Fugalaau

O a fugalaau taʻitasi e fuga mai i le taumafanafana uma?

O le toatele o tagata fugalaau e taumafai e faʻatoʻaina a latou togalaau poʻo togalaau fugalaau faʻatoʻa. Ae i se tasi tulaga, latou te faaumaina o latou fugalaau ona mafai ai lea ona e faʻaaogaina le tulaga uigaese o fugalaau taʻitasi. O nisi o ituaiga ma ituaiga o fugalaau taʻitasi e mafai ona ola i masina uma o le mafanafana ma faigofie ona faatumuina vavao i totonu o le togalaau pe a uma isi laau totō. O togalaau fugalaau taʻitasi, togalaau ma luma o togalaau e mafai ona avea o se mea o le mitamita mo lē e ona. Ma o nei faʻafetai uma lava i fualaʻau taʻitasi e totogo i le taumafanafana uma.

Auala e filifili ai laau taʻitasi mo lau togalaau

Mo le alualu pea i luma o laau totō i totonu o le fugalaau, o fualaʻau taʻitasi o le fugalaau e naʻo le atoatoa. O le filifiliga o le laau e faalagolago i mea e fiafia i ai le tagata e tausia. Faatasi ai ma se fuainumera tele o meaola, ituaiga ma hybrids, e mafai ona e maua fugalaau e fetaui i foliga, lanu, manogi. O fua o le fugalaau taʻitasi o le a avea ma mea teuteu matagofie o le togalaau, aua e mafai ona latou tutupu i soʻo se nofoaga - malamalama lelei pe malulu. O le sili ona taʻutaʻua i le va o le fugalaau fugalaau o petunias, marigolds, begonias ma lobelia e fuga mai i le taumafanafana uma.

Ina ia mafai ona faʻatulaga lelei lau togalaau, fugalaau poʻo le fugalaau, e tatau ona faʻamalamalamaina o fualaʻau taʻitasi o le fugalaau e vaevaeina i ni vaega se tolu e tusa ai ma le amataga ma le umi o le fuga. E ui lava e fuga uma i latou mo se vaitaimi umi, latou te amata ma muta e fuga i taimi eseese. Mo se faataitaiga, o laau e pei o le begonia ma le petunia e fuga i le amataga o le tautotogo ma fuga seia oo i le faaiuga o le taumafanafana. Ua amata ona fuga mai le Kaleula, le mafaʻi ma le seleselega i le amataga o Iuni. O fualaau taʻitasi e mafai ona ola ae leʻi amataina le tau malulu (e oʻo lava i le faaiuga o Oketopa - amataga o Novema) o le aster, snapdragon ma marigolds.

Filifilia se nofoaga mo fugalaau ma lanu o laau

Mo vaitau o fua o le tausaga, soo se fanua mo le totoina e talafeagai. O le mea autu o le fuafuaina pe o le a le mafuaaga e manaʻomia ai laau. Mo le faʻatulagaga o moega fugalaau, arbors, togalaau muamua, puipui, puipui ma tautau totoga, e tatau ona e filifili ituaiga ma ituaiga talafeagai.

Mo se faʻataʻitaʻiga, mo se togalaau e te manaʻo e faʻaalu ai le taumafanafana atoa ma aiga ma uo, o fugalaau e laʻititi maualuga e sili atu ona talafeagai. O nei mea e aofia ai falaisa, marigolds ma fualaʻau. Ina ia teuteuina se mea vevela i le taumafanafana poʻo le faia o se pa puipui, e sili atu ona lelei le filifilia o ituaiga o fua o le fufuluina o tausaga taʻitasi (mo se faʻataʻitaʻiga, keke teuteu poʻo ni pi pi). Geraniums, petunias, begonias e lelei tele mo le teuteuina o se potu poʻo se fasi fanua e faʻapipiʻi laau totō ma laau totō.

Ina ia faia le fuafuaga o le togalaau fugalaau po o le togalaau e le na o le malie, lalelei, ae tutusa foi, e tatau ona amanaia le lanu lanu o le alualu i luma i le lumanai pe a totoina laau toto. Faatasi ai ma le fesoasoani a laau o lanu eseese, e mafai ona e "valivali" le togalaau e le gata i lanu uma o le nuanua, ae faapea foi i le tele o lanu, faapea foi le fatuina o ata vali atoa ma kapeta fugalaau. E mafai e faifaatoaga ona avea ma tagata tusiata fugalaau mo lana togalaau ma iloa ai soo se fuafuaga.

E mafai ona vaevaeina fualaʻau taʻitasi o le fugalaau i ni vaega se tolu e tusa ai ma le maualuga i le matua: laʻititi, laʻititi ma umi.

Laʻau faʻapitoa o fuālaʻau taʻitasi

O le maualuga o ia meaola ma ituaiga e le sili atu i le 30 centimita. Latou te ola vave, e ofoofogia ma vave ona mafai ona faʻatumu fanua e leai ni fanua. O ia laau totō e mafai ona faʻaaoga e avea o se mea e ufiufi ai le eleele, ma faʻaopoopoina foi i vaega toto i autafa o laau uumi. O le sili ona taʻutaʻua i le va o fugalaau e fai ma sui o tausaga taʻitasi.

Lobelia - O se laau e le lelei tele ma laulelei matagofie, e ola matagofie i le paolo ma i le la ma fuga i masina uma o le taumafanafana.

Petunia - fuga i le tau mafanafana ma le tautoulu, tupu aʻe i le paolo, e mafai ona tupu i luga o le faletusi. O le fugalaau e tele, e tele lanu ma lanu. O ituaiga laʻau e maualalo le tuputupu aʻe e iai ni foliga lautele ma foliga matagofie i totonu o fagu fugalaau.

Marigolds - amata ona fuga mai mai aso muamua o Iuni ma faʻaauau seia oʻo i le taumalulu muamua o le taumalulu. E mafai ona latou tupu i vaovao, ae latou te atiina ae ma foliga lelei i lalo o le la.

Iberis - fuga ma fugalaau ua aoina i totonu o se faamalu, ei ai se lalala ma fugalaau, e ofoofogia i le tele o lanu. Le mafaamatalaina ma faigofie ona tausia.

Fugalaau taʻitasi i totonu o le tau

O nei meaola ma ituaiga o loʻo faʻaaogaina i le totoina o fugalaau faʻafefiloi ma le fatuina o fugalaau i totonu o moega fugalaau. O le maualuga o laau taʻitasi taʻitasi e oʻo i le valu sefulu senetimita. E mafai ona totoina i le avanoa avanoa i le va o sui o le fugalaau, faapea foi ma laau autu i totonu o le fugalaau. E fautuaina le totoina o fugalaau, lūlū fatu mo fatu. O lenei mea o le a fesoasoani i le amataga o le amataga o le vaitau o le fugalaau. Ina ia faia se ata vavalalata ma atoatoa i lau togalaau fugalaau, e tatau ona e gauai atu i nisi o laau.

Eschscholzia - amata ona fuga mai i aso muamua o le taumafanafana ma faʻaauau seia oʻo i le muamua o le afu o le tautoulu. Laʻau e oʻo i le maualuga o le 50 centimita, e matagofie ma manaia. O le ata lanu e faʻaalia i moli, lanu samasama, lanu piniki ma le kulimi.

Cosmea - o le vaitau o fugalaau e amata i le afa lona lua o Iulai ma faʻaauau pea seia oʻo i le faaiuga o Novema. E fautuaina e le filifili ni nofoaga paolo mo le totoina. O se la e susulu ma susulu lelei o le a afaina ai foliga vaaia o le laau ma faaali atu ai lona matagofie. O le fugalaau e iloga i se mea e le masani ai ma e le masani ai ona matala ma e le mafaamatalaina.

Faʻaleleia le tele o tausaga taʻitasi

O tagata taʻitoʻatasi taʻitoʻatasi tausaga e ola i le selau ma le limasefulu senitimita le maualuga ma e manaʻomia le faʻamalositino taimi ma le lagolago. O nei ituaiga o laau e mafai ona faʻaaoga i totonu o laau taʻitasi ma i fugalaau faʻafefiloi. Totoina o fugalaau i luga o le puipui po o le puipui, o laau toto e le gata o se elemene o mea teuteu, ae o se pa.

Delphinium - togalaau faʻasalalau taʻitasi, lea e mafai ona tupu aʻe i lalo o le paolo ma luga o se laufanua lafoaʻi. E sili atu ona matagofie uiga teuteu. E fautuaina le laau ina ia tupu aʻe i le metotia o le fatu, talu ai o fatu o loʻo faʻaalia i le maualuga o le germination ma le ola i luga o le eleele. O le totoina o fatu e faia i le ogatotonu o le vaitau o le tautotogo tuusao i luga o le fanua tatala.

Datura - O se faʻalauteleina o tausaga taʻitasi e le gata ina iloga i lona matagofie, ae faʻapea foi ma se manogi manaia e le mafaagaloina. E fuga mai mo masina e tolu vevela. O le fugalaau e sili ona fiafia e ola na o nofoaga lafulemu ma o le a le aumaia ai taunuuga faamoemoeina pe a fai o le totoga laau toto o loʻo i lalo o le paolo po o le malu.