Laʻau

Myrtle common Care i le fale Faʻapenaina e ala i le oti O le tipiina o le myrtle tree

Myrtle houseplant ata ma tausi

Myrtle o se laau mo i latou e fiafia i le filemu, mafanafana ma le filemu. Myrtle o se ogalaau vao po o se laau, e patino i le aiga Myrtle, lea e tusa ma le selau ituaiga. Myrtle e tupuga mai i le Metitirani, e tutupu i le natura i vaomatua ma vailaau vaʻaia. I totonu o le Crimea, le Caucasus, i luga o le talafatai o le Black Sea, ua totoina le myrtle i le matala o le eleele o se fale teuteu. I totonu o se kiona, e tupu i le 2 mita, ae pe a tupu aʻe i se fagu, e tauagafau i le tele. O laulaau o le myrtle e laʻititi, lanu, fuamoa, e faʻafeagai.

O le ogalaau e lignified, lala lelei. O fuga o Myrtle e laʻititi, fugalaau paʻepaʻe, ma le manogi. Latou te aliali mai i tua o laulaau, e maualuga i luga o se uumi umi. E fuga mai le amataga o le taumafanafana. Paʻu laurtle myrtle ma se pulumu. I le tautotogo, ua fua mai ai fualaau aina - ua suamalie, fualaau suamalie o se lanu uliuli lanumoana. O fatu mai le fua e mafai ona faʻaaoga mo le toe gaosia.

O le tausia lelei o le tausiga o le laau, o le a fiafia le myrtle i lana teuteuga i le gasologa o le tausaga. E le lelei, e mafai ona tatou nonofo faatasi mo se taimi umi. Na te faʻaaluina e teuteuina, lea e mafai ai ona e faia se pale matagofie i foliga o se pyramid, polo ma isi foliga.

Myrtle Care at Home

E faʻapefea ona tausia le myrtle ile ata o le fale

Faʻasa

Home myrtle e le lelei i le tausiga. O le a itiiti se avanoa; o le galue o le a le sili ona faigata. Tuʻuina faʻasusu ma faʻaleleia taimi. O le laau e fiafia tele i le susu. I le vaitau o le alualu i luma olaola - i le tautotogo ma le taumafanafana - o le palapala e tatau ona susu. A o faagasolo lenei vaitaimi, e fautuaina e sulu le lau o le myrtle pei o aso uma. O nisi taimi e mafai ona e mafanafana. Faʻaaogā vai faʻamamaina, faʻaleleia mo le faʻavaivai ma le faʻaleleia. Faʻaititia le fafaga pe a faʻafefe le vevela. E leai se mea e le mafai ai ona faʻamago le ele, pe a tupu lenei mea, o le myrtle e amata ona faʻagogo ma pau.

O le faʻateleina o le suāsusu o se isi mea mataga matautia ma le pala o aʻa. Aloese mai le faʻamaʻaloga o le vai i totonu o le ulo ma le fagu.

Malamalama

Myrtle e fiafia i le susulu malamalama ma se aofaiga faapitoa o le susulu o le la, ae i le aoauli e sili atu le paolo laitiiti. Afai o le myrtle laau e teuina i taimi uma i lalo o le paolo, e oo lava i le faia o isi tulafono uma o tausiga, o le a le fuga. O ata o le myrtle e le mataʻu. I se isi itu, o le tafe mai o le ea o le a sili atu ona lelei le felafolafoai o mea lelei.

Lulu

O le a lagona e le laau le lelei i potu malulu. E fetaui lelei pe laʻititi ifo i lalo ifo, vaʻaia o le ea (i totonu o le 18-23 ° C). Ina ia maua le tele o fugalaau, i le taumalulu, ia maua se malulu malulu i le lautele o 6-8 ° C. I le leai o se avanoa faapena, e mafai ona e faʻaalu le taumalulu i se potu vevela, ae faʻateleina le faʻafefe ma le susunuina.

Aisea e paʻu ai le myrtle lau?

I le taumalulu, i le taimi o le faʻaogaina o le faʻavevelaina o le tino, o le ea e mafanafana ma mamago - o lenei mea e mafua ai ona paʻu lauʻau mai le myrtle. Aua e te faʻavaivai, faʻaauau pea ona faʻaleleia lelei le laau ma i le tautotogo o le a toe lanumeamata. O se myrtle na mafatia i se taumalulu mafanafana o le a le totogo. I le taumafanafana, e mafai ona ave i fafo le myrtle i fafo.

Laʻei pito sili

Mo le alualu i luma alualu i luma ma le atinaʻe lelei, e tatau ona fafagaina totonu o le myrtle. Faʻatasi i le lua vaiaso, faʻaaoga fugalaʻau minerale minerale. I le taimi o le taumalulu, e le manaʻomia le laei.

E faʻapefea ona totoina ma fusi le pale o le myrtle

I totonu o potu, e masani lava ona tupu le myrtle masani. Na te taliaina le teuteuina lelei. E tusa lava pe le fuga mai le myrtle, o le faʻavaeina o le pale o le a mafai ai e oe ona totoina se laau matagofie boneai. Aua e te tosoina le ogalaau tele, aua e le o se mea umi. Tuu le tele o taamilo itu pe a mafai ai. Ae peitai, afai e te manao e fuga le laau, e le tatau ona e ave ese ma le teuteuina, o isi fugalaau fugalaau o le a le tupu.

Toto le myrtle i luga o le vitio:

Suiga

E mafai e le myrtle ona ola mo se taimi umi lava, e le manaʻomia ona toe faafou i nai tausaga uma, e pei o le tele o isi laau totō, ae o loʻo manaʻomia pea i le gaosiga. Fai lenei mea ao lei amataina le tuputupu ae malosi - i le amataga o le tautotogo. O laau talavou e manaʻomia se faʻaopoopoga i tausaga uma, tagata matutua - pe a manaʻomia (2-3 tausaga). O se mea talafeagai e tatau ona avea ma paluga: faʻafefeteina le eleele + humus fanua + peat + oneone, faʻafefiloi i vaega 2: 1: 1: 1. Ia mautinoa ia tafe vai i le pito i lalo o le ulo.

Tuputupuina o Myrtle mai Fatu

Myrtle fatu fatu

Faʻapenaina e fatu ma tipi e mafai. Faatasi ai ma le faʻalauteleina o fatu, e mafai ona leiloloa ia tagata o le varietal pe a fai o fatu e ave mai vao. Na o fatu fou e ola lelei. Fufulu fatu e aunoa ma le paluga i totonu o se vaivaiga vaivai o le paluga pati, malogo.

Toto i papatusi e faʻaaoga ai le malamalama o le lalolagi. O le loloto o le tulaga o le fatu o le 0.5 cm. Faʻavaa ma se ata tifaga poʻo se tioata e fausia ai se gaosiga o le greenhouse. Tuu i se nofoaga mafanafana, susulu, aloese mai le susulu o le la.

Faʻamasala fagu mea masani, susu le eleele, ae aua le lolovaia. Faatalitali i laau toto i le 1.5-2 masina, ma o latou foliga, e tatau ona aveese le ata. Pe a tutupu laau, e togi i ni ipu eseese. Pe a oʻo i le maualuga o le 15-20 cm, e tatau ona e togiina pupu vine, faʻamalosia le tuputupu ae o mea fou. Mafua mai i fatu o le myrtle, o le a maua ai le fugalaau i le 5 tausaga o le olaga.

Faʻaleleia o le Myrtle e ala i le vavae ese

Laʻau o le myrtle ata

Mai le vavaeina, e faigofie atu ona tupu laurtle. Latou te aʻafia aʻa.

  • Otioti le tipi i le amataga o le taumafanafana mai pine pito i luga e le totoina.
  • E tatau ona i ai i le fatu le 3-4 fasipepa.
  • E tusa ma le 1 cm le vaega pito i lalo o le fagu e tatau ona faatofuina i se vaifofo o le peneramoe ma tausia mo le tusa o le 2 itula, ona fufulu lea i vai mama.
  • Totoina le tipi i se paluga o le oneone, faʻaloloto i ni laina se tolu i le maualuga o le 45-50 °.
  • Ufiufi i le afifi palasitika po o se fagu laulamole paʻu paʻu ma tuʻuina i se mea mafanafana, malulu.
  • Faʻasalalaʻau fua. O pine fou o le a foliga mai pe a ma le masina.
  • Ona tatau loa lea ona aveese le fale ma tuu i se nofoaga susulu.

I le lumanaʻi, siaki se fale matua. O sea myrtle e tatau ona fuga i le 2-3 tausaga.

Vitio e uiga i myrtle cuttings:

O faʻamaʻi ma faʻamaʻi o myrtle

O maʻi Myrtle e tulaʻi mai ona o le le faʻavafuina o le vai. E taua le tausia pea le susu o le eleele, ae ia aloese mai le vai i totonu o le fugalaau ma le apa. O le faʻamalosia tele e mafai ona faʻaosoina ai le amataga o le pala, lea o le a salalau atu ma o le a mate lava le laau. Ona o le malulu ma le le lava o le suāvai, e mafai ai ona lanu samasama ma paʻu le laʻau, ae faʻafefe faʻafefe toe faʻaleleia le laau. Ma i lenei vaitau foi, e mafai ona osofaia e le apogaleveleve. O le a e iloaina o latou foliga mai e ala i le i ai o pusa paʻu. Laʻau, aemaise i le pito i lalo, e tatau ona fufuluina i le vai poʻo se vaivaiga vaivai o le tapaa, faʻapipiʻiina i le palapala elefuri pe faʻaaoga vailaau iniseti (faʻapipiʻi i fafo).

Pe a oʻo mai iniseti i luga o se laau, e mafai ona vavalo vao, ma laʻau ma puʻu e ufiufi i ni pogisa. E mafai ona togafitia le laau i se fasimoli-gafa solution. Afai ua uma ona manino le leoleo, faʻafefe le vodka poʻo le mea inu faʻamalosi ma aveese faʻamaʻi faʻamaʻi. Ona togafiti lea ma se iniseti pe sili atu foi le itiiti - faatasi ai ma se fasimoli solution, e matua faʻamamatia uma ai ni meaʻai.

Afai e matutu lau ma paʻu, atonu e foliga mai o aphids - tamai iniseti o lanu meamata, lanu uliuli pe lanu, o loʻo i luga o le lau. Faʻavave vave vave. Vaʻaia faʻatasi ma sauniuniga faʻapitoa e faʻatau i faleoloa fugalaau.

Ituaiga ma ituaiga o myrtle

Myrtus common Myrtus communis

Myrtle masani Myrtus communis ata

O le faa-Rusia o le igoa latina -Mirt Kommunis o se laau e ola pea, e oo atu i le maualuga o le 50 cm i le mita i tulaga o potu. O laulaau e laiti, e manaia, paʻu, mamao, faʻafeagai faʻafeagai.

Variegate Myrtle Myrtus Variegata

Myrtle ordinary variegate ata

Laʻau lapopoa, o pito o laulaau e ufiufi i togitogi ma lanu o le lanu amber. O fugalaau e laititi, paʻepaʻe-papaʻe ma uila auro, faʻamaʻeina se manogi manaia. E talafeagai mo le faʻatoʻaga i totonu. O lenei ituaiga o meaola e faʻaaloalo o se faailoga o le fausiaina.

Eseese Mirta Gimeney - o le igoa na maua e faʻaaloalo ai i le Atua o le Faʻaipoipoga Faaipoipo, e taʻua e tagata o ia o le fiafia o le faʻaipoipo. Faʻaaloalo o se faailoga o le talavou ma le matagofie. O lenei mea o se lau laau, e oʻo i le maualuga o le 3-5 mita i le siosiomaga masani, i totonu o le potu - e tusa ma le 1 mita. Lea laititi e laʻititi, faʻatauvaʻa, emerald. O fugalaau lanumoli-paʻepaʻe ma se fuainumera tele o sima auro, ma le maualuga o le 1.5-2 cm. I le faaiuga o le fugalaau, lanu moana lanumoana ma se manogi manaia ua faia.

Leafy Myrtle Myrtus macrophylla

Leafy Myrtle Myrtus macrophylla

O loʻo i ai sona aʻafiaga faʻamalosi faʻamalositino, faʻaitiitia faʻamaʻi pipisi, laau. Fesoasoani i le tau faasaga i le kanesa, tonsillitis, sinusitis; i le puipuiga o togafitiga o faʻamaʻi gasegase, prostatitis.

O le laau e oʻo atu i le maualuga o le 3-4 m. O le tetrahedral stems o loʻo ufiufi i lau lapopoa (e oo i le 5 cm le umi). O laulaau e manaia, e iai pito pito i luga, o loʻo feagai ma le itu. O le fugalaau o se kiona e lima-petal-lanu paʻepaʻe ma faʻamaʻi auro.

Myrtus Alhambra Myrtle Alhambra

Myrtle Alhambra Myrtus Alhambra ata

O se mea manaia matagofie e talafeagai mo le ola i totonu o vaomatua ma aiga. Laʻau faʻapipiʻiina, faʻatasi ai ma se maualuga o mea o loʻo manaʻomia ai suauʻu. O fugalaau e laiti, papaʻe, manogi. Pulapula i le tautotogo. A maeʻa ona toto, ona fua mai ai lea o fua lelei.

Myrtus Tarentina Myrtus Tarentina

Myrtus Tarentina Myrtus Tarentina ata

Faʻaauau foliga o se totogi masani. O fugalaau sinasina laiti e ufitia ai le laau. O laina lapopoa e lautele, e oʻo atu i le 1.5 cm, pito faʻasoa, tusitusi, valiina i lanu o le emerald, faʻapipiʻi i petioles pupuu. O le laau e vave ona tuputupu ae fua. I le natura, ola pe tusa ma le 5 mita le maualuga, i tulaga o potu - e oo atu ile 1 mita.

Lemon Myrtle Myrtus lemon

Lemon Myrtle Myrtl lemon photo

Lotoga o se manogi suamalie o lemoni. Faʻasolo mai i vailaʻau o Ausetalia. Faʻaaoga tele i le kuka. E faʻaaogaina mo le gaosia o suauu e manaʻomia, eseese sauʻai, laʻei, sipuni ma lemoni. Laʻau mūlū e faʻaaogaina e pei o le faʻamago.

Laititi-lalagaina myrtle Myrtus communis microphylla

Myrtle laitiiti-taloina Myrtus communis microphylla ata

O le ituaiga laumei masani o le myrtle masani e manumalo i lona tulaga tulaga ese ma le tele o laʻau laiti e totōina, ma totōina e ufiufi atoa le palealii o le laau. Faatasi ai ma le tele o fualaau, e liua ai le myrtle laau e avea ma teuteuga teuteu o soo se potu.

E faʻapefea ona faia le tincture o laurtle lau?

O le faia o oe lava ia e faigofie lava. Ave se fagu lita, tuu iai pe tusa ma le 100 g o laulaau ma sasaa 500 g o le 60-70% ava malosi poo vodka. Mo vaiaso e lua, e tatau ona e faʻauu le paluga i se mea pogisa. Lulu le fagu i aso uma. Ona faamama lea o le fua. Mo le puipuia o faamaʻi i le 30 minute ao leʻi faia se taumafataga, e tatau ona e suʻe 20 gogo o le faʻafefeteina 3 taimi i le aso.

E mafai ona e manuia mai le laau i le tuu i totonu o le potu: o le a faʻamamaina ai le ea o vailaʻau eseese ma siama. I totonu o le potumoe, e le fautuaina ia myrtles. E mautinoa lava o le ae fiafia i le manogi e pei ona fafaguina e le laau. Myrtle e lelei mo le fale ma le ofisa.

Myrtle o se faailoga o se aiga malosi, tamaoaiga, ma faauo. O le a avea o se meaalofa sili mo ulugalii faatoa faaipoipo ma ua uma ona "iloa" aiga.

Legends, talitonuga e uiga i le myrtle, lona faamalologa ma isi mea aoga

Fai mai se tala anamua o le myrtle na aumaia ai Atamu mai le Parataiso. Faatasi ai ma tagata Eleni anamua, sa manatu le myrtle e paia. Na faaaloalo foi Myrtle i tagata Roma, tagata Aikupito, ma tagata Iutaia. Na taʻua Mirtu o le mafai ona toe faʻaleleia tupulaga talavou i le paga o foliga paʻu, ma na ia tuuina atu i le au femalagaaʻi ma le malosi malosi. I totonu o le Katoliko, myrtle o le tagata o le agaga o le Virgin Mary, o le mea lea o tagata o Northern Europe latou te manatu o se talisman mo se tamaitai. Faatasi ai ma le fanau mai o se tama teine, na ola ai le laau o le myrtle, ma i lana faaipoipoga, o lala o myrtle na teuteuina se veli, o ofu teuteu o se tamaitai faaipoipo, ma se teuga o se faaipoipoga. O le mafuaaga lena e taʻua ai i nisi taimi o le myrtle o se laau e le mafaamatalaina.

Myrtle o lona uiga o le "pulupulu" i le gagana Eleni. O lona fugalaau ma le paʻu paʻu e lafoaʻi ai meaʻai - mea aoga e le gata ina puipuia ai le laau mai faʻamaʻi, ae faʻamamaina foi le ea faʻataʻaliʻoliʻo ai, faʻavaivaia le vaivai, ma fatuina se uiga lelei.

O le suauu taua o le Myrtle e masani ona faʻaaogaina i vailaʻau ma mea manogi. O le mumu o le myrtle ua solo i luga o foliga, lea e faʻaleleia atili ai le paʻu nai lo soʻo se mimiti. O le myrtle tincture po o le teuteu o paʻu ma lau o loʻo faʻaaogaina i togafitiga o faʻamaʻi o le faai ma le manava o le tino, faʻamaʻi o le tino o le tino ma le gastrointestinal tract, latou te togafitia le tele o suppurations ma manua le lelei.

I aso anamua, o fua o le myrtle na finafinau pea i le uaina, manatu o se tonic lelei, o se elixir moni o le soifua maloloina.

Faʻaeteete i togafitiga faʻasalalau, ia mautinoa e faʻatalanoa se fomaʻi. Ma le faʻaeteete, e tatau ona faʻaaoga le myrtle togafitiga i tagata matutua ma fafine maʻitaga.

O fualaau aina ma laulaʻau ua faʻaaogaina e avea o se mea manogi. Pe a tao le kuka, ulaula, kukaina o aano po o iʻa, faaopoopo i ai se lala o myrtle o le a maua ai ei latou se tofo faapitoa. Aveese laulaau pe a uma le kuka. I le auala, o le manogi o mea manogi o se oloa o se tasi o ituaiga o myrtle laau.