Fugalaau

Ia e iloa ituaiga ma ituaiga o daffodils i le ata ma faʻamatalaga

E le o tagata uma e iloa, ae e tele ituaiga o daffodils. Laʻau e eseese i le ituaiga fugalaau, o le auala e ola ai, le umi ma le umi o le fuga. Mafaufau i ituaiga lauiloa ma sili ona matagofie o daffodils, o latou ata ma le igoa saʻo.

Poetic daffodil

Na aumai le fugalaau mai mauga. I le natura, o le solo naffodil e ola i luga o mauga, latalata i vaituloto ma vaipuna. I le taimi muamua, na fafagaina le ituaiga i tafatafa o le Metitirani ma e le mamao mai Italia. O le laau e ola vave ma fuga i totonu o laau o le chestnut. Mo le atinaʻeina atoatoa, e manaʻomia e le fugalaau le susu ma le susulu o le la. O le fugalaau e oʻo i le 50 centimita le maualuga. E faʻapipiʻiina e tumutumu, lea e foliga mai o se polo po o se moa moa, faatasi ai ma se pito iloga. O le tasi togavao o le daffodil fatu tusi e maua mai i le lima pepa lautele, umi. E i ai la latou lanu meamata lanu meamata. Fugalaau fugalaau i luga o se lala e tasi, paʻepaʻe, ulu e tilotilo i lalo. I totonu oi latou o loo i ai se pale samasama susulu.

O le ituaiga o meaola sa muai paʻu i le 1538. O tagata Italia na fiafia i le taffodil mo lona manogi malosi. O le tele o se fugalaau fugalaau e oʻo i le ono inisi. E sili atu le umi o le gaʻo i luga o laʻau ma mafai ona oʻo i le limasefulu senitimita. O le laau e oso mai le eleele i le amataga o le tautotogo, e malosi le mauaina o le tuputupu aʻe ma amata ona fuga i le masina o Me. Vaitaimi e oo i le 12 aso.

A paʻu le vevela i le taumalulu i lalo ifo o le 10 tikeri, e manaʻomia le fugalaau.

A maeʻa ona toe iloilo le ata i le taffodil ma le faʻamatalaga o le ituaiga, e mafai ona e filifilia lau laau e sili ona e fiafia i ai o le solo taffodil ma fatuina i luga o lau 'upega tafaʻilagi.

Laffodil samasama

O le sui o lenei ituaiga o loʻo i ai le lona lua o igoa - o se sese daffodil. Na aumai le fugalaau mai Falani, Siamani ma Italia i saute. E ola lelei i luga o mauga o le Caucasus. Yellow laffodil e tuputupu ae le umi. O se tagata matua e oʻo i le 30 inisi. Faʻapenaina e pulu, o lona lautele e le sili atu i le 5 simita. E i ai so latou taamilosaga, e le masani ona masani. E fuga mai le fugalaau i le fugalaau, e oʻo atu i le 4 cm le fugalaau. O le fugalaau i le faagasologa o le ola tuputupu ae e maua ai lanu lanumeamata mafiafia, e 10 cm lalo o le fugalaau.

I totonu o fugalaau fugalaau ei ai se pale, samasama samasama i le lanu ma se tala e le mafaamatalaina. O le taimi vavalalata o le laffodil samasama amata i le ogatotonu o Mei. E le silia le 15 aso. Na fuga le fugalaau ma faʻafeiloaia i le aganuu faʻatoʻaga mai le 1500.

Faʻafetai i lenei ituaiga, e tele ituaiga o laau e fafagaina e ala i le sopoia.

E faʻaaogaina e le Faatoaga laffodil laffodil e faʻamalosi latalata i fale fale ma togalaau papaʻe, totoina i tafatafa o tulip, palealiʻi, i laau fefiloi ma fatuga ma vine.

White daffodil

Na aumai le fugalaau mai Iberian Islands. E ola lelei i luga o mauga, faʻamaoaigaina i vao matagofie, e aofia ai le tele o mutia. White laffodil e mafai ona vaaia i luga o eleele faʻamalolo poʻo pine vao. O se fugalaau matutua e oʻo atu i le 35 simita. Faʻapenaina ma totoina faʻapipiʻi. E tele le sili atu i le 4 cm ma se foliga e tutusa. O le fugalaau e manifinifi, tele lau lanu meamata. E leai se sili atu i le 23 inisi sima le gaʻo. O le fugalaau e papaʻe, pei o le pale i totonu.

White daffodil na faʻaalia i le aganuʻu talu mai le 1579. E amata ona tupu malosi mai le vaitau ogatotonu. E oo atu i le faaiuga o Me, e fuga mai fugalaau fugalaau e le manogi e sili atu ma le 10 aso.

A oʻo ina tupu aʻe i le maualalo o le vevela, e tatau ona malupuipuia taffodils i le tau malulu.

Pink daffodil

O le fugalaau na aumai i le 1520 mai Italia i sisifo. I le taimi lava e tasi, na faʻafeiloaia le ituaiga i le aganuʻu i le itu i saute o Farani. O le Pink daffodil e ese mai isi ituaiga o laau i se tulaga sili ona maualuga. O le fugalaau e oʻo i le 45 inisi sima. O laulaau e lanu meamata ma lautele atu nai lo isi meaola e ala ile 0.5 inisi. E eseese i lanu o le fugalaau lava ia. I le vaitau o le vavalaʻau, e 1 le togi o loʻo i luga o le pou. O le fugalaau ei ai lona lanu paʻepaʻe ma se pale lanu enaena, e le masani ai mo lenei vaega o laau totō.

O se lakapi piniki e faʻaleleia e faʻaaoga ai pulu. I se tagata matua, e mafai ona latou ausia le 5 inisi. Na fuga mai Taffodil i le amataga o Me. Ina ia puipuia le fugalaau, e sili atu le eli i fafo le pusa mo se taimi malolo ma teuina i se nofoaga pogisa seia oʻo i le tautotogo. Pink daffodil e le gata ina faʻamalosia ai le togalaau, ae faʻapea foʻi ma tagata faʻafuaseʻi. O le laau o le a tosina atu i le fugalaau i soo se mamanu.

Narcissus Tete-a-Tet

O le fugalaau e patino i le vaega o le cyclamen. Narcissus Tet-a-Tet ua suamalie i aganuu talu mai le 1584. Aumai mai mauga o le Caucasus ma Siamani. O le laau e maualalo le tuputupu ae. O le tele o taimi, o le daffodil e le sili atu i le maualuga o le 25 simita. I luga o le puipui o se tasi o mea e le talafeagai. O le puaa o loʻo i ai se foliga paʻu, e matua faʻaititia i le eleele. O le fugalaau e susulu samasama ma totoga le masani ai.

Narcissus Tete-a-Tet fuga mai le amataga o Me. E manaia le manogi. E le taliaina le lamala. O toto laau e totoina i autafa o paʻu ma lalo o pa. E tupu lelei ma faʻatoʻa toe faʻaleleia pulu fou. A oʻo mai le sulufaʻi, o le fugalaau e eli ma teuina i se mea malulu, malulu seia oʻo i le tautotogo.

I Roma anamua, o leffodils sa manatu o fugalaau o le faailoga o le manumalo. Ina ua maeʻa le taua, sa tautau le tagata manumalo i le ua o se paluga mai lenei laau. O le au maimoa na aumaia ai ni meaola i nisi toa o le taua.

Terry Daffodils

O le tele o ituaiga o terff daffodils na aumai mai Amerika i Saute. E fiafia tele le laau i le vevela o le tau ma e le mafai ona ia faʻalauteleina le lamala. O lenei vaega e aofia ai le tele o ituaiga o daffodils, ituaiga ma se ata, igoa ma faʻamatalaga o loʻo faʻaalia i lalo.

Gay Challenger

O se laau pupuu ma lau lanu uliuli 0 le 0.5 inisi le lautele. O puipui taitasi e 1 le fugalaau sili ona matagofie. Terry daffodil i le taimi o le fugalaau ei ai se fugalaau lanu samasama ma se moli lanumeamata susulu, e le mafaitaulia lona lapopoa. O le tele o le puaa e mafai ona silia ma le 7 inisi. E teuteuina e Bouquets se fugalaau; e leai se tutusa pe a oti. E amata ona fuga i le tau faaiuiuga o Me.

Aʻoga Texas

Faʻafeiloaʻi i se vaega o terry daffodils. O le fugalaau e lapopoa, ei ai lona palealii. Le lanu papaʻe - lanu samasama poʻo le lanu piniki. O Narcissus e le lelei le totoina. E alofa o ia i eleele mau ma susu. Aumai mai Siamani ma Italia. O le fugalaau na faʻalauiloa mai i le aganuu talu mai le 1565. Texas ua faamaonia lona lava i se osofaʻiga a vaega. E talafeagai mo le teuteuina o fugalaau, atonu e le o se mea umi mo se taimi umi e aunoa ma se vai pe a oti.

O le Texas daffodil e manogi lelei i le taimi o le puaʻa mai i le ogatotonu o Mei. A lelei le taumalulu e sili ona lelei e ufiufi.

Narcissus Ice King

Na totoina le laau i Italia ma totoina e fai togalaau talu mai le 1850. Na faʻaleleia e le nusipepa a Narcissus Ice King vegetatively. O le pulou o se laau matua e le sili atu i le 5 simita. O le a se mea e foliga i ai se taffodil?

O le ata o loʻo faʻaalia ai le aiga fugalaau. O le laau e tele laulaau, o loʻo i lalo ma i le maualuga o le fuga. E tofu le laʻau ma se fugalaau paʻepaʻe ma se pale samasama samasama. O Narcissus Ice King e iloga i fugalaau lapopoa, o le telē e oʻo ile 11 senitimita.

Faʻateleina le susu i le eleele. E le faʻafeiloaʻi ai le umi o le lāmala.

O le togalaau e faʻamaina i fugalaau; e faʻaaogaina i fugalaau fugalaau. Na amata ona fuga mai le amataga o Me i le nusipepa a Narcissus Ice King. O le a fiafia le fai togalaau i fugalaau matagofie seia oʻo i le faaiuga o le masina.

O le a se foliga o Tahiti?

O le laau e tele ona fugalaau fugalaau, e oʻo atu ile 10 senitimita. O le lanu o paʻu autu o le lanu samasama. I totonu o loʻo i ai se pale mumu - lanu moli. Daffodil Tahiti i le vaitaimi o le alualu i luma tuputupu ae e oʻo i le 35 simita. E lauitiiti lanu lanumeamata lanumeamata, o loʻo i lalo ifo o pupuʻu. Fugalaau taʻitasi i luga o se puipui.

O le laau e totoina vegetatively, ola latalata ile fale. E gafataulimaina le susulu o le la, fiafia ile palapala. E tupu lelei i vaega. Mauaina o le tuputupu ae tuputupu ae mai le ogatotonu o Mei. A oʻo i le faaiuga o le fuga, e vaivai, ae e le maumau lona manogi manaia.

Narcissus Replit

O le laau e totoina vegetatively. E gafatia le susulu o le la ma mafai ona ola i lalo o le paolo o laau. O le laau o loʻo i ai lau lanu lanumeamata lanu, o loʻo i ai i lalo ma lalo ifo o le faʻalavelave. I luga o le tasi piluncle e mafai ona tele ni pusa. Fugalaau lapopoa lanu moli mama. Terry pale ma se paʻu lago. O le laau e oʻo i le maualuga e 50 centimita. Na faaaoga le Daffodil Replit mo togalaau faʻatoʻaga.

O le fugalaau e fiafia tele i le tamaoaiga, susu ma le palapala. Faʻaaogaina i fugalaau fugalaau.

Daffodil Rip Vann Winkle

O le fugalaau e mafai ona nofo i lalo ma fuga, i totonu o le avanoa ma i lalo o le paolo o laau. O se laau laʻititi, e oʻo atu i le maualuga o le 30 centimita. E i ai lau laʻau tele e le tupu i fugalaau. Narcissus Rip Vann Winkle tupu i le eleele malulu ma le tamaoaiga, e le taliaina le lamala. Terry fugalaau ma pale, samasama susulu. E tofu paʻu taʻitasi ma se toʻatasi. E kiliina le laau pe a uma ona totō ma totō ile laufanua i le faaiuga o le taumalulu.

Narcissus Obdam

O le laau e aofia i le vaega o le terry. Na manogi Narcissus Obdam i se manogi maaleale ma lelei. Fugalaau o loʻo faʻapipiʻi i luga o se pupuʻu ese. E i ai la latou laumei malu. Laʻau tele. I le faailoa atu e mafai ona sili atu ma le 10 sima. Ua tupu tele le laau. I le faaiuga o le tuputupu ae malosi, atonu e silia ma le 50 simita.

Ua totoina pulu i totonu o le eleele faʻamafanafana i le faaiuga o le taumafanafana. I le amataga o le tautotogo, na amata ona totogo le daffodil Obdam mai le eleele. I le ogatotonu o Mei, e fiafia le laau i lana vaai i isi. O le taimi o le vavalalata e le silia le 12 aso. I le faaiuga o lenei vaitau, e fuga le fugalaau i se paʻu paʻepaʻe, ae e le maumau le manogi manogi. E fautuaina le au fai togalaau e totō fatu ile laufanua malulu poo le paolo o laau.

O fua o le laau e telē lava, e oo i le 6 simita. Na totoina Narcissus Obdam i togalaau i vaega.