O le togalaau

E faapefea ona filifili se fatuga lelei?

Ua oʻo mai le tautotogo ma ua tumu le maketi i fualaau o fualaau faisua, togalaau, fugalaau ma isi mea totō. O le faatauina atu o fualaau o loʻo faʻatinoina e pisinisi tumaoti, faʻatoʻaga faʻapitoa, faʻatoʻaga faʻatoʻaga ma faleoloa faapitoa. O fea e sili atu le lelei e faʻatau ai laau ma le auala e filifili ai le maualuga? A uma mea uma, e iloa uma e le fai togalaau le lagona o le ita ma le le fiafia, pe a uma ona fufulu laau mo le 2-3 aso totoina ile laufanua, ia aua lava neʻi liliu lau lau ile la. O nai fautuaga aoga o le a fesoasoani ia te oe i foliga vaaia e iloa ai ma faatau mai ai ni laau lelei.

Faʻatau mai i totonu o pusa.

O le a le taimi sili e faʻatau ai ni fatu?

O le au faatau na latou aumaia a latou fua muamua i le maketi i le itu i saute i le faaiuga o Mati po o le amataga o Aperila (vave kapeti, nisi o laufuga). Faʻaalu lou taimi e faʻatau ai. O nei laau totō e mafai ona faʻamaʻaʻaina, vave totoina, ma o le tagata e ona o loʻo faanatinati e faʻaumatia mea e le faʻaaogaina. O ia ituaiga toto e masani lava ona maliu i le 50-70%, e manaʻomia le tausiga faaopoopo i le tulaga o fale le tumau.

E tatau ona faʻatali mo le eleele e mafanafana i le aʻa i le laʻau fautuaina ma le vaitau e leai se malulu. Mo fualaau malulu (kapisi, salati, seleri), e tatau ona mafanafana le eleele i totonu o le 10-15 cm layer i le + 10 ... + 12ºС. Mo nisi faʻatoʻatoʻa faʻasamalo - + 12 ... + 14 ° С, pepa ma le eggplant - luga + 15 ° С.

Fatuga ma se aʻa faʻapitoa faʻamalosi e le talia toleniga - kukama, zucini, paukini, suauu - + 17 ... + 18 ° С. O fualaau e totōina ile eleele malulu e tuʻuina atu ai le atuatuvale mo se taimi umi lava, aua nei amata ona fai ni aʻa ("suamalie"), e totoina aʻa mo se taimi umi, maʻi.

E sili atu le faʻatali seia oʻo ina faʻamautu pea le vevela o le ea, e le o lalo ifo o le 14 + + 20 ° C, e fuafua i le ituaiga ma le tele o aganuu. I tausaga talu ai nei, e faigata tele ona vavalalata suiga o le vevela i le ea. E oo lava i saute (i saute o Moldova, Iukureini, o nisi o itu i saute o Rusia), e mafai e gutu o le vaveao ona taia uma fualaʻau pe a maeʻa Me 8-10. Ia faaeteete!

O le mea moni, e le faʻatagaina le faʻatau muamua fualaau pe afai e fuafuaina e totoina i luga o se mafana mafana poʻo lalo o se fale le tumau.

Aua nei faatauina ni fatu mo le faʻaaogaina i le lumanai. O lona uiga, aua le tuua le 3-4 aso i le vai poʻo se paʻu susu. O nei fualaau o le a leai ni aʻa i le 3-4 aso, ae 8-10, o le fetuunaiga i le laufanua o le a umi se taimi ma o le a manaʻomia ai nisi galuega faaopoopo.

Aua le faʻatau fualaau o fualaau aina uma i le taimi e tasi. Faʻavave pe a totoina, aemaise lava i le eleele e le manava, e afaina i aʻafiaga leaga. E sili atu ona lelei le faʻatau o fatu laau i le taimi i le taeao seia oʻo i le 10-11 itula ma totoina i le aso e tasi pe a uma le 15 itula. O le a vevela le vevela o le aso, i le po o le a fetuutuunai laau toto i sina mea itiiti i le siosiomaga. Afai e vevela aso, aua neʻi galo le teuteuina o laau toto mai le 11-12 i le 15 itula mai le susulu o le la.

I le maketi, ae e te leʻi faʻatau sau laau, siaki le ofo. Tuuina atu le faamuamua i faalapotopotoga aloaia o loo i ai se nofoaga iloga ua tuuina i ai le laisene ma isi pemita mo le faatauina atu.

Taofi lau filifiliga i luga o laʻau e manino lelei ona tuʻuina i pusa eseese, fata, sili atu ona tupu i kaseti eseese, ipu, ipu o loʻo faʻaalia ai le ituaiga, vailaʻau. Vaʻaiga faapitoa i fualaau o kukama, zucini, squash ma isi aganuʻu e le talafeagai le taliaina o gaʻo. E tatau ona i ai ni koneteina faʻatasi ma se aʻa faʻamau.

Fualaau o tamato.

O a faʻailoga mai fafo e filifili mai ai ni fualaʻau maualuga?

E tatau ona gauai atu i faailoga nei i fafo.

Faiga faavae o laau toto

I aso nei, o tagata faʻatau atu e ofoina atu tagata faʻatau fatu ua ola i auala e lua - faʻatasi ai ma se faʻaputu matala ma tapunia. O fualaauʻai ma se aʻa aʻa e masani lava ona faia i se faʻatulagaina o le faʻatulagaga. I le mea mulimuli, o le tulaga lelei o fualaau e le afaina ai le tilivaina poʻo le faʻaaogaina o metotia o le galueaina.

Vaʻavaʻai ma le faʻaeteete i laau totō faʻatasi ma se aʻa aʻa. Soʻo se ituaiga poʻo se kulupu e le tatau ona na o le pepelo i se faaputuga, ae ia i totonu o se pusa eseese. O le aʻa fou ua amata ona salalau solo ma ua tupu aʻe aʻa ma o pepe e faia e le glomerulus po o le bud e laiti.

O le palapala i luga o aʻa o laau toto e tatau ona susu fou, e le susu, faigofie ona pala i fatu pe a lulu. O le aʻa i totonu o se failauga mataʻutia o loʻo taoto i lalo i le paʻu paʻu o se faʻamaoniga lea e le o ni fualaau fou, e tusa lava pe foliga mai o lau o laau e foliga mai e fou ma e le o sag. O aʻa i totonu o le failauga e tatau ona manino le iloa, ia aunoa ma ni tuputupu aʻe, ogaumu. O fautuaga o aʻa e tatau ona sinasina, ola, ma le samasamaina ma se paʻu maaa.

E sili atu le aoga e faʻatau ai fatu laau totō uma ua totōina i pusa eseese, otaota, kaseti, ipu ma ipu. O fatu fou fou ma se aʻa fibrous e faigofie lava ona maua aʻa i se nofoaga fou, ae o se mea e pei o se tulafono, latou te le faia.

O fualaau e pei o kukama, suamalie, zucini, squash e tatau ona faatauina i taimi uma i se pakiaka puipui, ina ia oʻo i le taimi e suia ai / totoina, e le faaleagaina le aʻa tutotonu. O fualaau o ia ituaiga laau totō ua totoina i totonu o peat-humus pots ua manatu e sili ona lelei mo le totoina.

O le laulau o loʻo i lalo o loʻo faʻaalia ai le faasologa o fualaau mo le totoina o fualaʻau autu. A filifilia filifiliga, ia faʻalogo i faailoga nei o fafo.

Fatuga o salakeke.

Vaʻai mamao mai fafo o fualaau lelei - laulau

AganuuTutu cmLe numera o lau, pcsFugalaau, afifi, pcsFua faʻasolo, mmManatua
Toto amata20-305-6Fugalaau fugalaau, 1-2 fugalaau7-8
Tomato medium ma le tuai25-358-10Fugalaau fugalaau7-10I fualaau tomato, atonu o iai se pulumu fugalaau e le fuga
Pepa pepa20-256-8 vave, 8-12 vaʻa ma tuai3-4 alavai4-6, 4-8O le taʻavale, e le motusia
Hot pepa12-155-71-3 pepe1,5-2,5E laiti ifo fasi pepa nai lo le pepa Bulgarian, tusi
Eggplant15-256-71-2 laʻau6-7O le Buds e masani lava i taimi muamua
Kukama12-155-6Buds3-4
Squash, squash15-202-3Bud (s)5-7
Aluga20-253 pepa moni-5.0 (mea sese)
Toto muamua13-15 (vae)5-6-Leg - le mamao mai le ū o le ua i lau muamua

Togalaau Ulu

O le maualuga o fualaau o tamato, pepa logo, eggplant, laʻau talatala o le sipuni e tatau ona 25-30 cm.

O le kapisi ei ai se totoa vave 13-15 cm, ma tuai - 15-20 cm.

E tusa ai ma le lapopoa, o laau totō o ni faʻamaoniga manino ia na totoina laau toto e tusa ai ma manaoga uma mo meaʻai, faʻafeinu, moli, palapala ma le ea.

Laʻau toto

O le au e saʻo, e le uʻamea, lamolemole, e leai ni vaʻa, pimples (pe a fai e le o se mea ola lea o le aganuu). O le totoga o laau ma le pulusu vaivai e le motusia (faʻafefefe, faʻafefe), ae faigofie lava ona faʻaleleia ma toe faʻafoʻi le tulaga faʻavaʻitele.

O le mafiafia o le laʻau i fualaau o totogo muamua o le 7-8, i tua mulimuli ane - 7-10 mm, sina laititi, lanu viole.

I le eggplanta ma le Bulgarian pepa, o le fatu o laau toto e i ai lona lautele o le 6-7 ma le 4-6 mm, i le faasologa, i le ua. I totonu o le faʻaleluʻelu, o le aʻa o sina mea itiiti ona o le pubescence, i pepa - lanu uliuli, lanu. E le sili atu i le 2.0-2.5 cm le fuainumera o fualaau oona.

I le kapisi, o le aʻa e maualuga lona maualuga mai le ū o le ua i laulaau muamua o le 3-6 cm. O laʻau lelei e atiaʻeina e mafai ona i ai ma le mafiafia o le mafiafia o le itiiti ifo i le 8-10 mm. Laʻau faʻasaina ma moli mata e le sili atu i le 3-4 mm e le manaʻomia ona faʻatau. O le mea e tatau ona tu saʻo e aunoa ma le vavau. A faʻapea o loʻo faʻaoʻo le meaʻai, o le a umi se taimi e totō ai fatu, ma o le a seleseleina le seleselega 2-3 vaiaso mulimuli ane. Mafiafia, e aunoa ma ni mea e le mautonu ma pogisa. Soʻo se eseesega mai lanu lanu e faʻaalia ai se faʻamaʻi poʻo le iai o meaola faalafua.

Fualaau o le Eggplant

Fugalaau lau

O laulaau o ituaiga uma o laau toto e tatau ona tutusa ma le lanu o le ituaiga. O laʻau lanumeamata lanumeamata e le masani ai, o faʻamaoniga ia o le vevela. O le laau lava ia e leaga ma faigofie ona malepe. Afai o le lanu faalenatura o laulaau o se togalaau faapitoa e te le masani ai, e mafai ona e vaʻai i fualaau o le tele o faʻatau, saili le ituaiga o mea e te manaʻomia mai le tele o tagata ma vaʻavaʻai i laulaau o laau (lau launiu, lau laʻau, pubescence).

I le vave totoina o ituaiga o tamato, o le fuainumera o laʻau lelei na atiaʻe e tusa ma le 5-6. O le laau e tatau ona i ai se fugalaau fugalaau, sili atu ma le 1-2 fugalaau fugalaau. Vaitaimi ma le tuai o ituaiga laau toto e 8 mo le totoina, o nisi taimi e oʻo atu i le 10 laʻau moni.

Fualaau o le vave pepa, sauni mo le totoina, maua le 6-8 laʻau ma fugalaau, ma le 8-12 i le tele ma le tuai o ituaiga. Afai o le lanu o laulaau e lanu meamata, ma o isi faʻailoga uma e masani, a uma ona totō fatu i le isi 5-6 aso e sosoo ai, e tatau ona e fafaga faʻatasi ma fugalaau faʻamafanafanaina (faigofie digestible), faʻasusu o le pefu po o le gaʻo ma elemene.

O fualaau o le vave gaosiga mo le totoina e 5-6 laʻau moni, ogatotonu ma tuai - 6-7. O laulaʻau uma e tatau ona tuʻuina lelei, e aunoa ma ni malologa, faʻatasi ai ma se paʻu paʻu laʻititi (malamalama lanu violē e mafai). O le lanu samasama o laʻau e mafai ona avea ma faailoga o le faʻaleagaina o faʻamaʻi masani - keel.

Kukama fualaau faʻatau i totonu o se faleoloa.

Mea masani masani pe a filifilia fatu

Aua le faʻatau mai ni vao totō. O le a le faia se fua muamua ma sili atu ona totō, talu ai e faʻaaluina le tele o taimi i luga o le fetuunaiga ma le togitogiga o aʻa.

Laʻau pale, lanu e le lanu, faʻafefeteina faʻafefeteina, aʻa i le ituaiga o pulupulu afifi - o ia laau toto e le talafeagai mo le totoina.

I luga o le uʻu o loʻo i ai foliga o le aveeseina o laulaau, lanu pogisa ma laina laiti i luga o auʻau, mosaic o loʻo laʻauina laʻau ma ni faʻamago mago. E lelei tele le teenaina o na fualaau. E le talafeagai foi ona tulaʻi.

Matou te faʻamoemoe o le fautuaga o loʻo tuʻuina atu i lenei tusiga o le a fesoasoani ia te oe e maua ai ni soifua maloloina lelei ma ola ai i se seleselega tele.