Faatoaga

Fai ava-inu-ava mo ipu lapiti mai mea eseese

E iloa e tagata faifaatoaga o le pikiina o meainu inu lelei mo lapiti e faigata tele. E taua tele le maua e le fagafao avanoa avanoa e inu ai, ma inu pusa mo lapiti e faʻamaoni ma lelei, faigofie ona faatumuina i le vai ma aua nei faʻapalapalaina. O vai mama o se tasi lea o tulaga autu mo le tuputupu ae o tagata soifua maloloina.

Faitau le tusiga: E faʻafefea ona kuka le kuka o le lapiti?

O a ituaiga o meainu?

Ina ia filifilia le pusa sili ona talafeagai mo le inu, mafaufau i mea e inu e masani ona faʻaaoga e faifaatoaga i aso nei:

  • ipu;
  • pepe;
  • masini mimilo;
  • otometi
  • fafo mai le fagu.

O ituaiga uma o pusa suamalie mo lapiti o loʻo i ai ona manuia ma mea leaga. I le faʻatusatusaina oi latou, e mafai ona e filifilia le filifiliga e sili ona talafeagai.

Ipu ipu mo vai

O le auala taatele e tuʻuina atu ai i fagafao se meainu i le seneturi mulimuli, o le tuʻuina lea o se ipu vai i totonu o lo latou fale (se ipu, se pulou, se pulou, ma isi mea). I le taimi nei, o lenei metotia e faʻaititia ma itiiti ifo, talu ai e sili atu nai lo le sili atu.

Cons:

  • o se pesini mo lapiti e masani lava ona fesuiai ona o feeseeseaiga o manu i totonu o le fale;
  • meaʻai, fulufulu mamoe ma gaosia mea taua e faigofie ona ulu atu i ai, o mea e aofia ai mea leaga e afaina ma e le tatau ona inu;
  • o se ipu ua faʻafefeteina faʻafefe manu e maua ai le vai, ma faʻamamaina le otaota, ma e ono mafua ai se faʻamaʻi o le aiga atoa.

Faʻatasi:

  • o le mauaina o se ipu talafeagai i luga o le faatoʻaga e faigofie lava, o lona uiga e le taugofie lenei auala.

Laititi

O le faʻaaogaina o meainu inu susu mo lapiti e faigofie. O le taʻiala o la latou gaioiga e faʻavae i luga o le mea moni e tusa ai ma le laulaufaiva i le polo o le limamatua, e maua e le fagafaʻa vai, lea e alu i totonu o le paipa mai le tane.

Cons:

  • i le taumalulu, susu mai le susu, ma e le mafai ona maua le vai;
  • o le faʻatauina o se mea e manaʻomia e manaʻomia ai se tau.

Faʻamatalaga:

  • manu e le mafai ona faʻaleagaina pe faʻafefe vai; e tumau pea ona mama;
  • e te vaʻaia le maualuga o le vai ma, pe a manaʻomia, e mafai ona e suia;
  • e faigofie ona faʻaopopo vailaʻau poʻo vailaʻau faʻamalosi i le pusa;
  • lapiti e faʻaaogaina ai le suavai, talu ai e le faʻafefe, ae e tafe tonu i totonu o latou gutu;
  • e mafai ona faia nei suʻa-inu-inu mo lapiti mai mea faʻatauvaʻa.

Avanoa

O lenei ituaiga o faifaatoaga e faia ei latou lava. Ina ia faia lenei mea, tuu le fagu vai ma lona ua i lalo ile atigipusa. I le taimi lava e tasi, e sasaa atu ai se vaega o le vai, ma e mafai e fagafao ona inu mai le pesini. A e inu, e sasaa le vai i totonu o le pusa.

Cons:

  • meaʻai poʻo otaota e mafai ona oʻo i totonu o le pesini;
  • e mafai ona tafe le fagu ma o le a tafe mai le vai;
  • i le taumalulu o loʻo i ai se avanoa e faʻafeololo ai le ipu vai inu.

Faʻamatalaga:

  • e mafai ona faia tutoatasi lenei tagata inu;
  • o le vai i totonu o le fagu e tumau pea le mamā, faigofie faʻaleleia pe'ā tatau;
  • o le gaosiga o mea masini mimiti e le tele se taimi.

Aunoa

I totonu o faatoaga tetele, e masani ona faʻaaogaina tagata inu mo lapiti. Faatasi ai ma la latou fesoasoani, o le toʻatele o tagata taʻitoʻatasi o loʻo tuʻuina atu vai i le uati. O le mataupu faavae o le taotoga e faʻavae i luga o le mea moni e mai i se vaituloto tutotonu tele, o mea e aofia ai o loʻo pipii i ipu o loʻo i totonu o sela. O le tino ua faʻapipiʻiina i se vaʻa, lea e tuʻuina faʻatasi ma le vai i totonu o le tane, lea e mafai ai e oe ona toe faʻatumu ia sela i totonu o sela e iai vai fou.

Minus:

  • O le faia o se meainu mo lapiti e manaʻomia ai nisi tomai ma tau tupe.

Faʻamatalaga:

  • E ala i le faʻatulagaina o se masini faʻaleleia o le suavai, e mafai ona e inuina se lafu atoa i le taimi e tasi, ma o lenei mea e matua lavelave ai taimi i le tausiga o manu;
  • vai fou ma le mama e ulu atu i sela.

I totonu o le fagu

O lenei filifiliga e faʻatulagaina ina ia faʻaaoga e tagata atamamai oe tausia lapiti teuteu i le fale. E tusa ai ma le taʻiala o le gaioiga, o le mamanu o le fagu e pei o se uʻu. O ia meainu mo lapiti ma o latou lava lima e tusa ai ma ata ma ata e faigofie ona fai.

Cons:

  • taugofie o le mauaina o mea mo le gaosia o le tasi mamanu;
  • afai e te faia ni mea inu inu lapisi mo lapiti ma ou lava lima mai se fagu mo le sefulu pe sili atu tagata taitoatasi, o le tau ma le taimi e gaosia ai le tele o taimi.

Faʻatasi:

  • o meafaigaluega e maua ai le manu faʻatoʻa fale ma mea inu mama i soo se taimi.

Le tele o auala e fai ai oe lava e inu ava

A e filifili i le ituaiga pusa paluga e sili ona talafeagai mo au fagafao, atonu e i ai sau fesili - pe faʻapefea ona e faia se pusa inu vai mo lapiti? Sei o tatou liliu atu i le fautuaga a tagata poto masani o lapiti.

Fua numera 1

Afai e saʻo le metotia ipu mo oe, ona e le tau faia lea o se mea i ou lava lima. Ua lava le tuʻuina o se pusa paʻu po o se fagu uʻamea i totonu o le fale, lea o le a talafeagai i le tele.

Mo le tagata e toatasi, e sili atu le filifilia o se tamai pesini, ma afai o ni lapiti e nonofo i totonu o le fale, ona manaomia ai lea o se atigi pusa tele.

Numera numera 2

Mo le faia o se mea inu ava, e tatau ona e saunia se tamai pusa tioata, faʻatau se totigi faia i le faleoloa meaʻai, ma saunia ni mea mo le tagata inu. Ma le isi, e sasaa atu le vai i totonu o le fagu, o le a toso le uʻu i luga o le ua, ma mulimuli ane tuʻu le tagata inu i le fale. O se matai vasega i le taulai atu.

E sili atu ona lelei le faʻapipiʻiina o pusa palasitika i fafo o le fale ina ia le mafai e manuʻafa ona gia.

Numera numera 3

Ina ia faia se masini vai inu vai i ou lava lima, e tatau ona e saunia se fagu palasitika, se pesini ma lau lamolemole ma tagata e umia. I le isi, o le ipu e faʻatulaga i le maualuga o le 10 cm mai le fola (o lenei mea e tatau ai ina ia le lele i luga le manu). I luga o le pesini faʻapipiʻi le fagu i lona ua i lalo.

E le tatau ona faʻafesoʻotaʻi le ua i le fagu, a leai o le a leai se suavai.

E tatau ona faamautu le tane vai i fafo atu o nofoaga o meaola, pe a le o lea o le a latou gia i ni nai aso. Ina ia iloa le auala e faia ai ava inu ava mo lapiti, matamata i le vitio.

Fua numera 4

Ina ia mafai ona faia ni masini eletise faʻaleleia mo le tele o lapiti, ia saunia se pusa palasitika ma se voluma e le itiiti ifo i le 10 lita, se palasitika poʻo se paʻu paʻu, ni nai paʻu. O se vai vai e faʻapipiʻi i autafa o sela; o se paipa palasitika e aumai i sela mai ai. O loʻo faia i totonu o laʻau, tuʻuina i latou i luma o potu taʻitasi. O se pulupulu vaapiapi ma se atigilima ua faʻaofi i totonu o pu taʻitasi.

E tatau ona ou faia na o aʻu le 'ava?

Afai ei ai sou lapiti laititi i totonu o lau fale mautotogi, ona lelei lea mo le faʻamautuina o le sili atu ona lelei le faʻatau uma o oloa ma meafaigaluega talafeagai ile faleoloa fagafao. I lenei tulaga, o le ae mautinoa o lau fagafao o le a le tipiina o ia lava i luga o pito pito i luga o se tagata e fafagaina fale, o le a mafai ona ia inu i le taimi. Ae afai e te tausia se faatoaga tele, ma e te le manaʻo e faʻaalu tupe i mea faʻaopoopo, ona mafai lea ona e faʻaaogaina se tasi o metotia faʻatulagaina e ala i le faia o mea inu mo lapiti ma ou lava lima, o le ae teuina tupe ma maua ai le lapiti aiga e maua ai le avanoa e inu ai vai.

I le taumalulu, e mafai ona suavai le vai, lea o le a faʻalavelaveina ai le ola o se fasi auro. O le mea lea, e tatau ona mafai ona vavave le masini moli, masini mūmū poʻo le susu mo vailaʻau. Ina ia faia lenei mea, e mafai ona e afifiina ia pusa i se ie mafanafana, pe faaauupegaina i latou i se pusa tioata. O lea o la outou lapiti o le a mafai ona inu vai mafanafana i le taumalulu.