Faatoaga

E faʻapefea ona vaʻaia se moa moa mo le taumalulu

Aʻo oʻo mai le taumalulu, e taua tele le faʻafefiloi o lau moa moa: faʻapipiʻi se vaega mafiafia o vaovao fou, ufiufi faamalama i le palasitika palasia, tuʻuina lelei le ea i totonu o le potu, faʻamalo faʻamalosi i luga o puipui i totonu mo le faʻavevela vevela, ma ia ufiufi nofoaga e taofiofia ai fuamoa mai le maalili. Ae ui i lea, e taua tele le saunia o se moa moa mo le taumalulu.

Chickens i le tausaga atoa e manaʻomia le ea fou ma le tino, o lea e mafai ai ona e sosoʻo saogalemu i fafo mai le moa moa i soo se taimi, vagana ai i le vevela o le tau. O manu felelei o le a sili atu le soifua maloloina ma sili atu ona faʻaleleia pe afai latou te faʻaaluina le tele o le taimi i le ea fou ae le o le faʻaulu i totonu o le moa.

E i ai taimi e tatau ona feaveaʻi ai moa mai se vevela mafanafana o le tau i se mea vaivai. Ae ui i lea, e mafai ona latou iloa se mea faateʻia tele. Ae afai e te faia mea lelei uma ma saunia le moa moa ma malolo lelei mo le taumalulu, o le a lagona e manulele le manaia tele.

Ou te fia faasoa atu mea lilo ia te oe o le a fesoasoani i le tau malulu e maua ai ni tulaga mafanafana mo moa i le moa ma le corral.

Faʻapipiʻi pepa afifi

O poula ua lauiloa o manu felelei e pei o le malulu. Ae na ou matauina o se matagi malosi e mafua ai latou popolega faapitoa. O le a puipuia e le matagi le matagi ma puipuia ai le kiona mai le ulufale mai. Afai ei ai sau tamai tafaoga, e mafai ona e afifi atoa (sei vagana ai pito i luga - e te le manaʻo i lau paʻu e paʻu i lalo o le mamafa o se pulou kiona!). Afai e tele le corral, afifi na o le tasi itu - e sili atu mai le mea e masani ona oso mai ai le matagi.

Talu ai o laʻu peni e tele le vateatea, na ou afifiina na o le itu i matu sasaʻe ma i tulimanu. O le taunuuga o se puipuiga o le matagi U. Na ou afifi foi i le paʻulafi i tafatafa ane o le moa moa, lea e ufiufi i se taualuga mautu. O le mea lea, ua matou maua se nofoaga sili ona puipuia e naʻo ni nai laasaga mai le moa moa.

Ina ia puipuia mai le matagi, e mafai foi ona e faʻaaogaina plywood, pallets, tarpaulin, ma alo o vaomatua po o vaomago, ae ou te fiafia pea i le palasikisi.

E lelei i le tuʻuina atu o ave o le la, o lea la o le moa i totonu o le peni e mama ma malie. E le gata i lea, e tumau pea le vevela i totonu, ma faia ai se aʻafiaga o le kiona. Faʻaaogā naʻo se plastik manino malosi e afifi ai le peni, e pei o le mea e foliga mai o le a galo i le malosi o le matagi.

O le lelei o le tapoleni o le i ai o ni mata. E mafai ona e togi faʻata tetele i pou o le pa ma faʻatasi ai ma le fesoasoani a kariota poʻo mama tetele e faʻapipiʻi ai le tau i puipui o le corral, ma o le amataga o le tautotogo e tatau ona aveese. E le gata i lea, i le toʻafilemu o le tau, e mafai ona e piilimaina le tapoleni ma faapipii luga o matau luga, ma faatasi ai ma le amataina o le vevela o le tau, toe tuu i lalo.

Nofoaga Puipui

Talu ai o le pito i luga o le peni e foliga mai e matala, tuʻuina atu moa ma le vaega i lalo ifo o le pou. O se falesa po o se tamai vaega i lalo o le taualuga o se filifiliga sili. E fiafia tele chickini e momoe i le ao i totonu o se pusa i luga o se mafana mafanafana o vaomago.

Auala uila

E le fiafia tele le manogi e savali i le kiona. E ufiufi i auala vaomago o le a faʻamalosia ai i latou e agaʻi atu i luga o le pa i aso malulu o le tau malulu, faʻapea foi ma le puipuia oa latou paʻu mai le malolo i le taimi o faigamalaga. O le tilivaina o le vao tuai mai le moa moa, ou te faataapeapeina solo i tafatafa o le corral ma faia ni auala mai fafo.

Laʻau ma Laʻau i Corral

A maeʻa ona tuʻuina e le moa le moa moa mo le papa, o le a latou talisapaia ia suauʻu, ogalaau poʻo ni lala laau na saunia mo latou - e le tatau ona latou tutu i luga o paʻu i luga o le malulu.

Afai e te totoina lala laau i le pa puipui, o le a faʻaaogaina e moa e le gata o se perch, ae o se malutaga foi ma se paʻu, e mafai ona e natia mai le matagi.

Laʻau paʻu

I aso malulu ma malulu malulu, e mafai ona gaogao moa i totonu o le peni. O le faʻapipiʻiina o se pefu pefu, lea e le mafai ona latou maua i totonu o le togalaau, o le ae ave moa i se galuega aoga, talu ai o lenei faiga o se puipuiga sili lea ona lelei mai fafo ole pala. E mafai ona e faʻaaogā se taele paʻu, o le vaitaele o tamaiti poʻo se pusa palasitika lapopoa.

Faatumu le vai taʻele i le faʻafefiloi o oneone, eleele mago ma le mafuʻe laupapa.

Ona faʻapipiʻi lea i totonu o le moa moa pe i totonu o le peni, pe afai ei ai se nofoaga i lalo o se pusa malosi.

O togafiti faʻatau mo le togafiti o manulele mai le moa moa

O le mea lea, o lau kesi e puipuia mai le matagi ma le kiona e palasitika po o taʻavale; o ala e ufiufi i vaovao; o loʻo i ai ni ogalaau e faigofie ona maua e moa; o latou laʻau e sili ona fiafia i ai ua faʻaaogaina, ma o le taimi nei ua na o le tasi lava le mea e totoe - e fufulu ese ai manu mai le moa. Matagi fatu po o anufe o falaoamata e sili ona lelei!

Ou te faʻamoemoe o le a fesoasoani aʻu fautuaga faigofie i au moa e faʻaalu le tele o le taimi i le ea fou i totonu o le peni i le taumalulu - o le a le gata ina i ai se aoga aoga i lo latou soifua maloloina, ae fesoasoani foi ia te oe e faʻamama le fale moa!

Uma matagofie moa chicken coop - vitio