Fugalaau

Nofoaga mo le totoina o laau aʻo leʻi fufulu

O laʻau faʻaputu ma pupuʻu faʻatasi ma le oʻo mai o le faʻamaʻi muamua malulu e faasolosolo malie ona o ese mai le latou togalaau fiafia i se potu malulu. E toʻatele le au fai togalaau e talitonu o la latou galuega autu o le fufuluina lea o laau i le taimi, e puipuia ai le vevela o meaola mai le mafatiaga mai muamua fulufulu. Ae i le faagasologa o le aveina o le aufaigaluega i le fale, e le na o le taimi e taua, ae o le tausisia foi o fuafuaga saogalemu uma. E le mafai ona e faʻafeiloaia laau mai le togalaau i le potu. Mo se suiga lelei, o le ae manaomia le faʻapipiʻiina o se pa puipui puipuia.

Pusa o koneteina aʻo leʻi tuʻuina atu i totonu o se potu

Vaitaimi lata mai mo le puipuiga o laau

Soo se suiga o aiaiga mo le totoina o laau toto ma i latou e nonofo i togalaau e le o ni taumafanafana e tatau ona faia malie. Pe a oʻo mai laau i totonu o le togalaau i le tautotogo ma le amataga o le taumafanafana, e muamua tuʻuina i totonu o se fale malulu, malulu mo le faʻaaogaina i le vevela ma le pulega fou. I se tulaga tutusa, e tatau ona toe ulufale atu i luma. E tusa ai ma lenei itu, e leai se eseesega o togalaau aina ma togalaau e pei o laau i totonu ole fale e mafai ona ave i le ea fou mo le taumafanafana. O laau toto e ola i se tapulaa faatapulaaina ole palapala e manaomia ai tulaga e sili atu ona mausali e tuputupu aʻe nai lo mea e nonofo i nofoaga tatala.

Muamua lava, e tatau ona manatua le leaga e mafai e laau toto ona mafua ai se fesuiaiga fesuisuiai i le vevela fou, ae le o se suiga lelei i le vevela. O le eseesega i le va o tuutuuga i totonu o le togalaau, faatasi ai ma eseesega masani i le ao ma le po o le vevela, o le faatosinaga o le tele o mea eseese ma le vevela o le potu mafanafana e taua tele. Ae le gata i le masani ai o masani i isi mea o le vevela, o le manaʻomia lea ona faʻatautaia se vaʻavaʻavavega taimi e ave ai le aufaigaluega. E lua isi itu e aafia ai le manaoga o le fale i le "pa puipui":

  1. E tatau ona faʻamagoina se eleʻele eleʻele aʻo leʻi oʻo atu laau i totonu o latou falemaʻi taumalulu: afai e te faʻaaogaina aganuu faatasi ai ma le masini e tumu i le susu, ona le gata lea o aʻa, ae mafai foi e aʻa o fuā ona pala. E moni lava lenei mea mo na laau toto i le malulu i ni tulaga malulu.
  2. Afai e te le tuʻuina atu se taimi tumau i le pa puipui ae leʻi seleseleina mo le taumalulu, ae na o le aumaia o laau i totonu o le potu, o laula susu e mafai ona avea o se tulaga maualuga maualuga mo le faasalalauina o maʻi funga. Aemaise lava pe afai o timuga e timu i le tautoulu. I le malulu, i lau o le lauʻeleʻele o lau ma le ulo e mamae tele, ma afai e te le faamautinoaina le faamamaina ma se fesuiaiga faifaipea, ona sosoo ai lea ma le susu i luga aʻe o le eleele, o le ae ono maua ai ni faafitauli faaopoopo i maʻi mama ma le pala.

Pusa o koneteina aʻo leʻi tuʻuina atu i totonu o se potu.

O le aʻafiaga o aʻafiaga o le salalau o le aʻa poʻo le faʻaleagaina o faʻamaʻi e le tutusa lelei mo ituaiga laau toto. Afai e te le faʻamagoina le eleʻele, ona totoina lea o fualaau aina e matua mamafa mo le taumalulu pe lafoai atoa foi la latou laʻau o le a matuia afaina i le tele o le susu. O le vaivai o le vevela o laʻau o le tele o mea taufaamataʻu uma lava, lea mo le tau malulu e matua puipuia uma laulaau ma e toetoe lava a le afaina i fualaau aina e lafoai ai.

Vaovao, e fautuaina le faasolosolo malie le masani ma ia faʻaitiitia le avanoa i vaalele fou, ma isi vaʻalele o le ea, ma le tele o moli leaga.

Faʻamatalaga faigofie mo le faʻatulagaina o se pa puipui

O se pa puipui e puipuia mai timuga ma le malosi malosi o le matagi, o loʻo i luga o le fale ma isi fale. Aʻo le i oʻo i le taimi e teʻa ai mo le taumalulu, o fetu i totonu o pusa o loʻo i totonu o le fale e tatau ona i lalo ifo o se faʻavaa. O se lapoʻa lautele, o se fale, o se fale puipui poʻo se puipui, o se nofoaga i lalo o le faapaologa, ma isi. O le a avea ma puipuiga lelei mo laau toto ma faʻatagaina ai i latou ia faasolosolo malie ona faʻafetaui i tulaga taumalulu.

Hydrangeas i totonu o koneteina.

O vaega autu o le "pa puipui" o puipuiga mai vaʻalele ma le matagi. Ae e tatau ona e mafaufau e le gata e uiga ia i latou. Mo laau uma e aunoa ma se faʻasesega, e tatau ona latou nofo i se vaitau o vevela vevela, i le va oi latou o le a faʻatali mo i latou i totonu ma faailoga o loʻo i ai i le avanoa. I le tulaga o se taumalulu malulu, o sea suiga e mafai ona faʻamautinoa e ala i soʻo se mea e tuʻu ai i lalo o se faʻavaa, ona o le vevela i le tautoulu o le a pa'ū malie. Afai e ola laau toto i se tau mafanafana mafanafana, ona tatau lea ona tuu i totonu o se fale malulu, o se fale teuoloa, o se faletalimalo po o luga o se faapaologa, lea o le a fesoasoani ia i latou e fetuunai ai i tulaga fou ma maua ai le vevela i le va o togalaau ma potu.

O le umi o le nofo ai i totonu o le pa puipui mo vavae ma laau totō e le tatau ona itiiti ifo i le 3 aso. O se taimi lelei mo le fetuutuunaiga o le nofo i lalo o se pusa mo le 1 vaiaso poʻo le 10 aso.

I le taimi o le latou nofo ai i le pa puipui, e le fafagaina pe fafagaina ia laau, ma le teuteuina ma isi faiga e le o faia e saunia ai mo le taimi umi. E mafai ona togafitia lenei mea i le taimi lava lea ao leʻi oʻo i le latou faʻaliliuga mulimuli i le taumalulu.