Meaai

Salamu o le Eggplant mo le Taumalulu

O le seleselega o le eggplant mo le taumalulu o se meaʻai fualaau o loʻo faia i taimi o le vaitau, lea e masani ona maua i soʻo se togalaau aina. O fualaau faisua uma mo lenei ipu e tatau ona faʻafesoʻotaʻi i le vai masima, ona sasaa lea o le suauʻu manogi vevela ma mea manogi ma faʻamalo le mea faigaluega, fuafua i le malosi o le pusa.

Salamu o le Eggplant mo le Taumalulu

O le salatisi o se mea vevela ona o le paʻu pepa, ma ulaula paprika ma le rosemary e maua ai fualaau faisua o se manogi manogi o le asu, e mafua ai se ipu e sili ona lelei o mea faigofie.

  • Taimi e kuka ai: 1 le itula
  • Aotelega: 1 L

Meaʻai mo salalaʻau eggelu mo le taumalulu:

  • 500 g eggplant;
  • 200 g o le soona selesele;
  • 300 g kāloti;
  • 150 g o aniani;
  • 3 totoa o le kalaka;
  • 2 tsp ulaula paprika;
  • 2 ata tili;
  • 8 g masima (+ 10 g mo le avanoa);
  • 70 ml o le suauu manogi;
  • rosemary, pasili.
Fualaau o le Saladplant Eggplant

O se metotia o le sauniaina o salakeke isiliʻelu mo le taumalulu.

Matou te tuʻuina se ipu vai inu (tusa o le 1.5 l) i luga o le afi, faʻaopoopo 2 teaspoons o masima. I lenei pan, o le a tatou faʻaaogaina uma fualaʻau fua. Muamua, tipi le isalaʻelu i ni fasi fasi falaoa, tuu i totonu o le vai inu, kuka mo le 4 minute, ave faʻatasi ma se sipuni slotted ma tuʻu i luga o se uaea e fai ai le vai inu vai.

Tuu le afuafelu afifi i se pesini

Ona matou fesuiaʻi lea o le isalaʻelu i totonu o se pesini loloto.

O le taimi nei matou te faʻaogaina mo le 2-3 minute e tipi aniani (e mafai ona sui i palota, e sili ona suamalie), faʻapipiʻi foi i le uaea.

Faaopoopo aisa mafiafia ma seleni

Otioti seleni i totonu o le 2 senitimita le umi, tuu i totonu o le vai inu mo 3-4 minute, faaopoopo i isi mea i totonu o se pesini pe a tafe mai le vai mai ia i latou.

Faʻaopopo i ai Karoti

Taʻu le kāloti, 'otiʻoti i totonu o fasi lamolemole mumu, kuka mo le 6-7 minute. O lenei fualaau faisua e sili ona tele le ituaiga, o lea o le a umi se taimi e alu ai.

Faʻaopopo le pasesa muamua

Tatou te tipi mai fasi pasili mai le ogaumu, sasaa i luga o le vai vevela, tapuni lelei, faaopoopo i mea uma na totoe. Mo le anoanoai o fualaau faisua, e te manaʻomia se lima tele o pasili fou.

Faaopopo le masima

I le taimi nei ia faaopoopo le masima, i le amanaia o le mea na saunia ai oloa i le masima masima. Matou te tofo fualaau faisua, tuu le masima e faavae i luga o mea e te manaʻo i ai.

Faʻasaina o se nofoaga eletise. Fuʻu ma tipi fasi fasi pepa vela o kālati, tipi le pepa tipi i mama. I totonu o se vevela, vevela le suāuʻu manogi i le uluaʻi fuʻu, tuʻu le lanu, pepa, ulakeke ma nai laʻau o le rosemary i totonu. Vave vave mai le vevela - o le vevela vevela o le suauʻu e maualuga lona maualuga, o le kiliki ma le kulimi o le a saunia i ni nai sekone.

Sauté Garlic, Rosemary ma Chile

Liligi le vevela vevela i luga o falalaʻau, faʻafefiloi ma mafai ona e tuʻuina atu le salati i totonu o fagu.

Faʻaopopo le faʻaogaina o fualaau faisua ma faʻafefiloi

E tatau ona tatou faʻamamāina fagu pe faʻamafanafana i latou mo le 20 minute i le ogaumu, aʻo latou mafanafana, faʻatumu i salatisi, ma tapuni.

Matou te tuʻuina atu le salalaʻelu matala i fagu. Afai e tatau ai, faʻamolemole

Afai e te fuafua e faʻasaʻo avanoa o le tautotogo, ona manaʻomia lea ona faʻamaʻiina - matou te tuʻuina apa i totonu o le apa i le vai vevela, pe a oʻo i le maualuga o le vevela i le 80 tikeri Celsi, matou te faʻaitiitia le afi. Taimi o le faʻamaonia 10 minute mo le 0.5 L o le va.

Salamu o le Eggplant mo le Taumalulu

Matou te teuina meaai i luga o le malulu, matutu ma le pogisa i le vevela e le sili atu i le +7 tikeri.

A aunoa ma le gaosiga, e mafai ona teuina le salati i totonu o le pusaaisa mo le tasi le vaiaso.