O le togalaau

Eseese o tamato mo le eria o Leningrad

A filifilia se ituaiga tomato mo le totoina i lau togalaau togalaau, e tatau ona e gauai atu i le fea o fuafuaga o fuafuaga e fuafua ai. Na o tamato e talafeagai mo nei tulaga o le a maua mai ai le fua aupito maualuga ma fua aupito sili ona lelei. Mafaufau i ituaiga o tamato mo le vaega o Leningrad.

Vaʻaia faʻafitauli mo le tuputupu ae o le eria

Mo vāega taʻitasi tuputupu aʻe, e faia e faʻatoʻaga ituaiga faʻatoʻaga ma se faʻatulagaga patino o uiga. I le aotelega, e 7 lanu moli ua iloga, e taʻua foi o vaega o felauaiga.

Latou te eseese i le umi o le vaitau o le vaitau mo le manuia o le totoina o tamato e aunoa ma le faʻaaogaina o faʻamalamalamaga faaopoopo.

O le Leningrad eria e 1 le sulu malamalama o le totoina o le tamato. A aunoa ma se faʻamalamalamaga faaopoopo, e le mafai ona tupu fua mai Oketopa ia Fepuari, talu ai e le lava le malamalama e maua ai le malosi o le sola.

O le mea lea, o tamato mo le itulagi o Leningrad e tatau ona i ai laina nei:

  • tetee i le maualalo o le malamalama;
  • vave amata, vaitau puupuu e tuputupu ae faatasi ma le vave mafai ona toe foi mai o fua autu;
  • tetee i le numera tele o faamai matautia o tamato;
  • lelei ovataini i le maualalo o le vevela;
  • lelei le tofo, o le faʻaaoga lelei o le sola malosi mo le faʻaputuina o suga.

Na mafai e le au faʻatoʻa ona fatuina ituaiga eseese o ituaiga tomato ma nei uiga. E leai se sili atu i le toasefulu ma le lua oi latou, o loʻo resitalaina i le resitala o le setete o filifiliga ausia. Matou te ofoina atu ituaiga o tamato sili ona lelei mo le itu o Leningrad, faʻamaonia i totonu o le malupuipuia ma le avanoa.

Vaʻaiga o tamato mo greenhouse greenhouses

Alcazar F1 - o se kulupu e fesootaʻi ma le totogo o le toto. Na te taliaina le tulaga leaga o le maualalo o le malamalama i le tau malulu ma le maualuga o le vevela i le taumafanafana. O le fua muamua e amata ona tupu i le maeʻa o le 110-115 aso mai le foliga mai o laau.
E ui lava i le le faʻatapulaʻaina o le tuputupu aʻe o le ape, o loʻo i ai ni nai galuega laiti, lea e mafai ai ona ola e tusa lava pe maualalo i totonu o lauusiusi. O fua lamolemole susulu e oo atu i le tusa o le 150 kalama, ma matua matua fiafia i luga o le pulumu.
E oʻo i le 6.5 kilokalama o tamato e seleseleina mai le tasi laau. E le puipuia i faʻamaʻi faʻamaʻi, o le tele o ituaiga o vaʻavaʻai ma fusarium. O fua e le mafai ona taʻavale, faʻafeteina le fafagaina le suavai.

Eupator F1 - O se tasi o tagata sili ona lauiloa o le kamupani filifilia Gavrish. O se laau uumi ma malosi, e maua ai meaʻai lelei tele ma se maualuga o tamato, ae e manaʻomia le faʻaleleia ma le faʻaeteete o laasaga. O le ituaiga e amata mai i uluaʻi fuamato ma tuʻuina atu fua muamua i le 105-110 aso ina ua maeʻa. Ua vaevaeina fatu tumutumu seia oo i le 160 g o le vevela, mafiafia. E le mafai ona puipuia mai i le gamonodes, fualaau suamalie ma afaina ai laulaau.

Titanic F1 - o le ituaiga tumato sili ona lelei mo le laufanua o Leningrad, lea ei ai fualaau tetele (e oo i le 400 kalama) o le tofo le mafaamatalaina. O le kulupu na fausia i le kamupani Ilyinichna e fausia lelei ai ovaries i tulaga le lelei i le taumalulu i totonu o greenhouses tioata ma e puipuia i se numera faamaumauina o faamaʻi, e aofia ai mosaics viral, leaf leaf, nematodes, ma paʻu palapala. Maualuga maualuga i lenei kulimi ua faʻapipiʻiina ma le lelei sili ona matagofie o tomato vavalalata vaʻaia.

Vaaia o tamato mo greenhouses ma fale ata

Adonis F1 o se faʻataʻitaʻiga masani lea ua maua ai le lauiloa tele i le au faifaatoʻaga. E i ai se ituaiga o vao, e mafai ai ona e faia ni pulumu i le 2 lau moni. O le fua muamua e tupu ile 115-120 aso mai le foliga mai o fua muamua. O fuamalie lamolemole suamalie e tusa ma le 100 karamu o loʻo fusifusia i se fasi pepa 4-5 i se pulumu ma maua ai se paʻu malosi e mafai ai e oe ona faimalaga i latou i ni mamao mamao. E le mafai ona puipuia i le TMV, o le vaʻaia ma le fusarium.

Kostroma F1 - O se kamupani faʻaleleia faʻaleleia Gavrish. O loʻo i ai se vaitau amata vave mo le uluaʻi tomato ma se gafatia lelei e fai ai ovaries i tulaga leaga. E ui lava i le umi o le vao, o le palasi e tuʻuina i le 2 laupepa, lea e mafai ai e oe ona faia se fua maualuga maualuga. O fualaau lapotopoto e maua mai i le 150 g ma maua lelei le felauaiga. O le faʻalavelave o genes o le faʻamaʻiina i le tele o faʻamaʻi e mafai ai ona tupu manuia le olaola i le sologa lelei o le siosiomaga o greenhouses.

F1 moli ufanafana na avea ma taʻitaʻi i le maketi fualaʻau i totonu o ituaiga o tamato mo greenhouses ma fale faʻafiafia. E le mafaamatalaina i se tuufaatasiga o le maualuga o le gaosiga, o le tofo lelei o tamato ma le puipuiga i le tele o faʻamaʻi.
O le totoina o tamato i le Leningrad Region o loʻo faʻaalia ai le aoga tele o falemalama mo faʻataʻitaʻiga mo lenei ituaiga ona o le mafai ona tuʻuina fua i lalo o tulaga e le lava le faʻavelaina o le la ma le vevela o le vevela. O le uluaʻi fua o le paʻu ua tuʻuina atu muamua le faatoʻaga i le 105-110 aso i le maea ai o le faʻavaeina o fualaau. O lapisi lapotopoto e oʻo atu i le maualuga o le 120-150 kalama ma maua ai pupuni ufiufi, lea e mafai ai ei latou ona faatumauina uiga tau pisinisi mo le sili atu i le tasi le masina.

Vaaia o tamato mo fanua tatala

Paʻu paepae 241 o se tasi lea o ituaiga pito sili ona matutua ma e mafai ona avea ma se fualaau aina i lalo o tulaga tuputupu aʻe. Tuuina atu fua muamua fua ua maeʻa 95 aso mai le foliga mai o ni fatu. I luga o se togavao faʻatapulaʻa, o loʻo faʻatulagaina ai tamato mafolafola e tusa ma le 150-200 gramati, ma o fua muamua e mafai ona oʻo atu i lapisi e oʻo atu ile 400 g. O le pulumu faʻamalolo ma se paʻu suamalie manaia e maua ai le fua o se aʻa moni tomato. O le vave toe foi mai o le seleselega e aloese mai le tele o faamai lea e salalau i le tau malulu.

Mushroom eleele 1180 - O se tasi o ituaiga vine sili ona lelei mo fanua tatala, na toe faia i le ogatotonu o le seneturi mulimuli. O fua muamua e mafai ona seleseleina 95-100 aso talu mai le totoina o fualaau aina, ma o latou fua i luga o vao. I luga o se vaomatua laʻititi seia oo i le afa mita, o fualaau laititi e lapotopoto e fuaina e oʻo atu i le 90 kalama. E iloga i le gafatia e tumau ai i le malulu taimi pupuu ma e oʻo lava ile po e oʻo i le -1 tikeri. I le taumafanafana matutu, e maua mai ai se fua maualuga, ma i timuga vevela e mafai ona aafia i siama faʻamaʻi ma siama.

Eseese Moskvich maua le lauiloa faafetai i le ituaiga o vao ma le faatapulaaina o le tuputupu aʻe. E mafai ona taofiofia le fua o le faatoaga atoa e aunoa ma le tau. O sina tamato e tusa ma le 50 kalama ei ai se paʻu paʻu, lea e mafai ai ona faʻaaogaina i fualaʻau kuka. Faatasi ai ma le vave o le tataina o tamato, o ia o se tasi o le muamua e fua i totonu o le togalaau. Talu ai ona o le tuputupu ae faifaipea o tipu, e le afaina i le tuai o le paʻu, e oo lava i tausaga malulu.

Siberia faʻapitoa ei ai le gafatia e tuʻuina atu ai se fuataga atoa, e oʻo lava i le malulu malulu. O ona fualaʻau e mafai ona ola i sina kiona laitiiti ma faʻaauau pea ona tupu. I luga ifo o le vaomatua, o palasi ma tamato ua uma ona faia i le 1-2 laulaau. O le fua muamua e amata ona tupu i le 110-115 aso mai le germination. O fua e fua mai i le maualuga o le suka, lea e seasea tupu mai i le totogo muamua. E lelei ona puipuia ma tuʻuina le sua tele i salati.