Isi

Matou te vaʻaia ma le saʻo le cyclamen: o le a le mea e fiafia i fugalaau

Tau mai ia te au pe faapefea ona tausia le cyclolamen? Sa ou faatauina se fugalaau i luga o le faʻatau atu i le tele o infgrescences, ou te manaʻo e faʻapipiʻi i totonu o se fagu fou pe a uma ona fuga. O fea e sili atu ai le tuʻuina o se fugalaau ma le faʻafia ona faʻainuina se vaomatua?

O le uila sili ona lelei e avea ma teuteuga autu o le windowsill, pe a amata ona fuga mai i luga o laʻau matagofie lapopoa i luga o le maualuga o pedicels. O violet Alpine, e taʻua foi o se fugalaau, e aofia ai laau ma se vaitaimi malolo, ma o le mea lea e amataina ai e faifaatoaga ni faafitauli e tutupu ai. O le manatu o le togavao ua faʻamago, lafoina, ae o le mea moni lava ua litaea ma, pe a maeʻa se malologa umi, e mafai ona faʻamalieina muamua ona totoina muamua, pe afai e te iloa le auala e tausia ai le cyclamen. O le a le uiga o lenei "alofa lapoa" ma pe faʻapefea ona siosiomia ma le faʻaeteete ma tausia i le taamilosaga tuputupu aʻe atoa?

Lulu ma moli

E tusa ai ma lona natura, o le cyclamen e fiafia i le manava, o lona uiga o tulaga taua e sili ona lelei e tusa ma le 20 tikeri, ma e oo lava i le taumalulu. E manino lava i totonu o fale nofoia e faigata ona tu, aemaise lava i le taumalulu, pe a faʻavevelaina le mafanafana, pe vevela vevela. Ina ia faʻafiafia le fugalaau, e tatau ona e vaʻavaʻai i le potu, filifili le potu sili ona lalelei (ae le laʻititi ifo i le 12 tikeri Celsius) ma mataʻituina le susu.

O le maualuga o le vevela o le ea o le a taʻitaʻia ai le lafoaʻia o lālā, ma maualalo, faʻatasi ai ma le tele o le suāvai, o le a taʻitaʻia ai le pala o fatu. E le gata i lea, e fefefe le uila i faʻataʻitaʻiga, o lea i le taimi o le ea e te manaʻomia e faʻamautinoa ai e le oi ai le vaomatua i le auala e lele ai le ea.

E pei o moli, o faamalama sasaʻe o le nofoaga sili lea ona talafeagai mo le cyclamen. I luga o le faamalama i saute e manaʻomia le puipuiga mai avega saʻo. ma i totonu o moli i matu o le a itiiti lona malamalama.

Faʻateleina o le fafaga ma le pito i luga

E fiafia Cyclamen i le susu, o le mea lea, i le vaitau o le tuputupu ae ma le fugalaau, e tatau ona fafaga soo ma tele, sili ona lelei i totonu o se fata. E taua le mautinoa o le tele o vai e le tumau i totonu, a le o lea o le a amata ona faasolosolo ina leaga le tui. Ae pe a malolo le fugalaau, e tatau ona faʻaitiitia le fafaga.

Aʻo lei oʻo mai le vaʻa, e tatau ona faʻalauina le vaomatua i taimi taʻitasi, ma tausia le maualuga o le suavai. Faatasi ai ma le amataga o le fuga, e sili atu le lafoaia o lenei faiga, ae tuu se fata i vai e sosoo ma ia.

A o faagasolo le vaitau pe a tupu le laʻau fou pe a mālōlō ma fulafula, faalua i le masina e mafai ona fafagaina i mea maʻalaʻau mo fua o laau toto.

Vaega o le tausiga ile malologa

A maeʻaeʻa, e amata le sauniuni o le cyclamen mo le malologa, ma i le taimi nei, ia tausia lelei suiga, e aofia ai:

  1. O le togavao e amata ona paʻu lau laau, o lea e tatau ai ona aveese uma vaega eletise.
  2. Afai e tatau ai, e mafai ona faʻapipiʻi le pulumu i se mea fou ma se potopotoga fou (faʻafefiloi sauniuni mo cyclamen o loʻo faʻatau i faleoloa).
  3. O le teuteuina o le fugalaau ae o loʻo malolo e manaʻomia se seasea ma sina mea laitiiti, na o le taofia o le eleele i se tulaga susu susu.
  4. E tatau ona tuu i totonu o se mea malulu ma malulu le pu faʻapipiʻi.

I le iʻuga o le vaitaimi o loʻo momoe, pe a amata ona tupu le laʻau fou, e tatau ona toe faʻaleleia le fugalaau i totonu o le malamalama ma faasolosolo malie le toe faʻafeinu.