Laʻau

Falafola - o se pilalia faʻapitoa e pei o le cereal

O sui o le aiga Bromeliad ua i ai nei i le pito i luga o le lauiloa. O nei laau toto e matua fiafia lava e tusa lava pe le o ni tagata taatele i aso nei ua faateleina le nofoia o fata. E le manaia, faapitoa, e le faigata tele ona tausia, e oo lava i tala o le aulotu ua avea ma malo masani io tatou fale. Ae o loʻo tumau pea i totonu o laau o le bromelia, totonugalemu, e naʻo le aoina mai o fatuga. Quesnelia o se sui ofoofogia o le aiga, o se mea moni, ae le mo tagata uma. O le fesili fesili e le faigata tele, ae o le tulaga o se tala e toetoe lava a le mafai ona faʻalavelave e faʻateleina ai le tele o tagata mai lenei faʻavavega o le potu tuputupu aʻe.

Ole falesa o se pilalia faʻapitoa e pei o le cereal.

Quesnelia - o se vavega o le bromelia e pei o le cereal

I aso nei, i totonu o faifelome, e toetoe lava leai ni laau e mafai ona taua e seasea. Sui o le ituaiga Quesnelia (Quesnelia) - o se faʻamaoni moni lava ma i matou, o se aganuʻu o ona foliga vaaia e mafai ona fiafia i totonu o togalaau faʻatoʻaga ma i totonu o tagata moni o lenei aiga. Ae o le gauai atu i ituaiga e le masani ai ma manaia o le palemalie na tuu ai le faailoga i luga o le fesili: e seasea lava ma faigata ona maua, ua amata ona aliali i totonu o faʻamaumauga ma faaaliga.

O le tulaga faapitoa o Quesnel e foliga mai na mautinoa mai lava i le amataga: o lenei laau na faaigoa foi i le sui fomai Farani, o le faipule, o le na aumaia le laau i Europa ma avea o se faaopoopoga alofaga i le aoina i le sosaiete maualuga. O le tulaga o se laau e le masani ai ma faapitoa i Quesnel e lei suia tele talu mai le ogatotonu o le 19 seneturi, ina ua faalauiloa atu i le aganuu. O foliga mai o Amerika i Saute e igoa ia Michel Quesnel e le foliga mai e matua taua lava. Ae o le aganuu, o le fesili, o le mea moni, e tu i fafo atu o le tala o isi talatala ma e foliga mai e na o le bilbergia.

Faʻamau i le natura e maua i Pasila. E oʻo lava i atunuʻu tuaoi e tutusa ma tulaga fesuiaiga e le o aofia ai i totonu o le va o lenei laau toto. O le tele o loʻo faʻatusalia o le setete o Rio de Janeiro, i le gataifale vaʻaia i le talafatai, lea e mafai ai e nei epiphytes ona nofo latalata i le tele o arborel ma vine.

E ui i le mea moni e faapea o le ituaiga o Quesnel e sili atu ma le 15 ituaiga laau toto, e pei o se togalaau fale, e seasea ona tupu, ae na o le tasi ua tupu - o le suauu o Libon. O le foliga sili ona susulu, sili ona teuteu ma le faʻatusatusa o le ituaiga e sili ona lauiloa. E talafeagai le valaʻau ole fesili i le potu o se laau, lea o le a le mafai ai e laulaau ona maua ai le tele o fua i fua.

Quesnelia o Libon (Quesnelia liboniana) o se ituaiga epiophytic ituaiga o bromelia, lea e na o le natura lava, e le o se mea e sili ona fiafia i ai. O loʻo faʻalauteleina e Quesnel i le foliga o se faʻaloloa maualuga, lauitiiti-alilima, faʻaloloa faʻaloloa mai nai laulaau. Ae o le mea moni e faapea o laau totō o loʻo faʻatutuina colonies i totonu o ipu, latou te gaosia pea lava stolons i le fou, e ola i vaega tetele ma tetele o le tele o "koluma", mai le mea mamao e faigofie ona fenumiai le laau ma se meaʻai tele.

I le taofiofi i itu, o le fesili e masani lava ona vave "sopoia" le pito o ipu ma ipu. O le tui o le fesili ole a mafai ona ola e oʻo i le 70 cm le maualuga, e aofia ai 5-6 le umi i totonu ma faʻaitiitia lau laʻau. O foliga faʻale-tino, faʻatasi ai ma se pito faʻamalosi, pito faʻamalosi ma nai taʻalo felafolafoaʻi i tafatafa o le pito, e oʻo atu i le 5 cm le lautele e foliga mai e malosi.

O le va o le lanu meamata e faʻamaluluina i fasi lanu paʻepaʻe i le pito i lalo. Ona o le faʻalauteleina o le faʻaoga o le faʻaloloa ma lona ituaiga o suauu, latou te masani ona mafua ai faʻatasi ma bamboos, ae a e paʻi atu i le aganuʻu, o le a le pine ona mou atu na ituaiga.

O le fuga o lenei ituaiga o suauu e le faamanatuina i taimi uma le matagofie o taliga o isi faila. E leai ni mea e le masani ai, e le o se mea e le masani ai - e le o se mea e le masani ai - e oo atu i le 10 ma le fulafula, fugalaau fugalaau afifi e tafe mai i itu uma. E lima senitimita fagu pe fuga fugalaau faʻatasi ma ni paʻu mūmū mūmū sesega ma peti lanumoana ova e fai ai se gaogao gaogao, lea e na o le pito i luga, foliga muamua, malosi ma le tele. O le suiga mai le mumu sesega i le violē eleelea e foliga mai e le saʻo, ae faatoa mafai ona e talisapaia lenei matagofie uma o le vavalalata lata ane.

Faatasi ai ma le faʻasolosolo a Libon, i luga o le faʻatau atu ma le faʻasalalauga o fesili ole vaega o ituaiga o meaola e ese mai le lanu - fesili telefeliia (Faʻasalaia marmorata) I fafo atu, e talitutusa lava ma le quennel a Libon, ae e iloga i le faʻaaogaina o le taʻavale, e faʻapipiʻiina ai nisi o laau e leai ni tala.

Quesnelia Libon (Quesnelia liboniana).

Tuutuuga mo le ola i totonu o le kulimi totonu

O le leai o se manaʻoga mo se taimi manaia malolo, faapalepale mo moli eseese, ma mo vaʻaia eseese e mafai ai ona matou faʻavasegaina le tinela e pei o promelia faʻapitoa. E fetaui lelei lava i tulaga eseese, e aofia ai potu nofo masani masani.

Malamalama ma le tuʻuina atu

Mo lenei malamalama o le paleni, muamua, e iloa ai le lanu o laulaau: e matua faigata lava, e mafai e le kenepa ona fetaui lelei i soo se ituaiga o moli. I le malulu, o le lanu e sili atu le pogisa, i nofoaga susulu - susulu, tele nai leo mama. O le susulu atu o le moli, o le susulu atu o le palemeli, ma latou te leiloa vave foi o latou foliga teuteu. I totonu o le paolo ma le paolo malulu, e le mafai e Feni ona fuga. E le taliaina e Quesnelia le vevela vevela, e tatau ona puipuia ia laau mai avega tuusao e ala i le tuʻuina o ni mata faʻapitoa poʻo le alu ese mai le faamalama.

Mo lenei talatala, o faamalama o se nofoaga e le o le itu i saute ma nofoaga i totonu o potu susulu e sili ona lelei. E mafai ona faʻaaogaina le falesa mo faʻatasi ma isi faʻatalatalanoaga, e aofia ai le aganuʻu o aganuʻu-faʻapipiʻi, ia fatuina le aafiaga o le voluma ma le matagofie i le aoina. O le laau e foliga lelei foi i tuufaatasiga vaega o greenhouses ma conservatories.

Laititi ma le ea

Soʻo se potu malolo e talafeagai mo Quesnelia. I le vaitau o le alualu i luma tuputupu ae, mai le amataga o le tautotogo e oo i le faaiuga o le taumafanafana, o le a latou lagona le lelei i totonu o potu e nofo filemu - ma le vevela pe a ma le 18 tikeri, ma pe a maualuga le maualuga o le 23 tikeri.

I taimi o le taumalulu, mo Quesnelia, e te manaʻomia foi le mafanafana, ae faʻaititia i le vevela o le vevela i le 2-4 tikeri pe a faʻatusatusa i le taumafanafana ma se pa'ū i faailoga o le po (o nei feeseeseaiga e faʻateleina ai le tupu aʻe). O le maualuga o le vevela e mai i le 16 i le 20 tikeri ma le 15-16 tikeri i le po. O le malulu o le fesili ole gasegase e le gafatia ma tali lelei ile suiga ole taimi i le vevela ole ea, e tusa lava poo le a le taimi o le tausaga. O le laʻititi aupito maualalo o le mamafa o le vevela ua oʻo i le 13 tikeri.

Faʻamatalaga telefoni i le eleelea o le ea ma le faʻaleagaina. O lenei laau e le faʻafefeina le ulaula tapaa ma le umukuka umukuka, e fiafia e ola i le vateatea, tele potu faʻalelei. E sili atu le puipuia o le uila mai le matagi malulu, ae a leai se suiga o le fesuiaiga o le vevela e le o se mea mataga ma e le tali atu i ata, e mafai ona faʻaalu le taumafanafana i totonu o le togalaau poʻo luga o le teritori.

Aiga Tausi

Quesnelia o se aganuu masani i totonu ole vasega ole bromelia. Suavai lelei, laʻei pito i luga i le taimi o le atinaʻe malosi, tulaga o le siakiina - o mea uma ia e manaʻomia mo lona faʻatoʻaga. O lenei talatalanoa e fetaui lelei mo amataga.

Marble quesnelia (Quesnelia marmorata).

Faʻasaina ma le faʻamafanafana

E le fiafia le falesa i le inu tele ma e le manaʻomia ai le susu faifai pea o le meaʻai. O nei laau totō o loʻo tumu i le malulu o le eleele. I le autumn ma le taumalulu, o le vai e faʻamapulaʻa, toetoe lava a faʻamago atoa le meaʻai, i le tautotogo ma le taumafanafana, ia mautinoa o le eleele e sina susu. Ona o le tele o lapisi o le ogaumu, e le faigofie le suʻeina o le uila i totonu o le rosette, ae o lenei auala e talia foi, aemaise lava mo le le tele o togavao. O le fufulu i totonu o le peleni e naʻo le vevela i luga atu o le 20 tikeri ma e na o le oʻo lava i le fuga.

E mafai ona faia faʻamaʻi naʻo le malu ma mafanafana (2-3 tikeri i luga o le ea vevela) vai. O le vevela o le vai e taua tele pe a faʻafefeteina i se pusa afi.

E le pei o le tele o bromelia, o le fesili fesili e faʻafeiloaʻi i le ea. O le ea masani o potu nonofo faatasi ai ma faailoga mai le 45 i le 55% o le susu e talafeagai mo ia. O le malulu vevela e manaomia ai nisi auala talafeagai, ae leai se manaʻoga e fatuina le susu mo le fale. I le taimi o le tau mafanafana, e sili ona lelei le aofia ai i aso uma le totoina i le polokalame o tausiga mo lenei fale. O le a fesoasoani i le taulimaina o le vevela, ma le malulu, ma le fesuiaiga i tulaga o le taofia. A aunoa ma le pulupuluina i le taumafanafana, e vave ona le toe maua ni lanu paʻepaʻe ma ni foliga matagofie.

Fertilizing ma le faʻafefiloi

Mo le fesili, ole fomaʻi faʻapitoa e faʻaaogaina mo le belialia poo le afa faʻaititia o tui ole fomaʻi mo le totoina o totonu ole fale. E le fetaui lelei fomaʻi i lenei aganuu, e tatau ona e filifili naʻo mea e faʻafefiloi ma mea maualalo o le nitrogen.

O laei sili e faia i le taimi e tasi i le 2-3 vaiaso i le tautotogo ma le taumafanafana, i le taimi o togavao galue. Fafagaina o le Faletalimalo e na o le faʻaaogaina o le suavai.

Suiga ma sui

O le uiga o le fausiaina i taimi uma o fanau, o le tafe mai le tane ma ola malosi i fualaau taamilo e taitai atu ai i le mea moni e masani lava ona gaosia le pene i le tele o taimi. O le tuputupu ae, o le amataga o le paʻu o le itu pito i luga o le pito i lalo o le tane poʻo le tala atu foi o loʻo taʻitaʻia i latou i le taimi o le gaioiga. O lenei faiga e mafai ona faʻatinoina i soʻo se taimi i le tautotogo ma le taumafanafana, ao faʻatupulaia le atinaʻe o le laau.

O le Faletia o le epiphytic bromelia, ae ona o le natura o lona tuputupu aʻe, e toetoe lava a le totoina i luga o poloka, e ui lava latou te fiafia tele i luga o paʻu ma paʻu, pe a latou fatuina se aluga lelei sphagnum i lalo o le laau. E manaʻomia e Falafola ato faapitoa mo epiphytes poʻo isi koneteina e maua ai le ea lelei.

O mea faʻale-natura ma na o ni faʻataʻitaʻiga e tele ni lua faʻavaivai ua filifilia mai pusa masani. O loʻo iai se alavai maualuga i le pito i lalo o pusa, o loʻo nofo ai i le sili atu ma le tolu o le maualuga o le fagu.

E sili atu le ola o Quesnelia i ni mea faapitoa mo papalua. Pe a faʻafefiloi le eleele ia oe lava, e tatau ona e mautinoa le lelei o mea ma faʻaogaina lona manava. Mo se laau toto, o se faʻafefiloi o eleele laʻau, solofanua solofanua, humus, oneone poʻo se mea vavalalata mea vavalalata i se fua tutusa ma le faaopoopoina o le sphagnum ma le malala e talafeagai.

Mo le kiona, o le faavae o le papa ma ona aʻa e masani ona faʻaalia, e fautuaina e faʻaaoga le mulching faaopoopo - o se sphagnum layer e ufiufi ai le pito o le meaʻai.

O faʻamaʻi, faʻamaʻi ma faʻalavelave tuputupu aʻe

O faʻamaʻi o Caesnella, latou te mafatia i le na o le pala, faʻapupulaina ona o se tausiga le talafeagai. Ae o meaola faalafua e maua soo i luga o le laau. Scabies, pusi vaʻaia, mealybugs ma aphids e manaʻomia togafitiga o iniseti mai le amataga.

Tetee masani ona tuputupu ae:

  • o foliga vaaia o pale ma mea matutu i laulaau i le susulu o le la;
  • faʻamagoina o le lapataiga o laʻau faʻatasi ma le ea malulu i le taumafanafana;
  • lanu enaena o laulaau pe a faʻafeinu i le malulu, vai malulu poʻo le faʻaleagaina o vai i totonu o le apa;
  • o le oti o se lanu enaena, e le faʻapalapala pe a faʻapipiʻi le meaʻai;
  • faʻasolosolo vao, vaʻavaʻa, vaʻavaʻa, faʻafefeteina i le vevela tele.

Fuga o le Libra's Libra.

Faʻapenaina o Cornelle

O fua o le tinela e seasea mauaina i luga o le faʻatau atu, o laau laiti e manaʻomia le ola umi ma e matua nofouta lava i fesuiaiga i tulaga o tausiga, o le mea lea, i le fale, e le tupu mai le fatu mai fatu.

Ina ia maua ni laau fou, ua lava lava e vavae ese ai itu o le itu, lea o le sana e fai i se aofaiga tele lava. E vavae ese ma le vaʻavaʻavaʻaina mai fafo o le tinā, asiasia, totōina i se faʻafefiloi masani o le eleele ma teu i le vevela o le vevela e vavae ese pe vavae ese i le masini masani seia oʻo i le amataga o le tuputupu aʻe ola. O le suavai i le laasaga e matua lamatia tele.