Laʻau

O le Siberian scilla poʻo le scylla

I le amataga o le tautotogo, pe a amata le lalolagi mai le kiona, o fugalaau susulu muamua e foliga mai i totonu o mauga. O nisi e manatu sese o snowdrops. O le mea moni, o le Vao Siberia, o le isi igoa o Scyllafaamatalaina i lalo.

Faamatalaga faʻatau

Scilla e faatatau i otaota laʻau faʻapitoa. E le maualuga le laau, e tusa ma le 10-12 cm.

  • Ua faʻaputuina ni gafa, faʻafefe fugalaau. O le foliga o fugalaau e foliga tutusa, e ono peti. Ole maualuga e oʻo ile 3 cm. O le lanu e eseese mai i le lanumoana lanumoana i le lanumoana loloto.
Scylla poʻo Scilla Siberia
  • Lanu lanumeamata lanumoana e ono tulaʻi mai i luma o faʻalavelave, poʻo latou. O le foliga o laulaau o le laina, 2-4 mo laau taʻitasi, ma e oo atu i le 5 fugalaau.
  • Scylla - photophilous laau, o le mea lea e fugalaau i fuga o le tau.
  • O le fugalaau e amata i le ogatotonu o Aperila. - i le amataga o Me ma e oʻo atu i le 20 aso. Iniseti (aemaise lava pi ma bumblebees) e asiasi lelei atu i fugalaau a Scylla, ona e le o toe totoina isi laau.
  • Fualaau aina - o se atigipusa, ma o fatu ei ai ni faʻaopoopoga faʻapitoa lea e tosina ai.
  • O le pulufana ei ai se foliga ovovo elonima le limasefulu o le sili atu i le 3 cm. O lenei laau e totoina e pulu ma le totoina o le tagata lava ia, e tupu malosi.

O Scylla e tupu tele, ma fatuina se kapeta fugalaau faifai pea. E faigata foi ma fetaui lelei i tulaga eseese. - o le a se isi mea e faʻamoemoe mai le fugalaau totogo muamua ma le malosi mamana i le ola.

Nofoaga o le tuputupu ae

E ese le ese, ae i Siberia, e le tupu le totogo Siberia. E mafai ona maua ile vaomatua vaomatua. Faʻasalalauina tele i Crimea, Caucasus, Western Asia, Eastern ma Europa i Saute. E maua i North America.

O Scylla e masani lava ona tupu i nofoaga lanu po o totonu o le paolo. Ata ma nofoaga lauiloa i lalo o le vevela o le la, a itiiti ifo, tolopo le fugalaau, ma, i le tele o mea, e faataumaoi i fugalaau. E le gata i lea, o vaʻagogo po o eleele laʻau e le talafeagai mo le faʻafefe.

O pito ma vao o se nofoaga e sili ona fiafia i ai, ae maise lava i le itu i saute.

Lafoga o Sipeni Woodland

E tele ni faʻavae:

Siberia

Scylla Siberia

Faʻatele i le vaomatua-steppe. O laulaau e lanu meamata, fugalaau paʻepaʻe, laiti - e oo i le 2 cm le lautele.

Armenia

Scylla Armenia

O ia Scylla e taatele i atumauga mauga e pei o le Caucasus ma le itu i matu o Turkey. Faʻateleina i vaega, e masani lava i totonu o le paolo. Fugalaau lanu lanumoana e totoina le 3-4 vaega mai le fugalaau fugalaau e tasi.

Tagata lauiloa

Scylla Caucasian

E tupu i le vaomatua o Transcaucasia. O fugalaau lanumoana lanu enaena e faatulaga i le 3-5 fasi vaega i luga o se maualuga maualuga. Pelu e laiti.

Laʻau faalua

Scylla Bifolia

Ua maua i Transcaucasia, i Europa i Sisifo ma Crimea. E le pei o isi vaʻaia, 15-25 fugalaau e ola faʻatasi mai le tasi le aū o se lua o laʻau.. O loʻo i ai foi se tamaoaiga i le lotoifale o Scylla - lua-leaf Crimean, e maua i mauga o Crimea. 18-25 fugalaau lanumoana e i luga o le uʻamea 15 cm le maualuga.

Vvedensky sipelaga

Vvedensky sipelaga

O le nofoaga o le tuputupu ae o lenei vaega eleele o le Pamir-Alai Mountains. O le faʻasalaga e faia ai se vaega o le 5-10 fugalaau o se paolo malu malu. O fugalaau e laʻititi lona lautele - e oo i le 1.5 cm.

Scylla ma fugalaau lanu piniki ma le lanumoana e seasea lava.

Sipela sipelaga i totonu o le togalaau, ituaiga lauiloa

Faafetai i le vave fugalaau, e tele fai togalaau e fiafia e ola i le Siberian proleska i lo latou fale taumafanafana. E manaia le teuteuina o le togalaau ma fetaui lelei i le mamanu.. O le le fiafia ma le matagofie o foliga vaaia e avea ai Scylla ma tagata fiafia i soo se atunuʻu.

Le matagofie o le tautotogo

Siberian fufulu Spring Beauty

O se tasi o ituaiga sili ona lelei o le togavao Siberia. E i ai ni malosi malosi o le lanu violē-lanu meamata ma le 5-6 lanu violē uliuli, o lo latou lautele e 3 cm. E na o fanau lava e toe gaosia.

Alba

Siberian Forest Scrap Alba

Fesuisuiai ma fugalaau i se kiona paʻepaʻe sinasina. O nei fugalaau e lelei lelei ma le ituaiga muamua, latou te faʻalagolago le tasi i le isi i le lelei atoatoa.

Tausia Tulaga

Ina ia totoina Scylla, e tatau ona e totoina pamu i luga o le eleele i le pau i le loloto o le 8 cm ma le 5 cm mai le tasi. A maeʻa le totoina muamua, e tolu tausaga e tatau ona pasia, ona mafai loa lea ona e eli i luga luga o pulu mo le gafa. E tatau ona manatua i le mafaufau o Scylla e fiafia i soli vaʻaia, eleele e leai ni aʻau ma le suavai. O le mulimulitaʻi e aoga foi mo le puipuia o le susu ma le maualuga. E pei o le mulch, lau, vaomago e faʻaaogaina, ae o le a le aoga ia nila.

O lenei laau e le manaʻomia se tausiga faʻapitoa, e mafai ona e fufuluina i le amataga o le tautotogo, aʻo leʻi amata ona fuga mai le totogo. E tatau ona faʻafefiloi paluga ma vailaʻau.

O le mea lea, e toʻaitiiti fai togalaau o le a latou teenaina le olioli o le matauina o foliga mai o nei fugalaau matagofie. I luga o le eleele malulu, ua faia ai e Scylla lona auala ma ua faatusa i le taunuu mai o le tautotogo, ao isi laau o loo aoina pea le malosi. Tuputupuina o Vaomatua Siberia O loʻo totoina i lau togalaau e le faigata. E tatau ona e filifili i le ituaiga, ma ia Aperila o le a teuteu ai mauga mauga, auala ma fugalaau o togalaau.