Fugalaau

Matou te ola gypsophila i la matou togalaau

Gypsophila (Gypsophila) o se laau laʻau o loʻo i ai le aiga. O le igoa ua faaliliuina mai le faa-Latina o lona uiga o "lime alofa." Ua tupu le fugalaau maʻa. O le sili ona lauiloa o le gypsophila lauiloa. O le laufanua o le laau o le fanua o Europa i saute ma Asia. O le fugalaau e lauiloa mo lona fugalaau e le masani ai. Faafetai i laumei manifinifi, o se "ao" mafiafia, ua fausia, lea e sosolo i fugalaau laiti. O le faʻaleleiaina ma le tausia o le faʻalelei o Gypsophila, lea o loʻo faʻaalia i le ata, e le faigata. Ina ia mafai e le laau ona ola maloloina ma fiafia i ona fua tele, e tatau ona e iloa nisi o tulafono.

Gypsophilia Plant Feature

Gypsophila e iai le vaega o mea totino teuteu. O le fugalaau e tupu aʻe i foliga o se vaomatua po o se vao vao. O loʻo aʻafia lelei le aʻa. O laumei e mole. E tele a latou laasaga, faʻafetai i le mea o loʻo fai e le vao i se taimi puupuu. O le fugalaau Gypsophila e oʻo i le 120 sima le maualuga. O loʻo i ai ni faʻavaa puipui o le laau, o ona ogalaau e tu latalata i le eleele.

O laʻau o le fugalaau e lanumeamata. E leai ni laulaau i lālā. O le vaega autu o papatusi lapisi o loʻo i totonu o le vaega basal. E i ai a latou foliga faʻatauvaʻa ma se pito i luga. O laʻau e mafai ona paʻu lanumeamata ma lanu uliuli. O le fogaeleele e manaia, lamolemole.

O fugalaau muamua e mafai ona matauina i le faaiuga o Iuni. E faʻapipiʻi tumutumu i le panicle inflorescences, o loʻo tuʻuina i pito o le vaʻa. O le tele o fugalaau e mai le 4 mm i le 7 mm. O ituaiga sili ona lauiloa o le gypsophila o loʻo tuʻuina atu i le ata:

Gypsophila Variety

I le natura, e tusa ma le 150 ituaiga o gypsophila, ae o nisi ua faamoemoe mo le totoina i togalaau ma i le fale. O laau uma e eseese i le fugalaau, paolo o petals ma foliga.

O ituaiga autu o le gypsophila:

  • agalelei;
  • fetolofi;
  • faʻanoanoa;
  • afu-faapei.

Gypsophila alofa

O se faʻausaga taʻitasi ituaiga o laau. O le fugalaau matutua e laʻititi lona maualuga. Ma le tausiga lelei, e mafai ona ola mai le 40 i le 50 cm. E tupu aʻe i foliga o se vao. O lenei ituaiga meaola e sili ona faʻalauteleina. Lea laititi e laiti tele, e le faʻamalosi.

E laʻititi pu. A tatalaina, latou te oʻo ile 1 centimita le lautele. Fugalaau e mafai ona sinasina pe mama. E aoina mai tumutumu i le lautele, faʻasalalau panicles. Faʻapipiʻi fugalaau i luga o pedicels manifinifi. Faafetai i pepe laiti, o le laau e faia se foliga vaaia. E mafai ona e matauina le fuga o le alofatunoa Gypsophila mo le masina pe afa.

O ituaiga autu:

  • Rose - tumutumu o se paolo piniki;
  • Elegance - o pulupulu e maaleale, paepae.

O lenei meaola e ese mai isi i lona vevela ma le alofa mama. O le mea lea, ina ia mafai ai e le laau ona tupu lelei ma olaola tele, e tatau ona faia ni tulaga lelei mo ia. Gypsophila alofatuaʻi o se faʻaopoopoga lelei i laau e pei o godhi ma eschscholtia. Gypsophila e foliga maualuga foi i fala ma isi fugalaau pupula. O nisi tagata fugalaau e faʻaaogaina lenei ituaiga o laau e fatu ai falala.

O ituaiga uma o laau totino e iloga e ala i lo latou fuga ma foliga o le vao.

Gypsophila fetolofi

O nei ituaiga meaola e tupu mai i laau toto. O se fugalaau le lelei lea e mafai ona tupu i le toetoe o soo se itu. Ona o lenei mea, e masani ona taʻua o le mauga. O se vaega o lenei ituaiga meaola o fuʻa e fetolofi i le eleele. Laʻau faʻamalosi, laititi.

O fuʻa ua matauina mai ia Iuni ia Iulai. O le mea lea e mafai ona tupu i le tasi nofoaga mo le fa tausaga.

O le vao e masani ona faʻaaoga e teuteu ai laufanua ma tuaoi.

O ituaiga autu:

  1. Gypsophila pink. O le mea lenei o se laau toto. O le eseesega autu o lona vave vave tuputupu aʻe. I se taimi puupuu, o fugalaau e mafai ona ufiufi ai se vaega tele lava. O lenei ituaiga e iloga i lanu mumu. O le maualuga maualuga e mafai e le laau ona oʻo i ai e 15 cm. O le tatalaina o tumutumu o se lanu piniki. Latou te ola e oʻo ile 1 cm le lautele. I le gasologa o le tausaga, e fufui le lanumoana gypsophila faalua, o le muamua mai ia Iuni ia Iulai, ma le lona lua i le tautoulu.
  2. Gypsophila paʻepaʻe. O fusi e fetolofi. Faatasi ai ma le tausiga lelei, latou te mafaia ona vave fausia ni vao vao. Ua fafati fagu. O lau e vaapiapi ma e laitiiti. O lauusiusi e lanu uliuli i lanu. Fugalaau papaʻe ma se lanu piniki.

Gypsophila paniculata (paniculata)

O lenei ituaiga o laau e ola i le 120 cm. O se fugalaau manaia e foliga matagofie. E ese mai i laʻau ma le malosi o le togavao, ae maise lava ile pito i luga. O le lau laʻau, e pei o isi ituaiga, e matua vaapiapi ma papaʻu. Fugalaau e ola maualuga e oo i le 0.6 kiona. O le Buds i totonu o le pepa ua solo e ono mafai ona sinasina ma sinasina. E fuga le laau mo le 40-45 aso. E mafai ona e matamata i lenei vavega mai ia Iulai ia Aokuso.

E faʻatatau i le ituaiga, o fugalaau e faalua ma faigofie. O i latou uma e aoina i ni mea laiti laiti. I le faaiuga o le fuga, o fua laititi e faia i foliga o pusa. I le ogatotonu o ia mea taitasi o loʻo i ai e oʻo atu i le 1300 fatu. E laʻititi fatu. O lo latou siama e tausia mo le tolu tausaga. O le ata o loʻo faʻaalia ai le gypsophila, o le tulaʻi ma le tausiga e le faigata.

O ituaiga autu:

  1. Gypsophila Snowflake. O le togavao e matua tele lava. O lona maualuga e oʻo atu i le 10 cm ma le lautele o le -50 cm. O lenei ituaiga e iloagofie e se fuainumera tele o fugalaau lua, lua fagu o se paʻe paepae.
  2. Gypsophila Rosie Weil. Vaega eseese. O lona maualuga e sau mai le 30 i le 35 cm. O le tulaga ese o le laau o loʻo taoto i ona fugalaau. O le taimi lava e tatala ai, o pulupulu e i ai se lanu sinasina, ae i le aluga o taimi latou te avea ma piniki mumu.
  3. Gypsophila Terry. O tumutumu o le kiona-papaʻe, laiti.
  4. Gypsophila Pink Star. O fugalaau e paʻu piniki, e vevela. O le togavao e oʻo i le maualuga o le 60 cm.
  5. Gypsophila Flamingo. Inflorescences o se paolo piniki, terry. O se tasi o ituaiga umi. O le tele o le vao e mafai ona oʻo i le 120 cm.
  6. Gypsophila Rosenscleier. O lenei laau e salalau i le fogaeleele. O lona maualuga maualuga e mafai ona 40 cm. Terry flowers, small. O le fua o le tumutumu o le lanu piniki. Fugalaau umi mai le 70 i le 90 aso.

Gypsophila

O se laau fetolofi e ola e oʻo i le 10 centimita le maualuga. O le mea e tasi e le o se mea taua. O fugalaau e laiti. O lo latou lapoa e oʻo i le lua senitimita le lautele. E mafai ona i ai ni pulupulu paʻepaʻe poʻo le lanu uliuli ma veins.

Lelei Gypsophila Tausiga

Le palapala. O le totōina e tatau ona i totonu o nofoaga lelei. O le eleele mo le fugalaau e tatau ona oneone pe leai foi. E taua le mavae atu o le eleele, e lelei le vai ma ei ai se vaega itiiti o le lime i lona tuufaatasiga. Mo le faatumauina o le mamafa o vao, e fautuaina le faia o ni oloa mautu i le amataga o le taumafanafana.

E faasaina le totoina o vao i le eleele faatasi ai ma le suavai o le eleele.

Laʻei pito sili. Afai e tupu le fugalaau i totonu o se nofoaga e lelei le susulu, ona le aoga lea o le faʻamalosi. A leai, o le humus ma minerale e tatau ona faaopoopo i le eleele. Pe a filifilia le faʻamafanafanaina, e tatau ona manatua i le mafaufau o le tuufaatasiga o sauniuniga e le suia ai le elemene o le palapala. O se tasi o sili ona aoga o le tincture o mullein. E le fautuaina le togafiti fou, aua e mafai ona afaina ai le togavao. E taua le fafaga i le tautotogo ma le taimi o le vavao.

Vaʻaia. O le laau e faʻafelelei ai le lamala, o le mea lea, i luga o le eleele avanoa, e masani lava e le manaomia ona faʻafeinu. O se tuusaunoaga o le ea maualuga mo le tele o vaiaso. I lenei tulaga, e fautuaina e sasaa mai le 3 i le 5 lita o vai mama i lalo o le aʻa.

Saunia mo le taumalulu. E ui lava i le mea moni o le tele o ituaiga o vailaʻau o le malulu, o le faʻamaunuʻu faaopoopo mo le taumalulu e le afaina ai. I le ogatotonu o le taumalulu, e tatau ona vavae ia pu, ma tuu ai le 10 sima i luga ae o le eleele. Ona tatau ai lea ona mulumulu le palapala i peʻa. E tatau foi ona e sasaa lau lau mama i luga o le vao, ma tuu lala pine i luga. E taua lenei mea ina ia taofia ai le kiona mai le aʻa.

Ina ia faʻaleleia le saoasaoa o le tuputupu aʻe o le vao, e fautuaina e taʻe vave lala ina ua maeʻa.

Toe gaosia. O le metotia o le tuputupu ae o lenei fugalaau e faalagolago ile ituaiga laau. E mafai ona faʻafefeteina ituaiga meaʻai e faʻaaogaina fatu. E tatau ona lūlū fatu i luma o le taumalulu i le eleele.

E sili ona suamalie ituaiga o laau. E tatau ona toto fatu i pusa i le tautotogo. O fatu e fautuaina e tuu i le loloto o le 5 cm Ina ia mafai ona tupu vave fatu, e tatau ona e ufiufi le atigipusa ma se ata tifaga po o se tioata ma tuu i totonu o se nofoaga malamalama. O le Perennial Gypsophilia ua totoina i fanua tatala i le masina o Me. E tatau ona faʻataunuʻuina le faʻataʻitaʻiga pe a uma ona iai ni laulaau i luga o fualaau.

Aoina fatu e tatau ona i ai i le faaiuga o le fuga. O pusa e tatau ona tipiina sina lauusiusi ma faʻagogo i le fale i totonu o se vaʻa lelei. E fautuaina e teu fatu i taga pepa.

Pests. Gypsophila e masani lava ona mafatia i faʻamaʻi faʻaleaga. E mafai ona latou faʻafeusuaʻi susu, paʻe paʻepaʻe. E masani ona aafia ai le fugalaau i iniseti ma parasite. Faatasi ai ma le le tausia lelei, e mafai ona ufiufi laulaau ma laʻau i se paʻu enaena. Ina ia faʻaaogaina ia ituaiga faʻafitauli, e tatau ona faʻaogaina ai le filogides. E mafai ona faʻaaogaina uma mo le fufuluina o fugalaau ma le fafaga.

Ina ia mafai e le laau ona faʻamalieina lona foliga mai ma le vaʻaina mo se taimi umi, e tatau ona mulimuli i tulafono uma o le tausiga. O le filifilia saʻo o le eleele, faʻamalosia ma sauniuni mo le taumalulu o le a fesoasoani e puipuia le vao mai le oti ma le pala o le aʻa.

Tuputupu ae o le gypsophila - vitio