mai e teuteuina i soʻo se laufanua, i soo se taimi o le tausaga. Faatasi ai ma le tausiga lelei, o lenei laau toto e matagofie mai le taumafanafana i le taumafanafana.

Afai e te taofi lau filifiliga i lenei ogalaau, o le ae le toe salamō mo se minute, aua o le barberry e masani, totoina ma tausia mea e itiiti se taimi o le a fiafia ai oe i ona laula susulu ma fualaau maloloina mo se taimi umi lava. E le gata i lea, e faʻaleleia uma i fatu e fua i le tautotogo i fualaau aina, ma i laʻau. O le mea lea, o le totoina o se pa atoa o le a le faigata, ae o le a tele se taimi. Ae o le taunuuga o taumafaiga uma ma taimi e totogi ai ma le tului. E le manaʻomia e Barberry soʻo se togafitiga faʻapitoa, talu ai e le lelei tele. Ae o le seleselega taimi o paranesi tuai o le a le afaina ai o ia, faapea foi ma le le masani ai o le faaputuina.

E sili ona aloese le eleele mai le maualuga o le suavai, talu ai e le taliaina e le barberry lologa. E sili atu le maua o se nofoaga tumau mo se togavao lea o le a lava ai le la ma le leai o ni pepa malosi. O na meaola ei ai mamanu ma mea lanu i luga o laʻau e faapitoa lava le manaʻomia o le la. Ma afai o lenei ituaiga o barberry ua tuu i lalo o le paolo, o le a latou leiloa o latou uiga teuteu.

Lulu matagofie, manaia ma matagofie o le barberry

O ata o barberry masani e faʻamauaina e lo latou matagofie ma le susulu. Ae e le tatau ona e tilotilo i ata o laau matagofie, ae na ona e alu i luga o le upega tafailagi o lau ituaiga lanu meamata.

O le taimi sili ona lelei mo le totoina o se laau fou e faalagolago i le fatuina lava ia. E taua le taulaʻi - pe a iai le aʻa o le laau, ona tatau lea ona totō i le tautotogo, a o loʻo taoto pea le taotoga. Ona oʻo lea i le tau vevela o le a ia mauaa, ma o le a le maʻi i le lumanaʻi. Afai e te totoina laau i le tautoulu, ona sili atu lea ona faia lenei mea ia Setema, pe a uma ona to ese uma laulaau. Afai na e faʻatauina le laau i totonu o se fagu, o lona uiga e le afaina le taimi o le totoina, e taua tele le le totoina i se aso vevela, pe a uma ona totō e puipui le fatuga mai le susulu o ave.

Growberry barberry

Ina ia mafai ona totoina se laau manaia maloloina lelei, e tatau ona e mulimulitai i ni tulafono:

  • le filifiliga sao o se nofoaga i luga o le upega tafailagi, lea e tatau ona faʻamalamalama lelei ma e le tatau ona faaputuputu i luga le vai;
  • fuafua pe o le a le mafuaʻaga ua maua ai lenei fale, talu ai o loʻo i ai ni meaola tele ma lapoa;
  • faʻamautinoa tausiga talafeagai.

Afai e te fuafua e faʻavasega se puipui, e te manaʻomia se kekeberry e oʻo i le 1.5 mita le maualuga. A o leʻi totoina, e tatau ona saunia se vaeluaga 40 cm le loloto ma faʻafiafiaina ile fafie. E i ai ituaiga meaola e oo i le 2.5-3 mita le maualuga. O ia ituaiga faʻamatalaga e le fetaui mo se pa ola, latou te foliga mai e pei o ni mea teuteu teuteu i laau lalelei matagofie.

A e totoina le barberry, e tatau ona e manatuaina o lenei laau toto o loʻo felafolafoaʻiina, ona fautuaina ai lea e totoina a itiiti mai o le lua fatu. Ae ui i lea, e pei ona faaalia i le faatinoga, o fua sili ona lelei o mea ia e maua mai fatu.

Faʻatoʻa fatuina Barberry

O tamaʻi vao na tupu mai fatu poʻo le tipi ina ua maeʻa le 2 -2.5 tausaga ua sauni e malaga atu i se nofoaga tumau, tumau tumau. Ma afai o lau fesili ua matua - pe a faʻapipiʻi le barberry, ona i ai lea o le tali i ou luma. O talavou, malosi, maloloina laau, lea o le a vave ona vavalalata vavalalata ma le isi, o le a mautinoa lava le manaʻomia o se mea e gafa. O se nofoaga e sili ona lelei le filifilia i le la, e aunoa ma le tele o le susu ma ata, o le a aafia ai le tuputupu ae ma le atinaʻeina o le laau. Ma, e pei ona matou fai atu i luga - afai na e faʻatau se laau talavou ma se aʻa faʻamau e manaʻomia ona e faʻapipiʻiina i le tautotogo, ma afai o le laau o loʻo i totonu o se atigipusa, e le afaina le taimi.

Fua o fua o le taimi ma le seleselega

Aokuso - Setema, o fua susulu o barberry ripen ma, afai e le seleseleina, e mafai ona tumau i luga o lala seia oo i le taumalulu. O le taumafanafana o le taimi mo le aoina mai o barberry e sau faatasi ma isi sauniuniga mo le teuina. I le avea ai o se tulafono, o fua o latou lava laau e le o matua, e pei o le puluvaga susu ma vave ona tataʻi. O fua na aoina ua faʻamago pe ufiufi i le suka, tuʻu i se mea malulu. O fualaau lanu meamata e le faʻaaogaina, aua o loʻo aofia ai alkaloids e le saogalemu mo le soifua maloloina, lea e pala i le maeʻa. O aʻa ma aʻa e aoina, lea o le a mulimuli ane faʻaaoga mo togafitiga faafomaʻi.

O le tuputupu aʻe o barberry i luga o lau 'upega tafaʻilagi, o le a le gata ina e fiafia i ona foliga teuteu, ae fiafia foi i le manaia o ona fua, lea i nisi o tulaga o le a fesoasoani e fai ma vailaau.