O le togalaau

Toto ma totoina vine i le Urals

O vine e masani lava ona mafaufauina o se tagata nofo i saute, e matua faigata lava ona vevela. I tulaga o se vaitau puupuu o le Ural ma le Siberia, e le o se agavaʻa faʻamaina faʻatoʻaga. Ae ui i lea, i tausaga talu ai nei, ua fafagaina e faifaatoaga ituaiga fou e mafai ona faapaleni ni matagi mataʻutia e aunoa ma se faaleagaina. O nei ituaiga o laau ua avea ma tagata sili ona lauiloa i le au fiafia ma le uaina i Urals ma Siberia.

O le Urals o loʻo i ai i le lua vaʻalele: vaʻaia ma subupctic. O le vevela o le taumalulu i le itulagi e mafua mai i -16 ° i le Urals i Saute i le -24˚I i le itulagi Subpolar. O le taumafanafana e pupuu, e mafai ona vevela ma vevela, ae mafai ona timu ma malulu. Talu ai ona o le le mautonu o le tau, o le Urals o le vaega o le faatoaga matautia. Ae ui i lea, i le noatia ma le fai fuafua i tulafono o mea taufaatoaga, ma o iinei e mafai ai ona e maua lelei ni fua o le la.

Le filifiliga o vine vine mo le ola i totonu o Urals

O le manuia o le totoina ma le totoina o vine i totonu o Urals e le gata ina faalagolago i tekinolosi talafeagai tau faatoaga, ae faapena foi i le filifiliga o ituaiga eseese. Vaevaega e tatau ona filifilia na o maa, taumalulu-faigata. E tatau ona malamalama lelei i le eseesega i le va o le malulu ma le faigata o le taumalulu. Ae paga lea, e oo lava i tagata gaosi oloa o le totoina o mea e faaaoga i nisi taimi le saolotoga i le faaaogaina o nei faaupuga. O le malosi o le malulu o se ituaiga o lona gafatia e faʻafeiloaʻi gutu pupuu e aunoa ma se faʻaleagaina. O le faigata o le taumalulu o le mafai ona ola e aunoa ma se mea seʻia oo i le tautotogo ma le malulu o le malulu o le malulu. O le maualuga o le mamafa o le taumalulu o ituaiga vine, o le itu i matu e mafai ona tupu.

E tusa ai ma le taimi matua mo le Urals, e tatau ona filifili muamua ituaiga vine (90-110 aso) ma vave vave (115-130 aso). O vailaʻau nei ua faamaonia e avea ma sili i tulaga maualuga o Ural:

  • I le manatuaina o Dombrowskaya - vave (90-100 aso). Faʻasusu i luga e oʻo i le 400 g, vine paʻepaʻe, leai ni fatu.
  • I le manatuaina o Shatilov - vave (100 aso), matua taumalulu-faigata. O vine e mama.
  • Uluai fuʻu piniki - 110 aso, lanu piniki, fualaau manogi. Se fusi e oo i le 700 g.
  • Samokhvalovich - vave (110 aso). O se paiga e oo atu i le 200 g, eleelea. O vine e manogi, lanumoana-lanumeamata.
  • Olga po o le Matagofie o le Matu - vave (110 aso). Se fusi e oo i le 600 g, amber-samasama vine.
  • Aleshenkin poʻo Alesha - vave (115 aso). O se fusi e oo atu i le 700 g, malamalama o vine, amber.
  • Negro - vave vave (125 aso). O se paiga e oo atu i le 600 g, o laʻau e enaena, manaia.
  • Lydia - vave vave (125 aso). O se paiga e oo atu i le 200 g, o vine e samasama-lanu piniki, manogi.
  • White muscat Shatilova - vave vave (130 aso). O le popo e tupu mai i le 1 kilokalama, o vine e mama lanu samasama, manogi. Toa fua tele.

Ua fautuaina le uaina i vine i Ural e amata i ituaiga "I le manatuaina o Shatilov", "I le manatuaina o Dombrovskaya", "Aleshenkin". O nei ituaiga o meaʻai e sili ona lelei, e faigofie ona tausia ma faigata i le taumalulu.

Toto ma ola

O le totoina o laau e sili ona lelei i le afa lona lua o Iuni - Iulai, pe a oʻo atu le faʻatafunaga o le kiona ma faʻamafanafanaina le palapala ile +15˚F. Mo le totoina, e tatau ona e filifilia le sunniest place i luga o le saite, mai le mea e le alu ai le la i le aso atoa. I le nofoaga o le totoina o vine, o le eleele e tatau ona lafoaʻi, lelei, susu-ma manava.

O se vaega o le sapalai o le itiiti ifo ma le 1 mita ua saunia mo laau taʻitasi2. E mafai ona totōina vao taʻitasi i pits 1 X 1 X 1 m i le telē. Afai e fuafua e totoina vao i le laina, e tatau ona e saunia se vaeluaga 1 m lautele ma loloto. O lona umi e fuafua e le numera o vao: a itiiti ifo i le 1 mita i le faʻalaʻau. O le nofoaga aupito sili ona lelei o le vaʻa mai le itu i matu i le itu i saute. I le pito i lalo o le lua poʻo le vaeluaga, e tatau ona faʻaleleia alavai: taoto le 20-30 cm o maʻa tetele, papa maʻa. Sasaa se laulau o le 10-15 cm faʻalautele le gaʻo poʻo sina tamai iliili. O le isi vaega o le lua e tumu i le faʻafefiloi o oneone (poʻo vermiculite), humus matutua ma laufanua togalaau. Phosphoric ma paluga faʻamalolo, faʻapipiʻi laupapa e mafai ona faaopoopo i lenei paluga.

O le totōina o le lua ua saunia 2 masina aʻo lei totoina fatu, pe tusa o Mati-Aperila. Vai le pu i ni nai taimi ina ia paʻu ma paʻu le eleele. E le tatau i le palapala ona oʻo i le pito 20 cm. O le isi tausaga, e tatau ona faatumulia le lua i le palapala i luga, ma i le taimi lava e tasi, e tatau ona suamalie vine i le maualuga o le 30 cm. E tatau ona suamalie i luga o le uati i le auala o pateta - ma se selu. O lenei metotia o le a mafai ai e oe ona faʻaputuina le vevela i le palapala faʻataʻamilo i vao.

Mo se fatu laau i le ogatotonu o se lua ua saunia, eli se tamai pu, vai i vai ma fualaau vine. O le lalolagi o loo siomia ai le seedling ua faatusatusaina. Faʻamūlūina pei o le eleele e mamae, ae le o tele. Pe a amata ona totoina le fatu, ona faʻasaina ai lea o le vai - o le a lava le vai i le palapala. I le aotelega o le tau vevela e te manaʻomia le gaosia o le 2-3 faʻamafa tele.

E le tatau ona faʻaaogaina fualaau lanu mo le totoina o vine, talu ai e manaʻomia e se laau le malulu mo le malulu o le taumalulu.

I le muamua, ma o nisi taimi i le lona lua, tausaga, e le teuteuina ni vine vine. E tatau ona latou maua aʻa ma ola 1-2 vine ma se umi o le itiiti ifo i le mita. Mo lenei mea, e sili atu le malosi o laʻau e filifilia mai le fatu, ma o isi o le a vavae ese e foliga mai. E mafai ona e tuʻuina se isi ata se tasi ae leʻi pa'ū - o le faʻamaumauga. I le autumn, ua aveeseina ai le vine sili ona vaivai.

Afai e na o le tasi le fana e totoe i luga o le au, ona latalata atu lea i luga o le faavae e te manaomia e alu ese ai se laasaga malosi ma faapipii faatasi ma le vine matua. O le tausaga e sosoo ai, o lenei laasaga o le a maua ai le vine i le tuputupu ae. I luga o le laau, e tatau lava ona e alu ese mai le tama tane e tasi - mo le palotaina.

O le gaosiga o vine i le taumafanafana e aofia ai le faʻamaʻaina, faapipiiina, vali (faapipii pito pito i luga o vine), mulumulu palapala. E tatau ona faia le taʻavale i lalo o le aʻa ma le tele o vai ina ia lelei le eleele. Aua le suaina vine i le pito i luga o le lau, aemaise i le vevela. I tafatafa o le vao, e lelei tele le totoina o le itu, e mafai ona totoe le mutia vao i luga iina e pala ai le eleele - o le mea sili lea ona fiafia i vine. Ia Iulai, o le galue i le tovine e tatau ona taulai i le puipuia o laau mai maʻi faʻamaʻi. I le amataga o le masina, e tatau ona faia le faʻamafanafanaina ma se fugalaau faʻapitoa.

O vine e fai i taimi uma le tele o tumutumu ma pulumu fualaau aina nai lo le mafai ona latou "fafagaina." Afai e faatagaina uma i latou e matutua, o le a vave ona vaivai le togavao ma o le a avea ma fua o le a avea ma mea laiti. Ma mo le vaitau puupuu o le Ural, o le a latou le matutua lava i le taimi. O le mea lea, o le vaega o palasi mai vine e tatau ona aveeseina. E masani ona tuua 3-4 ovaries i luga o le vine. Afai e toʻalua ni pulumu e ola faʻatasi, latou te aveesea mea laiti ma vaivai. Pe mafai foi ona e faʻaaogaina ia pulumu uma ma faʻapipiʻi, ma na o le aveeseina o fufulu vaivai ma seasea.

I le taimi o le fua o vine, e tatau ona suʻesuʻeina ma le totoa ma aveese faʻamaʻi ma faʻamaʻi. Ia Setema, e tatau ona faasolosolo malie ona aveeseina laulaau mai le vine vine e faʻaali atu ai vine i le la. Aua e te tipi ese laulaau uma lava i le taimi e tasi - o lenei mea e mafai ona mafua ai le lanu o vine ma vine.

Aʻo tutupu le vine ma faʻamaina vine, ua faʻamalosia vine i se lagolago. E mafai ona avea ma pou faʻasaga i luga o le uila, o se vaʻa, o se fafie.

Toto vine

Totoina o vine e talafeagai e faʻaleleia ai le gaosiga, faʻapea foʻi ma le sauniuniga lelei mo le taumalulu. O le teuteuina e faia i le gasologa o le vaitau (talepeina laasaga) ma i le tautoulu. O le teuteuga o le Autumn e faia ina ua uma le seleselega, faatasi ai ma le amataga o le kiona muamua.

O le toʻatele o faifaatoʻaga amata e fai se fesili: pe faapefea ona tipi vine i le taumafanafana? O le teuteuina o le taumafanafana e aofia ai:

  • Faʻamaʻotoina pito o vine mamago i le taimi o le taumalulu;
  • Aveeseina o ovaries vaivai ma seasea.
  • Aveesea taimi uma o laasaga ma vai vaivai.
  • Faʻatauga (pine) mai le ogatotonu o Iulai e oʻo atu i le faaiuga o Aukuso.
  • Faamalamalamaina o le pale ia Setema - aveeseina o se vaega o laulaau. Lafoaʻi na o le gaogao o le pala, o laʻau pito i lalo, faʻapea foʻi ma laʻau tuai ma faʻamaʻi.

Faatasi ai ma le fesoasoani o teuteu o le autumn, fualaau aina suamalie (manulele) ma lala o le fesuisuiai ua faia. Mo le vaega o Ural, o le mea e sili ona lelei o le fa-faʻailoga faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga. E fa vine ua faia i luga o le ogaumu ma se vaega o fualaau suamalie ma tipi (knots) o le sui i le faavae.

O le taimi muamua o le vine ma le stepon o loʻo totoe (pe afai ei ai) e vaeluaina i le umi o le 4-6 mita, aveese uma laasaga, antennae, lau. Ona viliina lea o vine i luga o le eleele mo fale mo le taumalulu.

I le tausaga lona lua, o le a tupu mai ai ni vaovao fou mai le tumutumu o laʻau. O nei mea, e 4 o sili ona malolosi o loʻo totoe (2 i luga o vine taitasi), ma o isi o loʻo aveesea. O le tautoulu o nei laau toto o le a atiina ae vine laiti, lea i le isi tausaga o le a mafai ai ona faamalieina le seleselega muamua.

O le vaega sili ona aoga o le vine vine o loʻo i totonu. E tatau ona manatuaina lenei mea pe a fai le fufulu o le tautotogo, ma tuu le 8-10 ulu i luga. I le tautotogo, i le pito i lalo o vine taitasi, e tatau ona tuu se pu malosi, lea o le a tupu i luga o le taumafanafana ma avea ai ma se pa sui mo le vine. A maeʻa le 3-4 tausaga o fualaau aina, ona vavaeina lea o vine i le tautoulu, ma tuu ai se tamai laau, ma sui i lala laulaʻa agavale. O le mea lea, o vine vine e 3-4-tausaga le matutua e mafai ona ola i luga o aʻafiaga o aʻa e toe foʻi mai lua i le tolu sefulu tausaga.

E mafai ona e vaʻaia le teuteuina o vine vine i le tautoulu i le vitio:

Fausia o vine mo le taumalulu

O le puipuia o vine mo le taumalulu o se mataupu taua. O le lelei o le fale e faalagolago i le saogalemu o vao ma le seleselega mo le tausaga a sau. E le mafai ona pupuni vine vine tele, ona o le mafanafana i fatugaʻo, o le gaʻo e mafai ona fauina ma faʻaumatia ai. E tatau ona ufiufi vine pe a pa'ū le vevela o le ea i le -5 ° C ma toe faʻasao le pito i luga. I le itu i saute o Urals, e masani lava o le ogatotonu o Novema. O fua o vine, aemaise lava ituaiga o manu, e mafai ona tatalia gutu--20 °, ma o le mea lea latou te ola filemu ai i lenei vaitau.

E le mafai ona tuʻuina saʻo vine i luga o le eleele, pe a oʻo i le tautotogo e mafai ona latou susu pe a vele le palapala. E sili ona lelei le tuʻuina i luga o se laupapa laupapa poo luga o se papa o nilala paina. Mai i luga, e tatau ona ufiufiina i pine poʻo ni lala vavao vavalaʻau, nonoaven fabric i le tele o laulau, ma tapoleni. Afai e laiti le vao, ona mafai lea ona e faʻaaogaina le auala nei e teu ai: liliu vine i totonu o se mama, taoto i luga o se apa o nila malogo ma ufiufi i se atigi laupapa poʻo se pakete mai luga. I le pito i luga o le atigipusa lafoina ai ni lala vavao poʻo se vaʻaiga papaʻu o vaomago.

O le pito sili ona ufiufi luga o se ata tifaga, ruberoid poʻo le faʻamalosi. A maeʻa lena mea, e tumau pea ona faʻatali mo le kiona. O le taumalulu Ural e mafai ona tuʻuina atu le kiona i le sili atu ma le le lava. I soo se tulaga, i le taimi o le amataga o matagi mataʻutia, o le mafiafia o le kiona e ufiufi i luga o le toga vine e tatau ona le itiiti ifo i le 40 cm. O le a mafai ona maua le malulu tumau i le malulu i taimi uma o le malulu. Afai e itiiti le kiona, ona sili lea ona vevela i le tovine.

I le tautotogo, a maeʻa le liusua o le kiona, e tatau ona tatalaina le fale e maua ai le tele o vaalele fou i vine. Aʻo leʻi amataina le tafe o le sua, e le fefefe le 'au vine i le malulu, ae tatau ona ufiufi mai le vevela ma se mea e le o lalagaina poʻo ni lala laʻau.

I le amataina o le suavai, e tatau ona toe ufiufi vine, aemaise i le po. Vailaʻau suamalie i le suamalie e mafai ona oti pe afai e liua le kiona e pei o le aisa. E tatau ona faʻatoʻa uma lava faʻapipiʻi pe a uma le faʻamaʻi o le toe faʻafoʻi. I le taimi lea, o pupu fou i luga o vine e iai le taimi e ola ai i le 15-20 cm. A oʻo ina faʻamalosia vine i luga o le vao, e mafai ona vavaeina nisi o vine. O le mea lea, faatasi ai ma se teuteuga puupuu o le autumn, e tatau ona e alu 2-3 tumutumu - mo inisiua.

E ui lava i le vevela ma le vevela, ae o Urals i aso nei o se nofoaga talafeagai mo le totoina o vine. E ala i taumafaiga a tagata e fiafia i lālā suamalie i le itulagi, e mafai ona maua ni fua maualalo.