Fualaau aina

Fualaau faisua i luga o le windowsill

O le tele o tagata nonofo i taulaga i le taulaga e matua fiafia i le auala e faia ai se tamai togalaau mo le totoina o fualaau faisua i le fale. E mafai ona tupu fualaau faisua pei o kukama, tamato, otaota ma isi mea i luga ole windowsill masani. Ioe e mafai, ae naʻo le noatia i tulafono patino mo le galueaina ma le tausiga. O le faʻamalosia lelei o ia tulafono, e mafai ai ona e ausia se taunuuga lelei.

Tulafono faavae mo le tausiga ma le totoina o falaʻau

Filifiliga ma le totoina o fatu

E le o fatu uma e talafeagai mo le totoina o laau i totonu. O loʻo i ai i latou o le a tupu aʻe ma atiina ae lelei i na o nofoaga tatala. O le mea lea, filifili fatuga o latou afifi e faailoa ai e talafeagai mo le ola i totonu o se fale.

Malamalama talafeagai

O totonu o laau e tatau ona maua le aofaʻi o le malamalama i le numera manaʻomia. E le lava le malamalama faʻa-natura i totonu o le potu. O lenei faʻafitauli e tatau ona faatumulia i faʻamalama e leai ni mea. E mafai ona e faʻaogaina molini-lamepa poʻo lamepa susulu ma faʻapipiʻi laau mo se 10-12 itula faaopoopo i aso uma.

O le tele o taimi, o faafitauli i le tuputupu ae ma le atinaʻe o laau e tulaʻi ona o le leai o se malamalama.

Fertilizers ma le filifilia o eleele

Mo le totoina o fualaau fualaau faisua i totonu o le fale, o fanua laʻau masani ma le peat e talafeagai. A filifilia le fanua i filifili fefaʻatauaʻiga, filifili mo le "Universal" mix.

E manaʻomia ona fafagaina i taimi uma fualaau 'aina. O le mea lenei ia te oe e filifili ai - e sili atu le lelei o fugalaʻau, ioe, ae e mafai foi ona e faʻaaoga faʻamalaʻau.

Faʻasaina ma le faʻamafanafana

Ma o aʻa o laau e le pala, e sili atu le suavai i luga o se fata. E tatau ona faʻaopopo le vai i taimi uma i pama taʻitasi i le vevela vevela.

O le ea i fafo e leaga le aʻafiaga o le atinaʻeina o laau. O le faʻaolataga i lenei tulaga o le faʻaleleia masani lea o fualaau faisua.

Tulaga o le tuputupu ae o tagata taʻitasi mo fualaau aina taʻitasi

O le tele o laau totō e le faʻaleagaina mo le tuputupu ae o le aiga e eseese laulaʻau ma aniani lanu meamata. Till, pasili ma salati e le manaʻomia se tausiga faʻapitoa. Ina ia totoina i latou, o le ae manaʻomia soʻo se fanua ma fanua masani. Pau lava le mea e tatau ona mafaufau i ai e manaʻomia e laau toto le tele o le malamalama ma faʻamalosi i aso uma (ma le ea malulu i totonu o le fale - totoina).

Kukama e sili atu ona manaomia fua. O le tuputupu ae ia i latou e le faigofie pei o aniani o le tautotogo. Talu ai e te manaʻomia le faʻamalamalama lelei, o se nofoaga mo le tuputupu ae e mafai ona i luga o le windowsill, i le mea e tele atu ai le malamalama. Ae ao lei tulaʻi atu, ia mautinoa o le faamalama ua maeʻa ona faʻaaogaina ma e leai se ata e tasi. O ana kukama o le a le ola.

E taua tele le faʻafefe lelei o kukama. I le vevela ma le vevela o le tau, e manaʻomia e laʻau taʻitasi le valu lita i le aso. O le faʻavaivaiina o le eleele e afaina ai laau toto. Mo le taofia o le vai mai i le palapala, ia taatia se alavai faʻavaivai aʻo leʻi tulaʻi i lalo o le tane.

Ma sili atu e uiga i le moli. O kukama ma tamato o le a manaʻomia le moli faʻamalama (pe a ma le 12 itula i le aso), talu ai e le lava le malamalama i totonu o le potu mo lenei fualaau faisua.

I le filifilia o mea laei pito i luga e faʻaaoga (minerale poʻo mea faʻalapotopotoga), faʻaalu i latou i taimi uma, e tusa ma le 3 taimi i le masina. E lua mo kukama ma tamato, e taua tele.

O se mea e manaʻomia muamua mo le totoina o kukama, tamato ma pepa suamalie o le iai lea o le lagolago ma le pa puipui, faʻapea foʻi ma le fesuiaʻiga o potopoto ma fatu laau e tasi le selau ma le valusefulu tikeri. I le mulimuli ai i nei tulafono, o le fua o fualaau faisua o le a mausali ma e oʻo lava.

Ia onosai, atonu e le o mea uma e galue i luga o le faʻataʻitaʻiga muamua. Ae o le a le manaia o le togafitia oe pele ia te oe ma se mea tau le siosiomaga e te ola na o oe.