O le togalaau

Vaʻaia Gazania poʻo le faʻasolosolo Aferika Sa totoina ma tausi Vaʻai ma faʻamatalaga ata

Gatesaniya fugalaau totoina ma le tausiga photo i totonu o le togalaau

O le aiga o aster flowers e tusa ma le 40 ituaiga. Gatzania poʻo ganaia e iloga i le matagofie mai tagata uma. O le fanau mai o le fugalaau o Mozambique, atunuu i Aferika i Saute. E toatele tagata e taʻua le fugalaau o se afisi Aferika. Gatania e mafai ona maua i luga o le talafatai o le sami i Ausetalia. Gatsaniya na sau i Europa i le seneturi lona 17.

Na tuʻuina atu e le tagata i se tasi o ositaulaga Italia - Theodor von Gaza. Na ia faia se galuega tele, na ia ofoina atu lona olaga i le faaliliuina o galuega a Theophrastus ma Aristotle. Gaana e susulu i le vevela o le la i le aoauli, ma tosina atu i lona lanu auro. I Europa i Sisifo sa taʻua o le "aoauli o le aoauli." I le po, e tapunia le malo o Aferika, moe.

Gatania Faamatalaga

Gatzania e taʻitasi ma taʻutaʻua, o le aʻa e seasea tupu ona sili atu i le 30 senitimita, o nisi taimi e le tupu tele. Laʻau aʻa e fai ai se rosette. O le fugalaau e iloga i laʻau lauolaola, lanu lanumeamata, o nisi taimi ei ai la latou lanu uliuli. O le foliga o laulaau e ono fesuisuiai, e faalagolago i le eseesega. I le pito i totonu o lau o loʻo i ai ni mea e puipuia mai le malulu ma le malulu. O le mea lea, o gatsaniya o le a mafatia i le lāmala. O le vevela vevela na te lagonaina, o le fugalaau o le a pasi le suega o le vevela vevela ma le leai o se vai.

O le fugalaau e fua ile 5-9 cm. O le lanu lanu o fugalaau e eseese mai le samasama, moli i le mumu. O le faʻavae o laau taʻitasi e vavalalata ai mea. O le ogatotonu e ufitia i le tele o lanu paʻu o lanu samasama. A maeʻa ona fuga, e maua e le uaina lauulu le avanoa e faʻatele ai. E mafai ona toe totō fatu.

Gatsaniya faʻatoʻaga mai fatu i le fale ma luga o le eleele avanoa

O le toʻatele o faifaatoaga amata e fiafia i le faʻatupulaʻia o le chamomile Aferika. Latou te fiafia i le auala e ausia ai le tuputupu aʻe ofoofogia. E faigofie le faalilolilo, tatou taumafai e faʻataʻitaʻi.

Afai tatou te lulu i le eleele

Fugalaau Gatsaniya i le eleele O ata e toto mai fatu na totoina aʻo leʻi oʻo i le taumalulu

  • A lūlūina fatu o gaassa i le tautotogo tulaga o tau. Faʻaleleia le tau, o le tautotogo o le tautotogo e taofia ai le vave taunuu mai. Ae a vave le palapala, e mafai ona e lūlū saogalemu: o le a totogo laau toto pe a faia ni tulaga lelei.
  • E mafai ona toto fatu aʻo leʻi oʻo i le taumalulu ma le faʻamoemoe o le a leai so latou taimi e aʻe ai. E mafai ona oʻo i le faaiuga o Oketopa - o le amataga o Novema. E sili le lelei o le gaogao o le moega ma lau paʻu, lea e puipuia ai foi fatu mai le malulu. I le tautotogo, o le a totogo fatu i le taimi lava e vevela ai le eleele.

Gahona toto i le ata o le togalaau

O le moega aʻo le i luluina o loʻo faʻapipiʻiina ma le faaeteete, fai ni togalaau ma se loloto e tusa ma le 5 cm ma taumafai e lulu i sina mea itiiti. Mulimuli ane, o le a mafai ona faʻaaogaina le faʻaleleia, pe a fai o le a faʻaalia. O le mamao i le va o laina e 20-25 cm, pe afai e te le toe faʻavasegaina laau. A maeʻa ona taina le vao i se laina, matou te faatumauina foi se mamao e 20-25 cm.

Afai o le moega ua fuafuaina e avea o se vasega pepe, e mafai ona e faia ni togalaau i le 8-10 cm ma tuu se mamao i le laina o le 5-6 cm. Pe a tulaʻi ia laau, e faʻafeinu ma toso mai i fafo o se eleele. E mafai ona e faʻaogaina se togalaau togalaau ma totoina ma le faʻaeteete ia laau totō mo le gaosiga.

Afai tatou te ola totō i le fale

Gatsaniya ata o fugalaau e totō pe a totō i le fale

O le taimi sili ona lelei mo le lūlūina o fatu mo fatuga o le ogatotonu o Mati poʻo le amataga o Aperila. O koneteina mo le tulaueleele e tatau ona loloto. E manaʻomia ona tuʻuina aʻa.

    • Gatsaniya e le taliaina le eleele mamafa. E tatau ona filifili se masini malamalama, vai lelei lelei. O le acidity index o le 5.5-6.5.
    • E seasea totoina fatu (2-4 cm i le va oi latou), o le loloto o le totoina ua na o le 0.5-1 cm, a leai o le a le tupu.
    • Ina ia faafaigofie le galuega, mafaufau faapea o se fasi eleele o se laupapa. Faatulaga fatu o gaassa pei o le filo, matauina le mamao i le va oi latou - 2-3 simita. Na o le taoto o fatu, fufuluina i le eleele.
  • O le pulu moli e fesoasoani i le faʻamamaina o le fualaau aina: o lenei auala o le a leai se salu o le susu, ma o le a faʻamamaina atoa ai le vai e le vai.
  • O le vevela ole ea e tatau ona i ai ile 18-20 tikeri.
  • E sili atu le ufiufi o fatu i se ata tifaga, faʻamautinoa le lava o le susu. Ae tatau ona tatala le ata i aso uma. O le faʻasalaga faʻavae i lalo o le ata e tatau ona aveesea.
  • E foliga mai le totogo pe a mavae le 7-14 aso.
  • Matou te aveese le fale, faʻafefe pei o le eleele ua magoto, e le manaomia le susu.
  • O fualaau manaia e mafai ona oso i ni ipu eseese pe a 2-3 aliali moni. E mafai ona e fesoasoani ia te oe lava i se tui masani poʻo se nifo.
  • E tasi le vaiaso ao le i totoina, matou te faʻamaʻaina laau, tuʻu ai i luga o le auala mo sina taimi i le taimi muamua, ma faasolosolo malie le faateleina o le vaeluaga i se aso atoa.

Ata o togavao teuteu sauniuni mo le totoina i le eleele

O le mea lautele, o le galueaina o togavao gaosa e le faigata, e faigofie lava ona faʻavaveina le fausiaina o timuga. E mafai ona faʻaalia e le au faifaatoaga maelega le gauai atu ma fafagaina fualaau 1-2 taimi aʻo lei totoina i le eleele, pe a uma le 10-12 aso ia le itiiti ifo.

E faʻapefea ona totoina gaisha mo tipu, o loʻo taʻu mai i le vitio:

Masalo o le tagata e sili ona paie ma se tagata e leai se poto masani e mafai ona faigofie ona feagai ma se galuega faigofie e pei o le tuputupu aʻe o gatasi. I le taimi lava e tasi, o le ae maua ai se mea matagofie o le totoina o laau ma se mea matagofie matagofie e mafai ona teuteu ai tulimanu o le togalaau, ia susulu ma manaia aulelei.

O le mea e ofo ai, e toʻatele fugalaau fugalaau e le mafai ona vaeluaina ma la latou fugalaau e sili ona fiafia i ai ma totoina i luga o le windowsill; E i ai foʻi tausaga taʻitasi, maoaʻe ituaiga e faʻapitoa mo lenei faʻamoemoe.

Vaʻaina togavao Gazania

Gatsaniya fuga laau toto laau toto Tuputupu ae mai fatu Pe a totō gatsaniya i luga o le eleele

Afai o gatasi o loʻo i totonu o se atigi pusa loloto, e le talafeagai le pikiina. O se pusa papaʻu o le a le maua ai le saolotoga i aʻa. E tatau ona faʻatali mo le fa o lau laʻau e aliali mai, ia totō laau i ni mea e mafai ona tuʻuina. A o leʻi totoina fatu i le eleele, e tatau ona faʻamautu mo sina taimi i le fale. E mafai ona i ai i luga o se kesi tapuni le fuʻalaʻau talavou i le vevela o le 12-16 tikeri. Amata ona faʻamalosi laau e ala i le tatalaina o le faamalama mo ni nai minute. Aloese mai tusi. O le faʻamaʻaʻaina e iai sona aʻafiaga aoga, o le a malosi le fale. A e totoina togalaau i totonu o se togalaau poʻo se fugalaau, o le a le oti ia fualaau mai le malulu.

Gatsaniya e oso i luga o le eleele

Totoga o fugalaau gatsaniya i luga o le fanua avanoa

Faatali mo le mafanafana o le tau pe a e mautinoa o le kiona mulimuli o loʻo i tua, ona totō lea o se gasany. O le taimi lelei e tulaʻi ai o le ogatotonu o le tautotogo. O nei fugalaau e fiafia i ave o le la, e sili atu le totoina i latou i se nofoaga avanoa. O le eleele e tatau ona lava lelei. Gatsaniya e le fefe i le vevela ma o le a lagona lelei e tusa lava pe afaina le lamala.

  • E totōina vave se paluga o le paluga ma togavao i le eleele.
  • O fualaau i totonu o se atigipusa e tatau ona aveʻesea ma le aʻa e faʻaaoga ai se togi, toto i le eleele.
  • Taumafai e aua neʻi faʻaleaga le aʻa.
  • Maitau le mamao i le va o vao - 20 cm.
  • O fualaau e manaomia le 3 masina e ola ai, ma o le a fiafia ia te oe i fugalaau matagofie.

Tausia o se Aferika Chamomile Gazania

Gatsiana fugalaau e umi ona totoina ma tausia ile ata o le eleele

  • O lenei fugalaau e le manaʻomia se tausiga faʻapitoa. O le eleele e lelei, faʻafefe lelei, o le la o le a maua ai le malosi o le laau.
  • O le mafanafana e le o se mafuaʻaga e popole ai; gatsaniya o le a faʻafetaia sina malulu i -5 ... -7 C.
  • O le eleele lea e tupu ai le gala, e tatau ona e vaʻaia, aveese vao, faʻaogaina o mea mamago.
  • Ina ia aloese mai faafitauli ma vao leaga, lamala, e mafai ona mulimulu le eleele.
  • E oo lava ile laufanua sili ona lelei e le mafai ona maua le fugalaau e lava meaʻai. O le mea lea, e tatau ona e fafagaina, faʻatasi i le masina. I eleele leaga, e tatau ona fafagaina le laau ile 2-3 vaiaso. Mo le laei pito i luga, e manaʻomia lou suʻeina o meaʻai. 25 kalama e lava mo le 1 sikuea mita.

Fuga

A uma le lūlūina o fatu, pe a mavae le 3 masina, faʻatali mo le fuga. Faatasi ai ma se taʻaloga talafeagai, o le a tupu lenei mea ia Iuni. O le a fiafia le laau i ona fugalaau matagofie seia oʻo ia Novema. O le faasologa o le olaga o le tasi ato e tusa ma le 3 vaiaso. I le po, e tapunia le gatsaniya pe a timu. O Gatzania o le a le totogo pe a le lava le la. Faatasi ai ma le tele o le susu, e le mafai ona tatalaina le leva o le toe gaosia o meaola. O le mauaina o tulaga sili ona lelei, o le ae fiafia i le matagofie, tele fugalaau. Ae afai e leaga ia tulaga, e le mafai ona e faʻatali mo fugalaau.

E faʻafefea ona faʻasaina le gaisha

Faʻasalaga fugalaau Gatsaniya e ala i cuttings photo

E mafai ona tipiina i se taimi talafeagai: e mafai ona oʻo i le taumafanafana, taumalulu poʻo le taumalulu, pe a oʻo i le fale mo le taumalulu.

  • Matou te tipiina le tipi ma le umi o le 10-12 cm, aveese laulaau i le pito i lalo o le ogalaau, faʻaititia le aʻa aʻa i totonu o le paʻu ma "totō" i le kulimi o le eleele.
  • Matou te tausia le maualuga o le eleele palapala mo le totoina.
  • Pe a ma le masina ma le afa, o le a maua aʻa ma amata ona ola. A maeʻa le lua i le tolu masina, o le a saunia mea totō mo le toto i le eleele.

Maʻi ma meaʻai

E ui o le gatani e le faigofie tele i faʻamaʻi, ae o nisi taimi e tupu ai. I tulaga le lelei, o le a vaivai le laau, e mafai ona maʻi i le pala. E fesoasoani Eposporin e faʻatoʻilalo le faʻamaʻi. O nofoaga maloloina o le laau ua lubricated, o tagata gasegase ua aveeseina.

Snails, spider mites, aphids e afaina ai le faʻalavelaveina, o le faʻaaogaina o nisi auala o le a fesoasoani e faʻaumatia ai faʻalavelave. Faʻailoga e naʻo le tatau ona faʻamamaina i ou lima, aphids e faʻamaʻiina e le phyto-farm poʻo le acarin. Actellik, Fufanon, Ditox o fualaau faasaina o le a fesoasoani ai i le apogaleveleve.

Fatuina fatu

Gaanas fatu photo E faapefea ona aoina ma teu fatu

Gatsaniya e seasea ona ola pea, talu ai ona o le taumafanafana i lo matou eria ua maeʻa. Ae afai o vevela vevela ma vevela, ona mafai lea ona faʻatali mo fatu. O le mea e leaga ai, o fatu o laau totoa e le taofia ai uiga masani. Ma i totonu o la tatou togalaau o loʻo taufaʻatasi na o ituaiga totoga e sili ona taua.

E mafai ona lele ese fatu e afaina mai le matagi, e pei o tiliva. Afai e te manaʻo e aoina mai fatu mai varietal laau, ona puipuia lea o le fugalaau mai le matagi e ala i le afifiina i le gau. A e vaʻaia le foliga mai o se moli, filifili se ato ma alu e selesele mo ni nai vaiaso i se mea pogisa, mago. E fautuaina e teuina fatu i totonu o se ato e faia i le ie sipuni poʻo se taga pepa, ia mautinoa ia teuina i le vevela e le sili atu i le 22-24 ° C. Ae ia iloa le mea e matua manaia: 15-18 ° C. Maualuga maualuga e le taliaina.

Wintering gasany

Gatsaniya i totonu o se ulo e mafai ona faaauau pea vao i le taumalulu

E masani lava, pe a uma ona fuga, e na o le tipiina ma le lafoina o toega o gatani, ma o le isi tausaga latou te toe amata ai. E leai se manaʻoga e saunia fatu, lulu, faʻatali mo le lelei o le tau. O le laau tuai ua mafai ona toe ola, e faʻafiafia ai lona matagofie mo le isi tausaga. Ina ia faia lenei mea, e mafai ona e eliina ma teu i totonu o se ulo.

Ona tatau lea ona siitia le gatsaniya i se potu malulu, lea e le pa'ū ai le vevela i le 8-10. E tatau ona lava le malamalama i totonu o lenei potu ina ia mafai ai ona faʻalauteleina atili gaioiga. O se mea moe e tatau ona faʻafefe, e le tatau ona faʻamago le eleele. I le tautotogo e mafai ona e toe totoina se gasany i se moega fugalaau. New, fou faatoa oso mai, ae e tatau ona e tipi i le afa.

O fualaau fou e maua mai le vavaeeseina o meaola gaisini, ua lava lea e na o le tuu ifo i lalo i totonu o le vai seia oo ina aliali mai pe na o le vave totoina i totonu o se paluga mama, e maua ai le tele o le suavai. I le taumalulu, e mafai ona tipi gatsaniyu ma i le tautotogo e maua ai ni fualaau fou.

Ituaiga ma ituaiga o gaosi ma ata ma faʻamatalaga

Gaason long rifle Gazania longiscapa

Gazan Long Rifle Gazania Longiscapa Purple-Pink-Orange photo

E mafai ona ola ae tasi le tausaga. O lenei gasologa e le sili atu i le 15-20 cm. E latalata i aʻa o loʻo i ai lau lau lau lanu meamata. E masani lava ona faʻavaivai. I totonu o le ato e mafai ona e mauaina le tele o fugalaau ma fuga fuga. O fugalaau ei ai se lanu samasama samasama, ae o la latou pito i lalo e lanu enaena.

Gazania malosi Gazan malosi, pe manaia - Gaana mamalu

Gazania malosi Gazan malosi, pe susulu - Gaana matagofie ata

E tupu i le 30 senitimita. O ato ato a Gazania e mafai ona oʻo i le 6 inisi le lautele. O fugalaau e mafai ona faʻapipiʻi, toto-uliuli ma uʻu, o lanu e eseese mai le samasama i le mumu. O mea lanu pogisa e tatau ona i ai i le faavae. O laʻau e mafai ona atoatoa ma paʻu.

Gazania potsi Gazania pottsii

Faʻamanatu malosi o le mamafa, ae tele atu. O le lapoa o le ato e tusa ma le 12 simita.

Peacock Gazania Gazan pavonia

Gazania peacock Gazania pavonia cultivar Daybreak Red Stripe photo

O laʻau o lenei ituaiga e eseese nai lo isi gatsanii o loʻo lisi atu i luga - e vaapiapi ma umi. Ole valu o le ato e 8 simita. O le ogatotonu e na o fugalaau fugalaau e aofia ai, o le pito i lalo e pogisa, ma o fuga fugalaau e samasama i lanu i autafa.

Ina ua sopoia nisi ituaiga o laau, na mafai ona maua mai e le faifaatoaga paʻepaʻe paʻepaʻe, cirrus, hybrid, ma le gatyaniya e tasi. E mafai ona faʻamalieina le vaʻavaʻai ma lona fugalaau tusa lava pe leaga le tau, pe a leai se la.

Vaitaimi gasegase

Vaʻaiga faʻapipiʻi lea e lauiloa i le au faifaatoaga:
Laʻau Mumu o le Aso Lulu - fugalaau lanu samasama, e faʻaalia i ni fasi lanu mumu, e fuga i le ao atoa;
Talent - o se paluga lea e maua ai fugalaau matagofie, e tuua uma ai le la;
Matagaluega - tuʻuina atu fugalaau o lanu samasama ma le paʻepaʻe, faʻaalia e le matagofie matagofie.