Fale taumafanafana

Tulafono mo le totoina ma le tausia o le ulu o Matsudana

O le ogalaau lapopoa lapopoa Matsudana i le natura natura e tupu i Iapani, Korea, Saina, Manchuria mai le talafatai o vaituloto ma vaitafe. I lalo o tulaga masani, e i ai le maualuga o le pale e tusa ma le 5 mita, e oʻo atu i le maualuga o le 8 m. E ese le manaia o le laau, faafetai i lala matagofie, ma o loo i ai le gafatia e oso malosi. I Iapani, e masani ona faʻaalia e tusitala nei lala i atavali.

A o tilotilo i le ata o Matsudan willow, e mafai e se tasi ona talisapaia le matagofie o le lalelei o Iapani. E faʻapipiʻiina e le vevesi o paranesi, tosina mata, filemu, o le mea lea e talafeagai mo le togalaau e fai ma malologa. E faʻaaoga lelei e le au faifaʻatusa ia mea teuteu o le laau i le mamanu o le laufanua o fanua patino, paka, togalaau, nofoaga o tafaoga.

Vaʻaia fafo o Matsudana Willow Tree

Curvy willow Matsudana o se laau e vave ona tuputupu ae poʻo se ogaoga lapoa ma se pale lapoa lautele ma ni fasi ie. O lala faʻamalosi faʻatasi ma laʻau e fai ai se mamanu muamua i totonu o le pale

O moli lanu manogi moli e tautau i luga o le palapala, o le tuʻuina atu o le laau o se mea o loʻo i fafo. O laʻau faʻamalosi e iai foi le malosi e fesuiaʻi ai se siosiolio.

O Willow Matsudana e tulaga ese lava ma e le mafaamatalaina, talu ai e masani ona fesuisuiai lala i auala eseese. E leai ni laau tutusa. I le faʻaalia o le matagofie matagofie, o le laau e sili ona fiafia i le mata i le taimi o le vavao. Ae peitai, willow Matsudana e le masani ai i soo se taimi o le tausaga.

E televave le ola o le laau i nofoaga ma eleele lelei i nofoaga susulu.

Yves Matsudana: totoina ma tausia

E faigofie ona tupu le laʻau, talu ai o le laau e lagona le lelei, i luga o le susu, alkaline, eleele le mautonu, ma luga o mea mamago. Willow Matsudana e tupu lelei i le fale, i totonu o se paka, i luga o se togafiti a le tagata lava ia, i totonu o se paka, ona e le fefe i le pefu po o le gaʻo. E teteʻe i le susu o le susu, sili atu le faʻamalosi o eleele.

Ina ia faafaigofie le faagasologa o le totoina, e sili atu ona lelei le faatauina o se laau ua i ai se pakiaka puipui.

Faʻamasinoga O fualaau i totonu o se atigipusa o loʻo i ai faʻamaʻi faʻamaʻi talafeagai e totoina i le totoina o le lua. O lenei mea o le a puipuia ai le faaleagaina i le aʻa. O se faʻafefiloi e aofia ai le turf land, peat, oneone, fanua laupepa e vave ona tuʻuina i totonu o le lua. Pe a totoina, e vave ona aʻa le laau.

Teuteu. E mafai e le laau ona faʻatagaina le faʻapipiʻiina lelei lelei. Laʻau faʻamalosi faʻamalosi e fai ai foliga matagofie, faʻasaoina o mea teuteu. O lala faʻasosoʻo e le mafai ai ona mafaufau i le mea teuteu teuteu o lala lanu.

O laau e ola malie seia oʻo i le maualuga o le 1 m. A uma lena, ona amata lea ona latou teu. E faʻapuupuuina pupuʻu lauulu e 15-20 cm. O fatugaʻo, o loʻo tuʻuina i luga poʻo le itu, o loʻo totoe. O se laau manaia lenei mo ni au pele talo.

Willow Matsudana Erythroflexuose e faʻaaogaina i se togalaau e tasi i tafatafa ane o se vaituloto, latalata i se mutia e pei o se mea tuʻufua.

O se laau e totō i le pito i luma i se faʻavaega kulupu. Willow i le fetaui lelei ma laau o le coniferous: paina, meaola masani, ma e foliga foi e faasaga i tua o se togalaau, vaomatua, thuja spherical.

Fertilizers Mo se atinaʻe lelei, o le tuputupu ae e tatau ona fafagaina pea le meaʻai i meaola, vailaʻau faʻamalolo, vailaʻau.

E manaomia e Willow Matsudana le tele o le suāsusu, faʻasolosolo le veleina, faasaʻo teuteuina o lālā. I le tautotogo, o le eleele e faataamilo i le willow o le Matsala afi e tatau ona tatalaina i lea taimi ma lea taimi, ona fai lea o le mulching ma le peat.

Faʻaleleia le faʻaleleia i lalo o le natura masani e faia e fatu.

Talu ai o le willow Matsudana o se laau e le lelei, o le a leai ni faʻafitauli faʻapitoa a le au faifaatoaga pe a tausia. I le fale, e sili atu i le au fai togalaau le togafiti o laau.

Pests. O se laau e le togafitia e mafai ona faaleagaina e faʻamaʻi faʻamaʻi nei: aphids, palupaʻu, lepidoperran caterpillars, moli vaʻavave, palapeti, faʻamaʻi fatu. E tatau ona togafitia i le taimi nei le fale ma fomaʻi ina ia puipuia ai le laau mai meaola faalafua, fungal infections.

Mea aoga o le fale

Willow Matsudana e le gata o se matagofie, ae o se laau aoga foi mo le soifua maloloina o le tagata:

  • willow barki e iai le anti-inflammatory, antipyretic, aafiaga o le diuretic;
  • se pulu mai le lala o le seleselega ma laulaau e faʻaaogaina i le taele mo le togafitiga o gout, osteochondrosis;
  • willow branches infusion e faʻaaogaina e fufulu ai le gutu, i le togafitiga o faʻamaʻi paʻu;
  • O lea mai i laʻau fou e faʻasaʻo ai le ita ma le le lava.

O le laau o le a le gata ina avea o se teuteuga manaia o le togalaau, ae puipuia foi le e ona mai le malosi le malosi.

Talu ai ona o le willow Matsudana o se laau e le lelei, o le a leai ni faʻafitauli faapitoa i le togalaau ma tagata alolofa pe a latou tausia