Laʻau

E talafeagai lelei ma tausia le rhododendron

Rhododendron o se laau toto, totogo. E manaia o ia e pei o se taufeʻa, e foliga lelei i se vaega o laau. O le pito i luga o le fugalaau e tupu i le tautotogo ma le amataga o le taumafanafana, ma o le taimi atoa e tosina mai ai mata i lala lanu susulu ma se foliga o le vao. Faʻamatalaga lelei ile totoina ma le faʻaleleia o fugalaau i Siberia ma Urals.

E mafai ona tupu le rhododendron i le avanoa tatala

O Rhododendron ua taʻua o se laau faʻapitoa ma faʻafeololo ma e mamago i lalo o nisi tulaga.

Afai e te fatuina ia tulaga ma filifili saʻo le ituaiga, ona teuteu lea o le toga rhododendron mo le tele o tausaga.

Manaoga a Radodendrum mo le nofoaga e tulaueleele ai:

  • e tatau ona i ai le saite puipuia mai matagi;
  • e tatau ona faʻasalalauina le malamalama, e sili atu le paolo o le vaeluaina;
  • e le tatau ona latalata le eleele i le eleele;
  • lata ane e le tatau ona ola laau ma aʻa malolosi e aveesea ai uma susu mai le eleele. O tuaoi le lelei - birch, willow, alder, maple, linden, poplar;
  • uo lelei - soʻo se conifers;
  • o le eleele e tatau ona tatala, susu, manava. Rhododendron e tupu i luga o eleele palapala; o eleele alkaline e afaina ai i latou. Afai o le 'upega tafaʻilagi e le mautonu pe alkaline, o le mea lea i le totoina o vaomatua o le fanua faʻatoʻaga ua suia atoa ile eleele faʻapitoa.
Tavita
Amur
Iapani
Tagata lauiloa

O le filifiliga o le fesuisuiai e tatau ona fetaui ma le saʻo, ma maua mai se ituaiga mea e talafeagai ai le tau o le itulagi pe a fuafua e tupu. Mo Siberia, e eseese ituaiga eseese - Amursky, Daursky. Mo laufanua mafanafana - Caucasian, Iapani.

Pe a totoina se fugalaau togalaau

O le totoina o le taimi e fuafua pe faʻaalia pe tapunia le aʻa o le rhododendron.

Rhododendron o ona aʻa i totonu o le pusa, e mafai ona faʻapipiʻiina i se nofoaga tuputupu aʻe tumau i soo se taimi. E taua tele le lūlū o le eleʻele i le taimi o le gafa. O le aso ao le i totoina, e matua susulu i le vai, ma o le pito o le palapala ua vavae ese ma le vaʻaia mai puipui o le pusa ma se naifi mafiafia.

Rodendron seedling matala aʻa e aʻafia i le tautotogo pe a malulu le tau ma e malulu le ea. I le tautotogo, e mafai foi ona e totoina se fatu laau, ae ina ia mafai ona mauaa, e masani lava ona tatau ona faasūsūina ma suʻeina i aso uma.

O se fatu laau e iai se aʻa ua paʻuina e mafai ona gafa i soo se taimi.

Auala e filifili ai le fatuga saʻo

O le mea sili mo le totoina i totonu o le togalaau ua manatu o se fatu lua pe tolu tausaga. E tatau ona i ai ni laʻau e latalata i le ua. O lanu e le tatau ona vaʻavaʻai ma pupuu - o le faailoga lea o le soona inu i meaola e tupu aʻe ai. O lea ituaiga o laau o le a le ola i le togalaau.

Pe a filifilia se fatu o le rhododendron, e taua le gauai atu i ona foliga vaaia. O laʻau e le tatau ona faaleagaina, fuga pe faʻagogo lau.

Afai o le fatu laau o loʻo i totonu o le atigipusa, ona vaʻaia lea o faailoga nei:

  • siaki luga o le eleele;
  • tele o aʻa uumi e tafe mai le lua e faʻafefe;
  • o le eleele ua uma ona faʻafefe ma tuʻu ai puipui o fagu.
Pe a filifilia se fatugala e tatau ona gauai atu i foliga vaaia

Faʻamasinoga i se nofoaga tumau

I le nofoaga filifilia eli se lua, loloto o le 50 cm, le lautele o le 50-60 cm. Afai e latalata le vai i le eleele, ona tatau lea ona eli le lua i le 15 cm le loloto, ma e tatau ona faataatia le palapala ile alavai e 20 cm le loloto.

Ua tumu le lua i se paluga faapitoa o le paluga, lea e aofia ai le fanua o togalaau, peat, coniferous litter, compost poo humus i tutusa tutusa. Afai e tele le oneone i totonu o le togalaau aina, o lona uiga e mafai ona suia i se vaega o le eleele.

E totoina Rhododendron ina ia o le ua tonu i le tulaga o le eleele. O le laufanua o loʻo siomia aʻa e faʻapipiʻi laʻititi ina ia leai ni vaalele. Suavai lelei. O le poloka o le poloka e mulimulitaʻi ma nila, peʻa poʻo vane mai conifers.

Tausiga o le Evergreen Tree

O le tausiga a Rhododendron o loʻo i ai vaega nei:

  • susu e tatau ona teleina ia susu le eleele i le loloto o le 30 cm;
  • faʻafeinu e ala i le fufuluina;
  • vai mo le fausiaina acidified with acid citric, vineta, oxalic acid i le fua faatatau o le 1 ml i le 10 lita o le vai;
  • vai i le taimi lava lea, ao faʻamalulu le palapala ile laitiiti;
  • veleina e na o le lima lava e faia. O le aʻa o rhododendrons e le lelei, ma o aʻa e matua manifinifi ma faigofie ona faʻamaʻiina e ala i gaioiga faʻapitoa, o lea e tatau ai ona e tausia ma le faʻaeteete;
  • i le vevela vevela e te manaʻomia laupepa fufulu i aso uma.

O luga o laei e faia mai le tausaga lona tolu talu ona totoina. I le tautotogo, pe a amata ona amata ona amataina, e fafagaina i latou i le azophos, lea e fafaga i le fua e 20 kalama i le 10 lita o le vai. 3 lita o vaifofo ua sasaaina i luga o se tasi matua matua.

O le Rhododendron e fafaga azofos pe a uma le amataga o le fuga o le fatu

O le laei pito i luga lona lua e faia pe a uma ona fuga. I le 5 lita o le vai, 0.5 sipuni o superphosphate, tutusa le masima o le potassium ma le 1 sipunamu o le amatesium sulfate ua faʻamaluluina. O se vaega lenei o laʻei pito i luga mo le 1 vao.

Mo le fuālaʻau, e le mafai ona e faʻaaogaina le apa, lime, calcium ma chlorine.

Saunia mo le taumalulu i le togalaau

O le tele o ituaiga o rhododendrons mo le taumalulu e manaomia ona ufiufi:

  • o le poloka o le poloka o loʻo ufiufiina i se mafiafia laumei o le laʻau;
  • luga o le vao faatulaga le faavaalea e faʻafefiloi ai le maualuga o le 60 g / m2;
  • pe a amata le kiona, tuʻu se papa o le kiona i luga o le fale.

E aveeseina fale puipui pe a oʻo i le vevela luga aʻe 0 tikeri.

Afai e te manatu i mea uma e manaʻomia ile rhododendron pe a totoina, ma faia ni tulaga talafeagai mo le tuputupu ae ma le fugalaau, ona tausia lea o le a faigofie. O le mea e sili ona taua e fai o le faʻafeinu lea ma faʻafefe le lau ile vai i le vevela o le tau. Faʻamatalaga lelei, e mafai ona ola lenei laau i le tasi nofoaga mo le silia ma le 25 tausaga.