Isi

Top 10 laau e aumai ai le fiafia faaleaiga i le fale

O le tele o tagata fugalaau ma tagata e totoina le fale e faia lenei mea ona o latou uiga teuteu. O faʻatoʻaga e faʻamalolo ai le fale, faʻaolaina, faʻafefeteina i le okesene ma se manogi manaia. Ae o loʻo i ai se manatu o nisi o fugalaau i totonu e mafai ona aumaia le fiafia i le aiga ma avea ai ma ituaiga amulet poo talisman. E i ai foi se lisi o lanu sili ona lauiloa i nei meatotino. Matou te ofoina atu se lisi o laau i totonu, e amata i le sili ona lauiloa, ona faasolosolo malie lea.

1st nofoaga: Spathiphyllum

Spathiphyllum o le fugalaau e sili ona lauiloa e aumaia ai le fiafia i le fale, poʻo le, fiafia fafine. E masani lava ona taʻua o le "Fiafia Fiafia", ae le o se igoa moni fatu. E talitonuina o lenei laau totino, e tusa lava po o le a le tulaga o le faaipoipoga o lē e ona, e lelei le afaina ai le sootaga i le va o tagata. Mo se faʻataʻitaʻiga, mo tamaitai nofofua - e aumai ai le alofa, mo le leai o se fanau - o le fanau mai o se tamaitiiti, mo le aiga - lagona fou ma tuʻinanau, ma mo ulugalii ma tamaiti - malamalama lelei ma le filemu.

O totonu o le fugalaau e tele lanu lanumeamata lanumeamata ma laʻau mumu umi ma fugalaau paʻepaʻe, faʻamanatuina o callas. O togafitiga o togalaau e faigofie. Spathiphyllum e le lelei, e lagona le lelei i tulaga o le potu i le vevela o le 18 i le 23 tikeri. E tatau ona faia faʻasalalau taʻitasi i aso taʻitasi ma vevela (ma o nisi taimi e laʻititi) i le tau malulu. Faatasi ai ma tulaga le talafeagai o le vevela poʻo le sili atu o le susu, o le tuputupu ae lemu. E tatau ona faʻatulagaina le totoina i le tautotogo, ae le o taimi o le vavao.

2nd nofoaga: Uzambara viole

Saintpaulia poo le violet "Uzambara" e le gata o se vaaiga manaia, ae e fiafia foi i se manogi manaia. Ua taʻua o le faailoga o le alofa e faavavau. Laʻau i totonu o tamai fugalaau e fetaui lelei i totonu o le fale ma faʻaopopo le faʻamafanafana ma le mafanafana o le fale. O le paʻu o lanu pe a fuga mai violetiti e matua ese lava. O le senpolia e tupu aʻe i le foliga o se tamai laʻau o laʻau veveve ovalve, i le ogatotonu e mafai ona e vaʻai i se "bouquet" o fugalaau laiti.

O lenei fugalaau laʻau fiafia e fiafia e ola i se nofoaga manaia ma lelei i tausaga uma e tolu e manaʻomia ai se mea e gafa. Pe a faʻafeinu, e le mafai e le vai ona paʻu i luga o le laʻau - o le a amata ona pala le lau. Faʻasalaga lelei, e tupu mai fua i le tele o masina.

3 nofoaga: Rose rose

Hibiscus poo le "Chinese Rose" o se laau e maua ai le naunau i tagata nofotoatasi ma ulugalii. O se fugalaau lanu mumu matagofie e masani lava ona vaaia i le lauulu o fafine Asia o se teuteuga.

O le fiafia i le rose Rosa o se fale vevela ma e mafai ona lagona le lelei e tusa lava pe tusa ma le 35 tikeri Celsius. O le vaitaimi atoa o le tautotogo-taumafanafana, o le laau e mafai ona i ai i le ea, ma i le amataga o le timuga ma le po, e tatau ona aumai i totonu o le potu. I masina o le mafanafana, e masani ona faʻasusu ma faʻamautu masani le faʻamaʻiina ma faʻamaʻi faʻamaʻi.

4th nofoaga: Ox

Hoya poʻo le "wax ivy" o se togavao Asia e uluola ma le tele o mea faʻapitoa. E fautuaina e tupu lenei fugalaau i totonu o le potumoe, aua e lafoina ai se manogi matagofie ma o se faailoga o le faamaoni, alofa ma lagona alofa. I totonu ole tulaga i totonu, e tuputupu ae i le tele o laʻau ma fuga mo se taimi umi. O foliga vaaia o fugalaau e iloga mai i foliga lanu violē tulaga ese i foliga o ni fetu laiti i le ogatotonu. O se fale lea e fuga mai ai le lulu ivy e sili ona fiafia.

Mo se laau pe a tupu se fale, e taua tele le puleaina o le vevela: i le vaitau o le taumafanafana e 20-25 tikeri, ma i le taumalulu - 10-15 tikeri le vevela. O le malamalama e mafai ona faʻasalalauina pe faʻamaonia foi. E tatau ona faʻaleleia le hoya i le vai vai, ma faʻapipiʻi ai pea.

5th place: Myrtle

O le myrtle manogi o se togavao i totonu o laau toto, lea e fautuaina mo le faatoa faaipoipo e tuʻuina atu mo se faaipoipoga. O le fugalaau e fesoasoani i le faʻaleleia o le filemu, filemu, malamalama, talitonuina ma le faʻasaoina o le alofa ma le faauoga i le va o ulugalii. I le tulaga o le fausiaina o se aiga talavou, pe a iloa e le tane ma le ava le tasi ma le isi, latou te manaʻomia le onosai, o le mafai ona fetuunai. Myrtle e le gata ina aʻafia ai nei lagona ma uiga lelei, ae e fesoasoani foi e aofia ai le le fiafia ma le ita, tausia le filemu ma le toafilemu i totonu o se aiga talavou, aoao e malamalama ma lagolago e le tasi le isi. Faatasi ai ma lenei laau, fiafia faaleaiga ma le malamalama lelei o le a nofo i totonu o le fale. O le igoa o le fuga i le gagana Eleni o lona uiga o le "pulu". O le manogi mataʻutia ma le masani ai o myrtle o loʻo galue moni lava e pei o se pulu manogi. O faʻamalologa e mafai ona saunia mai lau o le laau.

I totonu o le vao, o le myrtle o laau toto e matua telē tele, ma ma le tausiga lelei, tusa lava pe i tulaga avanoa, o lona maualuga e latalata i le mita mita. O totonu o le myrtle e fiafia i le susulu o le la ma le vevela, o le vevela o le ea. I le taimi mafanafana, e manaʻomia mai le 17 i le 20 tikeri o le vevela, ma i le isi tausaga - mai le 7 i le 10 tikeri. O le laau e fiafia e masani ona i totonu o le eleele susu, o le mea lea e tatau ona faʻateleina le faʻavalea. Ina ia faatumauina le maualuga o le susu mo le fugalaau, e fautuaina e faia le taina i aso taitasi.

6th nofoaga: Aichrison

Aichrison po o le "laau o le alofa" o se laau toto laau toto ma ni laumei mafiafia ma lau lanu manu e ola ae i foliga o fugalaau e tele ni gaʻo laulaau. I lalo o le natura masani, e mafai ona ola le laau i luga o papa o mauga, o lona uiga, i nofoaga e le mafai ona maua i isi laau. I le fale, o le vao e laʻititi lona maualuga - e tusa ma le 30 cm. E fuga mai i lanu samasama ma le mumu.

Aichrison e matua faigata tele ile tausiga. E manaʻomia e ia le suʻeina, faʻapea foʻi ma le faʻafefeteina i le taumafanafana ma se mea e le masani ai (ia faʻatolu 3-4 taimi i le masina) i le tau malulu. Mo vai vai, naʻo le vai mafanafana e tatau ona faʻaaogaina. O le vevela lelei mo le tuputupu ae e 20-25 tikeri i le taumafanafana ma le 10-12 i le taumalulu.

7th place: Calathea

O Calathea o se fale o le fale na faʻaulu mai mai manufeʻai o Amerika i Saute, lea na faʻaaogaina ai lau laulaau e ituaiga o le lotoifale e fai ai ato ma isi mea aoga. O se laau faʻamalosi ma faʻasaina e taua o se fugalaau ola, aua e mafai ona ola tutoatasi mo se taimi umi, e aunoa ma le fafaga ma le pito i luga. O se calatea e le faʻapitoa ma faʻamaoni e taua o fugalaau a le aiga e faʻamalosia ai le faaipoipoga ma faʻalagolago ma fiafia mo le tele o tausaga.

O le laau i totonu e oʻo atu i le maualuga o le 50-60 cm, ma ona lau laʻau e le masani ai le matagofie - e tusa ma le 30 cm. E aunoa ma le tausiga lelei, o le fugalaau e mafai ona toeitiiti lava atoa le fa tausaga, ma le tausiga lelei ma le tausia i aso taitasi i le faiga o le suāsusu, totoina, laei, ma isi. .p. o le a ia aumaia le fiafia i le fale e faavavau.

8th place: Chlorophytum

Chlorophytum o se fale manaia ma totonu o laufanua lapopoa, e foliga matagofie ma mamalu. O le fugalaau e aumai ai le fiafia i le aiga ei ai isi igoa i tagata - "lili lanu meamata," "veli o le faʻaipoipo", "salu vine".

Chlorophytum e tele mea aoga. O lenei aiga talimalo o le fiafia e fesoasoani i le faʻamamaina o le ea mai totonu mai siama ma siama, ma faʻamamaina ma tumau ai le maualuga maualuga o le susu mo se taimi umi. Afai e te faʻaopopo se vaega itiiti o le carbon powered activated i le eleele o loʻo tupu ai le fugalaau, ona faʻaateleina lea o le aoga o aafiaga aoga o le laau i le tele o taimi. Afai e tolu pe sili atu laau totō o lenei ituaiga i totonu o le fale, fafagaina i le malala, e le tatau ona e faʻaaogaina soʻo se fufulu vaalele.

O le tele o tagata e umia chlorophytum, faapea foi ma le au fai togalaau masani, latou te iloa mea e faamaloloina ai lenei fagafao. O le mea o se fuainumera tele o suauu taua o loo i ai i le tuufaatasiga o le laau. Latou te saofagā i se aʻafiaga aoga e le gata i le atoaga o le organism i lona atoaga, ae faʻapea foi luga o le tino o le tino. O fugalaau e fesoasoani e faʻasaʻo le atuatuvale ma le atuatuvale popole, faʻaleleia lagona ma aveese le vaivai ma lagona le lelei.

Faʻamamaga faigofie - masani ona faʻafefete ma susulu le la.

9 nofoaga: Oxalis

Oxalis po o se fale e ola ai - o se mutia vao e maua ai le manuia ma le manuia i mataupu uma. O se aganuʻu le tuʻuina atu o fugalaau mo faʻapitoa faʻapitoa ma mea faamanatu. Oxygen o loʻo i ai se foliga e le masani ai o laʻau o le bicolor, o loʻo valiina i lanu meamata ma le lanu violē. I le taimi o le fugalaau, o paʻepaʻe paʻepaʻe, piniki po o samasama samasama e aliali mai i luga o le laau, lea e naʻo le ao i le vevela ma le timu. O le laau e aofia ai le tele o le oxalic acid.

Tausiga mo le faʻalauga o le fale e aofia ai le faʻasalalauina faʻasusulu ma le faʻafeusuaʻiga talafeagai, laʻei pito i luga taimi ma le tausiga i le vevela o le potu.

10th place: Anthurium

O le Anthurium e taua o se fugalaau e aumaia ai le fiafia, muamua lava, i alii. Na te tuuina atu ia i latou le malosi o le tane ma le mautinoa i sootaga ma feusuaʻiga vaivai, aiga fiafia faaipoipo ma se tasi aiga fiafia fiafia. O lenei fugalaau matagofie o teine ​​ma tamaitai o le a le aveesea lona gauai ma le matagofie. O le a ia aumaia le fiafia i aiga uma e alofaina ma tausia ai o ia.

Faʻasalaga lelei, faʻaauau ona ola le laau i le gasologa o le tausaga. O lau e lapopoa, lanumeamata lanumeamata i le lanu ma le fatu. O loʻo i luga o le umi o le afaina. Fugalaau e mai le lanu piniki i le lanumumu mumu ma se lanu samasama po o le paʻepaʻe papaʻe i le ogatotonu. Ole maualuga o le eletise e oʻo atu i le 80 cm, faʻapipiʻi fugalaau - e tusa ma le 20 cm. O le ola - e le silia le 3 tausaga.

E manaʻomia le Anthurium i aso taʻitasi i le taeao ma le afiafi ma faʻainu vai masani. Suafa vevela - 2-3 taimi i le vaiaso, taumalulu - 1 taimi. E manaʻomia e le fugalaau le faʻasalaga faʻalauiloa ma le faʻaleleia o le vevela.