Fugalaau

Fugalaau fugalaau togalaau Fafaga ma tausia Toe faia Fausaga eseese o togalaau lily ma igoa

Lisi o lili togavao faʻatasi ma igoa O a ituaiga o lili togalaau lili

Garden Lily (lat. Lílium) - o le sui sili ona susulu o le aiga Lily. O lenei lalelei e lauiloa tagata uma. Laʻau faʻamalosi faʻatasi ma se faʻaoga aʻa. O le pulu e mafai ona i ai ituaiga eseese ma foliga. O lona uiga, i le averesi, o le lautele e 10 cm, i tulaga masani o loʻo i ai ni faʻataʻitaʻiga e iai le launiu pe tusa ma le 30 cm.

E saʻo le au, ma le maualuga o le afa mita i le 2.5 mita. I Nepal, e mafai ona e feiloai i se lili lapisi (Lilium giganteum) ma le maualuga e sili atu i le 3 m, o le lautele o le corolla e oʻo i le 18 cm, ma o le pulou e tutusa i le tele i le polo soka. O le 'ie e faʻafefiloi ona ufiufi i lau. Lisi laupepa lautele, ma faʻamaufaʻailoga lima. I nisi o ituaiga, e aoina i totonu o se basal rosette pe ua feliuliuaʻi i se mea lautele.

Fuga

Corollas e ono-faʻalavelaveina, o le nofoaga autu e teuteuina i le pestle tele ma le 6 tusi. Latou te faʻapotopotoina i se faʻaoga o se faamalu, kesi poʻo se paʻu. E tasi le mea e tasi i le taimi lava e tasi e aofia ai le 7-16 fugalaau, ma i le aofaʻi atoa i le vaitau o le vavalala e tuʻuina atu i le 30 fasi vaega, latou te fuga malie. Fugalaau e amata mai le pito i luga, agaʻi malie agai i lalo. O le vaitau o le fugalaau e tasi o le 3-10days.

Faʻalagolago i le ituaiga / ituaiga, o le foliga o le corolla e mafai ona faʻapipiʻiina, foliga faʻafoe, faʻaalia (toetoe lava o le laulau), ma isi. Lanu lanu: lanu-paʻepaʻe, piniki, samasama, lanu moli, lanu moana lanu moana, lanu moana.

I le faaiuga o le fuga, o le pusa fualaau aina e ola ma fatu.

E faʻapefea ona tipiina le paʻu vaivai

Ma o le faʻavaeina o pusa o fatu e le aveesea ai le malosi o le laau, e tatau ona aveʻesea poloka omea ua maeʻa. Fai saʻo: o le tipi e tatau ona alu i le tasi itu, e lelei pe afai o laulaʻau e ufiufi i laʻau i luga o le tipi - e le aoina le suavai (e mafai e le susu ona tupu le pala).

O le natura ua ofoina mai ia i tatou pe tusa ma le 80 ituaiga o lili, o le tele o ia mea na totoina i totonu o togalaau. O taumafaiga a le au faifaatoʻaga ua fafagaina le tele o mea ofoofogia ma ituaiga.

I vivo, o lili e taatele i Europa, Asia, e mafai ona maua i Amerika i Matu.

Legends

Lily o se faatusa-laau (e masani ona faaaoga i le heraldry), o se tala fatuga, usu e tusisolo ma tusitala, e lei pasia foi e tusiata. I tala anamua faa-Eleni, na talitonuina o paʻu paʻepaʻe paʻepaʻe o le lili o loʻo pa'ū ifo i le susu o le atua fafine o le fualaʻau o Hera. O le faʻatuatua Kerisiano e fesoʻotaʻi ma se fugalaau lili papaʻe ma le Tina o le Atua. O le igoa o le fugalaau mai Gallic anamua ua faauigaina o le "paʻepaʻe paepae."

Faatoaga aoga

I le faaopoopo atu i le matagofie tulaga ese, o le laau e iai mea tau vailaau: o le inu o le ava mai le totoina o le lily e faaaoga mo le tiga o le musika, abscesses, cuts; faʻaaogaina e avea o se faʻamamā mo le paʻu o le tino.

A fuga mai lili togalaau

O le taimi vavalalata o lili vine e amata ia Iuni ma e toetoe lava a oʻo i le faaiuga o Setema. E faʻalagolago lava i mea nei: Muamua, i luga o ituaiga (ituaiga), tausaga o vaomatua (e le mafai e fugalaau ona fuga), aso e toto ai, totoina o nofoaga (lafulemu po o le malulu), tulaga o le tau i le itulagi (i le itu i saute, fuʻa amata muamua - atonu mai le pito Me).

E tusa ai ma ituaiga:

  • O le vave ona atiaeina o vailaʻau o Asia: o le vaitaimi mai le pulu e ala i le tupu aʻe o le 70-90 aso. O le matagofie parade e amata muamua.
  • O le isi e sosoo ma le fuga (i le faaiuga o Iulai) o le OT ma LA hybrids: latou te manaʻomia le 80-100 aso mo le atinaʻega.
  • O le totoina o le Oriental ua vave ona tupu. O le vaitaimi o le atinaʻe e 100-140 aso.

O le fuga e tumau i le 2.5-3 vaiaso. Totoina ni nai lili i luga o le fasi fanua e fatu ai se ata e fuga i le vaitau atoa.

Luga o togalaau toto mai fatu

Lily fatu togalaau togalaau

Lily garden propagated by seed and vegetatively.

O le faʻaleleia o fatu o se auala faʻalelei, e mafai ai ona e malosi (sili atu ona puipuia i faʻamaʻi) faʻataʻitaʻiga i le taimi e tasi. O le ola aʻe mai fatu o le a fuga i le 3-4 tausaga o le olaga. O fatu ua liu ua lanu enaena. O loʻo faʻasalaina muamua e ala i le faʻaaogaina o se tasi o filifiliga:

  • 1-2% vaifofo o le hydrogen peroxyide poʻo le vailaʻau
  • O se vaifofo o le sulfate sinusite i le maualuga o le 0.04%.

Tuputupuina o laau

Amata ona lūlū lili togalaau mo ni faʻatoʻaga i Fepuari ma Mati. O le a e manaʻomia ni laʻau po o ni atigipusa ma le loloto e le sili atu i le 10 cm. Faʻafefiloi le eleele: i le tutusa o fanua laupepa ma oneone poʻo oneone, peʻa ma humus. Tufatufa fatu i luga o le eleele, fufulu i le oneone-peat layer e tusa ma le 0.5 cm le mafiafia, moli mai se sprayer vavalalata solo. Ina ia fatuina se aafiaga o le kiona, luga ma se ata tifaga po o se tioata. Faʻaauau pea le malulu o le ea i le va o le 20-25 ° C, e le afaina le tupu aʻe i le po po o le malamalama.

Lily Garden from seed photo vine

Faʻasolosolo mai fualaau mai le fale, faʻamalosolo malie (tatala muamua mo ni nai itula). E manaʻomia e le vaʻaia le faʻamalamalamaina o le malamalama ma le faʻafeinuina lelei, o le ea vevela e tatau ona iai i le lautele o le 12-20 ° C. A oʻo i le tasi poʻo le lua paipa o laʻau moni, ona totoina lea i totonu o koneteina taʻitasi. Faʻaliliu i le eleele avanoa i le faaiuga o Me ma amataga o Iuni.

Lauina i le palapala

E mafai ona e lūlūina fatu ile laufanua aʻo leʻi oʻo i le taumalulu. Faʻasolosolo lelei laau totoa ma lau vela poʻo nila; i le taumalulu, sasaa atili le kiona i luga. O le a aliali mai le lanu i le masina o Aperila, tuʻuina atu ma le faaeteete le moega mai le fale tuai, o le vai aʻo magoto le palapala. E le mafai ona e malepe pe afai o le mamao i le va o fualaau aina e itiiti ifo i le 6-7 cm. Lily mai fatu o le a faʻamalieina faʻapupula ae na o le 3-4 tausaga. I le taimi nei e leai se mea e manaʻomia ai le suʻeina o pulu. Tuu i latou e atiina ae i le nofoaga o fatuga, ma pe a mavae le 3 tausaga i le tautotogo po o le tautoulu o le a mafai ona gaosia i se nofoaga tumau o le tuputupu aʻe.

E faʻafefea ona totoina lili vine

O le tele o taimi, e faʻaogaina e le faifaatoaga togalaau o togalaau o lili vine:

Faiga faʻapipiʻi

Faʻaleleia lupeni lili e tamaiti ata

Le auala sili ona lauiloa ma sili ona faigofie e toe fanauina ai. 3-4 tausaga talu ona totoina, o le laau e faʻatonu 4-6 goto atoatoa. Ua totoina le togavao, ua vaeluaina pupule ma toto.

Faʻaleleia e pusi-fanau, o loʻo faia i le pito i lalo o le aʻa. O le loloto o le pulou ua totoina, o le tele foi o le a tuuina atu ai "fanau." O le taofiofi (aveeseina o le aveese) e fesoasoani foi i lenei faagasologa. E mafai ona sili atu ona e faia: pe a uma le taʻavale, o le aʻa ma supraclavicular aʻa e vavae ese ma le vaʻaia mai le pusa autu ma totō (faʻafefe ma le tele o vaiinu o le a manaʻomia).

Lili faʻalauteleina faʻatasi ma faʻamafaʻapa

Toe faʻaleleia o lili faʻatasi ai ma le 'ie tipi arati

E masani lava o lenei faiga e faia i le faaiuga o le fuga.

  • Fufulu ese le siʻi, fufulu, vavae ese vaitusi ma le tamatamailima mai le faavae (o pito i luga e sili ona aoga, e tatau ona leai se pona).
  • O le pulou lava ia e mafai ona toe totō i totonu o le eleele (togafiti ia mea tipi i se mea malie).
  • Flakes mo le 15-20 minute, tuʻu i se vailauga piniki piniki o le manganese.
  • Faatumu fualaau ma se meaʻai (2 vaega o le peat ma le humus leaf), sasaa se papa o tamai maa i luga.
  • Faʻapipiʻi taʻitasi i le eleele ile 2/3, o le pito i luga e tatau ona i totonu o ni maama.
  • Taofi le vevela o le ea i le 20-25 ° C, o le palapala e tatau ona susu.
  • E tofu lava le flake ma le 2-3 tamaʻi pepe. O le faagasologa o latou faʻatulagaina e 4-12 vaiaso. O fualaau o le fugalaau o le a sau i le 2-3 tausaga.

E faʻafefea ona totoina lili o togalaau faʻatoʻaga

Faʻafefea ona faʻalauteleina se lili faʻatoʻaga i ata pusa

O pulufana e aliali i le faaiuga o le fuga i le axils o laʻau i nisi o hybrids (aemaise Asia). A amata ona malepelepe le pulufana i le eleele, ona maeʻa loa lea o le faagasologa o le faʻatulagaga. Aoina pulu ma faʻaoga mo le faʻatoʻateleina.

E faʻapefea ona totoina pulu o le togalaau lilies

E mafai ona e totoina vave i le lauʻeleʻele avanoa: fai ni togalaau e oo i le 3 cm le loloto, tuu ni pulu i se mamao o le 5-6 cm mai le tasi ma le isi, ia tumu i le palapala, ia mamao ese le 20-25 cm i le va o laina. greenhouse seia oʻo i le isi pa'ū.

E faʻafefea ona filifili se mea e faʻaleleia ai mea lelei

E faʻafefea ona filifilia le maualuga o le lily bulbs garden photo

A e faʻatau mai pulu, e tatau ona e fuafuaina le ituaiga. Mo se faʻataʻitaʻiga, mo LA hybrids ma hybrids o Asia, e paʻepaʻe le pulu, paepae piniki ma samasama atonu o iai. O se pulu tele o se lanu samasama (itiiti ifo i le violē) o OT ma Oriental hybrids. Mo lili paʻu, o le lanu violē o pulufao o loʻo i totonu.

Uiga o se pusa ola maloloina: elasticity, suamalie, leai se mea e faaleagaina, uiga o le pala. Ole umi ole umi ole ola ola e tatau ona 5 cm.

I le tautoulu, i luga o le faʻatau atu e mafai ona e maua se pulufana ma se totō - e te iloa: e foliga mai, na totoina i latou i le lauʻeleʻele i le tautotogo, pe a toe totoina i le tautoulu, latou vave ola ae mafai ona feoti mai le malulu.

Lagona le saoloto e faatau ai fatu ma se faaputuga eleele, e tusa lava pe i ai se tulaga fugalaau.

Aso o le totoina o togalaau

O le taimi e totō ai lili vine i le lauʻeleʻele avanoa e vaevaeina i le tautotogo, taumafanafana ma le autumn.

O le totōina i le tautotogo e matua lauiloa (latou te amata totoina i le taimi lava e pala ai le palapala ina ia mafai ai ona maua aʻa ma malosi atili ao lei amata le tau malulu). O lenei mea e moni lava mo le vaitau o le fugalaau (o sasaʻe ma OT hybrids). Asia ma LA hybrids e mafai ona totō i le taumafanafana.

E fautuaina e le au atinaʻe le totoina o paluga pe a uma ona fuga (vaitau o le taumafanafana-ogatotonu o autumn). O ia togavao mo le taumalulu e tatau ona mulimulu. O iinei foi e taulai atu i le fegalegaleaiga eseese. Mo le Asia, Oriental, OT, ma LA hybrids, paga o le vao, sawdust, ma nila e talafeagai. Ufiufi paʻepaʻe-paʻepaʻe, pulupulu ma siaki, ma vaovao, humus lau laau fefiloi ma le efuefu.

O fea e totō ai lili i le togalaau

Lisi togalaau togavao ma le totoina o ata ile togalaau

Tulaga lauiloa, ina ia le toe faalavelaveina le toe totoina, filifili se nofoaga talafeagai mo le totoina mai le amataga.

Malamalama i le Nofoaga

Mo le tuʻuina atu o se lalelei matagofie, o loʻo faʻamalamalamaina vaega e puipuia lelei ai gusts of wind and drafts. O nisi (lili laei) lagona le mafanafana i le ufiufi. E lelei pe afai o le vaega pito i lalo o le laau o loʻo i lalo o le paolo, ma e susulu i luga o le la. O lenei mea o le a puipuia ai bulbs mai le vevela ma faʻamago. O le mea lea, o vailaau o laau, manogi, logo, ma nyvyanik latalata ane.

I lalo o le ata lafoia o laau ma laau afu, ua totogo mai ia laau, o le puaa ua tuai ma pala, e masani lava ona mafatia mai pusa e afaina ai maʻi, lea e oo atu ai i le oti.

Soo

O le palapala e aoga tele, lafoaʻi, faʻaleleia lelei. Faʻaleleia togalaau faʻatoʻaga, malamalama lanu ma mūmū laufanua e talafeagai.

O le lolo ma le suavai e afaina ai le laau - totoina i luga maualuluga, faatasi ai ma le latalata ane o le vai o le eleele, fausia ai se moega maualuga.

Lisi vine e sili ona tupu i eleele lelei ma suavai suamalie. O le mea lea, ona o le kiona-paʻepaʻe ma le lauulu-lauulu o le aluga o le eleele e sili ona lelei, mo sasaʻe ma Asia - le faaituau, o le susulu o lanu piniki o lili paʻu o loʻo faʻaalia atoatoa i le eleele eleʻele.

Sauniuniga i le nofoaga

Ina ia mautinoa le ola maloloina lelei ma le vave tupu, ia saunia le saite e tatau ona faia muamua. Faia lenei mea i le masina ao lei totoina (fuafua e toto i le amataga o le tautotogo - pau).

Mo le eli i le loloto o le 35-40 cm, fai (faʻavae i le 1 mita le mea):

  • 1 le pakete o le suka, pulumu poo le humus (faʻaopoopoina totoga totogo - o le a pala).
  • 1-2 tbsp. punetini o superphosphate, urea, nitroammophoski;
  • 1 lita o faʻafitauli o le eleele (faʻaesea - totoina o le Candidum and Marchagon lilies).

Faiga faʻapena

Vaʻaia ma le faʻaeteete mea e totoina. Oti ese aʻa ua oti, aveese paʻu lapotopoto, fufulu i lalo o le vai tafe. Ona uu lea i se tasi o fofo mo le 15-20 minute:

  • Maʻi-mālūlū pālūlū
  • Polokalame faʻapitoa mo le faʻapipiʻi (Vitaros, Maxim);
  • Mo le 1 lita o le vai, 2 g o le baseazole poʻo karbofos.

O aniani vao e tatau ona sola mo le tele o itula i le vai mafanafana.

Totoina o lili vine i le laufanua

E faʻapefea ona toto togalaau lili

Totoina o lili togalaau i le tautotogo ma le autumn i luga o le mataupu faavae lava e tasi.

  • Fufulu ni lua, sasaa sina lima o le oneone gaʻo (Layer e tusa ma le 5 cm) i le pito i lalo, faʻamafola aʻa, faʻaititia le riki, ufiufi i le eleele, sasaa vai tele.
  • O le pito i lalo ifo o le totoina o bulbs o le 10 cm (mo ituaiga e maualalo le ola), o le maualuga e 25 cm (o fufulu o ituaiga lili e tele e tanumia i le 15-20 cm).
  • O le tele o faʻaputu, o le sili atu lea o le loloto o le totoina. Leai se mea e teli loloto ai pe a mamafa le palapala.
  • Tausia i le va o le 20-30 cm i le va o puʻupuʻu taʻitasi. Ina ia faia se fugafuga lūlū, 5-7 goto o loʻo totō i le tasi vaʻaiga tele, faʻasaʻo le mamao.

Vaega o le totoina o le taumafanafana

O le faʻatinoga o loʻo faʻatino e ala i le auala e toe utaina ai se coma. Fai ni pupu taʻavale ma se lapopoa o le 30x30x30 cm Ufiufi le pito i lalo i se lapoʻa oneone oneone 5-7 cm le mafiafia. Suavai lelei. Afai e maualuga le uʻu, o le a manaʻomia le lagolago. E tatau ona aveese mai pupu ma fugalaau, ina ia aua neʻi maua le malosi mai le laau.

Faʻafefea ona tausia se lili vao

Lily Kinky Marchagon photo

I le tausiga, o le lalelei matagofie e le lelei.

Faʻasalaina ma faʻamalo le eleele

Fafagaina masani. Suavai sili atu i le vaitau o le tuputupu ae ma le vevela vevela. O le palapala e tatau ona susu i le 25-30 cm (le loloto o le riki). Aloese mai le tafe, o le a mafai e le laau ona faapaleni le lamala umi nai lo le sili atu o le susu. I aso vevela, faʻafefe i le taeao po o le afiafi e sili. Faaopopo le vai i lalo o le aʻa, ia faaeteete ia aua nei alu i lau.

O loʻo faʻamalosia le faʻafefeteina o laʻau o Oriental. Afai o timuga mo se taimi umi, e tatau ona ufiufi se fugalaau e puipuia ai pulu mai le pala. Faʻasalaga pe a oso le la.

Aveese vao mai le 'upega tafaʻilagi, vaʻaia taimi taʻitasi le palapala.

O le mulimulitaʻi ma le humus poʻo le peat o le a vavaeina le galuega.

Laʻei pito sili

E lava le fafaga i ni nai taimi i se vaitau. Faʻaaoga fomaʻi faʻamalosi faʻapitoa. Faʻaalu le uluai laei i le amataga o le tautotogo, le lona lua - i le amataga o le fuga (faʻapipiʻi i le fua o le pasaʻi ma le maika).

Teuteuina ma saunia mo le taumalulu

A maeʻa le fugalaau, pe a maeʻa maeʻaeʻa le laʻau ma laʻau, tipi le aʻa, ma tuʻu ai se pou o le 15 cm le maualuga. I le tau o le autumn (latalata ia Novema), ia aveʻesea ma le faʻaeteete - o lea, o le ae faʻapulaaina le avanoa i le ea malulu i pusa.

Aisea e le fuga ai le lili togalaau

  • Afai o le pulu ua totoina loloto, ua tuai pe ua le o toe tupu.
  • Afai e vave ona fuga fugalaau, ona faʻafefe lea o le pulufana - o le a manaʻomia le mulumulu palapala.

Togi

E manaomia e le laau se malutaga mo le taumalulu. E lelei pe afai o le palapala e ufiufi i le paʻu. Fafasi i laʻau matutu ma lala laʻau.

E le mafai e alofilima o Oriental ona talia le taumalulu lelei - faatasi ai ma isi mea, e ufiufi ai se ata tifaga po o isi mea e le susu mai luga. Faʻaliliu le kiona, ia mautinoa e alu ese ina ia faʻamafanafana le palapala, ma amata ona tupu aʻe.

Faʻatoʻa totoina le lili

I le gasologa o taimi, o laina e alu, e fuga ai fugalaau. Ina ia mafai e le laau ona foliga teuteu, aua le afaina, ia fiafia i le totoina vave, e manaomia se toe gaosi.

O le taimi o le gaosiga e faalagolago i le eseesega. Lilia Amerika ma lili e saoloto e gaosia mo le 15 tausaga. O OT ma LA hybrids, umi-flowered ma oriental, e manaʻomia ona suia i le 3-5 tausaga. Tubular ma Asia e tupu malosi - faʻapipiʻi toetoe o tausaga uma.

Faʻaopoopoga Faʻatulagaga:

  • Kili se laau ma se masini (e puipui ai afu mai mea leaga);
  • Liligi le aʻa i le vai;
  • Vavaeese le mama ma le 10-15 minute. faatofuina i se vailaau mālūlū piniki o le paseka faʻatoʻa;
  • Tui aʻa, ma tuu se umi e tusa ma le 10 cm.

O taimi faʻavaomalo ma faʻatoaga e tutusa ma le totoina o pulu.

Maʻi ma meaʻai

Faʻailoga faʻaleagaina o faʻamaʻi nei: fusarium, gutu mumu, lapisi. E tupu lenei mea pe a le tausisia tulafono o le tekinolosi mea taufaatoaga, faʻalautele le faʻaleleia o le eleele. Fai togafitiga faʻamaʻi.

Pests: aphids, mimbous mites. Ole togafitiga ole iniseti e manaʻomia.

Faʻasusu ituaiga o togalaau ma ituaiga faʻatasi ma ata ma igoa

E sili atu ma le 3500 ituaiga o vao na gaosia, e vaevaeina i ni vaega se 13.

O vaega autū o hybrids:

Asia Hybrids Asiatic Hybrids

O le taumalulu-malosi (faʻafeiloaʻi le manumalo i le kiona i le faʻaitiitia o le vevela i -40 ° C), faigofie faʻaleleia e pulu. O le aʻa e tusa ma le 1 mita le maualuga; e tele ituaiga (e tusa ma le 40 cm le maualuga). O le foliga o fugalaau e mafai ona faʻamalosi, faʻafefete pe pupuʻu, e leai se manogi, o le lautele e 10-20 cm. Polokalama mai i le amataga o Iuni e oʻo i le amataga o Aukuso.

O lenei vaega e aofia ai ituaiga o lili (Tigrovaya, David).

O ituaiga sili ona lauiloa:

Lily Garden Amerika Lilium Amerika ata

Amerika - O fugalaau e lanumoana.

Asia Lily Apeldoorn Photo

Apeldoorn - ata matagofie lanu moli.

Ata Lily Apollo

Apollo o se lanu sinasina-lanu sinasina ma fugalaau laniki papaʻe i luga o pulupulu.

Asiasi Lily Black Out Photo

Black Out - Pogisa Ulaula.

Asia Lily White Pixels ata

Paʻu Paʻepaʻe - o se fugalaau paʻepaʻe ma ni manoa.

Asia Lily Grand Cru photo

Grand Cru - o se lanu lanu samasama, o le ogatotonu o se mea lanu mumu-enaena.

Asia Lily Gran Paradiso

Gran Paradiso - moli lanumumu mumu ma le lautele e oʻo i le 16 cm.

Lily Jive Photo Asiatic

Jive o se fugalaau lanu samasama ma se lanu mumu.

Asiasi Lily Dimension

Faʻamatalaga - meaola matagofie o le paolo papa.

American Hybrids American Hybrids

Faatoaga Lily American Hybrids ata

E sili ona tuputupu aʻe i se eria o le la, e manaʻomia le tele o le suāsusu. Fuga i Iulai. Ole maualuga o le corolla e 9-12cm. O le foliga o le corolla o se mea masani.

Oriental Hybrids Hybrids

E i ai a latou laumei tetele e oʻo i le 30 kupita e oʻo atu ile 30 cm. Fuga i le vaitaimi Aokuso-Setema.

O ituaiga sili ona lelei:

Lily togalaau Acapulco photo

Avapulko - fugalaau lanu piniki.

Lily oriental Alma Ata ata

Alema Ata - fugalaau paʻepaʻe sinasina tetele.

Lily Oriental Angelique photo

Angelique - fugalaau sinasina-paʻepaʻe ma se laumua samasama ma taʻalo o le kulimi vine.

Lily Oriental Dizzy Photo

O le Dizzy o se fugalaau sinasina-e sinasina ma se nofoaga tutotonu ma le sasaina o le paʻu.

Lily Oriental Deep Impact photo

Imetaga Mama - gaʻo lanu violē ma se lanu paʻepaʻe.

Lily Oriental Mona Lisa photo

Mona Lisa - o se paʻu lanumumu lanumoana o petals ma se paepae paʻepaʻe.

Umi uumi uumi Longiflorum Hybrids

Faʻafefe-alofa, faʻalauteleina e pei o se aganuʻu kuka. O le taimi vavalalata e pau i luga o Iulai-Aukuso. O le lanu e tele lava le kiona-papaʻe, o fugalaau e sili ona manogi.

Eseesega:

Lily Garden Deliana Deliana ata

Deliana - lanu samasama samasama.

Lily Dolcetto Dolcetto photo

Dolcetto - fugalaau lanumumu vaivai.

Lily garden Miyabi Lilium Miyabi

Miyabi - faʻafiafia le lanu mumu.

Lily garden Triumphator Triumphator LO photo faʻapipiʻi

O le manumalo o se fugalaau sinasina ma se kulimi piniki piniki.

Lily garden Lilium White Heaven ata

White Heaven, Snow Queen - sinasina-paʻepaʻe.

Faʻamamaga Atoatoa poo le Snow-White Candidate Hybrids

Lilia Candidom Apollo

Latou te ola lelei i nofoaga lafulemu. I le foliga, o le corollas e faʻapipiʻi pe faʻalanoa, e oʻo atu i le maualuga o le 10-12 cm, e ese le lanu.

Martagon Hybrids poʻo Curly Martagon Hybrids

Lily fufulu le faʻataʻitaʻiga a le Lilium martagon 'Claude Shride' ata

Latou te fiafia i le malulu, ae ola masani i lalo o le la. Latou te sulufaʻi lelei i le lauʻeleʻele, e itiiti lava le faʻaalia i faʻamaʻi. Faʻateleina faʻalauteleina e alalaʻi laisi. O le foliga o le corolla o se mea maualuga, ma e 7-8 cm lona umi, ma se manogi malosi.

Vailaau Apu o le Tulu Tuʻu

Latou te ola lelei i se nofoaga matala, susulu, e le mafai ona afaina i faamaʻi, faigata, ae manaʻomia se malutaga mo le taumalulu. Taimi o fugalaau: Iulai - Setema. Le foliga o fugalaau: chalmovidny, goblet, tubular, fetu-shaped. Latou te maua se manogi manaia lelei.

Eseesega:

Lily garden Lilium African Queen photo

African Queen - lanu moli.

Lulu lanu auro Golden Golden Splendor ata

Uila lanu auro - lanu samasama susulu, o le pito i tua o le apamemea.

Lily tubular Pink Perfection photo

Pink Fatoaga - fugalaau lanu piniki.

Lily tubular Regale Album ata

Regale, Regale Album - fugalaau paʻepaʻe.

Vaega o vailaau na mauaina e ala i le sopoia o vaega o loʻo i luga:

  • AA hybrids (Aurelian x Asiatic) - teteʻe maualuga faʻamaʻi, talia toleniga lelei. Latou te maua se manogi manaia, faʻaleleia le toʻa.
  • LA hybrids (Longiflorum x Asiantic) - i le ogatotonu o la latou taumalulu e aunoa ma se malutaga, ei ai le manogi sili ona lelei.

Lily Hybrid Ballroom Lilium Penina potu

Pulufana - o se lulu o le fugalaau fugalaau.

Lily Diamond Diamond photo

Diamond - lanu samasama auro.

Lily hybrid Samur Samur photo

Samur - fugalaau fugalaau: se lautele laulau, fugalaau lanu piniki ma se lanu siliva.

Lily hybrid Suncrest Lilium Suncrest ata

Suncrest - fugalaau fugalaau-fugalaau, ua ufitia i le pogisa.

  • O le toto o le fulufulu (Longiflorum x Oriental) - o foliga o le fugalaau o se faʻaaloaloa poʻo se mea faʻapipiʻi. Paʻepaʻe paepae ma le lanu piniki.
  • LP hybrids (Trumpet x Longiflorum) - faigata faigata i le taumalulu. I luga o se tasi o loʻo i ai e oʻo atu i le 20 fugalaau fugalaau; o fuʻa e amata ia Iulai.
  • OA hybrids (Oriental x Asiantic) - o se vaega fou, e le lelei le tausiga, amata ona fuga mai ia Iulai.
  • Ose hybrids (Oriental x Trumpets) poʻo Orienpet (OR) - o le fulu i le foliga o se ipu poʻo se faʻaofuofu, o le maualuga e 20-25 cm. Vaitaimi mai le masina o Iulai e oo i le faaiuga o Aukuso.

Eseesega:

Lily hybrid Albany Albany photo

Albany - o se fugalaau sinasina-sinasina ma se fatu pele.

Lily hybrid Altari Altari photo

Altari - lanu-mumu-ese e ese mai i le paʻu.

Lily Hybrid Bonbini Bonbini ata

Bonbini - uila papaʻe paʻepaʻe ma le pale piniki i le ogatotonu.

Lily Hybrid Red Hot Red Hot photo

Ulaula Mumu - fugalaau lanumumu ma se lanu samasama ma togi o se paolo pogisa.