Fugalaau

E faʻafefea ona lelei le fafagaina o rosa i le tautoulu aʻo leʻi malulu mo le taumalulu

O le faaiuga o le vaitau o le taumafanafana e le o lona uiga o loʻo galue uma galuega i le togalaau. O loʻo faʻaauau pea ona manaʻomia e le vao Rose le teuteu ma le faʻaeteete i le tautoulu ma aʻo leʻi amataina le taumalulu. O le sini autū o le saunia lea o togavao mo se taimi faigata ma o nisi taimi o le taumalulu matautia. E tatau ona tatou faia se vaega atoa o gaoioiga, e aofia ai galuega i le teuina o otaota, faamama mai lapisi, faatulaga o fale puipui ma e matua tatau lava ona fafagaina vao.

Vaega o le tanuina o le autumn ma le fafagaina o rosa

Autumn Roses suia o latou tulaga:

  • togitogi e faʻamalamalamaina;
  • o le fausiaina o pana ma pusa e faʻagesegese;
  • o le aʻa e faʻapupulaina meaʻai ma faʻamalosi;
  • o loʻo i ai se faʻagasolo i le faiga o metabolic.
Natura ua uma ona saunia laau mo le taumalulu, ma e tatau ona fesoasoani lenei.

E tatau ona faaitiitia le tau, ma i le faaiuga o Setema maeʻa atoatoa. O lenei mea o le a fesoasoani e faʻagata le tumau o le gaioiga o laau totō, faʻamalosia le faiga masani o le sauniuni o rosa mo le taumalulu.

I le faaiuga o Setema, fafagaina rosa e tatau ona maeʻa atoa

Afai e timu tele i le tautoulu, e manaʻomia ona e puipuia le puipuia mai le tele o le vai. Ua lava le faʻalauteleina o se ata palasitika i luga o le vao ma faʻapipiʻi se alavai i se liʻo e aveesea ai le susu.

O le tuufaatasiga o mea e faʻaleleia ai vailaʻau e matua suia lava. Nitrogen-e aofia ai fufulu faʻamaʻi faʻatasi ma faʻalapotopotoga i le taimi o le faʻatupulaʻia o le tuputupu aʻe, faʻamalosia le atinaʻeina o laʻau ma lanu. Ae o le taimi nei e tatau ai ona faʻamalosi aʻa - o le galuega autu lea o le fafagaina o le autumn.

E manaʻomia e vao potassium, magnesia ma fulukalama. E faʻatagaina e faʻaaoga fugalaʻau manogi, lea e salalau solo i luga ole eleele eleele i lalo ole vao vao.

Faʻaiʻu mulimuli ua maeʻa i le amataga o Oketopa.

Fertilizer Schedule i le Autumn

Le amataga o le ofuvae Autumn i le faaiuga o Aukuso. O le faʻatonuga lona lua e faʻatino pe a ma le masina. E fautuaina e faʻaaoga le potassium, potassium sulfate, phosphorus, calcium.

Pe a faʻaaoga le potassium, e tatau i se tasi ona iloa le fua ina ia le amata ona "gaʻo" le laau.

O le pito i luga o le Autumn e amata i le faaiuga o Aukuso

Ogatotonu o le autumn faʻaaogaina tonisi. Fale palapalua tele. Ia Novema Roses e le tatau ona fafagaina - e mafai ona e faʻatupulaʻia le tuputupu aʻe malosi o laʻau.

E faʻafefea ona faʻafefiloi ma fafaga puaa i le amataga o le tautoulu

E tele auala e saunia ai rosa mo le taumalulu.

Fafagaina Foliar

O le aoga sili o lenei auala o le rosa vave ona maua le meaʻai talafeagai. E le suia le eleele.

O le a alu ai le limasefulu kalama superphosphate solo i se lita o le vai vevela, faaopoopo se pakete lita e sefulu lita i le vaifofo, ma e mafai ona e palu le laʻau.

Roses e fiafia tele i ai efuefu. I le tautotogo, e fautuaina e sosogi laau ma se faʻaoga o le apa. Ua saunia lelei - mo le sefulu lita o vai e te manaʻomia lua selau kalama o le apa.

E tatau ona manatuaina e le tatau ona faia le pulupulu i le vevela o le tau, ina ia le mafai ai ona mu i luga o le lau. Ae o togafitiga mulimuli ane e mafai ona mafua ai le fausiaina o gaʻo pe afai e leai se taimi e susu ai.

Foliar top dressing of roses

Aʻa

Faʻatagaina e faia soo se faʻalavelave faʻalavelave i totonu o le suavai po o le pepa siliva.

O le filifiliga muamua e sili atu ona gauaʻiina e laau, ae o le lona lua e faia ai se faaumiumi o aʻafiaga, faʻapipiʻi lemu le eleele, aʻo faʻamavae.

Auala e faʻaaoga ai le masini phosphate formulations

O paleni paleni-fugalaʻau pito i luga e mafai ona saunia ma ou lava lima. E sefulu ma le ono kalama e falaiina i se pakete vai potassium monophosphatefaaopoopo i ai sefululima kalama superphosphate. I se ituaiga, o le tuufaatasiga e lava lea e fafagaina ai rosa i luga o se fasi fanua e fa i le lima sikuea mita.

Isi - ten kalama faaopoopo i se pakete vai potassium sulfateluasefulu lima - superphosphate, lua ma le afa - boric acid. E taua tele le faʻamafanafana i le tausisia o le inumaga ina ia le mu ai le aʻa o le apoic acid.

Faʻatauga Laʻau

O le au failaʻau o le faʻatoʻaga faʻatoʻaga e lafoina faʻamaʻi faʻamalosi e faʻaaoga ai organics - laupapa fafie, manu felelei manu, fuga, fugalaau lanumeamata.

E fesoasoani Ash i le puipuia o laau mai le tele o faamai, ma o meaʻai e maua ai meaʻai.

E fesoasoani Ash i le puipuia o rosa mai le tele o faamai
E faʻasaina le otaota moa, ina ia le faʻaumatia le vao.

A o fafagaina laau ma faʻamalaʻau lanu meamata, e fautuaina e faʻapipiʻi le palapala pe o meaʻai.

Superphosphates ma Monophosphates

O ia fomaʻi e tatau ona solo i le vai i le fua e lima kalama i le sefulu lita.

O a togafitiga faʻafaʻasolopito e fafaga ai

Yever

O auala masani lauiloa, o laei pito i luga e lauiloa. fefete.

Ina ia saunia se mea faʻapena, o le a manaʻomia ai le sefulu kalama o le fefete (malogo), o ni lua sipuni o suka suka. O mea uma lava e faʻaaoga i lita e sefulu o vai vevela. E tatau ona faʻamalosi mo le lua itula, ona faaopoopoina lea o pakete vai e lima, ma faʻafefe ai le vao ma faʻamautu ai le vaifofo.

A maeʻa lenei faiga, o le palapala o loʻo siomia ai laau fufuluina i fafie fafie, aua o le afaina e amata vave ona aveese le masini mai le palapala. O faʻatoʻaga fai togalaau i tafatafa ane o le rosa laʻau eli se peʻu mai faʻi, lea e aofia ai le tele o le suka.

Faʻaaogā le falafiti luga o le fefete mo rosa ma faʻaeteete

E le fautuaina i le taimi o le tautoulu e faʻafefe ai rosa i organics.

E faʻafefea ona faʻafefiloi ma le efuefu

I le avea ai o se faʻamalo, ua faamaonia ai lava ia efuefu. E tatau ona fufuluina le eleele i tafatafa o laau, faʻaalu e oo atu i le tolu lita i le sikuea mita o moega. O le auala lona lua o le faʻafefeina o laau ma se vaifofo o le apa i le fua o le selau kalama i le pakete vai.

O le efuefu na maua mai i le faʻamafanafanaina o le suka ma le buckwheat o loʻo i ai le tele o le potassium, ma o le calcium i totonu o le mea e faʻapala ai le fafie. I le faaopoopo atu ia i latou, o le pusi e iai le manganese, boron, zinc ma isi elemene e aoga ai le laau.

E talitonuina o le fugalaau olaola o roses o se faʻafitauli matuia mo le laau lava ia. O le mea lea, e le tatau ona galo ia te oe le faatumauina o le vao i le tautoulu, saunia i latou mo le malulu taumalulu.

O au taumafaiga uma o le taumalulu o le a tauia i le tautotogo-taumafanafana. Afai na e galue malosi mo le mamalu aʻo leʻi oʻo i le taumalulu, e mafai ona e fiafia i le tupuga o le vaomatua o au laau totō ma a latou laʻau matagofie.