Isi

E faʻapefea ona totoina ni vao malulu i le fale?

O se tuaoi i le atunuu sa fefaasoaaʻi ia fatu o le mallow. Taʻu mai ia te aʻu le auala e tupu ai vao mama i le fale?

Mallow, pe pei foi ona taua o le rose, o se fugalaau lalelei matagofie ma mea teuteu ma vailaau. O le laau e tasi pe lua tausaga le matua, e sili atu i le mita lona maualuga, e matagofie fugalaau eseese o lanu ma foliga eseese. Faʻapenaina e fatu mallow. Afai o le fuga o le tausaga o le totōina e le o se sini, o fatu e toto saʻo i totonu o le eleele. Ae o se auala e sili atu ona faatuatuaina i le fale o le tupu aʻe lea i luga o fatu, ma o le a toe totogo i le faaiuga o le taumafanafana.

Tulafono mo le totoina o vao mallow i le fale

E tatau ona toto le mallow mo ni fatu i le amataga o le tautotogo. Ina ia mafai ona vave tupu vave le fatu mallow, e tatau ona faatumulia i le vai mafanafana i le afiafi ma alu ai i le po. I le taeao, ia totō fatu o loʻo fuga i totonu o fafie e tusa ai ma le mataupu faavae: tasi fatu i totonu o le ipu e tasi.

O fatu fatu malulu tausaga e tolu tausaga o le a sili atu ona lelei nai lo fatu e selesele mulimuli ane. Ae latou te le fautuaina le teuina o fatu mo le silia ma le tolu tausaga.

Mo le lelei o le fatuina o fatu, e sili atu ona lelei le faʻatau o le palapala, poʻo le faia oe lava mai le eleele mai le togalaau, oneone ma le humus i le fua faatatau o le 2: 1: 1.

Talu ai o le mallow e i ai se aʻa umi ma e le mafai ona talia le suia o mea, o le a sili atu ona lelei ipu o peat i se mea e masani ai. Afai e faafuasei ona le i ai i le fale, e mafai ona e totoina i se pusa e tasi, ma salalau fatu i se mamao e 4 cm.

Mo le lūlūina lautele, o laau toto e manaʻomia ona totō muamua i ni atigi pusa eseese - aʻo leʻi faʻafefiloi ma aʻa. E masani lava ona totoina laulaau pe a uma ona fausia ni laulaau se tolu. E le talafeagai le tanumia o fatu mallow, ua lava lea e fufulu mama ai i luga ma le eleele. Faʻapipiʻi nei ma ufiufi i se ata tifaga e fai ai se fale lanu meamata. O le maualuga o le taumafanafana mo le totoina o fatu e 20 tikeri le vevela. A maeʻa le faʻalauleʻa (pe a ma le lua vaiaso), aveese le ata ma toe teuteu fua i luga o se faʻamalama malamalama.

Mallow o se laau telefoni, o le mea lea, e manaʻomia ai se moli faʻaopoopo. E le lava le la i le taumalulu, o le aso e pupuʻu, ma o le a le faʻaosoina le toto ma e maʻi, e manaʻomia ona faʻapipiʻi le moli uila.

O le tausiga o laau mallow e faapenei:

  • fafaga pe a tatau ai, aloese mai le faʻamamaina atoa poʻo le suavai ile palapala;
  • faʻapipiʻi lemu i totonu o le ea fou.

Totoina o vao mallow i le eleele avanoa

Ua totoina ni laʻau malulu tausaga i nofoaga tatala i Me. O le faʻalauteleina o le mallow ua totoina i le faaiuga o le taumafanafana po o le amataga o Setema. Afai o le lūlūina o fatu sa faia i totonu o ipu omea, e mafai ona e totoina faʻatasi ma i latou.

O se nofoaga mo tipu e piki i luga o le malamalama ma aunoa ma ni faʻailoga. O se filifiliga lelei o le a avea ma se fugalaau i luga o le pa, o lona uiga e le tatau ona e popole e uiga i lagolago faaopoopo mo le pusi o laau matutua.

Tausiga mo le totoina o vao

Mallow o se fugalaau lelei mo i latou e le tele se taimi avanoa. Ole tino e le atoatoa, e lava le mulimuli i fautuaga nei:

  1. Suavai pe a manaomia, i le vevela ma le vevela o le tau - tele taimi.
  2. Laʻau ma faʻamalo le eleele ile vao.
  3. Aveese fugalaau ua mamago.
  4. Aʻo le i tuʻuina le pupuʻu, fafaga faʻatasi ma mea faʻaleleia.

Ina ia mafai ona maua se laau toto mai se mallow faaletausaga, e fautuaina tagata totō fugalaau e vavae ese uma fugalaau i le taimi lava e totoʻa ai.