Isi

O a mea o rosa?

E i ai loʻu rose i loʻu fale, sa ou faatauina mai e pei o floribeni. Ona sau ai lea o se uo e asiasi ma fai mai o le fugalaau e afaina ai le fusi. Ou te lei faalogo lava i lena ituaiga. Faʻamolemole faʻamalamalama pe o le a le mea e tupuga ai Roses, pe o se mea eseese?

E le mafai ona taliina i se upu le fesili pe o le a le mea e tupu i rosa. E le o se meaola e tasi, ae o se vaega atoa o vaega o laau e eseese o latou uiga, e aofia ai i latou e eseese foliga ma le maualuga o le vao. O ia ituaiga o roses e le o aoga foi e taua o le laufanua (paka) rosa, aua e masani ona faaaogaina i le ata, e le gata i ituaiga o laau eseese ma mo le fatuina o ni vaega.

O na ituaiga o Roses e mafai ona faʻatagaina le teuteuina, o lea e mafai ai ona e faia ni meaola fugalaau uma.

E mafai ona vaevaeina i latou i ni vaega se tolu, e faalagolago i le maualuga o le vao:

  • pulupulu roses - sili ona maualuga, mai le 5 i le 15 m le maualuga;
  • laʻau feʻaʻei luga (mai le 3 i le 5 m);
  • 'afa o le' afa-maualuga 'oloʻo sili ona maualalo o sui o le sili atu i le 3 mita le maualuga.

Tausaga taʻitasi o ituaiga

E ui lava i le eseese o ituaiga, o mea uma lava e iloa ai le matagofie o le fugalaau. E le gata i lea, o uiga taua o laau o lenei vaega o:

  1. O se vaitaimi vavalalata umi ma faifai pea. O Roses e fausiaina fou fou i le taumafanafana uma seia oʻo i le pau.
  2. O le tele o lanu o inflorescences. O nisi o vailaau o loʻo i ai le tafeina poʻo le faʻasolosolo.
  3. Fua eseese ma foliga o fugalaau, mai le faigofie ma le lautele e faalua ma laiti.
  4. Lanu eseese o laulaau: o lanu lanumeamata ma lanu mumu.
  5. O le tele o ituaiga o meaʻai o loʻo i ai le manogi masani.
  6. Faaleleia le alualu i luma. O fualaau fesuisuiai e ola i le 1.5 mita le umi i le tausaga.
  7. Maualuga faigata i le taumalulu ma le teteʻe atu i faʻamaʻi ma mea faʻamaʻi. O nisi meaola e mafai ona taumalulu i le vevela i lalo ifo o le 30 tikeri i lalo ifo o le zero e aunoa ma se fale.
  8. Le mautonu i le alu.

Na o le pau lava le mea e tupu ai le tausiga o mea vevela e maua mai ai le teuteuina o vao, aemaise lava i luga.

Sui mamalu o roses

O ituaiga taʻitasi e fesoʻotaʻi ma vailaʻau e matagofie i lona lava ala, ma o le filifiliga a tagata aulelei aulelei e tele, e pei ona latou fai mai ai, mo tofo ma lanu. Mo se faʻataʻitaʻiga, o na laʻau manogi ma le manogi pei o:

  1. Tiana. Terry balls, taamilo e pei o polo, faia ni mea tetele e oʻo atu i le 10 fasi vaega i le tasi. O paʻu i totonu e paʻepaʻe ma se kulimi mafiafia, ma o le pito i fafo e laʻitiiti lava. E i ai se manogi malosi. E manaʻomia e le vao umi se fale mo le taumalulu.
  2. Ilse Kron Superior. O le malosi o le tuputupu ae o lau o le feʻaveaʻi, e susulu i le kiona. O fualaau fugalaau lapopoa ma manogi e muamua ona i ai se lanu enaena, ona liliu lea paepae seia oʻo ina latou mamae. I se fugalaau fuga, ua gaogao, ae o le mea e aofia ai e le sili atu ma le 3 fasi vaega.
  3. Hamburger Phoenix. Mai le kulupu o floribunda, o le tele-siʻosiʻomaga (e tusa ma le 8 cm) le lanu mumu mumu, pe a mumu, liliu lanu piniki, maua se manogi manaia. O le togavao e malosi lona tuputupu aʻe (maualuga 3 m) ma e manaʻomia se malutaga mo le taumalulu.
  4. Belvedere. Lafoaʻi fugalaau apricot e tuʻuina atu se manogi manogi ma e le faʻapalapala i le la. O le maualuga o le vaomatua e oʻo i le 120 cm, faʻalauteleina e tupu i galu e tolu, ae o mea muamua e sili ona tele. O le ituaiga e faʻafefe ai taumafanafana vevela ma mafai ai ona taumalulu e aunoa ma se malutaga.
  5. Aperaamo Derby. O le rose lealemele, e mafai ona suia le lanu o tumutumu e fuafua ile tau. O le laʻau e le motusia o le samasama muamua, ae a amata ona galo, e avea ma piniki. Terry fugalaau, tele (e oo i le 14 cm le lautele), ma se manogi suamalie. I lalo o le aafiaga a le la, e mafai ona avea le rosa ma pale pi, moli piniki pe maua se lanu samasama. O le eseesega o se tasi lea o mea sili ona faigata, ma o le fugalaau e tumau e aunoa ma se malologa mai ia Iuni seia oo i le amataga o Oketopa.